Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Bluesweater
Happy Birthday to Itsmeblub & Myonlywish!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op de competities dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
12 van de 24 sterren behaald
Competities
Schrijfwedstrijd S8: inschrijfronde! (door Anoniem)

Placebo: Hoi! Ik ben Tinn. Op Virtual Popstar ken je me misschien beter als Placebo. Ik ben twintig jaar oud en draai al mee sinds seizoen 4 van de schrijfwedstrijd. Elk seizoen zie ik de wedstrijd weer evolueren en het schrijftalent bij de deelnemers groeien, wat ook de reden is dat ik opnieuw een seizoen wilde organiseren. Zelf haal ik regelmatig de pen boven, maar helaas nu iets minder dan vroeger. Toch vind ik schrijven (en lezen) nog altijd geweldig en is dit een ideale manier om de twee toch te combineren.

Demish: Nadat ik in seizoen zeven voor het eerst mocht jureren, kon ik eigenlijk al niet wachten tot seizoen acht! Als deelnemer kijk je toch heel anders naar zo'n wedstrijd. Als jury had ik het geluk om de creativiteit van vele mensen te zien en ik heb er keer op keer van genoten om alles grondig door te lezen. Daar heb ik zelf ook ontzettend veel van geleerd. Andermans "fouten" vallen namelijk veel meer op dan jouw eigen, maar juist door bepaalde fouten te zien, ben ik daar ook meer op gaan letten in mijn eigen stukken. Nu seizoen acht is aangebroken, kan ik niet anders dan zeggen dat ik ontzettend enthousiast en nieuwsgierig ben naar alle deelnemers en de stukken die zij gaan inzenden. Ik heb al een aantal nieuwe schrijvers op de site gespot, dus twijfel zeker niet om mee te doen!

Hadesu: Hoihoi! Ik ben Sterre, ik ben twintig jaar en in september begin ik aan het derde (en laatste) jaar van mijn bachelor rechtsgeleerdheid. Hoewel mijn studie veel tijd van mij vergt, ben ik een erg actief schrijver. Een aantal van jullie zal mij waarschijnlijk herkennen als de winnares van seizoen 7, een aantal misschien niet. Naast mijn studie werk ik aan een manuscript voor een YA-verhaal en ik probeer regelmatig een boek te lezen. Ik schrijf en lees zowel realistische stukken als stukken met een fantasy-insteek, maar ik heb een zwak voor goede worldbuilding. Ik ben vaak kritisch, streng op spelling en een zeur, maar toch wil ik iedereen de ruimte gunnen om met taal te spelen, want dat is het allerleukste van het schrijven. Ik kijk heel erg uit naar jullie stukken van dit seizoen en ben benieuwd naar mijn opvolger!
We hadden plannen voor een achtste seizoen van de schrijfwedstrijd en vandaag is het zover! Nu seizoen zeven is afgesloten en alle boeken weer netjes op hun plek staan, vinden we toch dat het nodig is om nieuw schrijftalent te ontdekken. Met een nieuw jurylid en twee terugkerende juryleden zijn wij er weer helemaal klaar voor. Hopelijk ben jij dat ook! Als je jezelf graag wilt ontwikkelen op schrijfgebied of gewoon een passie hebt voor schrijven: doe mee! Wees niet bang om te weinig ervaring te hebben, met onze feedback leer je vast en zeker wel enkele dingen bij en wie weet schop je het nog verder dan je zelf had verwacht.

+ INSCHRIJVEN
Voor de inschrijfronde is er geen thema of opdracht waaraan je je moet houden. Je mag dus een zelfgeschreven stukje, geheel naar eigen keuze, indienen. Natuurlijk zijn er wel wat eisen aan verbonden!
• Je stukje telt minimaal 200 woorden en maximaal 350 woorden (controleer dit ook, online vind je genoeg tools zoals woordentellen.be). Dit zijn relatief weinig woorden, maar wij lezen dan ook niet enkel jouw stukje. Vorig seizoen hadden we 50 pagina's aan stukjes, vandaar dat we het aantal woorden ook inperken. Wiens inschrijving afwijkt van deze aantallen, zal geweigerd worden en kan dus niet deelnemen.
• Je hebt je stukje, uiteraard, zelf geschreven. Wie we betrappen op plagiaat wordt automatisch gediskwalificeerd. Mocht je je stukje online geplaatst hebben (bijvoorbeeld op Wattpad), stuur je ons ook de link ervan door.
• Dit mag een stukje uit een groter verhaal zijn, we hoeven het niet perse volledig te begrijpen.
• Zorg ervoor dat je een recent stukje instuurt. Een ouder stukje mag, maar de kans is groot dat je op dit moment anders schrijft en dat de feedback dan minder nuttig is. Je stukje op voorhand laten nakijken door anderen is ook NIET aan te raden! Zo heb je namelijk minder aan onze feedback, omdat wij ook uitleg geven bij de fouten die je maakt en je daardoor dus kan bijleren en verbeteren.
• Zorg ervoor dat je opmaak behouden blijft in de mail. Dit lukt niet altijd, maar soms komen er na het verzenden enters bij op willekeurige plekken en dat is voor ons extra werk om dit allemaal goed te zetten en daardoor bestaat de kans dat je stukje niet gelezen wordt zoals jij dat wilde. Desnoods stuur je een screenshot erbij van hoe het er zou moeten uitzien. Rechtstreeks uit Word plakken loopt meestal mis! Probeer in plaats daarvan de toetsencombinatie shift + ctrl + v.

+ VERZENDEN
Eens je je stukje geschreven hebt, moet je dit natuurlijk ook nog eens versturen. Je vult onderstaand lijstje in en mailt dit naar het account Schrijfwedstrijd met de titel 'inschrijfronde'. Dit doe je voor 7 september, 23:59. Je hebt dus heel wat tijd, nog een reden minder om te twijfelen! Wacht echter niet tot het allerlaatste moment, zodat wij het nakijken ook een beetje kunnen verspreiden en niet alles in één keer moeten nakijken. Des te sneller de eerste ronde online kan worden gezet.

Gebruikersnaam:
Leeftijd:
Nationaliteit:
Geschreven stukje:
Extra informatie (eventuele uitleg, houd dit bondig):
Eens je inzending goed ontvangen is, krijg je van ons ook een bevestiging en dan ben je officieel ingeschreven.

+ PRIJZEN
Dit is natuurlijk geen competitie vanuit het competitieteam, maar er vallen wel prijzen te winnen, waaronder zelfs een outfit voor de top tien - die voorlopig nog niet bekend is, maar we kunnen je wel al vertellen dat deze door Solovey wordt gemaakt - en ook nog eens credits voor de top drie!
1. 300 credits
2. 200 credits
3. 100 credits
+ VERLOOP
Mocht je je afvragen hoe alles nu praktisch in zijn werk gaat, kan je onderstaande informatie even doornemen. Bekijk ook zeker deze pagina, voor een aantal antwoorden op vragen die vaak voorbijkomen.
- Alleen de inschrijfronde wordt op de competitiepagina geplaatst, de rest van de wedstrijd gaat verder op het competitieforum. Elke deelnemer krijgt een mailtje, zodat je altijd weet wanneer de uitslag bekend is en wat de nieuwe opdracht is.
- Je krijgt ook feedback op elk stukje dat je inlevert, dus ook je inschrijving! Vandaar dat we ook een recent stukje vragen, zodat je meer aan onze feedback hebt. - Om een beeld te krijgen van hoe een ronde verloopt, kan je dit topic van vorig seizoen bekijken. Heel veel succes! Wij hopen op veel enthousiaste deelnemers.
NIEUW DIT SEIZOEN: Discord server! Aangezien discord steeds vaker gebruikt wordt en het handig is om alles op één plek te hebben, is er vanaf dit seizoen een server speciaal voor de schrijfwedstrijd. Hier komen enkele updates in, kan je met andere deelnemers (en de juryleden) kletsen en eventueel vragen stellen over opdrachten of schrijven in het algemeen. Natuurlijk gaat de wedstrijd gewoon door op het forum, maar de server kan gezien worden als een verlengstuk. Ook mensen die niet deelnemen, maar wel graag de competitie volgen, zijn hier welkom! Natuurlijk worden alle deelnemers ook voorzien van een bijhorende rol. De link naar de server vind je hier: discord.gg/Af937T8



Reactie plaatsen

Reageer op het artikel Schrijfwedstrijd S8: inschrijfronde!.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 07-09 21:38:
LindzyInfernal schreef:
jammer geen tijd meer gehad voor inschrijving, school gaat voor. dat word keihard sparen want iets zegt me dat het de Sol set is. Met de hoed met het veertje in die 3 kleuren. 
Melden | Citeer | X
Schrijfwedstrijd schreef op 07-09 21:34:
Schrijfwedstrijd schreef:
Nog zo'n 2 uur de tijd!
Melden | Citeer | X
Hadesu schreef op 07-09 17:17:
Hadesu schreef:
MightyOcean schreef:
Ik mag nog inzenden toch? Ik heb wel inspiratie denk ik.
Yep! Vandaag is de laatste dag @MightyOcean 
Melden | Citeer | X
Demish schreef op 07-09 16:56:
Demish schreef:
Belle schreef:
Hadesu schreef:
Laatste dag! Ik wil alle twijfelaars en mensen met uitstelgedrag oproepen om alsnog in te zenden
Geen inspiratie :/
@Belle stuur gewoon iets in!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 07-09 16:46:
Belle schreef:
Hadesu schreef:
Laatste dag! Ik wil alle twijfelaars en mensen met uitstelgedrag oproepen om alsnog in te zenden
Geen inspiratie :/
Melden | Citeer | X
Pollux schreef op 07-09 16:22:
Pollux schreef:
ily <3 @Amarynthia 
Melden | Citeer | X
Amarynthia schreef op 07-09 10:09:
Amarynthia schreef:
Pollux schreef:
heb k meer kans omdat ik vrienden ben met twee van de drie juryleden

jij hebt sowieso kans Lor @Pollux 
Melden | Citeer | X
Hadesu schreef op 07-09 09:55:
Hadesu schreef:
Laatste dag! Ik wil alle twijfelaars en mensen met uitstelgedrag oproepen om alsnog in te zenden
Melden | Citeer | X
Pollux schreef op 06-09 18:56:
Pollux schreef:
heb k meer kans omdat ik vrienden ben met twee van de drie juryleden
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 06-09 16:48:
LindzyInfernal schreef:
o chips helemaal vergeten door school. 
Melden | Citeer | X
Schrijfwedstrijd schreef op 06-09 16:42:
Schrijfwedstrijd schreef:
Nog anderhalve dag! 
Melden | Citeer | X
Schrijfwedstrijd schreef op 04-09 11:11:
Schrijfwedstrijd schreef:
Nog 3 dagen! Niet vergeten!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 01-09 16:46:
Layla schreef:
Sula schreef:
Layla06 schreef:
Damn ik wil zo graag meedoen maar ik ben niet goed genoeg
Gewoon meedoen!! Je krijgt elke ronde feedback, je wordt er alleen maar beter van!! @Layla06 
Hmm das waar.. Ik denk er nog heel even over na maar bedankt voor je advies!!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 01-09 01:56:
Layla schreef:
Damn ik wil zo graag meedoen maar ik ben niet goed genoeg :s
Melden | Citeer | X
Schrijfwedstrijd schreef op 01-09 01:54:
Schrijfwedstrijd schreef:
Deadline nadert!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 28-08 10:30:
Requiem schreef:
Amarynthia schreef:
@Requiem 
Thanks, ik ga het eens doorlezen!
Melden | Citeer | X
Amarynthia schreef op 28-08 10:17:
Amarynthia schreef:
@Requiem 
Melden | Citeer | X
Placebo schreef op 27-08 22:13:
Placebo schreef:
Bump
Melden | Citeer | X
Tim schreef op 25-08 20:48:
Tim schreef:
Placebo schreef:
Tim schreef:
Is deelname aan de discord server verplicht?
Nee! Is volledig vrijblijvend @Tim
Wow, thanks voor het snelle antwoord! :p
Melden | Citeer | X
Placebo schreef op 25-08 20:47:
Placebo schreef:
Tim schreef:
Is deelname aan de discord server verplicht?
Nee! Is volledig vrijblijvend @Tim
Melden | Citeer | X
Tim schreef op 25-08 20:47:
Tim schreef:
Is deelname aan de discord server verplicht?
Melden | Citeer | X
Schrijfwedstrijd schreef op 24-08 17:06:
Schrijfwedstrijd schreef:
Nog twee weken!
Melden | Citeer | X
Schrijfwedstrijd schreef op 18-08 21:21:
Schrijfwedstrijd schreef:
Bump
Melden | Citeer | X
Placebo schreef op 14-08 19:17:
Placebo schreef:
LindzyInfernal schreef:
Placebo schreef:
Ik wil alvast even zeggen dat de set het meer dan waard is hihi
iets zegt me dat dit de set is en dan natuurlijk ook de andere kleuren:
 
We maken voorlopig nog niets bekend over de outfit, dus je zal nog even moeten afwachten om te zien of dat hem wel of niet wordt!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 14-08 19:06:
LindzyInfernal schreef:
Placebo schreef:
Ik wil alvast even zeggen dat de set het meer dan waard is hihi
iets zegt me dat dit de set is en dan natuurlijk ook de andere kleuren:
 
Melden | Citeer | X
Doortju schreef op 14-08 18:59:
Doortju schreef:
Placebo schreef:
Doortju schreef:
oeh, lijkt me erg leuk. Eens kijken of ik tijd heb om iets te schrijven
Maar 1 vraagje, mag ik ook in het Engels schrijven of moet het Nederlands zijn?
Enkel Nederlandstalig! @Doortju 
aah oke dat wordt vertalen dan hihi, of ik schrijf een heel nieuw stuk.
Melden | Citeer | X
Placebo schreef op 14-08 18:57:
Placebo schreef:
Doortju schreef:
oeh, lijkt me erg leuk. Eens kijken of ik tijd heb om iets te schrijven
Maar 1 vraagje, mag ik ook in het Engels schrijven of moet het Nederlands zijn?
Enkel Nederlandstalig! @Doortju 
Melden | Citeer | X
Doortju schreef op 14-08 18:56:
Doortju schreef:
oeh, lijkt me erg leuk. Eens kijken of ik tijd heb om iets te schrijven :p
Maar 1 vraagje, mag ik ook in het Engels schrijven of moet het Nederlands zijn?
Melden | Citeer | X
Placebo schreef op 14-08 14:34:
Placebo schreef:
Ik wil alvast even zeggen dat de set het meer dan waard is hihi
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 14-08 14:32:
Timebomb schreef:
Ik twijfel heeel erg of ik hieraan mee ga doen omdat ik straks minder tijd heb, mehhh
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 13-08 18:35:
CatherinaSimone schreef:
Jaa ik heb hier zo'n zin in!
Melden | Citeer | X
Seaweedbrain schreef op 13-08 18:33:
Seaweedbrain schreef:
En ik ga nog eens een gooi doen naar de top 10! Eens moet het lukken xD
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 13-08 17:54:
HarryStyles schreef:
Schrijfwedstrijd schreef:
HarryStyles schreef:
Mag het stukje ook Engels zijn of is Nederlands enkel toegestaan?
Helaas staan wij alleen Nederlandstalige stukjes toe! @HarryStyles 
Oké goed om te weten.
Melden | Citeer | X
Schrijfwedstrijd schreef op 13-08 17:50:
Schrijfwedstrijd schreef:
HarryStyles schreef:
Mag het stukje ook Engels zijn of is Nederlands enkel toegestaan?
Helaas staan wij alleen Nederlandstalige stukjes toe! @HarryStyles 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 13-08 17:42:
HarryStyles schreef:
Mag het stukje ook Engels zijn of is Nederlands enkel toegestaan?
Melden | Citeer | X
Schrijfwedstrijd schreef op 13-08 17:38:
Schrijfwedstrijd schreef:
We hebben al enkele inschrijvingen ontvangen! :d
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 12-08 14:13:
LuxuryRebel schreef:
Ooeehhh, misschien doe ik dit keer wel mee
Melden | Citeer | X
Schrijfwedstrijd schreef op 12-08 14:10:
Schrijfwedstrijd schreef:
We kijken uit naar jullie inzendingen! :d
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 12-08 12:31:
Belle schreef:
Lovely lay-ouy! <3 Ik denk dat ik wel mee ga doen.
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 12-08 10:37:
LindzyInfernal schreef:
Leuke lay-out mss als ik tijd heb dat ik mee ga doen.
En ik krijg z'n gevoel te weten welke set er voor schrijfwedstrijd gemaakt is. Tenzij mijn gevoel niet klopt.
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 12-08 10:36:
Cindy schreef:
Jammer dat ik dit nooit zal kunnen, maar super leuk voor de mensen die mee wel mee kunnen doen om zichzelf te verbeteren. ^-^
Melden | Citeer | X
Dauntless schreef op 12-08 09:45:
Dauntless schreef:
oeh count me in!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 12-08 09:42:
Lavaires schreef:
Yes, ik ga het gewoon proberen. Leer er altijd wel iets van :)
Melden | Citeer | X
Literacity schreef op 12-08 08:33:
Literacity schreef:
Aah twijfel
Melden | Citeer | X
Wishbone schreef op 12-08 05:22:
Wishbone schreef:
Ik ga zeker weer een poging wagen. Vond het vorig seizoen echt leuk en eindigde verrassend hoog, haha.
Melden | Citeer | X
Ikigai schreef op 12-08 02:32:
Ikigai schreef:
Amarynthia schreef:
Wow, nu alweer het nieuwe seizoen. Leuk! Toffe jury ook. Ik twijfel alleen nog een beetje ^^”
Doe mee~
Melden | Citeer | X
Amarynthia schreef op 12-08 01:26:
Amarynthia schreef:
Wow, nu alweer het nieuwe seizoen. Leuk! Toffe jury ook. Ik twijfel alleen nog een beetje ^^”
Melden | Citeer | X
Toothless schreef op 12-08 00:40:
Toothless schreef:
Gaaf! Ik hoopte al een tijdje dat er nog een seizoen zou komen. Echter ben ik pasgeleden weer gaan schrijven na een lange tijd dus vrees ik dat ik niet ver ga komen. Ik ga het wel proberen!
Melden | Citeer | X
Varamyr schreef op 12-08 00:10:
Varamyr schreef:
IM IN @Lespoir 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 12-08 00:08:
PurpleViolet schreef:
Spannend!!! Veel succes allemaal en wat leuk dat er dit jaar ook een discord server is aangemaakt.



Competitiearchief
Pizza Party Puzzel17-05-2024 00:00
Fotocompetitie10-05-2024 00:00
Koningsdag!27-04-2024 00:00
Lookcompetitie: Pastel20-04-2024 00:00
Scrabbledag Competities13-04-2024 00:00
1 April competitie!01-04-2024 00:00
Pasen 202425-03-2024 00:00
Lookcompetitie: Opposites09-03-2024 10:00
Complimentendag 202401-03-2024 00:00
Valentijnsdag 202414-02-2024 00:00
UPCOMING: Valentijns acties07-02-2024 20:00
Holly Jolly Wardrobe01-12-2023 00:00
Fitting in the picture20-11-2023 19:18
Wicked Wardrobe October 202305-10-2023 17:00
Puzzelcompetitie: Woordzoeker28-08-2023 23:25
Lookcompetitie: geel21-08-2023 12:28
Memories14-08-2023 11:39
Binaire puzzel!07-08-2023 10:55
Lookcompetitie: Andere culturen31-07-2023 13:05
Willekeurig nummer!24-07-2023 12:36
Puzzelcompetitie: tectonic17-07-2023 07:25
Lookcompetitie: strandoutfit 10-07-202310-07-2023 10:10
Jouw perfecte kampvuuravond03-07-2023 07:35
Verzin een nieuwe mocktail!26-06-2023 07:42
Zoek de verschillen19-06-2023 00:00
Pagina: | Volgende