Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Rascal
stuur me een berichtje als je iets verkoopt van mijn wenslijst!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
17 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
Serie van de maand: Reign (Spoiler-alert) (door Cleopatra )

Het begint allemaal in Schotland, Mary is de koningin maar het gaat slecht met haar volk. Iedereen wilt haar kroon en doet er alles aan om haar in gevaar te brengen. Wanneer er op een dag één van haar bediendes sterft terwijl ze het voedsel test op gif is Mary zo geschrokken dat ze besluit naar Frankrijk te reizen om haar volk te beschermen. Toen ze jong was is ze zal eens eerder naar Frankrijk gereisd om uitgehuwelijkt te worden aan Francis, de troonopvolger van Frankrijk. Wanneer Mary aankomt wilt Francis echter niets met haar te maken hebben, hij heeft ondertussen een liefdesrelatie met een andere vrouw. Mary wordt in het kasteel nog altijd in gevaar gebracht door de Engelse die haar dood willen hebben. Mary groeit steeds dichter naar de broer van Francis, Bash toe omdat die haar wel goed behandelt. Catherine moet echter niets van het mogelijke huwelijk hebben, ze ziet het pact met Schotland als een zwakte omdat Schotland hun niets te bieden heeft. Wanneer Henry er echter achter komt dat de gezondheid van de Engelse koningin Elizabeth achteruit gaat weet hij dat de katholieke Mary een gooi naar de troon kan doen wanneer Elizabeth overlijdt, omdat de enige andere mogelijke troonopvolger protestants is en dit geloof niet door velen geliefd zou zijn omdat Elizabeth zelf ook katholiek was. De liefde tussen Francis en Mary bloeit echter steeds meer op en hij stopt met het liefhebben van zijn eerdere vlam.  Er zijn echter problemen bij het thuisfront, Schotland heeft doordat er nog geen huwelijk is geen recht op hulp van Frankrijk, maar haar volk dat protestants is komt in opstand tegen het koningshuis en wilt geen katholiek koningshuis meer. Mary vraagt Catherine wanhopig om hulp, maar die vindt dat er te veel risico’s aan vast zitten. Mary weet dat Henry nooit zal toestemmen en ze kan niet veel doen. Francis en Bash proberen haar te helpen, maar zij hebben natuurlijk ook niet genoeg mannen om het volk aan te kunnen. Na een tijd beginnen er ook wat scheurtjes te ontstaan tussen de liefde van Francis en Mary, want de moeder van Bash wilt dat hij ook wordt opgenomen in de lijst van mogelijke troonopvolgers, wat zou betekenen dat hij eerder koning werd dan Francis en dus moest trouwen met Mary. De liefde tussen Bash en Mary gaat echter net zo goed als toen ze met Francis had, maar dan blijkt dat het verzoek van de moeder van Bash afgewezen is en ze dus weer terug moet naar Francis. Zal Mary een goede keus maken door met Francis te trouwen? Kom er zelf achter.

Reign is een serie die in 2013 op tv kwam. De serie krijgt een tweede seizoen. Het gaat over een jonge koningin die voor haar land een huwelijk moet ondergaan in de hoop zo haar land te beschermen. Er is in het begin van episodes 2 tot en met 11 in het intro een verhaal te horen. Dit gaat als volgt. Sinds Mary, koningin van Schotland een kind was wilde de Engelse haar land en kroon. Ze is naar Frankrijk gestuurd om hun volgende koning te trouwen om haar volk en zichzelf te redden, een band die haar eigenlijk zou moeten beschermen, maar er zijn complotten die tegen haar zijn, complotten van de duisternis en van het hart. Moge zij lang regeren.

 
 

Mary is de voormalige koningin van Schotland en reist af naar Frankrijk om met de toekomstige koning te trouwen, Francis. Ze zal alles doen om haar eigen land, Schotland, te beschermen zal zelfs Frankrijk benadelen als ze hierover zou moeten beslissen. Ze is in het begin een aardig meisje dat zich door emotie laat leiden in haar besluiten, zelfs wanneer iemand haar iets ergs aandoet zal ze zorgen dat deze de doodstraf kan ontlopen, of in ieder geval versnellen zonder te hoeven leiden. Wanneer de serie vordert verandert dit echter, ze begint zichzelf te verliezen en ze wordt steeds harder tegen de buitenwereld, maar ook tegen haar man, Francis. Hij steunt haar in haar keuzes maar zij doet dit niet altijd in de zijne, hierdoor is er soms ruzie tussen de twee.

Catherine is de vrouw van koning Henry. Haar huwelijk met Henry was erg apart, omdat Catherine geen koninklijke titel van zichzelf had. Haar familie was rijk maar deed niet vaak de moeite voor Catherine. Ze heeft in haar verleden hard moeten vechten om koningin te blijven, vooral toen ze erg moeilijk had om een troonopvolger te krijgen met Henry. Wanneer zij deze niet zou kunnen krijgen kon ze vervangen worden. Henry kreeg in deze tijd tijdens zijn affaire met Diane een zoon, Sebastian. Dit legde nog meer druk op Catherine, want dit was het bewijs dat het niet aan Henry lag. Ze probeerde alles wat in haar macht lag en het lukte haar uiteindelijk. Ze kreeg  3 zonen met Henry, maar kreeg hiervoor een dochter, Clarissa met een andere man. Dit heeft Henry echter nooit geweten. Catherine heeft een talent voor gif en complotten, ze is hard geworden door de jaren heen en zal er alles aan doen om haar zin te krijgen, koste wat kost. Ze was tevens in het begin ook erg tegen het huwelijk van Mary en Francis.

Sebastian is de zoon van Henry, maar niet de zoon van Catherine. Diane, de vrouw waarmee Henry een affaire mee had raakte uiteindelijk zwanger. Sebastian, ook wel Bash groeide op in het geloof van zijn moeder. Dit geloof hebben ze echter verwisselt door het katholieke geloof omdat het geloof wat ze eerst hadden ook menselijke offers inhield. Dit tot groot ongenoegen van de Franse leiders. Bash had in het begin niet veel contact met Mary, maar toch wel meer dan Mary met Francis had. Ze zagen elkaar eerst als vrienden maar hierna ontwikkelde Bash een verliefdheid op Mary. Dit kon echter niet en zijn vader heeft ervoor gezorgd dat hij moest trouwen met Kenna, een meisje dat met Mary naar Frankrijk was meegekomen maar eerst een affaire had met Henry. Bash heeft een goed karakter en zal vechten wanneer dit nodig is, zijn gedwongen huwelijk met Kenna neemt een verassende wending wanneer ze echt gelukkig met elkaar zijn. Hij doet nog altijd alles voor Mary en zijn broer, dit zal waarschijnlijk ook niet snel veranderen.

Francis is de toekomstige koning van Frankrijk en ook de man van Mary. Hij was eerst niet gecharmeerd van Mary en had met een andere vrouw een liefdesrelatie. Later werd deze verbroken en koos hij voor Mary. Ze trouwde en Francis doet er alles aan om Mary tevreden te stellen. Helaas heeft hij ook dingen gedaan die Mary niet goed vond, maar andersom was dit ook het geval. Ze hebben moeite om een troonopvolger te krijgen maar hopen dat dit later goed gaat. Toen Mary en Francis even uit elkaar waren kwam hij Lola tegen in Parijs. Ze spendeerde de nacht samen en Lola bleek later zwanger te zijn. Bang dat haar leven geruïneerd was vroeg ze Mary om hulp. Ze hadden besloten het geheim te houden voor Francis, dit tot zijn ongenoegen. Hij heeft een zacht karakter maar kan ook gedisciplineerd zijn wanneer dit nodig is.  

Henry is de koning van Frankrijk en regeert samen met zijn vrouw Catherine. Hij heeft het voorzien op Schotland en Engeland, maar heeft een verbond met Mary nodig om hier ook maar enige kans op te hebben. Hij pusht ze in een huwelijk, maar later blijken ze goed bij elkaar te passen. Henry is niet blij als hij merkt dat Mary en Francis nog altijd geen troonopvolger hebben, daardoor komt hij tot de conclusie dat hij zijn zoon Francis moet vermoorden en zelf met Mary moet trouwen, hij noemt het de wil van god. Catherine, Mary en Francis proberen hem te vermoorden, maar hij komt hier dus achter en is niet te stoppen. Henry wilt Mary voor zich winnen en doet er alles aan, ze doet alsof ze Henry ook wilt en hij raakt hooghartig. Hij doet mee aan een ridderspel waarbij ze elkaar met een lans te lijf gaan terwijl ze op een paard rijden. Francis heeft zich als ridder verkleedt en weet zijn lans zo te houden dat een splinter door het hoofd van Henry gaat. Op zijn sterfbed vertelt hij aan Francis dat hij zijn eigen oudere broer had vermoord omdat hij vond dat hij een beter koning zou zijn. Wanneer Henry zijn laatste adem uitblaast fluistert Francis nog een excuus.  Henry is een uitbundige man die zich vaak door lust laat volgen, maar naarmate de tijd vordert begint hij langzaam gek te worden.

De vrouwen die met Mary vanuit Schotland zijn meegekomen zijn Greer, Aylee, Kenna en Lola.
Ze hebben allen een geheel ander karakter en gaan op hun eigen manier om met dingen. Kenna is de uitbundige van het stel, terwijl Lola de rustige is. Aylee is altijd vrolijk en Greer helpt graag anderen. Kenna houdt er een affaire op na met de koning van Frankrijk, Henry. Echter houdt dit niet voor altijd stand als hij haar dwingt in een huwelijk met zijn zoon, Bash. Greer heeft zelf ook wat liefdesproblemen, moet ze voor de rijke oudere man gaan of voor de bediende zonder adelijke titel wat ervoor kan zorgen dat haar vader haar verstoot.  Lola is er misschien nog net iets erger aan toe, zij werd zwanger na een nacht door te brengen met Francis, de huidige man van haar vriendin Mary.

Aylee kwam niet voor veel problemen te staan in het kasteel, maar toen ze in de nacht haar kamer uitliep werd ze zonder aarzeling door iemand van de hoge trap geduwd.  Later werd verklaard door wie het gedaan was en waarom.

Er zijn natuurlijk wat personages geïnspireerd op de vroegere levens van mensen. Mary, Catherine, Francis en Henry zijn allen gebaseerd op een echt persoon. Het leek me leuk om hier meer over te vertellen.

Mary is geboren op 7/8 december 1542, ze staat ook wel bekend als Mary Stuart of Mary I of Schotland. Ze was de regerende koningin van Schotland in 1542 tot 1567 en koningin van Frankrijk van 1559 tot 1560. Na de dood van haar eerste man ging ze terug naar Schotland. Hier trouwde ze een nieuwe man, maar deze overleed ook. Haar nieuwe vlam werd van de moord beschuldigd maar er waren geen bewijzen. Ze trouwde een maand later. Het koppel werd niet geliefd en Mary moest gedwongen afstand doen van de troon en haar toen één-jaar oude zoon werd koning. Ze deed hierna een nieuwe gooi naar de troon maar deze was niet succesvol, ze vluchtte naar Engeland in de hoop dat haar nicht Elizabeth haar zou helpen. Elizabeth wist dat Mary in het verleden een claim had gelegd naar de Engelse troon en voelde zich bedreigt. Ze liet Mary gevangen nemen en ze werd berecht voor het smeden van een complot tegen Elizabeth. Ze werd geëxecuteerd op 24 juli 1567. Ze was toen 24 jaar oud.

Catherine de’ Medici is geboren op 19 april 1519 en stierf op 5 januari 1589 aan pleuris, ze was toen 69 jaar oud.  Ze was de vrouw van Henry, koning van Frankrijk. Na de dood van haar man in 10 juli 1559 werd haar zoon vijftien jaar oude zoon koning. Door zijn fragiele lichaam en slechte weerstand stierf hij echter in 1560. Ze werd koningin doordat haar tweede zoon nog te jong was om koning te worden. Catherine had in het echt ook eerst problemen om een kind te krijgen, dus toen Henry een kind kreeg met Diane, de vrouw waar hij een affaire mee had werd er nog meer druk op haar gelegd. Toen ze eenmaal één kind had gekregen volgde de rest erg snel. Ze speelde een grote rol tijdens de regeringsperiode van haar derde zoon, die haar advies altijd aannam.

Francis was de oudste zoon van Henry en Catherine. Hij werd na de dood van zijn vader de koning van Frankrijk maar had al erg jong last gekregen van een slechte gezondheid. Hij heeft maar één jaar op de troon gezeten en stierf natuurlijk ook zonder troonopvolger door zijn jongen leeftijd en het feit dat hij waarschijnlijk nog niet vruchtbaar was. Hij regeerde vanaf 10 juli 1559 tot aan zijn dood op 5 december 1560 toen hij zestien jaar oud was.

Koning Henry II is geboren op 31 maart 1519 en stierf op 10 juli 1559 aan een ongeluk. In zijn regeringsperiode was er veel wrijving tussen het katholieke en protestantse geloof. Hij slaagde er niet in om dit voor zijn dood op te lossen, waardoor zijn opvolgers er ook nog mee te maken kregen. Hij kreeg in totaal 13 kinderen waarvan 10 met zijn vrouw Catherine.




Reactie plaatsen

Reageer op het artikel Serie van de maand: Reign (Spoiler-alert).
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
Amity schreef op 24-05 12:41:
Amity schreef:
Nice!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 24-05 12:23:
Cupcakedeeg schreef:
Leukkk :d
Ik heb de eerste aflevering nu al gezien! n_n
Hij is best mooi c:c:
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 24-05 10:19:
Sas schreef:
Awesome :3
Melden | Citeer | X
Cleopatra schreef op 24-05 10:14:
Cleopatra schreef:
Tris schreef:
Woeh, heb hem gelezen!!! Was dit die met 2000 en zoveel woorden??

Ja, dat is deze. Hihi.
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 24-05 10:09:
Rhea schreef:
Leuk! Vind de layout ook echt heel nice, :3.
Melden | Citeer | X
Compulsion schreef op 24-05 10:03:
Compulsion schreef:
Heee grappig, ik leer dat stukje onder het kopje 'geschiedenis' nu deels bij de geschiedenislessen op school haha. Het lijkt me wel een leuk programma! ^-^
Melden | Citeer | X
Cleopatra schreef op 24-05 00:07:
Cleopatra schreef:
TaylorSwift schreef:
Omg roy hoe durf je spoilers!!

hihi xoxo
Melden | Citeer | X
Cinta schreef op 24-05 00:06:
Cinta schreef:
Omg roy hoe durf je spoilers!!



Nieuwsarchief
Maandoverzicht Juli en Augustus '2429-08-2024 00:00
Zomer Magazine20-07-2024 00:00
Let's Introduce Renee0012-07-2024 00:00
Pride Lookbook16-06-2024 21:00
Pride Month | Aankondiging01-06-2024 13:00
Maandoverzicht Mei '2427-05-2024 00:00
Let's Introduce: Itsmeblub {Birthday Edition}18-05-2024 00:00
Music Month May12-05-2024 00:00
Maandoverzicht April '2430-04-2024 00:00
Anouk's verjaardag!26-04-2024 00:00
Lente Magazine12-04-2024 00:00
Let's Introduce: Rascal {Birthday Edition}10-04-2024 00:00
Paaseieren Speurtocht29-03-2024 00:00
Miss lente 2024 | Aankondiging18-03-2024 00:00
Internationale Vrouwendag08-03-2024 00:00
Maandoverzicht Februari '2426-02-2024 00:00
SocialMediaTeam Revamp04-02-2024 13:00
Maandoverzicht Januari '2429-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Uitslag01-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Stemronde15-12-2023 00:00
SocialMediaTeam Adventskalender 202301-12-2023 10:00
Be the Best 2023 | Aankondiging01-12-2023 00:00
Look Appreciation08-11-2023 18:25
Creepy Pasta16-10-2023 00:00
Unmasking the Evil05-10-2023 19:00
Pagina: | Volgende