Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Anoniem
kiekeboe
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
15 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
SVDM// Prisonbreak (door Anoniem)

Hello there~ 

Vandaag gaat het Nieuws van de Dag over de serie Prisonbreak. Het is mijn favoriete serie en ik hoop dat jullie het artikel leuk vinden! 

De serie Prisonbreak is begonnen met airen op 29 augustus 2005 in Amerika. De serie werd uitgezonden bij FOX. De serie is geschreven door Paul Scheuring. Origineel zou seizoen 1 dertien afleveringen hebben, maar door het grote succes is dit uitgebreid naar 22. 


Prisonbreak werd een groot succes en er volgde een 2e, 3e en 4e seizoen. Aan het eind van het 4e seizoen begonnen de kijkcijfers te dalen en de serie is op 13 januari 2009 gestopt. Toch is er groot nieuws! Op 9 augustus 2015 is er aangekondigd dat Prisonbreak een 5e seizoen gaat krijgen in de vorm van een mini serie en de serie zal naar verwachting 10 afleveringen bevatten.


[  V E R H A A L L I J N  ]
Het verhaal begint bij Lincoln Burrows. Lincoln word verdacht op de moord van Terrence Steadman. De broer van de vice-president van Amerika. Hoewel Lincoln claimt dat hij niet de schuldige is, gelooft niemand hem. Alle bewijzen spannen tegen het feit dat Lincoln onschuldig is en Lincoln krijgt de doodstraf opgeschreven binnen 4 weken wanneer de serie begint. De enige die gelooft dat Lincoln onschuldig is, is Michael Scofield. De broer van Lincoln. Michael is een bouwkundig ingenieur met een goed stel hersenen. Met een gigantisch plan gaat hij proberen Lincoln uit de top gevangenis, Fox River, te krijgen. Dit gaat natuurlijk niet zonder problemen en wat gebeurd er als blijkt dat er meer achter de moord van Terrence Steadman zit? Een heel bedrijf genaamd de Company. Wat gaat er nu gebeuren?

[[[ LET OP ER ZITTEN SPOILERS IN! ]]]

[  S E I Z O E N   1  ]
Lincoln is veroordeeld tot de doodstraf op de moord van Steadman, maar Lincoln is onschuldig. Michael bedenkt een geniaal plan, maar een ingewikkeld plan als het uitbreken in de best beveiligde gevangenis in Amerika is niet zo simpel. Hierom laat Michael zijn lichaam vol tattoëren. Hiernaast zie je enkele van de tatoo's. In de gevangenis sluit Michael bondgenootschappen met Sucre. Achter in de cel, bij Sucre en Michael schroeft Michael de kraan bak eraf en erachter graaft hij een gat naar de gangen achter de cellen waarmee hij onbeperkt toegang krijgt tot het hele gangenstelsel binnen in Fox River. Wat je misschien kan zien op het plaatje hieronder is dat Michael de hele plattegrond van Fox River op zijn lichaam heeft getatooerd inclusief zijn hele vluchtplan. Helaas heeft Michael meer mensen nodig om uit Fox River te ontsnappen. Hij sluit (on)gewild nog bondgenootschappen met C-note, DB cooper, Theodore Bagwell (T-bag), Charles Patoshik, John Abruzzi en David Tweener. Buiten de gevangenis om probeert de advocate Veronica Donovan, de ex vriendin van Lincoln hem vrij te krijgen. Zij wordt echter achterna gezeten  door de company die de hele moord op Terence Steadman heeft opgezet om de schuld in Lincoln's schoenen te schuiven. De laatste belangrijke persoon is Sara Tancredi. Sara is de doctor in de Fox River gevangenis en word verlieft op Michael die deze gevoelens weerkaatst. Sara laat de deur van de ziekenboeg open zodat Michael kan ontsnappen, en deze actie is niet zonder gevolgen. De company probeert nu ook Sara uit de weg te ruimen. 

[  S E I Z O E N   2  ]
Het is Michael en Lincoln en de rest van het team gelukt om te ontsnappen uit Fox River. Deze 8 staan nu bekend door heel Amerika als de Fox River 8. De jacht op de Fox River 8 word geleid door Alex Mahone. DB cooper is overleden voordat de operatie begon, maar hij heeft 5 miljoen dollar achtergelaten op een bepaalde plek. Hoewel het ieder voor zich is, komen de Fox River 8 elkaar toch weer tegen om het geld op te graven. Een voor een worden de 8 op de hielen gezeten door Mahone en langzaam veranderd de Fox River 8 naar de Fox River 5. Brad Bellick, een agent uit Fox River word ontslagen uit Fox River omdat hij Michael heeft laten ontsnappen en wanneer hij hoort over de 5 miljoen van DB cooper gaat hij op jacht naar de 5 miljoen. Wanneer Lincoln en Michael eindelijk vrij lijken te zijn word er een man vermoord, net nu Michael en Sara weer samen zijn. Michael neemt de schuld op zich en laat Lincoln en Sara ontsnappen en zo beland Michael in Sona, een staatsgevangenis in Panama waar seizoen 3 zich afspeelt. Alex Mahone beland ook in de gevangenis Sona omdat hij op commando van de Company de gevangenen heeft vermoord terwijl dat niet volgens de Amerikaanse wet was, maar de Company staat boven de wet. Theodore Bagwell zit ook in Sona door alle misdaden die hij gepleegd heeft, verkrachting en moord op meerdere meisjes en vrouwen. Ook Brad Bellick beland in Sona. Zo zitten Michael, Alex, Brad en Theodore in hetzelfde schuitje. Ontstaan er zo bondgenootschappen?

[  S E I Z O E N   3  ]
Sona, de beruchte gevangenis waar geen leiding in de gevangenis is en waar het een en al corrupte boel is geleid door Lechero. Discussies worden uitgevochten in de ring en maar één iemand komt daar levend uit. Een nieuw personage komt het verhaal in, James Whistler. Michael word gedwongen door de Comany om Whistler uit Sona te krijgen. Een Prisonbreak 2.0. Wanneer Michael dit wil weigeren krijgt hij het nieuws te horen dat zijn neef LJ, de zoon van Lincoln, samen met Sara gegijzeld is door de Company en vermoord worden wanneer Michael dit niet in 7 dagen kan oplossen. Deze operatie word gerund door Gretchen Morgan, een koelbloedige vrouw die iedereen doodschiet zonder enige twijfel en zo Sara naar schijn om het leven brengt wat Michael kapot maakt. Sofia, de vriendin van James probeert ook te helpen maar nadat alle leugens van James zijn uitgekomen trekt Sofia meer naar Lincoln toe. Hoewel Sucre dolgraag naar zijn vriendin en kind toe wil, besluit hij toch te helpen en hij helpt Lincoln en Michael met de operatie om uit te breken uit Sona. Uiteindelijk breekt Michael met een hele linke actie uit en zo komen Michael, James en Alex uit Sona terwijl Brad en Theodore nog vastzitten in Sona. Sucre word erbij gelapt en komt ook in Sona terecht waar hij een bondgenootschap sluit met Brad. Wanneer het is gelukt om uit Sona te breken gaat Lincoln samen met Sofia en LJ eindelijk zijn leven leven zonder continu op de hielen gezeten te worden en te moeten leven als crimineel. Michael zint op wraak om de dood van Sara te wreken. 

[  S E I Z O E N   4  ]
Michael zint op wraak om Gretchen te doden en hoort het schokkende nieuws dat Sara nog leeft. Wanneer hij haar eindelijk heeft teruggevonden komen alle ontsnapten weer in de problemen. De company vind Sara en Michael en ze worden weer op de hielen gezeten. Lincoln word ook weer opgezocht door de company en vermoord de aanlager en komt in de gevangenis terecht. Alex komt ook in de gevangenis terecht omdat hij gepakt is voor zijn eerdere misdaden. Sucre en Brad zijn uit Sona ontsnapt door de gevangenis in de fik te zetten en uit de bus te gaan tijdens de rit naar een andere plek. Toch worden ze gepakt. Deze 5 mensen word een deal aangeboden door Don Self, een hoge piet bij de overheid die de Company omver wil werpen. Om dit voor elkaar te krijgen moet Michael samen met Linoln, Alex, Brad, Sucre, Sara en Roland het bestand Scylla vinden, het 'blackbook' van de Company die een lijst met alle namen bevat én een plan die de wereld zal gaan veranderen. Scylla schijnen 6 kaarten te zijn die de 6 belangrijkste personen in de Company bij zich dragen. Theodore Bagwell komt ook weer in het verhaal wanneer hij een notitieblok van James Whistler vind, een belangrijke zakenman van de company en juist dit notitieblok heeft Michael nodig om Scylla te vinden. Theodore spant samen met Gretchen om Scylla te stelen nadat Michael Scylla heeft gevonden gezien Scylla heel veel waard is. Nadat Michael Scylla in handen heeft vind hij zijn moeder terug die hem 25 jaar geleden in de steek heeft gelaten. Ook Michael en Lincoln's moeder wil Scylla graag hebben. Christina zet ook alles om alles om Scylla te bemachtigen. Hier bereikt het verhaal zijn climax en Michael moet een keuze maken tussen Lincoln en Sara op leven en dood. Hoe zal dit eindigen?
[ MICHAEL SCOFIELD ] 
Michael is de hoofdpersoon in deze serie. Hij is een genie en heeft een storing in zijn hersenen waardoor hij de kleinste deeltjes in ruimtes ziet. Wanneer wij een lamp zouden zien, ziet Michael elk schroefje en draadje. Hij is heel gevoelig voor het leed van anderen en zet andermans gevoelens altijd boven zijn eigen gevoelens en waardes wat hem nog vaak zat in de problemen brengt.

[ LINCOLN BURROWS ] 
Lincoln is de tweede hoofdpersoon. In tegenstelling tot Michael is Lincoln meer kracht. Hij is impulsief en enorm sterk. Hij geeft heel erg veel om zijn zoon LJ. Hij is zorgzaam en vertrouwt zijn broer Michael altijd.

[ SUCRE ]
Sucre is Mexicaans en hij is opgepakt omdat hij een winkeloverval pleegde met wapen. Hij heeft een vriendin die zwanger is van zijn kind en hij doet alles om alles om haar gelukkig te houden, ook als dit betekend om afstand van haar te houden. Sucre is 100% loyaal aan Michael en Lincoln en heeft ook een zeer grote rol in het verhaal.

[ SARA TANCREDI ]
Sara is de lover van Michael en de actie om de deur open te laten heeft haar dan ook een grote prijs gekost. In seizoen 3 is ze gekidnapt en ontsnapt terwijl de schijn bij Michael hangt dat ze dood is. Sara is 100% loyaal aan Michael en is in seizoen 4 zwanger van het kind van Michael.

[ ALEX MAHONE ]
In het begin van de serie is Alex de enige waardige tegenstander die het denkpatroon van Michael volledig ontfutselt krijgt. Wanneer Michael en Alex samen gaan werken in Seizoen 4 zijn ze dan ook een meesterlijk team. Alex word onder druk gezet door de company die zijn meest geliefden, zijn vrouw en zoon te bedreigen met de dood.

[ THEODORE BAGWELL ] 
Theodore aka T-bag speelt ook een hele grote rol. Theodore is slinks, een verrader en doet alles om zijn eigen hachje te redden. 

[ GRETCHEN MORGAN ] 
Gretchen is gered door de company toen ze als slaaf verkocht was en verkracht en mishandeld werd waardoor ze bij de company kwam. Ook Gretchen doet alles voor geld. Getchen is slim, en koelbloedig.

[ LJ ]
LJ (Lincoln Junior) is de zoon van Lincoln. Hij word meerdere malen gegijzeld door de company om zo Lincoln en Michael uit te lokken.

[ DON SELF ]
Don is gewoon een enorme lafaard. 



Reactie plaatsen

Reageer op het artikel SVDM// Prisonbreak.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
EndingStory schreef op 28-09 00:24:
EndingStory schreef:
ik heb PB ook gezien <3

Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 26-09 19:32:
Euphraxia schreef:
thanks leukerds <333
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 26-09 12:34:
Kuvira schreef:
aaaa love jadie xxx
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 26-09 12:25:
Ursela schreef:
Wow super mooi geschreven! :)
Melden | Citeer | X
Juutje schreef op 26-09 08:08:
Juutje schreef:
Wauww mooi geschreven!
Melden | Citeer | X
Ligeia schreef op 26-09 08:08:
Ligeia schreef:
Je layout Jade omg
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 26-09 06:17:
Arya schreef:
Ahhhh Jade keuk!!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 26-09 00:26:
Scofield schreef:
Omg Wentworth ♥__♥
Nice lay-out btw!!
Melden | Citeer | X
Cleopatra schreef op 26-09 00:23:
Cleopatra schreef:
Baeee artikel



Nieuwsarchief
Maandoverzicht Juli en Augustus '2429-08-2024 00:00
Zomer Magazine20-07-2024 00:00
Let's Introduce Renee0012-07-2024 00:00
Pride Lookbook16-06-2024 21:00
Pride Month | Aankondiging01-06-2024 13:00
Maandoverzicht Mei '2427-05-2024 00:00
Let's Introduce: Itsmeblub {Birthday Edition}18-05-2024 00:00
Music Month May12-05-2024 00:00
Maandoverzicht April '2430-04-2024 00:00
Anouk's verjaardag!26-04-2024 00:00
Lente Magazine12-04-2024 00:00
Let's Introduce: Rascal {Birthday Edition}10-04-2024 00:00
Paaseieren Speurtocht29-03-2024 00:00
Miss lente 2024 | Aankondiging18-03-2024 00:00
Internationale Vrouwendag08-03-2024 00:00
Maandoverzicht Februari '2426-02-2024 00:00
SocialMediaTeam Revamp04-02-2024 13:00
Maandoverzicht Januari '2429-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Uitslag01-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Stemronde15-12-2023 00:00
SocialMediaTeam Adventskalender 202301-12-2023 10:00
Be the Best 2023 | Aankondiging01-12-2023 00:00
Look Appreciation08-11-2023 18:25
Creepy Pasta16-10-2023 00:00
Unmasking the Evil05-10-2023 19:00
Pagina: | Volgende