Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Rascal
stuur me een berichtje als je iets verkoopt van mijn wenslijst!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
10 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
De favoriete recepten van VP spelers! (door Account verwijderd)

Heyhoi!
Leuk dat je het nieuws van de dag leest!
Voor dit artikel heb ik een paar vp-spelers om hun favoriete (winter) recept! Hieronder zie je er een paar!
Veel leesplezier!

1. Kerstkoekjes (April)

-Wat heb je nodig?
-150 gram lichtbruine basterdsuiker

-2 eieren
-1 theelepel gemberpoeder
-400 gram zelfrijzend bakmeel
-Bakplaat met bakpapier
-Koekvormpjes

-Hoe maak je het?
-Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed boter,suiker,eieren,gember,bakmeel en een mespunt zout door elkaar zodat het een soepel deeg word. Bestuif het aanrecht met bakmeel of bloem. Rol het deeg uit tot een plak van 1/2 centimeter dik. Steek met koekvormpjes koekjes uit het deeg. Leg ze op de bakplaat en bak de koekjes 10 tot 15 minuten. Laat de koekjes 30 minuten afkoelen en dan kun je ze versieren!


2. Risotto met geroosterde pompoen (Impossibledreams)

-Wat heb je nodig?
-1 kleine oranje pompoen

-5 eetlepels olijfolie
-1 theelepel kaneel
-1 theelepel chilipoeder
-1 ui,gesnipperd
-325 gram Risottorijst
-1 liter warme groentebouillon
-15 gram verse salieblaadjes
-50 gram geraspte Parmezaanse kaas
-Bakplaat+Bakpapier

-Hoe maak je het?
-Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de pompoen op een doek, zodat die tijdens het snijden niet wegglijdt. Halveer de pompoen met een mes in 4 parten en schep met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de kwarten vervolgens in kleine stukken . Leg de pompoen op de bakplaat, druppel er 2 eetlepels olie over en bestrooi met kaneel,chilipoeder en als je dat lekker vind zout. Meng alles met je handen goed door elkaar en verdeel de pompoen gelijkmatig over de bakplaat.

Schuif de pompoen in de oven en rooster deze 30 minuten. Verhit als de pompoen zo´n 10 minuten in de oven staat met 1 eetlepel olijfolie in ruime hapjes/ of braadpan en bak de ui 5 minuten op laag vuur. Strooi de rijst in de pan en roerbak toto de korrels rondom de olie bedekt zijn. Schenk de boullion in de pan en breng al roerend aan de kook. Kook de rijst op laag vuur 15 minuten. Zet het vuur uit, haal de pompoen uit de ovenen schep de pompoen door de rijst. Zet het vuur weer aan en kook de rijst nog maximaal 5 minuten op laag vuur. Verhit de laatste 2 eetlepels olijfolie in een klein pannetje en bak de salieblaadjes of Italiaanse kruiden licht korkant  Verdeel de risotto over 4 diepe borden en verdeel de krokante kruiden over de risotto. Serveer de kaas er apart bij. Het is een recept voor 4 personen, bij mijn oma at ik het altijd.

3. Kerstpudding (Mileyyy)

-Wat heb je nodig?
-100 gram blanke rozijnen

-100 gram donkere rozijnen
-90 gram bloem
-90 gram boter
-75 gram donkerbruine basterdsuiker
-1/2 theelepel nootmuskaat
-1 theelepel kaneel
-1/2 theelepel gemberpoeder
-2 sneetjes oud brood
-45 gram witte amandelen
-50 gram oranjesnippers
-1 sinaasappel
-1 citroen
-2 eieren
-3/4 deciliter melk
-3 eetlepels rum
-1 appel

-Hoe maak je het?
Let op:een week van tevoren bereiden. Een week van tevoren: Wel de rozijnen in heet water. Laat afkoelen en uitlekken. Doe de bloem in een kom en doe de boter(in kleine stukjes)erbij. Meng de boter en de bloem goed door elkaar. Roer de basterdsuiker, een snufje zout, de nootmuskaat, de kaneel en het gemberpoeder er doorheen. Kruimel dan de sneedjes brood(zonder de korst)en doe ze ook in de kom. Hak de oranjesnippers en de amandelen fijn en voeg deze met de rozijnen toe aan het mengsel. Rasp de schil van de sinaasappel en de citroen boven de kom. Meng dan alles door elkaar. Pers de sinaasappel en een halve citroen uit en schenk dit sap in een andere kom. Voeg hier de eieren, de melk en de rum aan toe. Klop dit goed luchtig en giet dit mengsel bij de massa in de andere kom. Meng alles zorgvuldig door elkaar. Meng alles zorgvuldig door elkaar. Rasp de appel en doe het bij het beslag. Beboter een kom, schenk het beslag erin en dek de kom dan af met bakpapier en aluminiumfolie. Vul een grote pan tot de helft met water en breng dit aan de kook. Zet de vorm in het kokende water en laat de pudding gedurende 8 uur stomen op een lage temperatuur. Let op dat er niet teveel water verdampt. Verwijder het aluminiumfolie en laat de pudding afkoelen. Dek dan de vorm af met een schone theedoek en verpak het geheel in aluminiumfolie. Laat de pudding minstens een week op smaak komen in de groentela van de koelkast. Circa 3 uur voor het opdienen van de pudding: Stoom de pudding voor het opdienen nogmaals 2,5 uur en stort de pudding dan op een mooi bord. Garneer de kerstpudding bijvoorbeeld met een takje hulst.


4. Moelleux (Songbird)

-Wat heb je
nodig?
-200 g pure chocolade
-150 g boter
-150 g suiker
-4 eieren
-75 g bloem

-Hoe maak je
het?
Verwarm de oven voor op 210 °C (stand 7). Smelt de pure chocolade met de boter au bain-marie of in de magnetron. Voeg de suiker toe en meng goed. Klop de eieren los en voeg ze toe. Meng goed. Zeef de bloem erbij en meng goed. Verdeel het beslag over 6 individuele siliconen bakvormpjes. Als je andere bakvormpjes gebruikt, strijk ze dan zorgvuldig in met boter. Zet ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van het type oven). Neem uit de oven, laat 10 minuten rusten en ontvorm de moelleux op een bord. Dien onmiddellijk op.


5. Snippelsoep (Julia)

-Wat heb je nodig?
2 liter water

-1 pond snijbonen (vers/blik/of diepvries)
-0,5 pond rundergehakt
-gehaktkruiden (zonder zout)
-3 grote aardappelen, in blokjeseventueel uitgebakken
-stukjes spek
-vleesblouillon
-blokjemaggi
-peper
-zout 

-Hoe maak je het?
2 liter water met bouillontablet aan de kook brengen. Snijbonen wassen en afhalen of diepvriessnijbonen in kokend water doen. Gehakt kruiden en balletjes maken. Aardappelen schillen en in blokjes snijden en toevoegen. Weer aan de kook brengen en zachtjes laten koken. Indien blikgroenten gebruikt worden dan nu toevoegen. Spekjes uitbakken. Op smaak maken met peper en eventueel zout.

6.  Pannekoekentaart (Dauntless)

-Wat heb je nodig?
-1 l melk

-4 eieren
-400 g patisseriebloem
-40 g boter
-snuifje zout
-scheutje arachideolie of wat extra boter
-150 g suiker
-150 g water
-1 vanillestokje
-2 blaadjes gelatine
-1 aardappel om de pan mee in te vetten

-Hoe maak je het?
-Pannenkoekenbeslag
Smelt de boter op een zacht vuur. Laat ze niet kleuren. Weeg de juiste hoeveelheid bloem en zeef ze in een ruime mengkom. Zo vemijd je klontertjes in het beslag. Voeg ook een snuifje zout toe Breek de eieren, maak een kuiltje in de berg bloem en giet de eieren daarin. Schenk er de gesmolten boter bij en gebruik een garde om het beslag te mengen (of haal de handmixer boven). Giet er de melk in delen bij totdat alle bloem in het beslag is verdwenen. Het pannenkoekenbeslag zal vrij lopend zijn, maar da’s precies zoals ik het bedoel. TIP: Bovendien kan je het beslag zonder problem een op voorhand maken, en het een nacht laten ‘rijpen’ in de koelkast. Dek de kom wel af met een vel vershoudfolie. De kans is groot dat je nog lekkerdere pannenkoeken bakt.

-Vanillesiroop
Leg de blaadjes gelatine in een beker met koud water en laat ze even weken. Weeg de suiker, giet de korrels in een kleine pan en schenk er het water bij Snij de vanillepeul overlangs in twee en gebruik de punt van een mesje om er zoveel mogelijk vanillezaadjes uit te schrapen Doe de vanillezaadjes in het suikerwater, en gooi er ook de vanillepeul bij Breng het 50/50 mengsel voor vanillesiroop kort aan de kook op een matig vuur. Zet vervolgens het vuur uit, knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en roer ze doorheen de heldere siroop. De gelatine zal meteen oplossen.
-Pannekoeken bakken
Schenk een beetje arachideolie in een schaaltje, of werk met een beetje gesmolten boter. Snij een aardappel middendoor en prik een halve knol op een vork. Verwarm de koekenpan op een matig vuur, dompel de vlakke zijde van de halve aardappel in de boter of de olie, en strijk hiermee de bodem van de pan in. Schenk een kleine pollepel beslag in de pan en blijf ze kantelen tot het beslag de hele bodem bedekt. Bak de pannenkoek goudbruin en keer hem om. De eerste kan mislukken, maar geef niet op. Pannenkoeken bakken moet je een beetje ‘in de vingers krijgen’. Het is belangrijk om wat te ‘spelen’ met de stand van het vuur. Zet het vuur iets hoger wanneer je een pannenkoek begint te bakken. Zet het wat zachter wanneer je de koek hebt omgedraaid. Blijf bakken tot je een flinke stapel verse pannenkoeken hebt. Reken op minstens 40 dunne pannenkoeken.
-Taart samenstellen
Neem de pot choco (of hazelnootpasta) en de lauw-warme vanillesiroop bij de hand. Leg een eerste pannenkoek op een schaal of groot bord met een vlakke bodem. Strijk de pannenkoek in met een dun laagje choco. Gebruik hiervoor een keukenkwast. Dompel de tweede keukenkwast in de warme vanillestroop en dep wat van de stroop bovenop het laagje choco. De stroop zal de taart ‘lijmen’. Leg een tweede pannenkoek bovenop de eerste en smeer er opnieuw choco en wat stroop op. Ga zo door tot je alle pannenkoeken tot een taart hebt gestapeld. Druk de taart tijdens de bouwwerkzaamheden af en toe voorzichtig aan. Strijk tenslotte nog een laagje van de siroop op de bovenste pannenkoek en zet de stevige taart in de koelkast. Laat ze ongeveer 2 uur opstijven.


7. Appelflappen (Ilse)

-Wat heb je nodig?
- 6 plakjes bladerdeeg

- bakpapier (of boter), om in te vetten
- 2 appels
- 30 gram rozijnen (niet per se nodig)
- 15 gram suiker (als je ook nog suiker op de appelflappen wilt doen, dan heb je nog meer suiker nodig).
- een theelepel kaneel
- 1 ei losgeklopt (of water)
- een oven

-Hoe maak je het?
1. Haal de bladerdeegplakjes van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.
2. Verwarm de oven voor.
3. Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes.
4. Bestrooi de appelblokjes naar smaak met kaneel en suiker.
5. Meng hier (eventueel) rozijnen door.
6. Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met het gemaakte appelmengsel.
7. Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan.
8. Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei of met water (en strooi er suiker over).
9. Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.

8. Brood met pesto en kaas (Felicia)

-Wat heb je nodig?
Brood

Groene pesto
Jong belegen kaas (in plakjes)

-Hoe maak je het?
Besmeer een boterham naar keuze met de pesto. Leg hierover heen de plakjes kaas. Laat de kaas smelten onder de grill en klaar!


Bedankt voor het lezen!:D

xoxo Rochel



Reactie plaatsen

Reageer op het artikel De favoriete recepten van VP spelers!.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 29-12 18:07:
Hope schreef:
Moelleux is echt megalekker mijn mama maakt het !
Melden | Citeer | X
Yaraatje1 schreef op 27-12 18:46:
Yaraatje1 schreef:
Jeeah leuwk allemaal! ik probeer me moeder over te halen voor de pannenkoekentaart ;33
Melden | Citeer | X
Songbird schreef op 27-12 16:31:
Songbird schreef:
Whee mijn moelleux staat erin. c:
Melden | Citeer | X
SLOEBER schreef op 27-12 13:21:
SLOEBER schreef:
Nu heb ik honger.... sad
Ik ga ze allemaal een keer proberen :d
Melden | Citeer | X
Berghond schreef op 27-12 13:07:
Berghond schreef:
6 lijkt mij best lekker
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 27-12 11:41:
ImpossibleDreams schreef:
hihihihi
Melden | Citeer | X
Mew schreef op 27-12 11:25:
Mew schreef:
In nummer 6 staan een heleboel taalfoutjes x)

Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 27-12 10:57:
Felicia schreef:
Mijn recept klopt niet want het is met bladerdeeg en rode pesto
Melden | Citeer | X
Zonnebrilmonique schreef op 27-12 10:55:
Zonnebrilmonique schreef:
echt cool ik zou het zelf meteen proberen. meteen een grote uitdaging voor 
een junior kok
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 27-12 00:45:
Charifa schreef:
Ik heb zin in nummer 8 <3_____<3
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 27-12 00:44:
Saturn schreef:
Diamandis schreef:
leuk!!!!

Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 27-12 00:14:
Riraito schreef:
Je nummer 6 staat een beetje raar, maar heel leuk artikel!



Nieuwsarchief
Maandoverzicht Juli en Augustus '2429-08-2024 00:00
Zomer Magazine20-07-2024 00:00
Let's Introduce Renee0012-07-2024 00:00
Pride Lookbook16-06-2024 21:00
Pride Month | Aankondiging01-06-2024 13:00
Maandoverzicht Mei '2427-05-2024 00:00
Let's Introduce: Itsmeblub {Birthday Edition}18-05-2024 00:00
Music Month May12-05-2024 00:00
Maandoverzicht April '2430-04-2024 00:00
Anouk's verjaardag!26-04-2024 00:00
Lente Magazine12-04-2024 00:00
Let's Introduce: Rascal {Birthday Edition}10-04-2024 00:00
Paaseieren Speurtocht29-03-2024 00:00
Miss lente 2024 | Aankondiging18-03-2024 00:00
Internationale Vrouwendag08-03-2024 00:00
Maandoverzicht Februari '2426-02-2024 00:00
SocialMediaTeam Revamp04-02-2024 13:00
Maandoverzicht Januari '2429-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Uitslag01-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Stemronde15-12-2023 00:00
SocialMediaTeam Adventskalender 202301-12-2023 10:00
Be the Best 2023 | Aankondiging01-12-2023 00:00
Look Appreciation08-11-2023 18:25
Creepy Pasta16-10-2023 00:00
Unmasking the Evil05-10-2023 19:00
Pagina: | Volgende