Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Rascal
stuur me een berichtje als je iets verkoopt van mijn wenslijst!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
12 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
Transformice (door Anoniem)

Vandaag een artikel over Transformice. (www.transformice.com) Het is ontworpen door Jean-Baptiste Lemarchand en Mélanie Christin. Het spel bestaat sinds 1 mei 2010 en sinds 2 april 2012 is er ook een Nederlandse server. In het spel ben je een muis en daarmee moet je kaas halen en terug naar het holletje brengen.

Om kaas te halen en terug te brengen, moet je over verschillende platformen klimmen of springen en zorgen dat je niet valt. Één van de muizen is shaman, deze kan de rest helpen d.m.v. het bouwen van planken en de extra sham vaardigheden, hier kom ik later op terug. Als alle muizen in het hol zijn (binnen de twee minuten) kan de sham finishen. De sham heeft een blauwe naam en is iets groter dan de rest van de muizen.
Door te finishen kan je titels (deze staan onder je naam tijdens het spelen) vrijspelen, een hoger shamlevel krijgen en kaas winnen. Met kaas kan je kleding kopen voor je muis in de winkel (menu > winkel).
De twee onderstaande onderdelen van Transformice, kan je alleen spelen als je de standalone hebt gedownload, dit kan hier: http://www.transformice.com/new-standalone/
Bouboum is een soort bomberman. Je start met iedereen tegelijk in het veld, dit zijn meestal 25 mensen. Vervolgens moet je zorgen dat je als enige overblijft. Dit doe je door bommen te plaatsen (spatie) en de bommen van anderen te ontwijken (pijltjestoetsen).
Je kunt items verzamelen die jouw bommen krachtiger maken (vuur), die ervoor zorgen dat jij meer bommen tegelijk kan plaatsen (bommen) en die jou een andere soort bommen geven (bom met vraagteken erin). Ook heb je vraagtekens, hierbij is het een verassing wat je krijgt, dat moet je dus gewoon maar uitproberen ^-^
Met de eikels die je verzamelt in het veld, kan je nieuwe dieren kopen om mee te spelen. Ze verschijnen o.a. als je iemand doodt.
Fortoresse is een schietspel. Er zijn twee teams: rood en blauw. Er zijn drie spelsituaties, deze staan hieronder:
1. De vlag(gen) van de anderen veroveren. Dan moet je een weg maken (door te schieten, muisklik) naar de vlag van de tegenstander en dan zorgen dat je daarin staat. Als je er lang genoeg instaat binnen de tijd, komt de vlag op 100% en heb je gewonnen.
2. Je eigen vlag(gen) verdedigen. Dan moet je zorgen dat het andere team niet bij jouw vlag kan komen. Dit kan je doen door anderen te vermoorden en door een bunker te tekenen. Als je de spatie inhoudt en dan met je muis beweegt, kan je een bunker maken. Je kan ook over het getekende pad lopen, als je bijvoorbeeld de lucht in wilt om de tegenstanders aan te vallen.
3. Bij beide teams is er één iemand het doelwit. Je moet proberen het andere doelwit te verslaan en je eigen te verdedigen. Je hebt veertig levens. Bij het standaard wapen heb je dertig kogels, maar je kunt met de gewonnen aardappelen nieuwe wapens (en nieuwe poppetjes) kopen.
- Je kunt met ASWD en met de pijltjestoetsen spelen.
- Als je op lava springt, houd dan je pijltje omhoog (W) ingedrukt
- Je zinkt in water als je kaas hebt, zonder kaas ga je omhoog
- Je kunt zelf maps/levels maken bij menu > map editor. Er moeten sowieso kaas en een hol zijn, voor de rest mag je maken wat je wil. Als je klaar bent, moet je de map testen (validate this map) en dan de map exporteren (export this map) voor 40 kaasjes. Er is echter maar een hele kleine kans dat je ooit je eigen map terug zal zien.
- Een persoonlijk bericht sturen naar een ander doe je door op iemand zijn naam te klikken en dan op whisper/fluister of door in de chat /c [naam] [bericht] te typen.
- De lijst met titles die jij hebt behaald, zie je door /title in de chatbalk te zetten en dan enter. /title [nummer] is om een nieuwe titel onder je naam te nemen.
- Walljumpen is iets wat je in veel maps moet kunnen. Je klimt dan met je muis tegen een verticale muur omhoog. Als de muur rechts is moet het zo: pijltje naar rechts tot je tegen de muur bent, links, snel boven, snel rechts tot je tegen de muur bent, dan weer links, boven, etc. Het is lastig, dus succes!
- Soms heb je een level met soulmates. Dan staat er bij de chatbalk: '(naam) is your soulmate!' Als je
soulmates hebt zit je met een lijntje aan elkaar
vast en moet je samenwerken.
- Vrienden voeg je toe door op de naam te klikken
van diegene en dan op vriend/friend te drukken. Of /friend [naam].
Als je /room [naam van de kamer] typt in de chat en dan op enter drukt, ga je naar die kamer. Bij de onderstaande kamers kan je komen via het menu.
Survivor: De shams moeten door middel van cannons iedere muis vermoorden/wegschieten. De muizen moeten zorgen dat ze levend blijven door ze te ontwijken.
Bootcamp: Ik raad je dit niet aan als je net nieuw bent, hier heb je de lastigste maps die er zijn.
Vanilla: Hier heb je enkel de standaard maps, geen nieuwe maps. In bijvoorbeeld room 1 heb je ook gewoon maps die nog goed gekeurd moeten worden en gemaakt zijn door muizen zelf.
Racing: Dit zijn maps zonder sham. Hier moet je zo snel mogelijk finishen, je hebt ook maar één minuut de tijd om te finishen in plaats van twee.
Delifante: Dit lijkt absoluut niet op de normale levels. Je moet naar het einde zien te komen door middel van de ringen. Door de springveer word je omhoog geveerd, de bliksemschicht laat je een stuk sneller gaan, de +1 is voor punten en door de doodskop ga je dood. Vooral in het begin is dit echt even wennen.

Verder heb je nog de spelletjes met #[naam]. Bijvoorbeeld #deathmatch, #traitor en #prophunt. Deze zijn minder populair, dus hiervoor moet je vaak naar de Engelse server. Ik vind ze niet zo geweldig, maar je kan het altijd even uitproberen.
Hieronder zet ik alle objecten neer + wat het is.

Pijl: Wijs aan waar muizen heen moeten.

Spirit (Sp): Hiermee kan je iemand extra vaart geven, zodat hij extra hoog springt of verder springt. Tip: Plaats de spirit onder de muis.

Ballon: Hiermee kan je een paar planken omhoog brengen. Als je op C drukt en dan het touwtje van de ballon op de muis richt, hangt de muis aan de ballon. Dit is handig wanneer je een stuk recht omhoog moet, maar je bent erg lang bezig als je zo 20 muizen omhoog moet brengen.

Rune: Dit object kan je helpen duwen als er bijvoorbeeld een doos opzij moet om er door te kunnen. Wanneer je op C drukt kun je de rune ergens aan vastmaken, dan kan hij er ook niet langs glippen.

Kleine doos: Als je ergens een opstapje voor nodig hebt kun je dit neerzetten. Wanneer je op C drukt kun je het ook ergens aan vastmaken.

Grote doos Dit kan je ook als opstapje gebruiken. Je kunt dit ook met C aan een plank maken, als hij doorzichtig (spatie) is. Dan kan je weer verder bouwen en dan kun je er nog door als je van de andere kant komt. (dit zal nog verder uitgelegd worden)

Anvil/Aambeeld: Dit kan je ook als opstapje gebruiken en je kunt het niet makkelijk wegduwen. Ook kan je hiermee zorgen dat de weg naar beneden zakt, omdat het zwaar is. Je kunt dus ook voorkomen dat iets gaat kantelen.

Bal: Hier heb je in de meeste levels niets aan. Maar er is één level waarbij de bal ontploft zodat je in de lucht kan vliegen naar de kaas. In dat level kan je dus niets anders bouwen.

Cannon/Kanon: Dit kan je in verschillende richtingen schieten: naar onder, links en rechts. Hiermee kan je vervelende mensen van het platvorm af kogelen, of als je alleen een verkeerd geplaatst blok wilt raken druk je op spatie voordat je hem afschiet.

Trampoline: Hiermee kan je hoog springen, over bijv. een muurtje heen. Het is handig als je dit met C vastmaakt aan een stevige plank (die met B geplaatst is), zodat mensen het niet kunnen wegduwen. Je kunt dit niet in alle levels gebruiken.

Tekenicoon: Hiermee kan je een weg tekenen. Je kunt dit maar in een klein aantal levels gebruiken. Je hebt een denkbeeldig rondje om je heen waarin je kan tekenen, dus je moet elke keer meelopen met wat je tekent. Let op: Je getekende weg verdwijnt weer na een tijdje, dus blijf niet te lang op dezelfde plek staan.

Kleine plank: Hiermee maak je het begin van een weg van planken. Je drukt op B en daarna op spatie (niet andersom!) dan leg je de plank neer op een platform. Deze plank is heel stevig en kun je de rest van de weg aan vast maken. Je kunt ook deze doorzichtige B plank, zoals het heet, aan het weggetje vastmaken om er voor te zorgen dat je weg niet meer trilt en steviger is.

Grote plank: Hiermee kan je verder met je weggetje. Je drukt een paar keer op C zodat het groene puntje op de plek zit waar je hem wilt vastmaken. Je kunt ook scrollen om de plank te draaien, zodat het weggetje de goede kant op gaat.

Verder heb je nog de objecten van de sham vaardigheden. Als je een level hoger bent, kan je een beloning kiezen bij menu > vaardigheden/skills. Deze spreken voor zich verder.

Ik leg het uit met planken, maar je kunt het natuurlijk ook voor andere dingen gebruiken.

X: Net als wanneer je scrollt kan je de plank draaien.
C: Met deze toets kan je de plank ergens aan vast maken. Als je vaker op C drukt komt het groene pinnetje waar je hem vastmaakt ergens anders.
B: Met de B-toets krijg je een rood puntje op de plank, als je deze plank op een platvorm legt kan je er heel goed andere planken aanmaken, omdat je dit nooit meer kan verschuiven. (ook niet met een kanon). Let op: Dit kan je alleen maar bij planken gebruiken.
V: Als je hiermee een plank aan een ander vastmaakt kan je de plank duwen om te draaien. Dan kan je er vanaf de andere kan ook door.
N: Als je dit indrukt en dan een plank neerzet dan draait de plank automatisch. Dit is eigenlijk heel onhandig.
Spatie: Dit maakt iets doorzichtig en daar kun je als muis doorheen lopen.

Foxy heeft dit zelf ook op de Nederlandse Wikipedia gezet, dus dit is geen gekopieerde tekst. Zelf geschreven. :)
Poll: Feliciteer Cat
Gefeliciteerd! <3
100%
52



Reactie plaatsen

Reageer op het artikel Transformice.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 29-12 17:16:
BreakingPoint schreef:
even kijken haha
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 29-12 17:01:
PenguinPower schreef:
kga n s kijken hihii
Melden | Citeer | X
Cynthia schreef op 31-03 20:10:
Cynthia schreef:
Faithx schreef:
Ik heet Cynthiaxxxx. Speel het 1 jaar dnek ik

HAHAHAH OMG IK DACHT MIJN NAAM VAN GSM ER STOND. 
Faal mij..
Melden | Citeer | X
Faithx schreef op 31-03 20:06:
Faithx schreef:
Ik heet Cynthiaxxxx. Speel het 1 jaar dnek ik
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 31-03 19:57:
Cupcakedeeg schreef:
Leukkkk ♥
Nogmaals hbd ♥
Melden | Citeer | X
Sniewie schreef op 31-03 16:12:
Sniewie schreef:
Photographic schreef:
Elle schreef:
Is het raar dat ik hier nog nooit van gehoord heb? Ik ga het deze week, als mijn examens afgelopen zijn, eens proberen haha! :3

& Gefeliciteerd Cat!



nee hoor ik heb er anders ook nooit van gehoord

Melden | Citeer | X
Cleopatra schreef op 31-03 14:33:
Cleopatra schreef:
Leuk artikel & bedankt voor de felicitaties! ^-^
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 31-03 14:20:
Fuenta schreef:
Elle schreef:
Is het raar dat ik hier nog nooit van gehoord heb? Ik ga het deze week, als mijn examens afgelopen zijn, eens proberen haha! :3

& Gefeliciteerd Cat!

Melden | Citeer | X
Compulsion schreef op 31-03 12:04:
Compulsion schreef:
Is het raar dat ik hier nog nooit van gehoord heb? Ik ga het deze week, als mijn examens afgelopen zijn, eens proberen haha! :3

& Gefeliciteerd Cat!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 31-03 12:03:
Cobyminaj schreef:
Cool
Melden | Citeer | X
Ailuropoda schreef op 31-03 11:40:
Ailuropoda schreef:
oh fuck dit brengt herinneringen naar boven HAAHAHAH
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 31-03 08:21:
Riraito schreef:
Gefeliciteerd Cat (Roy toch?) en hee. Tof artikel haha
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 31-03 08:00:
Sas schreef:
Laryanue schreef:
trouwens, als je een pijl met c gebruikt op een plank, komt er dan niet een extra pin op de plank?

Ja :3
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 31-03 07:43:
Celeste schreef:
Dat heb ik. Ik heet daarop Mentosjuhh.
Melden | Citeer | X
Ninurta schreef op 31-03 07:20:
Ninurta schreef:
Lijkt me leuk om te doen, wil ik wel eens proberen!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 31-03 07:14:
Hope schreef:
Nice artikel!
En gefeliciteerd Cat!
Melden | Citeer | X
Laryanue schreef op 31-03 07:14:
Laryanue schreef:
trouwens, als je een pijl met c gebruikt op een plank, komt er dan niet een extra pin op de plank?
Melden | Citeer | X
Laryanue schreef op 31-03 07:11:
Laryanue schreef:
HAHHAHAHHAHA, OMG IK HIELD VAN DIT SPEL!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 31-03 00:21:
Littlestar424 schreef:
Kga morgen eens kijken ;D
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 31-03 00:17:
Ryuzaki schreef:
Ahahahaha ik wist nog toen transformice he-le-maal in was, vond t altijd leuk. Ik speelde het alleen zelden omdat ik een noob was en daar kon ik niet tegen dus ik ragequitte steeds.
Melden | Citeer | X
Sophrosyne schreef op 31-03 00:15:
Sophrosyne schreef:
Super cool, ik ga transformice een keertje spelen!



Nieuwsarchief
Maandoverzicht Juli en Augustus '2429-08-2024 00:00
Zomer Magazine20-07-2024 00:00
Let's Introduce Renee0012-07-2024 00:00
Pride Lookbook16-06-2024 21:00
Pride Month | Aankondiging01-06-2024 13:00
Maandoverzicht Mei '2427-05-2024 00:00
Let's Introduce: Itsmeblub {Birthday Edition}18-05-2024 00:00
Music Month May12-05-2024 00:00
Maandoverzicht April '2430-04-2024 00:00
Anouk's verjaardag!26-04-2024 00:00
Lente Magazine12-04-2024 00:00
Let's Introduce: Rascal {Birthday Edition}10-04-2024 00:00
Paaseieren Speurtocht29-03-2024 00:00
Miss lente 2024 | Aankondiging18-03-2024 00:00
Internationale Vrouwendag08-03-2024 00:00
Maandoverzicht Februari '2426-02-2024 00:00
SocialMediaTeam Revamp04-02-2024 13:00
Maandoverzicht Januari '2429-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Uitslag01-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Stemronde15-12-2023 00:00
SocialMediaTeam Adventskalender 202301-12-2023 10:00
Be the Best 2023 | Aankondiging01-12-2023 00:00
Look Appreciation08-11-2023 18:25
Creepy Pasta16-10-2023 00:00
Unmasking the Evil05-10-2023 19:00
Pagina: | Volgende