Omdat Australie veel regenwouden en tropische gebieden kent, zijn er ook veel exotische dieren. Zo zijn er wel meer dat 800 exotische vogelsoorten en wel 230 soorten reptielen! Toch zijn de meest voorkomende dieren in Australie buideldieren zoals koala's of kangaroe's.
Ongeveer 50.000 jaar geleden kwamen de eerste mensen naar Australië. Omdat Australië zo laag was, werden er bruggen van Australië naar Azië gemaakt, zodat Australië beter bereikbaar werd. Toen het zeeniveu steeg werden deze bruggen weggehaald en was Australië officieël een eiland. In 1606 ontdekte de eerste Europeaan Australië, dit was Willem Jansz. Al was hij niet de eerste Europeaan die aan land ging, dat was namelijk de ontdekkingsreiziger James Cook. Toen er in 1849 goud werd gevonden op Australië nam de bevolking snel toe. In 1901 kreeg Australië een grondwet. Melbourne was hun eerste hoofdstad, maar in 1911 kwam er een prijsvraag voor een nieuw ontwerp voor een nieuwe hoofdstad, wat uiteindelijk Canberra werd.
Australië heeft redelijk wat bezienswaardigheden, hieronder zie je er drie!
~ Groot Barrièrerif: Dit is het grootste rif van heel de wereld. Het groot Barrièrerif bestaat welliefst uit 2.900 verschillende koraalriffen. Het rif kun je vinden in Queensland, wat in Noord-Australië ligt.
~ Willandramerengebied: Dit is een merengebied in Nieuw South Wales. Het bestaat uit Zoutmeren, zandduinen en bos. Het gebied neemt wel 240.000 hectare in!
~ Nationaal park Kakadu: Dit is een natuurgebied in het noorden van Australië. Er leven hier veel tropische dieren zoals Krokodillen, en er zijn ook veel mooie watervallen te vinden.
In Autralië word het eten vooral geïnspireerd door de omgeving waarin Australiërs leven. Daarom leefden de meeste mensen vroeger van een zogenaamd Jager-verzamelaardiet. Toen de eerste kolonisten in het land kwamen werd er voedsel geserveerd wat echt Australisch zou zijn. Sinds de 20e eeuw word hun voedsel vooral beïnvloed door de immigranten in het land. Toch hebben ze zelf ook nog wat traditionele Australische gerechten, zoals Paklova (Zie het plaatje hiernaast), wat al vanaf de 20ste eeuw word gegeten. Pavlova is een soort meringue. Ook heeft Australië veel eigen wijnen, wel zo'n stuk of 60!
Australië bestaat uit zes verschillende staten. Dit zijn:
- Victoria
- Queensland
- New South Wales (Deze staat heeft de meeste inwoners)
- Tasmanië
- Western Australie
- South Astralie
En iedere staat heeft zijn eigen hoofdstad.
Australië, wat door de meeste mensen gezien wordt als het kleinste continent of het grootste eiland, ligt tussen wel negen verschillende zeeën!
Ongeveer driekwart van Australië bestaat uit woestijn, en ligt net boven de zeespiegel. De rest, wat vooral het noorden is, bestaat uit regenwoud wat subtropisch is. En aan de oostkust bevinden zich bergen.