1. Niet waarWanneer walrussen een tijdje in de zon liggen te bakken, worden ze zeer rood. Dit komt niet, omdat ze, net als mensen, verbranden door de UV-straling, maar doordat een walrus probeert af te koelen. De rode huid is het resultaat van een verhoogde bloedtoevoer naar de huid voor verkoeling. Wanneer ze dan weer gaan zwemmen, wordt hun lichaam opnieuw grijs.
2. WaarDe bloemen van een bepaalde soort orchidee lijkt erg op een vrouwtjeswesp: een van de bloembladen heeft de vorm van de wesp, net zulke borstelige rode franjes als een wesp en het produceert zelfs dezelfde geur als een vrouwtjeswesp om de mannetjes naar zich toe te lokken. Dit doet de orchidee om voor bestuiving te zorgen, slimme truc toch?
3. WaarFlamingo's krijgen de roze kleur door bacteriën en bèta-caroteen. Dit halen ze uit hun voedsel. De grotere flamingo's eten wormen, weekdieren, krabbetjes en andere kreeftachtigen en de kleinere eten vooral algen. Als de vogels honger hebben, hebben ze deze stof minder binnengekregen en worden ze witter.
4. WaarHet bevallen van een zeepaardje kun je vergelijken met dat van mensen, alleen bevallen de mannetjes bij zeepaardjes. De vrouwtjeszeepaardjes leggen hun eitjes in de broedbuidel van de mannetjes. De eitjes worden hierin bevrucht en nestelen zich dan in de buidel. Net als bij een mens is er vruchtwater in de broedbuidel en worden voedingsstoffen en zuurstof aan de embryo's geleverd en afvalstoffen afgevoerd. Maximaal zeven weken later, rond volle maan, bevalt het mannetje. De jonge zeepaardjes krijgen verder geen ouderlijke zorg meer.
5. Niet waar
Cheeta's zijn met hun 110 tot 120 km per uur de snelste landdieren op aarde, maar niet de allersnelste dieren. Het allersnelste dier is een vogel, namelijk de slechtvalk. Wanneer een slechtvalk tijdens de jacht een vrije val inzet, bereikt deze vogel een snelheid van zo’n 320 kilometer per uur. Dit is dus een stuk sneller dan het jachtluipaard.