Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Rascal
stuur me een berichtje als je iets verkoopt van mijn wenslijst!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
12 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
[12+] The Girl With The Dragon Tattoo (door Cleopatra )

Het boek en de film zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.
The Girl With The Dragon Tattoo is een boek uit 2005 dat eerst alleen werd uitgebracht in het Zweeds. Dit boek droeg de titel Män som hatar kvinnor, wat letterlijk mannen die vrouwen haten betekent. Het boek is geschreven door Stieg Larsson en in het Engels vertaald in 2008. In 2011 is er een verfilming van het eerste boek gekomen waarbij Daniel Craig en Rooney Mara de hoofdrol spelen. Het nog onduidelijk of de andere twee delen van de trilogie verfilmd zullen worden.
De verhaallijn verschilt niet veel met die van het boek, om deze reden krijgen we hier meer informatie over de achtergrond van de film. Zoals in de inleiding al staat worden de hoofdrollen gespeeld door Daniel Craig (bekend van James Bond) en Rooney Mara (bekend van The Social Network).Er waren voor de rol van Mikael ook nog andere kandidaten, namelijk George Clooney, Brad Pitt, Johnny Depp en Viggo Mortensen. De vereisten voor de rol waren dat Daniel Craig moest aankomen en een neutraal accent aanleren. Voor Rooney Mara was er natuurlijk ook concurrentie, Anne Hathaway, Natalie Portman, Kristen Stewart, Ellen Page, Jennifer Lawrence, Keira Knightley, Emma Watson, Olivia Thirlby, Scarlett Johansson en Emma Watson deden onder andere auditie voor deze rol. Velen lieten het afweten omdat ze niet genoeg betaald kregen of kregen het niet goed gepland met andere klussen. Om Rooney Mara op Lisbeth Salander te laten lijken hebben ze haar haren kort geknipt maar omdat het moest lijken dat ze het zelf gedaan had was het niet goed gedaan. In het begin was niemand echt zeker of Rooney Mara een goede keuze was, maar nadat de film geweest was waren ze toch blij.
Karl Stig-Erland ''Stieg'' Larssonis geboren op 15 augustus 1954 in Skelleftehamn te Zweden. Hij stierf op 9 november 2004 op 50 jarige leeftijd. Veel mensen denken dat zijn dood veroorzaakt was doordat hij veel trappen op moest omdat de lift kapot was en dat hij hierdoor een hartaanval gekregen heeft. Hij had sinds 1974 een relatie met Eva Gabrielsson, maar ze zijn nooit getrouwd. De reden hiervoor zou kunnen zijn dat wanneer je in Zweden trouwt dat je het adres van je huis moet aangeven en dit zou hun veiligheid in gevaar kunnen brengen. Hij heeft in totaal 7 boeken geschreven waarvan 4 met andere schrijvers. Omdat zijn boek pas in 2011 verfilmt is heeft hij dit niet mee kunnen maken.

Mikael Blomkvist is een journalist die net een rechtzaak verloren heeft van het bedrijf Hans-Erik wennerstöm. Hij moet 3 maanden de gevangenis in en krijgt een boete van 150.000 kronen. Het bewijs dat hij had bleek niet waar te zijn, een oude vriend van Mikael, Robert Lindberg had hem die informatie gegeven. Mikael Blomkvist word benaderd door Dirche Frode om een zaak te onderzoeken voor Henrik Vanger. Henrik Vanger ontmoet Mikael Blomkvist een paar dagen later op Hedeby. Op het eiland Hedeby woont bijna de hele familie Vanger. Henrik wil dat Mikael de verdwijning van Härriet Vanger onderzoekt. Het is voor hem een soort obsessie om te weten te komen wat er gebeurd is. Mikael twijfelt lang, maar als hem informatie beloofd word om Hans-Erik wennerström te ontmaskeren, gaat hij akkoord.
Hij krijgt een klein huis toegewezen waar hij in alle rust de zaak kan onderzoeken, het word al snel duidelijk dat een kat vaak in het huis is.  
Hij onderzoekt alles zo goed mogelijk en leert langzaam ook de andere familieleden kennen.
Henrik Vanger laat dozen vol foto’s en politierapporten bij Mikael afleveren. Mikael krijgt een affaire met Cecilia Vanger.
Hij vindt in het dagboek van Härriet een paar getallen, maar hij weet niet waarvoor ze zijn.
Een paar dagen later komt zijn dochter Pernilla op bezoek. Ze is religieus. Ze ziet de getallen en maakt de opmerking dat hij goed bezig is met die bijbelcitaten en ze vertrekt vervolgens weer.
Lisbeth Salander krijgt hoogte van de zaak en wilt Mikael helpen en ze reist af naar Hedeby.
Lisbeth Salander, een vrouw die door de maatschapij als gestoord wordt omgeschreven doet onderzoek naar verschillende dingen in opdracht van Dragan Armanskij. Ze heeft ook een onderzoek gedaan naar Mikael Blomkvist. Ze heeft een curator gekregen,  Niels Bjurman. Als ze bij hem op bezoek gaat om te vragen of ze haar geld mag gebruiken, word ze verkracht. Nadat ze later weer teruggaat doet hij het weer, maar ze heeft een tas meegenomen waar een camera in verstopt zat die alles filmde, ze chanteert hem ermee. Hij schrijft nu elke maand een report over hoe goed het gaat, maar eigenlijk is dit gewoon een leugen. Ze gaat samenwerken met Mikael om de verdwijning van Härriet Vanger te onderzoeken.  Mikael leert Martin Vanger beter kennen wanneer hij word uitgenodigd om te komen eten, hij belt aan bij het huis en Eva Hasselt doet open, de vrouw waarmee Martin een relatie heeft. Ze praten en Mikael gaat erg laat pas naar huis. Lisbeth Salander begint Mikael Blomkvist steeds meer te mogen en ze voelt zich steeds meer op haar gemak bij hem.
Ze werken samen en Mikael vertelt Lisbeth over de bijbelcitaten, Lisbeth gaat ze onderzoeken en vind al snel dat het met verschillende moorden te maken heeft. De citaten duiden op manieren waarop moorden zijn gepleegd, Een voorbeeld hiervan is Magda Lovisa Sjöberg, zij werd seksueel misbruikt, vermoord door verschillende messteken en uiteindelijk ook steekwonden van een hooivork. Henrik Vanger krijgt een hartaanval en moet naar het ziekenhuis, de familieleden zijn niet blij als Mikael hem wilt opzoeken in het ziekenhuis en geven hem deels ook de schuld van het hartaanval. Mikael onderzoekt een foto waarop Härriet het laatst gezien is voor het incident.
Ze kijkt er bang op maar er is niet te zien waarnaar ze kijkt. Maar dan ziet hij een vrouw met een fotocamera en hij denkt dat op die foto misschien staat waar Härriet naar keek. De vrouw heet Mildred Berggren. Ze heeft de foto nog maar is van slechte kwaliteit. Hij kan er niet veel meer mee. Hij laat de foto onderzoeken maar ze komen niet veel te weten.

Mikael loopt in de buurt van Martin Vanger’s huis. Martin doet de deur open en nodigt hem uit om binnen te komen. Mikael neemt de uitnodiging aan en volgt Martin naar binnen.
Dan wordt Mikael onder schot gehouden door Martin. Martin leid Mikael naar de kelder en zegt tegen hem dat hij de deur moet open doen. Mikael doet het en loopt dan een kamer binnen. Martin laat Mikael zitten en doet een strop om zijn nek. Martin vertelt dat Mikael te ver is gegaan in het onderzoek en zijn geheim in gevaar brengt. Martin vertelt hem over de moorden die hij gepleegd heeft en vertelt ook dat hij een boek bijhield met hoe de vrouwen smeekte. Martin vertelt ook dat er op het moment dat Mikael bij hem was komen eten, er ook een meisje in de kelder zat maar niemand merkte het. Het lijkt er op dat hij er zelfs trots op is. Als Mikael hem vraagt naar Härriet lijkt hij verward. Ondertussen legt Lisbeth Salander de link tussen de moorden en Martin Vanger en vertrekt naar zijn huis. Eenmaal aangekomen pakt ze een golfclub en loopt naar de kelder waar Martin en Mikael zich bevinden. Martin bedreigd Mikael met een mes. Even later hangt hij Mikael op waardoor hij bijna stikt. Lisbeth stormt de kelder in en slaat Martin met de golfclub tegen zijn knie. Martin zakt door z’n voet en laat zijn mes vallen. Ze schopt het mes weg en slaat Martin nog een paar keer. Dan maakt ze Mikael los die bijna gestikt was. Martin vlucht weg als Lisbeth en Mikael niet opletten. Martin stapt in zijn auto en rijdt weg. Lisbeth zet de achtervolging in met haar motor. Ze laat Mikael achter in de kelder want hij is nog te zwak om iets te doen.
Als ze Martin niet ingehaald krijgt doet Martin iets onverwachts. Hij gaat op de andere rijhelft rijden waar een vrachtwagen hem tegenmoet komt rijden. De vrachtwagen kan niet uitwijken en botst frontaal tegen Martin’s auto op. Lisbeth draait zich om met haar motor en gaat terug naar Mikael. Een paar dagen later gaat Mikael op bezoek bij Anita Vanger, een vrouw die vroeger de vriendin van Härriet was geweest. Ze is woest op Mikael en wilt dat hij vertrekt. Kort daarna belt ze naar iemand. Dit gesprek word afgetapt door Lisbeth en Mikael. Mikael en Lisbeth komen erachter dat Härriet nog leeft. Ze is getrouwt en woon nu in Australië. Ze runt een schapenbedrijf, dit gaat erg goed. Als Mikael op Härriet afloopt en in het Zweeds zegt ‘Dag, Härriet. Dat is lang geleden.’ Ze reageert verschrikt. Haar personeel weet niet wat Mikael tegen haar gezegd heeft maar ze kunnen haar reactie wel zien. Ze nemen een beschermde houding aan voor als het nodig zou zijn om Mikael weg te brengen. Ze hersteld zich snel en vraagt wie hij is. Mikael legt uit dat hij geen vijand is, hij wilt alleen wat vragen stellen. Härriet gaat akkoord. Hij vertelt Härriet over de moorden die haar vader en Martin hebben gepleegd. Ze vertelt Mikael dat ze haar vader vermoord heeft. Hij was dronken en vertelde wat hij had gedaan. Ze duwde hem het huis uit en haar vader viel in het water. Ze pakte een pedel en duwde zijn hoofd onderwater tot hij niet meer spartelde. Ze draaide zich om en zag Martin staan. Martin nam de taak over van zijn vader. Hij verkrachtte Härriet.
Ze was zestien en bang voor waar Martin toe in staat was en vluchtte. Härriet vroeg Anita Vanger om hulp, ze vertelde wat Martin haar aandeed. Anita smokkelde Härriet met haar auto de brug over en gaf Härriet haar paspoort. Ze vertelt ook dat ze Henrik altijd rozen bleef sturen in de hoop dat hij erachter kwam dat Härriet nog steeds leefde. Mikael vraagt of ze Henrik wilt ontmoeten en ze wil het. Een paar dagen later ontmoet ze Henrik, hij is blij en zij ook. Als Isabella binnenstormt zegt Härriet ‘Dag mama’. Isabella krijgt een hartaanval en overlijd een paar dagen later. Ze vertelt Mikael dat ze de taken op zich zal nemen die Martin in het bestuur had. Tijdens kerst heeft Lisbeth het perfecte cadeau voor Mikael gekocht, ze wilt het hem geven maar ziet hem dan met Erika Berger, ze dumpt het cadeau in de afvalbak en zegt tegen zichzelf ‘Salander, je bent een grote idioot.’ Ze loopt vervolgens terug naar haar appartement.

 




Reactie plaatsen

Reageer op het artikel [12+] The Girl With The Dragon Tattoo.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 09-07 19:06:
Cupcakedeeg schreef:
Chic!! :d
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 08-07 21:05:
Oase schreef:
De film valt wel mee qua engheid, ik heb hem een maand geleden nog gezien en het is echt een super film!
Melden | Citeer | X
Cinta schreef op 08-07 18:27:
Cinta schreef:
Amouris schreef:
oeps ik heb het gelezen en ben niet 12+!!!!!!

OMG badass net als ax
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 08-07 14:35:
Amouris schreef:
Tris schreef:
Amouris schreef:
oeps ik heb het gelezen en ben niet 12+!!!!!!

Jij bent toch 13????? 

nee
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 08-07 13:48:
Rhea schreef:
Amouris schreef:
Leuk artikel btw ^-^

Nja leuk, informatief. Je snapt wel wat ik bedoel haha.

Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 08-07 12:11:
Amouris schreef:
Leuk artikel btw ^-^

Nja leuk, informatief. Je snapt wel wat ik bedoel haha.
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 08-07 12:11:
Amouris schreef:
oeps ik heb het gelezen en ben niet 12+!!!!!!
Melden | Citeer | X
Fem schreef op 08-07 12:10:
Fem schreef:
Mannen die vrouwen haten.. Klinkt bekend, hij ligt hier volgens mij in de boekenkast, ergens
Melden | Citeer | X
Cleopatra schreef op 08-07 12:09:
Cleopatra schreef:
Riraito schreef:
Cat schreef:
Riraito schreef:
Ik vind het een leuk artikel, maar volgens mij is het boek (en de film zeker niet) niet echt geschikt voor jonge kinderen en ik weet dus niet of het heel slim gekozen is. :x

We kunnen niet altijd rekening houden met jonge kinderen, aangezien er voor de oudere onder ons ook wat leuks moet kunnen zijn, right? ^-^

Snap ik wel haha, maar misschien is het dan handig om erbij te zetten dat het bijv. onder de twaalf geen geschikte boeken/films zijn? (:

Sure, ik zal het even aanpassen. c:
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 08-07 12:09:
Riraito schreef:
Cat schreef:
Riraito schreef:
Ik vind het een leuk artikel, maar volgens mij is het boek (en de film zeker niet) niet echt geschikt voor jonge kinderen en ik weet dus niet of het heel slim gekozen is. :x

We kunnen niet altijd rekening houden met jonge kinderen, aangezien er voor de oudere onder ons ook wat leuks moet kunnen zijn, right? ^-^

Snap ik wel haha, maar misschien is het dan handig om erbij te zetten dat het bijv. onder de twaalf geen geschikte boeken/films zijn? (:
Melden | Citeer | X
Cleopatra schreef op 08-07 11:54:
Cleopatra schreef:
Riraito schreef:
Ik vind het een leuk artikel, maar volgens mij is het boek (en de film zeker niet) niet echt geschikt voor jonge kinderen en ik weet dus niet of het heel slim gekozen is. :x

We kunnen niet altijd rekening houden met jonge kinderen, aangezien er voor de oudere onder ons ook wat leuks moet kunnen zijn, right? ^-^
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 08-07 10:06:
Riraito schreef:
Ik vind het een leuk artikel, maar volgens mij is het boek (en de film zeker niet) niet echt geschikt voor jonge kinderen en ik weet dus niet of het heel slim gekozen is. :x
Melden | Citeer | X
Compulsion schreef op 08-07 09:40:
Compulsion schreef:
Leuk!



Nieuwsarchief
Hoe bouwen we VP weer op?12-04-2023 00:00
nog een poging voor Studs LI en m'n afscheidsartikel06-03-2023 17:27
Be Our Guest27-02-2023 00:00
Artificial Intelligence23-02-2023 00:00
Files || Emily VanCamp16-02-2023 00:00
Serie: The Recruit07-02-2023 00:00
Nieuwsoverzicht 05-02-202305-02-2023 00:00
Nepo baby04-02-2023 00:00
Files ~ Ian Bohen02-02-2023 00:00
Nieuwsoverzicht 22-01-202322-01-2023 00:00
Files~Jenna Ortega19-01-2023 00:00
The Good Nurse14-01-2023 00:00
Nieuwsoverzicht 8 januari08-01-2023 00:00
Files // Tiera Skovbye 05-01-2023 00:00
Be the Best 2022 | Uitslag01-01-2023 00:00
The Sandman30-12-2022 00:00
Kersttradities rond de wereld26-12-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 25-12-202225-12-2022 00:00
Kerstfilms22-12-2022 00:00
Erebus, vulkaan op Antarctica19-12-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 18-12-202218-12-2022 13:32
Be The Best - Stemronde15-12-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 11 december 202211-12-2022 00:00
Serie | Ginny & Georgia09-12-2022 00:00
Files|| Jeremy Shada07-12-2022 00:00
Vorige | Pagina: | Volgende