De Tasmaanse duivel komt uit Tasmanië, zoals je hoort aan de naam. Dit is erg sterk en eet daarom ook dieren die groter zijn dan hijzelf, zoals kleine kangoeroes. De Tasmaanse duivel weegt zes tot acht kilogram, heeft een lengte van ong. 60 cm (zonder staart) en wordt zes jaar oud. Vaak worden deze dieren echter minder oud, omdat er kanker heerst. Door deze ziekte krijgen de dieren een zwelling op hun snuit, hierdoor kunnen ze niet meer jagen of eten. Ik raad je hierom aan niet naar plaatjes van dit dier te zoeken, als je het niet prettig vindt om een zwelling te zien.
De hoornkikker komt voor in Thailand, Indonesië, Maleisië, Borneo en de Filipijnen. Hier leeft hij in de regenwouden. Door de hoornen op zijn snuit en ogen en de camouflagekleur van het dier, valt hij niet op voor roofdieren. Het vrouwtje is 12 cm groot en zoals gewoonlijk is het mannetje kleiner. Ze wegen 50 gram en leven in gevangenschap maximaal 10 jaar, in het wild worden ze natuurlijk een stuk minder oud wegens de dieren die op ze jagen.
Deze Poor-Will of nuttalis nachtzwaluw komt voor in het westen van de Verenigde Staten en leeft in het struikgewas op droge vlakten, prairies en rotsige hellingen. Ik vind zijn gefluit een leuk deuntje, maar het schijnt dat hij om één uur 's nachts mensen er wel eens mee verblijdt. :')
Hij weegt ongeveer veertig gram, hij kan vijf jaar oud worden en hij is 18 tot 22 cm lang, van kop tot staart.
Koeskoes is niet alleen eten, het is ook een buideldier. Dit is misschien wel het saaiste beest om te bezichtigen, aangezien hij zich de hele dag in de bomen bevindt en alleen beweegt voor voedsel... Het diertje komt zijn hele leven niet op de grond.
Ze wegen 3 tot 6 kilo en zijn 33 tot 44 centimeter lang (zonder staart). De vrouwtjes zijn opnieuw groter dan de mannetjes en enkel de mannetjes zijn gevlekt. Dus de koeskoes op de foto is een mannetje.
De
oribie is een zeer klein hertje dat leeft in het oosten en zuiden van Afrika, in de savannen. De schouderhoogte van dit diertje is enkel 60 centimeter, het hertje weegt 14 - 21 kg en kan 21 jaar oud worden.
Verwar dit beestje niet met de
dikdik. Deze heeft namelijk veel grotere ogen en een kleiner gezichtje in verhouding. Het zijn wel allebei kleine hertjes uit Afrika.
Deze berglemming leeft in Scandinavië, in gebieden met lage begroeiing en een permanent bevroren ondergrond. Omdat het hier zo koud is, heeft het beestje een dikke, zachte vacht. Dat zorgt ervoor dat hij er heel schattig uitziet, vind ik. De berglemming is 10 tot 12,5 cm lang, weegt 45-110 gram en wordt maximaal maar twee jaar oud. Vanwege die jonge leeftijd krijgen ze meestal wel vijf of zes jongen per keer, maar het kunnen er ook dertien zijn! Hoe past het maar in dat buikje?