Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Rascal
stuur me een berichtje als je iets verkoopt van mijn wenslijst!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
18 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
Under the Dome (serie van de maand september) (door Compulsion )

Heehoi! Vandaag ga ik het hebben over Under the Dome, een Amerikaanse serie over een onzichtbare koepel die plots verschijnt en zo een dorpje van de wereld afsluit. Het is zowel een sciencefiction serie als boek en ik ga in dit artikel over beide wat vertellen. Veel leesplezier!
Hieronder staat een overzichtje van de hoofdpersonages uit Under the Dome.

  • Dale "Barbie" Barbara (gespeeld door Mike Vogel): Barbie is een ex-militair en komt oorspronkelijk niet uit Chester's Mill, maar uit Zhenith (komt aan bod in seizoen twee!) Nadat hij een vuil zaakje moest opknappen dat een beetje uit de hand was gelopen, komt Barbie vast te zitten onder de koepel. Dankzij deze gebeurtenis komt hij wel de liefde van zijn leven tegen! Barbie helpt onder andere met het veilig houden van de stad en de inwoners.
  • Julia Shumway (gespeeld door Rachelle Lefevre): Julia is oorspronkelijk een journalist die al een tijd in Chester's Mill werkt. Zodra de koepel neervalt wilt ze dus ook als eerste nieuws uitbrengen. Later speelt ze een heel belangrijke rol in verband met het ei (zie kopje 'verhaal') en met de organisatie van de stad.
  • James "Big Jim" Rennie (gespeeld door Dean Norris): Big Jim is een voormalige verkoper van tweedehandsauto's, maar nu houdt hij zich vooral bezig met politiek. Hij wil machtig worden en dus probeert hij steeds het dorp en zijn inwoners voor zich te winnen, soms zelfs door onder andere moorden te plegen. Later in de serie probeert hij echter zijn gedrag te veranderen omdat 'de koepel hem geroepen heeft'.
  • James "Junior" Rennie (gespeeld door Alexander Koch): Junior is de zoon van Big Jim die al snel wordt benoemd tot politieagent omdat er steeds politie doodgaat. Junior is mentaal een beetje ziek in zijn hoofd, dus doet hij in het begin van de serie wrede dingen. Later beseft hij echter wat hij aan het doen is en betert hij zijn leven. Junior is één van de kinderen die een verbinding voelt met het ei.
  • Joe McAlister (gespeeld door Colin Ford): Joe is ook één van de kinderen die de plicht voelt om het ei te beschermen. Hij en de anderen proberen de mysteries van het ei op te lossen. Zijn ouders waren buiten Chester's Mill ten tijden van de neerdaling van de koepel en zijn er dus niet.
  • Elinore "Norrie" Calvert-Hill (gespeeld door Mackenzie Lintz): Ook Norrie voelt zich verbonden met het ei en zoekt samen met Joe dingen uit. Norrie komt niet uit Chester's Mill maar reed toevallig net door het dorp toen de koepel neerdaalde.
  • Angie McAlister (gespeeld door Britt Robertson): Angie is de zus van Joe en voelt eveneens de plicht om het ei te beschermen.
  • Sam Verdreaux (gespeeld door Eddie Cahill): Sam is de nonkel van Junior. Hij komt pas voor in seizoen twee en daar speelt hij een belangrijke rol in verband met de geneeskunde binnen de koepel.
  • Rebecca Pine (gespeeld door Karla Crome): Rebecca is een leerkracht en wetenschapper die meedoet vanaf seizoen twee. Daar komt zij enorm goed van pas aangezien ze allerlei wetenschappelijke manieren verzint om het dorp te helpen overleven wanneer er weer eens een gevaar voor de deur staat.
  • Linda Esquivel (gespeeld door Natalie Martinez): Linda is een politieagent die in seizoen één een grote rol speelt.
  • Melanie Cross (gespeeld door Grace Victoria Cox): Melanie speelt een belangrijke rol vanaf seizoen twee. Ze belandt namelijk op mysterieuze wijze in de koepel, herinnert zich niks meer en weet dus ook niet wie ze is. Hoewel ze hier vrij snel achter komen, blijft het allemaal zeer vreemd.
Op een dag verschijnt er uit het niets een onzichtbare en ondoordringbare koepel rond het boerendorpje Chester's Mill. Niemand weet waar het vandaag komt en waarom het er is, maar men komt al snel te weten dat de koepel veel gevaren met zich meebrengt. Mensen die slechts door het dorp aan het rijden waren of er maar voor een paar dagen waren, zitten vast in de koepel en inwoners die zich dan weer buiten de koepel bevonden op het moment van de neerdaling ervan, zitten erbuiten en kunnen niet terugkeren naar hun huis en gezinsleden. 

De meeste afleveringen van deze spannende en enge serie stellen één dag voor en elke dag staat er weer een nieuw gevaar voor hun deur. In elke episode kan je dus zien hoe de inwoners van Chester's Mill proberen te overleven binnen de koepel, met weinig eten, drinken en andere levensbelangrijke middelen. Ze kunnen ook niet communiceren met de wereld buiten de koepel aangezien er geen radio-, internet-, of telefoonverbinding is binnen de koepel. Stilaan worden sommige inwoners van Chester's Mill gek door de koepel en vormt niet alleen de koepel een gevaar, maar ook de mensen zelf.

De koepel rondom Chester's Mill blijft actief door een energiebron die de personages van de serie wat later zullen vinden. Deze mysterieuze energiebron neemt de vorm aan van een ei. Enkele kinderen voelen zich aangetrokken tot het ei en weten dat ze het moeten beschermen van andere mensen, zoals onder andere de leider van het dorp. De kinderen maken rare dingen mee met het ei en hebben al gauw door dat het te maken heeft met een of andere bovennatuurlijke kracht, tot nu toe (eind seizoen twee) nog onbekend. Wel gebeuren er allemaal vreemde dingen in verband met het ei en de koepel, zowel in de koepel als erbuiten (in seizoen twee, in seizoen één blijft het vooral binnen de koepel).

De gevaren stapelen zich elke dag op en de inwoners verliezen steeds meer moed. Probeert de koepel hen te vernietigen of net te beschermen, zoals sommigen denken? Gaan ze ooit nog de buitenwereld zien? Allemaal vragen die voorlopig nog onbeantwoord zijn.

L i n k s
[x] Facebook
[x] Twitter
[x] Kijk hier Under the Dome, zonder Nederlandse ondertiteling
Hieronder kan je de trailer bekijken.
De serie Under the Dome is gebaseerd op het dikke boek met dezelfde naam, dat geschreven is door de bekende schrijver Stephen King.

De eerste afleveringen van de serie komen vrij goed overeen met de eerste hoofdstukken van het boek, maar daarna komt het eigenlijk totaal niet meer overeen, behalve dat de personages grotendeels hetzelfde blijven. In de serie is het mysterieuzer en gevaarlijker, hoewel er in het boek erg vuile dingen gedetailleerd staan uitgelegd (zoals onder andere dat de koepel dwars door een mens gaat wanneer hij neerdaalt en die persoon dus in twee stukken wordt gesneden). Het boek is dus een horrorverhaal, maar ondanks de serie nog geen einde heeft en er nog niet onthult is hoe de koepel er gekomen is, kan je dat wel al lezen in het boek.

Ikzelf heb het boek nog niet gelezen, maar ik wil het wel eens graag doen om de serie met het boek te kunnen vergelijken. Ik weet ook niet of het einde van het boek overeen zal komen met het einde van de serie, dus het kan zijn dat de koepel er in de serie om een totaal andere reden is dan in het boek. Als jij het boek wil lezen, kan je het HIER bestellen in het Engels. Het boek telt echter wel meer dan 1000 pagina's, dus koop het alleen als je graag leest! HIER kan je het boek in het Nederlands kopen, hij noemt dan echter 'Gevangen'.

Omdat Under the Dome zo'n succes was, heeft Stephen King er nog een vervolg op geschreven dat je HIER kan kopen in het Engels. Jammer genoeg is het nog niet uit in het Nederlands.
Poll: Kijk jij Under the Dome?



Reactie plaatsen

Reageer op het artikel Under the Dome (serie van de maand september).
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
Compulsion schreef op 13-09 12:33:
Compulsion schreef:
Laryanue schreef:
Clairetie schreef:
DUS EIGENLIJK GEWOON GONE! serie dus genakt haha <img src='/layout/nl/images/smileys/lol.gif' alt='<img src='/layout/nl/images/smileys/lol.png' alt=':d'>'>

Stephen King is al begonnen met het schrijven van Under the Dome in de 70's. Get your facts straight. Daarbij is de enige gelijkenis dat er een koepel is.

Melden | Citeer | X
Laryanue schreef op 13-09 12:16:
Laryanue schreef:
Clairetie schreef:
DUS EIGENLIJK GEWOON GONE! serie dus genakt haha <img src='/layout/nl/images/smileys/lol.png' alt=':d'>

Stephen King is al begonnen met het schrijven van Under the Dome in de 70's. Get your facts straight. Daarbij is de enige gelijkenis dat er een koepel is.
Melden | Citeer | X
Anna schreef op 13-09 10:57:
Anna schreef:
Clairetie schreef:
DUS EIGENLIJK GEWOON GONE! serie dus genakt haha <img src='/layout/nl/images/smileys/lol.png' alt=':d'>

Ja maar in Gone zijn het kinderen onder de 15 die er in zitten, en is dat in gone groter en best anders xd 
Melden | Citeer | X
Clairetie schreef op 13-09 09:51:
Clairetie schreef:
DUS EIGENLIJK GEWOON GONE! serie dus genakt haha :d
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 13-09 09:36:
Tessahorst schreef:
Waar kan je het kijken met NL ondertiteling?
Melden | Citeer | X
Rumple schreef op 13-09 09:20:
Rumple schreef:
Ik kende deze serie helemaal niet maar hij lijkt me heel vet! :d Goed artikel!
Melden | Citeer | X
Sugarcoat schreef op 12-09 22:17:
Sugarcoat schreef:
Het boek is veeeeeeeeeel beter, maar de serie is ook best goed
Melden | Citeer | X
Compulsion schreef op 12-09 21:09:
Compulsion schreef:
OINK schreef:
Oke cumpulsion heel leuk geschreven, ik kan echt zien waarom jij bij het NT zit.

ik weet dus nooit of jouw reacties sarcastisch of niet zijn he haha :cccc
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 12-09 21:07:
Classictears schreef:
Het is zeker een topserie, leuk geschreven!! Ik kan niet wachten als het weer maandag is :d
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 12-09 20:22:
Batman schreef:
ik twijfel altijd of ik deze serie wil gaan kijken of niet en dan doe ik het toch iedere keer niet hahah
Melden | Citeer | X
Jill5000 schreef op 12-09 20:20:
Jill5000 schreef:
Wel in de reclame gezien
Melden | Citeer | X
Lix schreef op 12-09 16:02:
Lix schreef:
Nog niet gekeken, maar hij lijkt me leuk. :3

Serie van de Maand: NT uitslag
Melden | Citeer | X
Fem schreef op 12-09 14:44:
Fem schreef:
Leuk! Nog niet eerder van gehoord, maar ik ga het zeker eens kijken c:
Melden | Citeer | X
Fem schreef op 12-09 14:44:
Fem schreef:
Leuk! Nog niet eerder van gehoord, maar ik ga het zeker eens kijken c:
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 12-09 00:19:
Kuvira schreef:
leuk boek
leuk serie
leuk artikel 
____________ +
leukheid
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 12-09 00:12:
Sas schreef:
Dankzij dit artikel ben ik t gaan kijken en t is echt een topserie!!!



Nieuwsarchief
Maandoverzicht Juli en Augustus '2429-08-2024 00:00
Zomer Magazine20-07-2024 00:00
Let's Introduce Renee0012-07-2024 00:00
Pride Lookbook16-06-2024 21:00
Pride Month | Aankondiging01-06-2024 13:00
Maandoverzicht Mei '2427-05-2024 00:00
Let's Introduce: Itsmeblub {Birthday Edition}18-05-2024 00:00
Music Month May12-05-2024 00:00
Maandoverzicht April '2430-04-2024 00:00
Anouk's verjaardag!26-04-2024 00:00
Lente Magazine12-04-2024 00:00
Let's Introduce: Rascal {Birthday Edition}10-04-2024 00:00
Paaseieren Speurtocht29-03-2024 00:00
Miss lente 2024 | Aankondiging18-03-2024 00:00
Internationale Vrouwendag08-03-2024 00:00
Maandoverzicht Februari '2426-02-2024 00:00
SocialMediaTeam Revamp04-02-2024 13:00
Maandoverzicht Januari '2429-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Uitslag01-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Stemronde15-12-2023 00:00
SocialMediaTeam Adventskalender 202301-12-2023 10:00
Be the Best 2023 | Aankondiging01-12-2023 00:00
Look Appreciation08-11-2023 18:25
Creepy Pasta16-10-2023 00:00
Unmasking the Evil05-10-2023 19:00
Pagina: | Volgende