Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Rascal
stuur me een berichtje als je iets verkoopt van mijn wenslijst!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
10 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
Once Upon a Time | 26-11 (door Compulsion )

Inleiding
Welkom bij het derde artikel van deze themaweek! Het artikel van vandaag gaat over Once Upon A Time en is geschreven door Rumple en Compulsion. Veel leesplezier!

Once Upon A Time is een Amerikaanse televisieserie van de zender ABC. Er zijn al drie seizoenen van uit en het vierde seizoen is nu bezig. De serie is bedacht door Edward Kitsis en Adam Horowitz en gaat over het vervloekte stadje Storybrooke, waar allerlei sprookjesfiguren gevangen zitten. Ze weten niet wie werkelijk zijn. Maar dan zoekt de jonge Henry Mills zijn moeder op en haalt haar naar Storybrooke. De plotselinge komst van deze moeder Emma Swan, een sleutelfiguur in het verhaal, verandert alles.

Verhaallijn (SPOILER ALERT!)
Vanwege de complexiteit van het verhaal staat hier enkel een korte beschrijving van seizoen 1. Voor meer informatie over de andere seizoe
nen kun je hier (aanklikbaar) kijken.

Seizoen 1
Emma Swan krijgt op haar 28ste verjaardag bezoek van Henry Mills, de jongen die de zoon blijkt te zijn die ze voor adoptie had opgegeven. Ze brengt hem terug naar zijn huis in Storybrooke, waar ze erachter komt dat Henry's adoptiemoeder (Regina Mills) niet zo'n lieverdje is. Henry heeft van zijn lerares Mary Margaret Blanchard een sprookjesboek gekregen en hij is er van overtuigd dat de verhalen in dit boek waar gebeurd zijn. Volgens hem zijn alle mensen in Storybrooke eigenlijk een karakter uit een sprookje. Zo is Regina de Evil Queen, de heks die het Enchanted Forest (de plek waar de sprookjesfiguren vandaan komen) vervloekt had. Daardoor kwamen alle sprookjesfiguren in een land zonder magie (Storybrooke) terecht en weten ze niet meer wie ze zijn. Gelukkig is er nog hoop: het is voorspeld dat Emma Swan, de dochter van Snow White en Prince Charming, de boel zal komen redden. Zij is de zogeheten "savior". Ze gelooft er in eerste instantie niks van, totdat Henry op het einde van het seizoen vergiftigd wordt door de Evil Queen. Emma's liefde voor Henry zorgt ervoor dat de vloek verbroken wordt, waardoor iedereen zich alles weer herinnert. Echter, één iemand is nog niet tevreden: Mr. Gold, ook wel Rumplestiltskin genoemd. Hij brengt daarom magie in Storybrooke.


Hoofdpersonages
Jennifer Morrison als Emma Swan: Emma is de dochter van Sneeuwwitje en Prins Charming. Omdat ze het 'product' is van true love, heeft ze magische krachten en wordt ze beschouwd als 'the savior' (de redder). Er heerst immers een vloek over alle sprookjesfiguren, die zich nu in onze wereld bevinden in plaats van in the Enchanted Forest. Emma heeft een zoon, maar was gedwongen hem op te geven ter adoptie omdat ze niet voor hem kon zorgen.

Ginnifer Goodwin als Mary Margaret Blanchard/Sneeuwwitje: Mary Margaret is een leerkracht op de basisschool in Storybrooke, het stadje waar alle sprookjesfiguren terecht zijn gekomen. In de sprookjeswereld was ze Sneeuwwitje. Ze is de vijand van The Evil Queen en de vrouw van Prins Charming. Sneeuwwitje en Prins Charming hebben een dochter, Emma.

Josh Dallas als David Nolan/Prins Charming: David Nolan was eerst een niet-geïdentificeerde patiënt in het ziekenhuis van Storybrooke, maar later werd duidelijk wat zijn naam was. In Storybrooke heeft hij een andere vrouw dan in de sprookjeswereld. Hij heeft namelijk geen idee dat Mary Margaret bestaat totdat hij wakker wordt uit zijn coma. In de sprookjeswereld is hij dus de man van Sneeuwwitje en hebben ze samen een dochter.

Lana Parrilla als Regina Mills/The Evil Queen: In Storybrooke is Regina de burgemeester van het stadje en heeft ze een geadopteerde zoon, Henry. In de sprookjeswereld is ze The Evil Queen, waar iedereen schrik van heeft. Ze heeft er haar levensmissie van gemaakt Sneeuwwitje te straffen voor iets dat in het verre verleden gebeurd is. Ook heeft ze donkere magie en heeft ze het gebruik ervan geleerd van Rumplestiltskin.

Jared S. Gilmore als Henry Mills: Henry is de geadopteerde zoon van Regina en is geobsedeerd met een sprookjesboek. Hij gelooft dan ook sterk in de sprookjesfiguren en probeert mensen ervan te overtuigen dat ze vervloekt zijn en hun herinneringen verloren hebben.

Robert Carlyle als Mr. Gold/Rumplestiltskin (Repelsteeltje): Mr. Gold is de eigenaar van een antiekwinkel in Storybrooke en is de enige die zijn herinneringen nog heeft. In de sprookjeswereld was hij 'The Dark One', een zeer donkere magiër die steeds onderhandelt met mensen die iets nodig hebben. Zo laat hij hen dingen doen in zijn voordeel. Rumplestiltskin heeft een zoon, Baelfire.

Emilie de Ravin als Lacey/Belle: Belle was in de sprookjeswereld meegegaan met Rumplestiltskin om zo haar familie te beschermen. In Rumple's kasteel moest zij kuisen, opruimen, thee zetten etc. Ze is echter heel nieuwsgierig en leergierig en komt zo van alles te weten. In de echte wereld wordt ze eveneens Belle genoemd, hoewel haar naam daar eigenlijk Lacey is. Ze is pas vanaf seizoen twee een hoofdpersonage.

Colin O'Donoghue als Captain Killian "Hook" Jones: Captain Hook is zowel in de sprookjeswereld als in Storybrooke een piraat. Hij is de vijand van Rumplestiltskin vanwege iets wat hij in het verleden gedaan had. Rumple is dan ook de reden waarom hij zijn hand verloren is. Captain Hook is een zeer belangrijk personage in seizoen twee.
Lijst met sprookjesfiguren in Once Upon a Time
- Uit Sneeuwwitje: Sneeuwwitje, de Zeven Dwergen, Prins Charming, de jager, de magische spiegel en The Evil Queen
- Uit Repelsteeltje: Rumplestiltskin en Milah
- Uit Belle en het Beest: Belle, het beest (indirect) en Lumière
- Uit Peter Pan: Peter Pan, Captain Hook, de Verloren Jongens, Tinkelbel, Wendy, John, Michael, Nana, Mr. Darling, Mrs. Darling en Mr. Smee
- Uit Alice in Wonderland: de Hartenboer (Knave of Hearts), de Hartenkoningin en de Hoedenmaker
- Uit Pinokkio: Pinokkio, de krekel, Geppetto, de blauwe fee
- Uit Roodkapje: Roodkapje, de oma en de weerwolf
- Uit Frankenstein: Frankenstein
- Uit Doornroosje: Doornroosje, Malafide en Prins Philip
- Uit Mulan: Mulan
- Uit Robin Hood: Robin Hood, de Trouwe Volgelingen en Marian
- Uit De Tovenaar van Oz: de Boze Heks van het Westen (the Wicked Witch of the West) en de Goede Heks van het Zuiden
- Uit Frozen: Elsa, Anna, Kristoff, Prins Hans en de steentrollen
- Uit De Sneeuwkoningin: de Sneeuwkoningin
- Uit Assepoester: Assepoester en Prins Thomas
- Uit Koning Midas: Midas
- Uit Hans en Grietje: Hans, Grietje, de Houthakker en de blinde heks
- Uit Lancelot: Lancelot
- Uit Jaap en de Bonenstaak: Jaap (Jack) en de reus
- Uit Ariël: Ariël, Ursula en Prins Eric
- Uit Medusa: Medusa
- Uit Rapunzel: Rapunzel
- Uit Zwartbaard: Zwartbaard
Once Upon a Time in Wonderland
Once Upon a Time in Wonderland is een spin-off van Once Upon a Time en telt in totaal dertien afleveringen. Het is gebaseerd op Alice In Wonderland, maar er werd een heel andere twist aan gegeven. Alice vertelt haar verhalen over Wonderland tegen haar vader en hij stuurt haar naar een gekkenhuis. Daar brengen het Witte Konijn en de Hartenboer haar een bezoekje en nemen haar terug mee naar Wonderland om Alice's grote liefde, Cyrus, terug te vinden. Alice was er immers van overtuigd dat Cyrus, de geest uit de lamp, dood was en was daarom teruggekeerd naar haar wereld. Door deze nieuwe informatie keert ze echter graag naar Wonderland terug, waar er veel gevaren op Alice en haar vrienden staan te wachten.
Once Upon A Time trailer






Reactie plaatsen

Reageer op het artikel Once Upon a Time | 26-11.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 28-11 14:33:
Roseberry schreef:
Ik houd van OUAT. Ik ben echt blij dat deze serie in de week zit en er dus naar me geluisterd is haha. :3
Melden | Citeer | X
Cleopatra schreef op 26-11 20:25:
Cleopatra schreef:
Ik ben eind seizoen 2 ergens gestopt, maar nog altijd geen motivatie om weer verder te kijken. o; Leuk artikel cuties! <33
Melden | Citeer | X
Snow schreef op 26-11 19:18:
Snow schreef:
Ahhh ik hou echt van OUaT (l)
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 26-11 17:34:
Sas schreef:
eigenlijk zou je voor dit artikel nog rumplestiltskin moeten heten hahaha
Melden | Citeer | X
Cinta schreef op 26-11 14:57:
Cinta schreef:
de serie zit perfect in elkaar
Melden | Citeer | X
Placebo schreef op 26-11 07:10:
Placebo schreef:
LEUK ik ga het wel kijken ooit
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 26-11 06:45:
Riraito schreef:
Wooow das echt een shitload aan sprookjes??
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 26-11 06:24:
Coolcatlove schreef:
ik vind deze serie super tof! Heb elke aflevering al 2 keer bekeken. 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 26-11 00:14:
Kuvira schreef:
awesome!! ik keek de eerste seizoen op tv wjw maar als je één episode mist dan hou je t gewoon niet meer bij dus heb ik t helaas voorlopig laten vallen ;-;
Melden | Citeer | X
LoveToLoveHer schreef op 26-11 00:07:
LoveToLoveHer schreef:
(l) echt geweldige serie ben nu bezig in seizoen 4
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 26-11 00:06:
Sas schreef:
Er komen echt suuuuper veel sprookjes in voor zeg ;o
maar leuk artikel!!!
Melden | Citeer | X
CRFJ schreef op 26-11 00:05:
CRFJ schreef:
Vond het vroeger erg leuk. Maar lang niet meer gekeken. Goed artikel. Maakt mij weer verder benieuwd (:



Nieuwsarchief
Series ~ Tales of Arcadia13-12-2021 00:00
Nieuwsoverzicht 12 december 202112-12-2021 00:00
Big Time Rush10-12-2021 00:00
Bol.com08-12-2021 00:00
Cinderella07-12-2021 00:00
Loki06-12-2021 00:00
Nieuwsoverzicht || 5-12-202105-12-2021 00:00
3x filmprincipes uitgelegd04-12-2021 00:00
Meau Hewitt Files03-12-2021 00:00
Be The Best 202101-12-2021 00:00
Queer Eye29-11-2021 00:00
Nieuwsoverzicht 28-1128-11-2021 00:00
ASMR27-11-2021 09:38
Files || Madison Beer 26-11-2021 00:00
TW || Internationale Dag Tegen Geweld Tegen Vrouwen25-11-2021 00:00
Seasonal Affective Disorder (SAD)24-11-2021 00:00
Juice Channels23-11-2021 00:00
WandaVision22-11-2021 00:00
Nieuwsoverzicht 21 november21-11-2021 15:47
Files || Penn Badgley19-11-2021 10:05
Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl18-11-2021 00:00
Koninklijk Theater Tuschinski17-11-2021 11:44
18+ Too Hot To Handle15-11-2021 00:00
Nieuwsoverzicht || 14 -11-202114-11-2021 00:00
Files ~ Elliot Page 12-11-2021 00:00
Vorige | Pagina: | Volgende