Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Bittersweetmemories
PR!DEhatz -- geldig t/m eind van de maand!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
11 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
The Script files (door Compulsion )

Biografie
Daniel John Mark Luke O'Donoghue is geboren op 3 oktober 1980, dat maakt hem nu dus 32 jaar. Zijn ouders zijn Ailish O'Donoghue en Shay O'Donoghue. Zijn vader was ook muzikaal aangelegd, hij speelde namelijk keyboard. Danny was de jongste van maar liefst 6 kinderen! Hij is opgegroeid in Dublin (Ierland.) Hij speelt gitaar en keyboard.

Eerdere carrière
Eerst wilde hij helemaal geen muzikale carrière hebben, maar toch is hij gestopt met studeren om uiteindelijk toch die muzikale carrière te beginnen. Hij begon eind jaren 90 te spelen in een band genaamd Mytown, samen met zijn vriend Mark Sheehan. In 1999 tekende ze een contract bij Universal Records. Daarna is hij samen met Mark naar Los Angeles verhuist om nummers te schrijven voor onder andere  Boyz ll Men, TLC en Britney Spears. Na 10 jaar verhuisde hij weer naar Dublin.

The Voice UK
In 2012 was Danny samen met Will.I.Am, Jessie J en Tom Jones jurylid in The Voice UK. Er was veel kritiek op omdat hij toen nog niet echt gekend was. Dankzij The Voice is hij al een heel stuk bekender geworden.

Persoonlijk leven
Danny had een vrouw, maar ze zijn na 4 jaar gescheiden. Dat gebeurde in 2012. Het liedje Six Degrees Of Seperation is voor haar geschreven. Zijn vader is ook gestorven op Valentijnsdag 2008, daarvoor heeft hij samen met Mark het liedje If You Could See Me Now geschreven.

Mark Anthony Sheehan is geboren op 29 oktober 1976. Hij is nu 36 jaar. Ook hij is in Dublin (Ierland) geboren. Hij speelt gitaar. Zoals ik al zei zat hij eerst samen met Danny in een boyband genaamd Mytown. Zijn vrouw heet Rina Sheehan en ze hebben samen 3 kinderen genaamd Cameron, Avery en Lila.
Zijn moeder, die een grote en goede invloed had op de band, stierf toen The Script heel goed bezig was en vier maanden later stierf ook zijn vader. De band is er gelukkig weer bovenop gekomen.


Glen Power speelde al van zijn 8 jaar drum. Vanaf hij 15 was speelde hij al sessies. Met dat geld werkte hij aan een soloproject bij hem thuis. Daar stopte hij mee toen hij samen met Danny en Mark 3 liedjes in één week uitbracht.
1998
The Script is 'ontstaan' in Dublin (Ierland). Hun muziekstijl is alternatieve rock/indie en ook een beetje pop. Ze hadden een platencontract bij Sony Label Group.

2005
Ze tekenden bij Phonogenic. Hun inspiratie van hun nummers komt vooral van U2, Coldplay, The Police, The Neptunes, Timbaland en Van Morrison. Mark & Danny schrijven al de liedjes zelf, soms helpt Glen ook. Danny speelt ook keyboard, Mark speelt gitaar en doet de achtergrondstemmen en Glen speelt drum.

2008
Ze wonnen de award Best Band bij de DanishTV Music Video Awards.
Hun debuutsingle We Cry werd uitgebracht en was een grote doorbraak, net als hun tweede single The Man Who Can't Be Moved. Dit liedje zorgde ook voor hun doorbraak in heel Europa. Hun album The Script stond in Ierland & het Verenigd Koninkrijk op één van de albumlijst. Hun album was het 18de meest verkochte album in het Verenigd Koninkrijk in 2008. Hun derde single, Breakeven, werd ook erg succesvol in Ierland en Rusland.
Ze wonnen de award Best Selling Irish Act van de World Music Awards.

2009
Hun album The Script werd multi-platina!
Ze wonnen ook een European Border Breakers Award. Dat is een award die jaarlijks wordt uitgereikt aan 10 jonge veelbelovende Europese artiesten die het jaar ervoor succesvol buiten eigen landgrenzen waren.
Victoria Secret had The Man Who Can't Be Moved gekozen als hun thema voor de jaarlijkse parade The Victoria's Secret Fashion Show.
Hun vierde single, Talk You Down, werd uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk en daarna ook hun vijfde single, Before The Worst. The Script heeft ook 3 keer in het voorprogramma van Paul McCartney gestaan.
Ze traden ook op op het Cheerio's Childline concert samen met onder andere Enrique Iglesias en Anastacia.

2010
Hun tweede album, Science & Faith, kwam uit. Hun album kwam op nummer één te staan in Ierland & het Verenigd Koninkrijk en op nummer 3 in de Verenigde Staten, in de Billboard 200.
Hun eerste single van hun tweede album, For The First Time, kwam uit en ze traden op in The Voice Of Holland. For The First Time steeg toen enorm in de albumlijst. Hij stond ook hoog in de statistieken van het Verenigd Koninkrijk.
Ze wonnen ook de awards Best Live Performance, Best Irish Band en Best Album - The Script bij de Meteor Ireland Music Awards.
Ook hun eerste single in de Verenigde Staten kwam uit, Breakeven. Die single kreeg platinum bij de RIAA (Recording Industry Association of America) en het stond op 12 in de Billboard Hot 100.
De concerttickets voor 7 concerten werden in 40 minuten verkocht! Wanneer je tickets kon bestellen voor heel het Verenigd Koninkrijk, werden ook die uitverkocht in maar liefst 5 dagen!

2011
The Script trad op op Pinkpop. Ze hebben ook voor de tweede keer opgetreden in The Voice Of Holland.
Ze traden ook op op het Coca-Cola Dome in Johannesburg voor een publiek van
18 300 mensen en later ook in Dublin voor 50 000 personen!

2012
Hun derde album, #3, kwam uit in het Verenigd Koninkrijk en kwam al meteen op nummer 2 te staan in de eerste week dat het album uit was. Hun nieuwste single, Hall Of Fame, werd samen gezongen met Will.I.Am, ex-lid van The Black Eyed Peas. Die single stond voor 2 weken op één in het Verenigd Koninkrijk, een week nadat het uit was. Ze traden nog een keer op in The Voice Of Holland.

2013
Ze kregen ze een golden award in Nederland voor hun hit Hall Of Fame
The Script is genomineerd voor Best International Band van de Brits Awards 2013. The Script treed binnenkort ook op op Rock Werchter in België.

Programma's
Hun muziek heeft ook in verschillende programma's gespeeld, onder andere 90210, Ghost Whisperer, The Hills, Waterloo Road, EastEnders, Made in Chelsea en The Vampire Diaries.

Hier zie je al hun liedjes & allemaal aanklikbaar! Veel plezier! Als je nog vragen heb, mag je ze altijd stellen! xoxo

Album: The Script
We Cry
Danny:"There is not a lot of hope in the song, cause not everybody's life is full of hope. There's not always roses at the end." Het is geschreven door Danny, Mark, Glen en nog 2 anderen.

Before The Worst
Dit liedje is ook door Danny, Mark en Glen geschreven.

Talk You Down
Dit liedje is ook geshreven door Danny, Mark, Glen en nog iemand. Mark heeft het zelf geproduced.

The Man Who Can't Be Moved
Breakeven
Mark, Danny en nog 2 mensen hebben deze liedjes geschreven.

Rusty Halo
The End Where I Begin
Fall For Anything
Deze 3 liedjes zijn geschreven door Danny & Mark en Mark heeft ze ook allemaal zelf geproduced!

If You See Kay
Ook dit liedje is door Mark & Danny geschreven, maar er heeft nog één iemand bij geholpen. Deze is ook geproduced door Mark.

I'm Yours
Dit liedje is ook geschreven door Danny & Mark en geproduced door Danny. Danny vertelde bij zijn concert dat hij dronken was toen hij het schreef, haha!

Bonusnummer: Anybody There
Ook dit lied is door Mark & Danny geschreven en door Mark geproduced.

Japans bonusnummer:
Live Like We're Dying
Dit liedje is ook door Mark, Danny en twee anderen geschreven.

B-sides:
None The Wiser
Bullet From A Gun
Beide liedjes zijn geschreven door Mark en Danny & geproduced door Mark.

Cover: Lose Yourself van Eminem

Album: Science & Faith
Science & Faith gaat over optimisme. "With Irish people, no matter how bad things get, you always pick yourself up and carry on."

You Won't Feel A Thing
Dit is geschreven door Mark, Glen, Danny en nog 3 anderen. Mark en Danny hebben geholpen het te producen.

Science & Faith
For The First Time
Dead Man Walking
Deze nummer zijn geschreven & geproduced door Mark & Danny.

Nothing
If You Ever Come Back
Deze liedjes zijn geschreven & geproduced door Mark & Danny, met behulp van 2 anderen.

Exit Wounds
This = Love
Walk Away
Long Gone And Moved On
Deze nummer zijn geschreven & geproduced door Danny, Mark & Glen.

Album: #3
Hall Of Fame
Dit is hun hit. Het is gezongen met Will.I.Am, ex-lid van The Black Eyed Peas, al hebben ze het op hun concert gezongen zonder hem. Het is geschreven & geproduced door Danny, Mark en nog iemand.

If You Could See Me Now
Millionaires
Six Degrees Of Serperation
If You Could See Me Now is een emotioneel liedje dat geschreven is voor Danny's gestorven vader en Mark's moeder, die stierf toen ze aan hun eerste album werkten. Deze liedjes zijn geschreven door Danny, Mark & nog 2 anderen.

Glowing
No Words
Good Ol' Days
Deze liedjes zijn geschreven door Danny, Mark & nog iemand en geproduced door Mark.

Broken Arrow
Kaleidoscope
Give The Love Around
Deze liedjes zijn geschreven door Danny & Mark en geproduced door Mark.




Reactie plaatsen

Reageer op het artikel The Script files.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
LilSwag12 schreef op 10-03 11:56:
LilSwag12 schreef:
ik ben zooo n fan van the script toen ik dit zag staaan joehoeeee ik klikde gelyk xx
Melden | Citeer | X
UNICORNBLOOD schreef op 09-03 22:41:
UNICORNBLOOD schreef:
'Ik ben vreemd gegaan met je moeder!'
'Nou, en? Ik met je vader!'
Haha Serieus.:mad
Melden | Citeer | X
LuFjOe schreef op 09-03 19:14:
LuFjOe schreef:
ik kende script nog niet maar nu wel echt leuk gedaan ! :)
Melden | Citeer | X
Marwabeste schreef op 09-03 19:10:
Marwabeste schreef:
nicee man who can't be moved<3
Melden | Citeer | X
NichtjeVanMo schreef op 09-03 18:32:
NichtjeVanMo schreef:
Gosh ik hou van the script:hearteyes:
Vooral hun nieuwste liedje if you could see mee now
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 09-03 15:25:
Morphine schreef:
Leuk!! Mijn lievelingsliedjes zijn Six degrees of seperation, hall of fame en breakeven. <3
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 09-03 13:58:
Chantal066 schreef:
Blehhg ik haat de script xd
Melden | Citeer | X
Compulsion schreef op 09-03 12:48:
Compulsion schreef:
PIMPSANDRAA schreef:
Danny is toch ook jury in the voice of uk? (:

Ja (:
Melden | Citeer | X
Compulsion schreef op 09-03 12:47:
Compulsion schreef:
Fame schreef:
Ik vind the script echt geweldig. Six degrees of Separation, if you could see me now, en the man who can't be moved. Die nummers zijn amazing, maar eigenlijk zijn al hun nummers top.

Inderdaad!
Melden | Citeer | X
PIMPSANDRAA schreef op 09-03 12:31:
PIMPSANDRAA schreef:
Danny is toch ook jury in the voice of uk? (:
Melden | Citeer | X
KFC schreef op 09-03 12:11:
KFC schreef:
Mooie layout hahaha
Melden | Citeer | X
Jennifer123456789 schreef op 09-03 12:03:
Jennifer123456789 schreef:
hoe doen ze dat toch.dit is zo een saai artikel!dit is zo dom:tongue:
Melden | Citeer | X
Abnormaal schreef op 09-03 11:51:
Abnormaal schreef:
Samirax schreef:
The script is mijn lievelings band!!

Melden | Citeer | X
Lovepaarden1 schreef op 09-03 11:18:
Lovepaarden1 schreef:
leuk artikel alleen ik ken ze niet:cry
Melden | Citeer | X
Samirax schreef op 09-03 10:14:
Samirax schreef:
The script is mijn lievelings band!!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 09-03 10:00:
GirlWithConfidence schreef:
I love The Script ♥
Melden | Citeer | X
Redamancy schreef op 09-03 09:27:
Redamancy schreef:
Mijn zus mocht naar the script maar ze is niet geweest. Danny is echt vet knap x
Melden | Citeer | X
Fame schreef op 09-03 09:03:
Fame schreef:
OH EN HIJ IS NOG LEKKER OOK : DDD
Melden | Citeer | X
Fame schreef op 09-03 09:03:
Fame schreef:
Ik vind the script echt geweldig. Six degrees of Separation, if you could see me now, en the man who can't be moved. Die nummers zijn amazing, maar eigenlijk zijn al hun nummers top.
Melden | Citeer | X
Aimden schreef op 09-03 09:03:
Aimden schreef:
leuk
Melden | Citeer | X
Tristann11 schreef op 09-03 07:45:
Tristann11 schreef:
yo yo yo



Nieuwsarchief
Pride Lookbook16-06-2024 21:00
Pride Month | Aankondiging01-06-2024 13:00
Maandoverzicht Mei '2427-05-2024 00:00
Let's Introduce: Itsmeblub {Birthday Edition}18-05-2024 00:00
Music Month May12-05-2024 00:00
Maandoverzicht April '2430-04-2024 00:00
Anouk's verjaardag!26-04-2024 00:00
Lente Magazine12-04-2024 00:00
Let's Introduce: Rascal {Birthday Edition}10-04-2024 00:00
Paaseieren Speurtocht29-03-2024 00:00
Miss lente 2024 | Aankondiging18-03-2024 00:00
Internationale Vrouwendag08-03-2024 00:00
Maandoverzicht Februari '2426-02-2024 00:00
SocialMediaTeam Revamp04-02-2024 13:00
Maandoverzicht Januari '2429-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Uitslag01-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Stemronde15-12-2023 00:00
SocialMediaTeam Adventskalender 202301-12-2023 10:00
Be the Best 2023 | Aankondiging01-12-2023 00:00
Look Appreciation08-11-2023 18:25
Creepy Pasta16-10-2023 00:00
Unmasking the Evil05-10-2023 19:00
Hoe bouwen we VP weer op?12-04-2023 00:00
nog een poging voor Studs LI en m'n afscheidsartikel06-03-2023 17:27
Be Our Guest27-02-2023 00:00
Pagina: | Volgende