Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Rascal
stuur me een berichtje als je iets verkoopt van mijn wenslijst!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
14 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
SVDM: American Horror Story (door Account verwijderd)

 
 
 
American Horror Story werd voor het eerst uitgezonden op 5 oktober 2011, op de zender FX Networks. De serie is bedacht door Ryan Murphy, in samenwerking met Brad Falchuk. American Horror story heeft in tegenstelling tot vele andere series geen doorlopende verhaallijn, elk seizoen heeft een ander verhaal en de seizoenen zijn zo goed als niet met elkaar verbonden. Hierdoor kan je de serie heel makkelijk bekijken zonder eerst alle vorige seizoenen bekeken te hoeven te hebben (je kan dus bijvoorbeeld gewoon bij seizoen 3 starten en seizoen 1 en 2 dus overslaan). De serie heeft nu vier afgeronde seizoenen en in oktober gaat het vijfde seizoen, genaamd American Horror Story: Hotel, in première. Hieronder zie je de vier al afgelopen seizoenen in detail [Let op: er kunnen spoilers in voorkomen]

- Seizoen 1; American Horror Story: Murder House
De familie van de hoofdpersonage, Violet Harmon, verhuist naar LA nadat haar moeder is bevallen van een doodgeboren baby. Ze trekken in in een oud huis, ook wel 'The Murder House' genoemd. Er hangt een gespannen sfeer in huis, De relatie tussen Violet's ouders gaat slecht en zelf heeft ze een depressie. De vader van Violet is een psychiater aan huis, en hij ontmoet een cliënt genaamd Tate, wat tevens hun buurjongen is. Tate en Violet krijgen een (iets wat onstabiele) relatie, maar wat Violet niet weet is dat Tate eigenlijk een psychopaat is en hij al ontzettend veel mensen heeft vermoord. Er staan steeds meer vreemde mensen aan de deur bij het huis van de familie Harmon, dus schakelen ze een agent in. Helaas werkt dat niet veel, want ze worden nog steeds lastiggevallen door een aantal geesten en nare personen...

- Seizoen 2; American Horror Story: Asylum
In dit seizoen draait alles om de psychiatrische instelling Briarcliff. Het seizoen speelt zich af in 1964. Kit Walker, een blanke jongen, is getrouwd met de getinte Alma, en dat is iets wat niet erg normaal is in die tijd. Alma verdwijnt, en Kit wordt ervan verdacht dat hij haar en twee andere vrouwen om het leven gebracht zou hebben. Omdat zijn proces nog niet zeker is, wordt hij ondergebracht in Briarcliff, waar hij wordt begeleidt door een psychiater, die er probeert achter te komen of hij niet 'ziek in zijn hoofd' is. Er zitten verscheidene mensen 'vast' in Briarcliff, waaronder een journalist genaamd Lana, die juist achter de geheimen van Briarcliff wilde komen om deze te publiceren, maar even later komt Sister Jude, die eens de baas was van Briarcliff, zelf ook vast te zitten. Als je wilt weten of al deze mensen 'ontsnappen' en hoe, dan moet je zelf maar dit seizoen kijken!

- Seizoen 3; American Horror Story: Coven
Dit seizoen begint met het verhaal van een seriemoordenaar genaamd Madame LaLaurie, een vrouw die in slaven handelde en als straf het eeuwige leven kreeg van de voodoopriesteres Madame Laveau (die zelf ook het eeuwige leven heeft)
Hierna gaat het verhaal over naar de echte Coven zelf, een genootschap voor heksen waar de jonge Zoë terechtkomt. Samen zit ze hier met Madison, Queenie en Nan, en hun 'leider' Fiona samen met haar dochter Cordelia. Fiona probeert net als Madame LaLaurie (die ook terugkomt in dit gedeelte van het seizoen) het eeuwige leven te krijgen, maar helaas lukt dit haar niet, dus zal ze moeten zoeken naar 'The next Supreme' (= de nieuwe leider). Je kunt alleen de supreme worden als je 'The seven wonders' beheerst. Als je wilt weten wie de volgende supreme is, moet je zelf het seizoen maar kijken (:

- Seizoen 4; American Horror Story: Freak Show
Seizoen vier speelt zich af in de 'Freak show', een soort circus wat gerunt wordt door Elsa Mars, een  vrouw die de helft van haar benen mist (ieder karakter in de freak show heeft zo zijn eigen 'geheim'). Op een dag vindt ze de siamese tweeling Bette en Dott, en besluit Elsa ze mee te nemen naar de Freak show in de hoop dat zij de Freak show weer tot leven kunnen gooien. Ook krijg je in het seizoen het verhaal van Twisty, de 'killer clown' te horen, een clown die veranderd is in een moordenaar en mensen ontvoerd om ze vervolgens op te sluiten. 
Dandy, een doodnormale, rijke jongen wilt ook in de freak show belanden, maar helaas lukt dit hem niet en als hij op een dag Twisty vind, sluit hij zich bij Twisty aan en vermoord en ontvoerd hij zelf ook mensen, waaronder zijn eigen huisvrouw en moeder. 
Als laatste heb je nog Esmerelda en Stanley, twee oplichters die de mensen van de Freak show willen vermoorden om vervolgens te verkopen aan het museum. Hoe dit allemaal afloopt kan je zelf zien als je dit seizoen kijkt!

- Seizoen 5; American Horror Story: Hotel
Op 13 oktober 2014 werd bekendgemaakt dat er een vijfde seizoen zou komen van American Horror Story, genaamd American Horror Story: Hotel. Deze gaat in première in oktober dit jaar, en hierin zullen onder andere Lady Gaga, Evan Peters, Lily Rabe, Darren Chriss en Emma Roberts in te vinden zijn!
C A S T

Omdat het nogal moeilijk is om van elk karakter een uitgebreide karakteromschrijving te geven, aangezien elk seizoen een ander verhaal heeft en andere rollen kent, beschrijf ik hieronder in het kort alle rollen per acteur/actrice. [Als ik elke rol uitgebreid ga beschrijven wordt dit veel te lang en spoil ik teveel, tevens worden de rollen vanzelf duidelijk als je de serie kijkt (: Ook ga ik niet alle rollen beschrijven aangezien er ontzettend veel kleine rollen in de serie zitten]

HOOFDROLLEN 

- Evan Peters
Evan Peters speelt in elk seizoen van American Horror Story mee. In seizoen 1 speelde hij Tate Langdon, een psychopaat met schuld aan verschillende moorden. In seizoen 2 speelde hij Kit Walker, een blanke jongeman die ervan verdacht werd drie moorden gepleegt te hebben en opgenomen werd in Biarcliff. In seizoen 3 speelde hij Kyle Spencer, een normale jongen die tijdens het seizoen 'terugkeert' uit de dood. En in seizoen 4 speelde hij Jimmy Darling, ookwel 'Lobsterboy' omdat hij krabbenhanden heeft in dit seizoen. 

- Taissa Farmiga
Taissa speelt mee in twee van de vier seizoenen, namelijk in seizoen 1 en in seizoen 3. In seizoen 1 speelt Taissa Violet Harmon, een meisje dat geen angsten heeft en een manische depressie heeft. In seizoen 3 speelt ze Zoe Benson, een verlegen meisje dat onbewust een magische 'kracht'b beheerst.

- Jessica Lange
Jessica speelt mee in alle vier de seizoenen. In seizoen 1 als Constance Langdon, de moeder van Tate (Evan Peters) en tevens de buurvrouw van de familie Harmon. In seizoen 2 speelt ze Sister Jude, de hoofdeigenaresse van Briarcliff, die er tevens later zelf gevangen wordt genomen. In seizoen 3 vertoont ze zichzelf als Fiona Goode, de eigenaresse van the Coven, waar ze samen met haar dochter Cordelia (Sarah Paulson) opzoek is naar 'The next Supreme'
Ook in seizoen 4 speelt ze de 'eigenaresse' van iets, hierin speelt ze namelijk Elsa Mars, de eigenaresse van haar eigen 'Freak Show' circus.

- Sarah Paulson
Ook Sarah is een trouwe actrice in de serie, want ook zij speelt in alle vier de seizoenen mee. In seizoen 1 vertolkt ze Billie Dean Howard, een vrouw die ingeschakeld is door Constance (Jessica Lange) voor haar zoon Tate om hem te helpen. Dit is haar kleinste rol in de vier seizoenen. In seizoen 2 speelt ze Lana Winters, een journaliste die later gevangen wordt genomen in Briarcliff, en probeert te ontsnappen samen met de hulp van een paar andere patiënten.
In seizoen 3 speelt Sarah de dochter van Fiona Goode (Jessica Lange), Cordelia Fox, die samen met Fiona 'The next Supreme' zoekt. In seizoen 4 speelt ze Bette & Dot Tattler, een siamese tweeling die in de Freak show van Elsa terechtkomt.

- Lily Rabe
Ook Lily is een trouwe actrice in de serie, die net zoals Evan, Jessica en Sarah in al vier de seizoenen meespeelt. In seizoen 1 als Nora Montgomery, een vrouw die vroeger in het 'Murder House' woonde en in de serie terugkomt als geest. In seizoen 2 speelt ze Sister Mary Eunice, die samen met Sister Jude de hoofdeigenaresse is van het instituur Briarcliff. In seizoen 3 speelt Lily de heks Misty Day, een heks die personen en dieren weer tot leven kan wekken, en in seizoen 4 speelt ze opnieuw Sister Mary Eunice en zie je haar terugkomen in één aflevering.

- Frances Conroy
Frances speelt ook mee in alle vier de seizoenen. In het eerste seizoen verschijnt ze als Moira O'Hara, de huisvrouw van de familie Harmon. In seizoen 2 zie je haar als 'The Angel of Death' iemand die de spelers tegenkomen vlak voor ze dood gaan. In seizoen 3 speelt Frances de rol van Myrtle Snow, iemand die bij de justitie zit en er alles aan doet om Fiona te laten vertrekken uit de 'Coven'. In seizoen 4 speelt ze Gloria Mott, de moeder van Dandy (Finn Wittrock), een rijke vrouw die samen met haar nooit tevreden zoon in een villa woont.

OVERIGE ROLLEN

- Emma Roberts 
als Madison Montgomery (seizoen 3) en Maggie Esmeralda (seizoen 4)
- Jamie Brewer als Adelaide Langdon (seizoen 1), Nan (seizoen 3) en Marjorie (seizoen 4)
- Denis O'Hare als Larry (seizoen 1), Spalding (seizoen 3) en Stanley (seizoen 4)
- Kathy Bates als Madame Delphine LaLaurie (seizoen 3) en Ethel Darling (seizoen 4)
- Angela Bassett als Madame Marie Laveau (seizoen 3) en Desiree Dupee (seizoen 4)
- Naomi Grossman als Pepper (seizoen 2 & 4)
- Dylan McDermott als Ben Harmon (seizoen 1) en Johnny Morgan (seizoen 2)
- Connie Britton als Vivien Harmon (seizoen 1)
- Zachary Quinto als Chad (seizoen 1) en Oliver Thredson (seizoen 2)
- Finn Wittrock als Dandy (seizoen 4)
- Gabourey Sibide als Queenie (seizoen 3) en Regina Ross (seizoen 4)
- James Cromwell als Arthur Arden (seizoen 2)
- Lizzie Brochère als Grace (seizoen 2)
- Joseph Fiennes als Timothy Howard (seizoen 2)
- Danny Huston als The axeman (seizoen 3) en Massimo Dolcefino (seizoen 4)
- Kate Mara als Hayden McClane (seizoen 1)
- Alexandra Breckenridge als Moira O'hara (seizoen 1) en Kaylee (seizoen 3)
- Michael Chiklis als Dell Toledo (seizoen 3)
- Chloë Sevigny als Shelly (seizoen 2)
- Wes Bentley als Edward Mordrake (seizoen 4)
- Matt Bomer als Andy (seizoen 4)
- Ben Woolf als Meep (seizoen 4)



Reactie plaatsen

Reageer op het artikel SVDM: American Horror Story.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 27-08 23:10:
Sas schreef:
Rafke schreef:
KillianJones schreef:
Haha niks voor mij, vind het zo eng :c huilen... Ik ben echt een schijtluis. 

Slagharen

hahahah ly
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 27-08 21:32:
FEMME schreef:
o i love AHS! (l)
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 27-08 19:57:
Girafke schreef:
KillianJones schreef:
Haha niks voor mij, vind het zo eng :c huilen... Ik ben echt een schijtluis. 

Slagharen
Melden | Citeer | X
Fame schreef op 27-08 18:52:
Fame schreef:
LADY GAGA
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 27-08 18:51:
Dewie schreef:
Tate is echt mijn fav character van de hele serie
Melden | Citeer | X
EndingStory schreef op 27-08 18:10:
EndingStory schreef:
AHS
de liefdes lijn tussen Violet en Tate is letterlijke priceless !
ik vondt alle seizoenen geweldig.
al heb ik freak show nog niet gezien ivb mijn angst voor clowns.

het begin is ook zo leuk met die tweelingen die dood gaan in de kelder van die dokter ! (murder house)
en de verhaal lijnen zijn super leuk



AND I LOVE JESSICA LANGE !!!!


Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 27-08 15:52:
Heart schreef:
Violet en Tate is een otp!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 27-08 15:18:
Aurora schreef:
Team Zoe & Kyle  & Team Violet & Tate
Melden | Citeer | X
TreeHouse schreef op 27-08 14:27:
TreeHouse schreef:
evan(l)
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 27-08 14:21:
Rosemary schreef:
evan is love
evan is bae
Melden | Citeer | X
Marvelicious schreef op 27-08 14:18:
Marvelicious schreef:
Wow, ik wist niet eens dat er een 'serie van de maand' was,
echt een leuk idee!
Vooral nu ik al mijn series heb uitgekeken
Bon, ik denk dat ik dan maar eens met deze zal starten zeker? xD


Melden | Citeer | X
Polymer schreef op 27-08 12:03:
Polymer schreef:
Leuke blog! Ik heb nu de eerste 3 seizoenen gezien, leuke serie c:
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 27-08 11:52:
LindzyInfernal schreef:
Gaaf artikel, I love American Horror Story.
Melden | Citeer | X
WitchHazel schreef op 27-08 11:00:
WitchHazel schreef:
WitchHazel schreef:
hij zit niet op Netflix ik wacht al heletijd :c

omg hij staat al op netflix van nederland en niet van belgie :c dan kijk ik maar via de nederlandse 
Melden | Citeer | X
MotoMoto schreef op 27-08 10:57:
MotoMoto schreef:
ik hou van american horror story(l)... en zo eng is het niet eens....
Melden | Citeer | X
WitchHazel schreef op 27-08 10:55:
WitchHazel schreef:
hij zit niet op Netflix ik wacht al heletijd :c
Melden | Citeer | X
Pentatonix schreef op 27-08 10:23:
Pentatonix schreef:
Haha niks voor mij, vind het zo eng :c huilen... Ik ben echt een schijtluis. 
Melden | Citeer | X
Compulsion schreef op 27-08 10:09:
Compulsion schreef:
ik heb gisteren de eerste episode gekeken maar het is toch iets te eng voor mij
Melden | Citeer | X
Placebo schreef op 27-08 02:01:
Placebo schreef:
iesh leuk iesh mooi



Nieuwsarchief
Maandoverzicht Juli en Augustus '2429-08-2024 00:00
Zomer Magazine20-07-2024 00:00
Let's Introduce Renee0012-07-2024 00:00
Pride Lookbook16-06-2024 21:00
Pride Month | Aankondiging01-06-2024 13:00
Maandoverzicht Mei '2427-05-2024 00:00
Let's Introduce: Itsmeblub {Birthday Edition}18-05-2024 00:00
Music Month May12-05-2024 00:00
Maandoverzicht April '2430-04-2024 00:00
Anouk's verjaardag!26-04-2024 00:00
Lente Magazine12-04-2024 00:00
Let's Introduce: Rascal {Birthday Edition}10-04-2024 00:00
Paaseieren Speurtocht29-03-2024 00:00
Miss lente 2024 | Aankondiging18-03-2024 00:00
Internationale Vrouwendag08-03-2024 00:00
Maandoverzicht Februari '2426-02-2024 00:00
SocialMediaTeam Revamp04-02-2024 13:00
Maandoverzicht Januari '2429-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Uitslag01-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Stemronde15-12-2023 00:00
SocialMediaTeam Adventskalender 202301-12-2023 10:00
Be the Best 2023 | Aankondiging01-12-2023 00:00
Look Appreciation08-11-2023 18:25
Creepy Pasta16-10-2023 00:00
Unmasking the Evil05-10-2023 19:00
Pagina: | Volgende