Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Rascal
stuur me een berichtje als je iets verkoopt van mijn wenslijst!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
17 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
[12+] Jack the Ripper (door Compulsion )

Jack the Ripper is de bijnaam voor een moordenaar die waarschijnlijk vijf moorden heeft gepleegd in 1888 in Londen. Naast Jack the Ripper stond hij ook bekend als de Whitechapel Murderer, omdat hij voornamelijk prostituees vermoorde bij Whitechapel, een buurt in Londen. In de tijd van de moorden was Jack the Ripper enorm bekend, maar vandaag de dag kennen de mensen nog steeds de naam. Hij heeft niet enorm veel moorden gepleegd en was alleen actief gedurende twaalf weken, maar toch is hij een van de bekendste moordenaars over de hele wereld. In dit artikel kom je te weten hoe dit komt. Ik raad je aan dit artikel niet te lezen als je onder de twaalf jaar oud bent, want het kan afschuwelijke details bevatten.

M O O R D E N
Het eerste slachtoffer van Jack the Ripper was Mary Ann Nichols, die geboren was op 26 augustus 1845 en vermoord is op 31 augustus 1888 in Buck's Row, Whitechapel. Rond half drie 's nachts was Mary Ann op het straat te vinden omdat ze geen geld had voor een slaapplaats, en om half zes werd ze voor het laatst gezien. Een uur later werd haar lichaam gevonden in een klein straatje. Haar keel was doorgesneden tot aan de halswervels en er was verscheidene keren met een scherp mes van minstens twintig centimeter lang in haar buik gestoken. Haar lichaam zag er gruwelijk uit.
De tweede moord was de moord op Annie Chapman, geboren in september 1841 en vermoord op 8 september 1888 in de tuin van Hanbury Street 29, Whitechapel. De moord vond dus ongeveer een week na de eerste plaats en net als Mary Ann was Annie een prostituee. De buik van Annie was opengesneden en haar baarmoeder was vakkundig verwijderd.
Het derde slachtoffer was Elizabeth Stride, die geboren was op 27 november 1843 en vermoord op 30 september 1888 in Dutfield's Yard. Ook haar keel was op gruwelijke wijze doorgesneden.
De vierde moord was die op Catherine Eddowes, die geboren was op 14 april 1842 en vermoord op 30 september 1888 in Mitre Square. Zoals je kan lezen, waren slachtoffer nummer drie en vier dus op dezelfde avond vermoord door eenzelfde moordenaar op slechts één uur tijd. Haar baarmoeder ontbrak en ook de linker nier; deze twee organen waren uit het lichaam gesneden. In beide wangen was een flap gekerfd. Vermoedelijk werd hij tijdens de moord op zijn derde slachtoffer onderbroken, waardoor hij haar lichter heeft toegetakeld dan slachtoffer één en twee en hij op dezelfde avond met veel woede een vierde slachtoffer ernstig heeft verwond. Op de nacht van 30 september werd ook een bebloed schort gevonden naast een muur waarop met krijt 'The Juwes are men that will not be blamed for nothing' geschreven was. Deze schort was vermoedelijk een stuk van de rok van het vierde slachtoffer.
Tenslotte werd ook Mary Jane Kelly vermoord op 9 november 1888 in haar gehuurde eenpersoonskamer in Miller's Court 13, een louche straatje. Ze was geboren in 1862 en dus een stuk jonger dan de andere slachtoffers. Ook Mary Jane Kelly had grove verminkingen; al haar organen, inclusief haar hart, ontbraken.
W I E   I S   J A  C K   T H E    R I P  P E R ?
De naam Jack the Ripper is afkomstig uit een brief die zogezegd door de moordenaar was geschreven. Hij had deze brief opgestuurd naar de politie en ondertekende met 'Jack the Ripper'. De brief bevatte details die alleen de moordenaar zelf kon weten. Veel mensen geloven echter ook dat deze brief niet echt afkomstig was van de moordenaar, maar van een journalist die de interesse in de Jack the Ripper zaak wilde verhogen om zo meer kranten te verkopen. Er werden veel brieven geschreven die zogezegd van de moordenaar kwamen, één daarvan bevatte zelfs een deel van een nier. In 1888 hadden ze echter niet de middelen om te achterhalen of dit de nier van een dier of een mens was, dus het kan evengoed zijn dat het niet van de slachtoffers afkomstig was. Het is vrij waarschijnlijk dat de moordenaar chirurgische kennis had, aangezien organen van verschillende slachtoffer op zorgvuldige wijze verwijderd waren. Het alibi van alle locale slagers en chirurgen werd onderzocht, zonder resultaat. De identiteit van Jack the Ripper is nooit achterhaald, wel zijn er verscheidene verdachten (geweest). Er is zelfs een groep vrijwilligers geweest die zichzelf de Whitechapel Vigilance Committee noemden, die de straten patrouilleerden op zoek naar verdachte figuren en zelfs een beloning ter beschikking stelden voor mensen die informatie over de moordenaar hadden.
De moorden gebeurden steeds rond weekends of vakantiedagen en in een bepaalde, vrij kleine radius, waardoor er geloofd werd dat The Ripper in de buurt woonde en werkte. Sommigen dachten ook dat hij een geschoolde upper-class man was, eventueel een dokter of een aristocraat. Er zijn meer dan honderd verdachten geweest, maar jammer genoeg is de politie er nooit aan uitgeraakt wie de moordenaar was.
Er zijn dus enorm veel theorieën over wie de moordenaar was en eentje daarvan wees richting het Britse koningshuis: prins Albert Victor zou een kind hebben verwerkt bij een prostituee en om een internationaal schandaal te voorkomen, zouden leden van de Britse hofhouding getuigen uit de weg hebben geruimd. Sir William Gull, de lijfarts van koningin Victoria, was een bekwaam arts en lid van de Britse vrijmetselarij, dat zich bezig hield met occulte rituelen. De vijf plaatsen delict vormen op de kaart van Londen dan ook de vijf punten van een pentagram, een teken dat in de vrijmetselarij vaak voorkomt.

V A N D A A G   D E   D A G 
Vandaag de dag zijn er Jack the Ripper tours in Londen. Deze beschikken over een gids die alles over de moordenaar weet en je naar de plekken brengt waar hij zijn moorden heeft gepleegd. Dit jaar is er zelfs een Jack the Ripper museum geopend.
Zelfs tegenwoordig probeert men nog steeds de moorden op te lossen, echter is DNA-analyse niet meer mogelijk omdat er weinig forensisch bewijs overschiet. Het materiaal dat het wel heeft overleefd, is al te vaak onderzocht geweest en is niet meer bruikbaar.
Jack the Ripper speelt de hoofdrol in honderden hedendaagse fictiewerken; zo komt hij voor in boeken, kortverhalen, gedichten, stripverhalen, videogames, liedjes, toneelstukken, opera's, televisieseries en films. Ook is er term geplakt op de studie van Jack the Ripper, namelijk ripperology.

Hopelijk vonden jullie dit artikel een beetje interessant! Ik heb het zo beknopt mogelijk gehouden omdat het anders te langdradig werd, maar als je interesse hebt in Jack the Ripper raad ik je zeker aan verder op onderzoek te gaan en eens een Jack the Ripper tour te doen in Londen. Misschien kan jij wel achterhalen wie de moordenaar is?



Reactie plaatsen

Reageer op het artikel [12+] Jack the Ripper.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
NeonLights schreef op 29-10 18:49:
NeonLights schreef:
Leuk!
Nou ja, leuk. Zo leuk zijn die moorden niet, haha, maar ja, wel een erg interessant onderwerp! :)
Melden | Citeer | X
Kyoshi schreef op 29-10 17:35:
Kyoshi schreef:
Mocht je geïnteresseerd zijn in Jack the Ripper en horror een leuk genre vinden qua films... En van Robbie Coltrane, Johnny Depp en Ian Holm houden (Hagrid, Johnny Depp kennen we wel, en Bilbo uit Lord of the Rings) dan raad ik je echt aan om From Hell te gaan kijken! Gaat over Jack the Ripper en deze drie (en meer natuurlijk) geweldige acteurs zitten er in.

EpOwhXPhPQ8


Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 29-10 17:33:
LindzyInfernal schreef:
Awesome, ik heb er een presentatie overgehouden bij Engels en ze zijn er achter wie Jack The Ripper was maar ja die man is nu al lang dood. Er werd namelijk sperma van een man gevonden op een slachoffer van Jack The Ripper en dat sperma was van Aaron Kosminski. Die een hoofdverdachte was in de zaak. 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 29-10 16:34:
Cindy schreef:
Idk of het hem was maar er was toch een moordenaar die alleen hoeren vermoorde? Dat was toch jack the ripper?
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 29-10 14:29:
Arya schreef:
Esha schreef:
Jack the ripper = Grell Sutclff

!!!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 29-10 13:18:
FEMME schreef:
leuk!

ik ben fan
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 29-10 12:57:
Ash schreef:
Jack the ripper = Grell Sutclff
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 29-10 12:32:
Arya schreef:
Love dit Elle omg

voor de geïnteresseerden, the creatures waren laatst naar london en hadden deze tour gedaan en daar video's over geplaatst xx
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 29-10 12:23:
Kusjetyra schreef:
Ketlin726 schreef:
Leuk artikel! Heb het dan ook dit keer uitgelezen en vond het ook erg interessant! <img src='/layout/nl/images/smileys/smile.png' alt=':)'>

^^
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 29-10 10:53:
Sas schreef:
Super tof :)
Melden | Citeer | X
Ketlin726 schreef op 29-10 10:44:
Ketlin726 schreef:
Leuk artikel! Heb het dan ook dit keer uitgelezen en vond het ook erg interessant! :)
Melden | Citeer | X
Kyoshi schreef op 29-10 09:40:
Kyoshi schreef:
Ik hou van jou dat je dit artikel hebt gemaakt! Ik ben echt gefascineerd door Jack the Ripper! Leuk artikel ♥
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 29-10 08:27:
Euphraxia schreef:
leeeuuk!!
Melden | Citeer | X
Jinx schreef op 29-10 08:19:
Jinx schreef:
Eerste artikel dat me echt interesseerde en dat ik heb uitgelezen :d Ik heb alleen geen idee wat vrijmetselarij betekent...



Nieuwsarchief
Maandoverzicht Juli en Augustus '2429-08-2024 00:00
Zomer Magazine20-07-2024 00:00
Let's Introduce Renee0012-07-2024 00:00
Pride Lookbook16-06-2024 21:00
Pride Month | Aankondiging01-06-2024 13:00
Maandoverzicht Mei '2427-05-2024 00:00
Let's Introduce: Itsmeblub {Birthday Edition}18-05-2024 00:00
Music Month May12-05-2024 00:00
Maandoverzicht April '2430-04-2024 00:00
Anouk's verjaardag!26-04-2024 00:00
Lente Magazine12-04-2024 00:00
Let's Introduce: Rascal {Birthday Edition}10-04-2024 00:00
Paaseieren Speurtocht29-03-2024 00:00
Miss lente 2024 | Aankondiging18-03-2024 00:00
Internationale Vrouwendag08-03-2024 00:00
Maandoverzicht Februari '2426-02-2024 00:00
SocialMediaTeam Revamp04-02-2024 13:00
Maandoverzicht Januari '2429-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Uitslag01-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Stemronde15-12-2023 00:00
SocialMediaTeam Adventskalender 202301-12-2023 10:00
Be the Best 2023 | Aankondiging01-12-2023 00:00
Look Appreciation08-11-2023 18:25
Creepy Pasta16-10-2023 00:00
Unmasking the Evil05-10-2023 19:00
Pagina: | Volgende