Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Rascal
stuur me een berichtje als je iets verkoopt van mijn wenslijst!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
19 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
Zomeractie week 10 - Flora & Fauna (door Anoniem)

Het is uiteindelijk zover, de laatste Zomeractie week! We horen jullie al denken: "Wat, nu al?!" Ja mensen, de tijd gaat snel en helaas is dit het einde van de Zomeractie. Namens het NieuwsTeam hopen we dat jullie een leuke zomervakantie hebben gehad en wensen we jullie veel geluk, succes en plezier met het komende schooljaar!
Deze week gaan we afsluiten met het thema Flora & Fauna, waarbij je de geweldige outfit hiernaast, gemaakt door Varken, kan winnen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder!

Liefs van Rafke, Wishbone & RavenQueen.
COBRA

DE NAAM
De 'cobra' is een verzamelnaam voor verschillende soorten giftige slangen en komt van het Portugese woord 'cobra', wat letterlijk 'slang' betekend. Het is ook een afkorting voor de originele naam, namelijk cobra de capelo wat Portugees is voor 'slang met kap', verwijzend naar de karakteristieke uitzetbare halsribben boven de kop.
 
FEITEN
Een volwassen cobra wordt gemiddeld twee meter lang, met uitzondering van de koningscobra, die met gemak de vier meter kan behalen. De langste koningscobra ooit gemeten was 5,58 meter.

De cobra is een giftige slang, maar slaat minder snel toe dan de ratelslang. Het percentage van mensen die dood gaan na een beet van de cobra is dan ook 10%. Wil je weten wat je moet doen als je gebeten wordt door een slang? Klik dan HIER.

De cobra behoort tot de koraalachtige slangen en is dus ook een reptiel. De cobra komt voor in Afrika en Azië en leeft onder andere in regenwouden, woestijnen en plekken waar knaagdieren te vinden zijn. De cobra leeft namelijk op knaagdieren.

IN RELIGIE
De cobra speelt een rol in de symboliek van het hindoeïsme. Hierin worden de slangen en/of serpenten echter niet  als iets "kwaadaardigs" afgebeeld, maar als iets goeds, in tegenstelling tot het christendom (denk aan het verhaal van Adam en Eva).

DE EGYPTISCHE COBRA
Van alle cobra's is de Egyptische toch wel de meest iconische van allemaal. De slang wordt niet langer dan drie meter en heeft een gif wat zowel je hersenen als je zenuwstelsel aantast. Een zeer gevaarlijke slang dus, maar wat maakt het nou zo iconisch? Nou, de welbekende Cleopatra heeft zelfmoord gepleegd door zich te laten bijten door een Egyptische cobra. Ze heeft het gif eerder ook getest op slaven om te kijken of het goed genoeg zou werken. 

REE

DE NAAM
Er is niets speciaals aan de naam van dit dier, behalve het feit dat er vaak wordt gezegd dat een "ree" en een "hert" hetzelfde zijn. Dit is niet waar, ook al lijken de dieren wel op elkaar. Dit zorgt er dan ook voor dat de twee verschillende namen hebben, omdat het verschillende dieren zijn. 

FEITEN
De ree is een zoogdier dat vooral leeft in Europa en Azië (Rusland, deel van China). De ree leeft dan ook graag in bossen met open plekken, maar is ook te vinden in hoge heidenvelden - zoals in Nederland bij de Hoge Veluwe.
 
Een volwassen mannetjes ree wordt ook wel een reebok genoemd. Het mannetje is ook degene die een gewei krijgt wanneer het ouder wordt. Dit gewei kan wel 25 centimeter lang worden. 

Een ree is een planteneter. Het eet bijna alles wat de natuur te bieden heeft, onder andere bramen, bessen, twijgjes, en bladeren van bomen en/of struiken. Door deze eetgewoontes wordt de ree ook wel een "knabbelaar" genoemd. 

IN RELIGIE
De ree is nergens specifiek een symbool voor, maar de soortgenoot uit de hertachtige boomstam "het hert" wel. Het hert symboliseert namelijk het hemelse verlangen en ongediciplineerde kracht. Verder wordt het hert binnen vele legendes en verhalen vaak gebruikt als offer, net zoals het schaap. 

DE REE IN NEDERLAND
In Nederland is de ree bijna overal te vinden, zelfs op de waddeneilanden (Ameland en Terschelling) zijn de dieren geïntroduceerd. In heel het land leven er ongeveer 110.000 reeën. Het dier is dus niet bedreigd.
De grootste vijand van de ree, is het verkeer. Jaarlijks vinden er zo'n 4.000 aanrijdingen met dit dier vernomen. Toch is er nog één ouderwetse vijand, namelijk de jager. Deze zijn gemotiveerd om op deze beestjes te jagen omdat ze voor schade op de landbouw zorgen en ook vaak aanleidingen zijn voor verkeersongelukken.  

VAREN

DE NAAM
De varen is een verzamelnaam voor niet alleen de plant zelf, maar ook de varenachtige. Er zijn namelijke en hoop verschillende soorten varens op deze wereld, die allemaal tot dezelfde categorie toebehoren. 

FEITEN
Varens vermenigvuldigen zich door middel van sporen en produceren dus geen zaden. 

Er zijn ook giftige varens, maar deze komen niet (veel) in Nederland voor. Een voorbeeld van zo'n varen is de Pteridium, uit de adelaarsvarensfamilie. In deze plant zit "carcinogeen", een stofje dat kanker veroorzaakt. De reden waarom je deze varen niet zo snel in de lage landen tegen zult komen, is omdat de pteridium vooral leeft in sub-tropische gebieden. 

IN MEDICIJNEN
Naast dat er giftige varens bestaan, zijn er ook varens met een medische waarde. Een voorbeeld hiervan is de mannetjesvaren, ofwel de 
Dryopteris filix-mas in het Latijn. Deze varen helpt bij het bestrijden van ingewandswormen, maar bij een overdosis kan het helaas wel fataal zijn. Echter zijn er maar zeer weinig mensen aan dit medicijn overleden en zou je het kunnen gebruiken, maar wel in gestandaardiseerde vormen op doktersrecept. 

COMPETITIE
Ook dit keer is er weer een leuke competitie waarbij je een te gekke prijs kan winnen! Laat ik jullie niet langer ophouden en snel doorgaan naar de competitie.

De opdracht:
Maak een collage met je favoriete flora en fauna! Gebruik zoveel mooie plaatjes van planten en dieren die jij wil. Je mag ook teksten gebruiken etc. Wees creatief!

Er zijn maar een paar eisen. Je inzending moet bevatten:
- minsten 5 afbeeldingen
- minstens 2 dieren en 2 planten
- een uitleg bij je collage waarom jij hebt gekozen voor die flora en fauna. Leg uit waarom dat je favorieten zijn. Komt het door de kleur, door de vorm, door het gedrag van het dier etc.
- het mag op de computer, maar ook op papier. Vergeet niet je accountnaam erbij te zetten als je het op papier doet!

Ik heb zelf een een voorbeeldjes gemaakt van een collage:
Voorbeeld 1
En nog een voorbeeldje van internet:
Voorbeeld 2


De creatiefste inzending wint een te gekke outfit gedesigned door ons geweldige Varken!
Dus doe je best.

Stuur je inzending voor vrijdag 9 september 23:59 op naar NieuwsTeam (klik) met als onderwerp: ZA Flora en Fauna. Let op! Heb je dit niet als onderwerp, dan telt je inzending NIET mee.




Reactie plaatsen

Reageer op het artikel Zomeractie week 10 - Flora & Fauna.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 10-09 23:37:
Juno schreef:
Rafke schreef:
Juno schreef:
Hee, weet iemand hier toevallig wanneer de uitslag komt?? xx ♥
Morgen! Is altijd op het NO
Oh, oke! Bedankt ♥
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 10-09 22:47:
Thenewclassic schreef:
Aaah spannend
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 10-09 21:12:
LindzyInfernal schreef:
spannend, de uitslag komt morgen toch?
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 10-09 20:49:
Girafke schreef:
Juno schreef:
Hee, weet iemand hier toevallig wanneer de uitslag komt?? xx ♥
Morgen! Is altijd op het NO:)
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 10-09 20:15:
Juno schreef:
Hee, weet iemand hier toevallig wanneer de uitslag komt?? xx ♥
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 09-09 19:18:
LindzyInfernal schreef:
Ik ga zo opsturen heb het af. 
Melden | Citeer | X
Peepul schreef op 09-09 18:31:
Peepul schreef:
Wishbone schreef:
PinkFluffy schreef:
Ik snap het niet ? dus je moet je favorieten dier kiezen en plant en dan een collage erbij maken plus nog wat informatie ?
Je maakt een collage met je favoriete planten en dieren
je moet minsten 5 afbeeldingen gebruiken in je collage (mag meer)
en minstens 2 dieren of en planten (mag meer)
En daarna leg je uit waarom je voor de dieren en planten hebt gekozen die in de collage zitten.

Ik heb hier een collage gemaakt
i.imgur.com/JPAuwDP.png
De twee dieren zijn hert en eekhoorn
en ik heb twee verschillende bloemen

Als dit een inzending zou zijn dan stuur ik de afbeelding van de collage en schrijf ik er een kort stukje bij met:
Het hert en de eekhoorn zijn mijn favoriete dieren, omdat het hert een heel mooi gewei heeft en ik vind een eekhoorn heel schattig. En die twee bloemen zijn mijn favoriet door de kleuren. Ik ben dol op het oranje en geel.


That's it. Hoe creatiever je stukje tekst en collage, hoe groter de kans dat je wint.
ohhhhhh okee thx !!! dat wordt 4 comps  in sturen 
Melden | Citeer | X
Wishbone schreef op 09-09 17:06:
Wishbone schreef:
RavenQueen schreef:
Roselove schreef:
HELP NOG 1 DAG MAAR HOE KAN JE DE ACHTERKANT WEGHALEN VA PLAATJES MET ZOON WITTE ACHTERGROND!
Je kan ook PNG plaatjes opzoeken, die hebben meestal geen achterkant meer ^^
Of 'transparent' googlen
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 09-09 17:05:
Rye schreef:
Roselove schreef:
HELP NOG 1 DAG MAAR HOE KAN JE DE ACHTERKANT WEGHALEN VA PLAATJES MET ZOON WITTE ACHTERGROND!
Je kan ook PNG plaatjes opzoeken, die hebben meestal geen achterkant meer ^^
Melden | Citeer | X
Wishbone schreef op 09-09 16:24:
Wishbone schreef:
Roselove schreef:
HELP NOG 1 DAG MAAR HOE KAN JE DE ACHTERKANT WEGHALEN VA PLAATJES MET ZOON WITTE ACHTERGROND!
Je kan in photofrilte (of miss een ander programma) de witte achtergrond transparant maken of het proberen weg te gummen
Melden | Citeer | X
Wishbone schreef op 09-09 16:23:
Wishbone schreef:
PinkFluffy schreef:
Ik snap het niet ? dus je moet je favorieten dier kiezen en plant en dan een collage erbij maken plus nog wat informatie ?
Je maakt een collage met je favoriete planten en dieren
je moet minsten 5 afbeeldingen gebruiken in je collage (mag meer)
en minstens 2 dieren of en planten (mag meer)
En daarna leg je uit waarom je voor de dieren en planten hebt gekozen die in de collage zitten.

Ik heb hier een collage gemaakt
i.imgur.com/JPAuwDP.png
De twee dieren zijn hert en eekhoorn
en ik heb twee verschillende bloemen

Als dit een inzending zou zijn dan stuur ik de afbeelding van de collage en schrijf ik er een kort stukje bij met:
Het hert en de eekhoorn zijn mijn favoriete dieren, omdat het hert een heel mooi gewei heeft en ik vind een eekhoorn heel schattig. En die twee bloemen zijn mijn favoriet door de kleuren. Ik ben dol op het oranje en geel.


That's it. Hoe creatiever je stukje tekst en collage, hoe groter de kans dat je wint.
Melden | Citeer | X
Peepul schreef op 09-09 16:06:
Peepul schreef:
Ik snap het niet ? dus je moet je favorieten dier kiezen en plant en dan een collage erbij maken plus nog wat informatie ?
Melden | Citeer | X
Doortju schreef op 09-09 15:57:
Doortju schreef:
Roselove schreef:
Roselove schreef:
HELP NOG 1 DAG MAAR HOE KAN JE DE ACHTERKANT WEGHALEN VA PLAATJES MET ZOON WITTE ACHTERGROND!

iemand antwoord please

Je kunt evt. Met een tekenprogramma het witte weggummen ofzo?
Melden | Citeer | X
Wishbone schreef op 08-09 07:40:
Wishbone schreef:
Thenewclassic schreef:
Rafke schreef:
Thenewclassic schreef:
Wacht, dus zijn er geen meerdere winnaars?
Jawel, natuurlijk. Het valt me nu pas op dat dat er niet staat. Er zijn gewoon even veel winnaars als normaal!
Oh gelukkig ik dacht ff huh omdat er stond "de creatiefste inzending" xD

Oeps, haha
Sorry
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 05-09 18:01:
Thenewclassic schreef:
Rafke schreef:
Thenewclassic schreef:
Wacht, dus zijn er geen meerdere winnaars?
Jawel, natuurlijk. Het valt me nu pas op dat dat er niet staat. Er zijn gewoon even veel winnaars als normaal!
Oh gelukkig ik dacht ff huh omdat er stond "de creatiefste inzending" xD
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 05-09 17:28:
Girafke schreef:
Thenewclassic schreef:
Wacht, dus zijn er geen meerdere winnaars?
Jawel, natuurlijk. Het valt me nu pas op dat dat er niet staat. Er zijn gewoon even veel winnaars als normaal!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 05-09 17:22:
Thenewclassic schreef:
Wacht, dus zijn er geen meerdere winnaars?
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 03-09 15:16:
Thenewclassic schreef:
Nice!!! Love making edits dus moet goed komen :)
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 03-09 15:14:
LindzyInfernal schreef:
omg luve de outfit. 
Melden | Citeer | X
Wishbone schreef op 03-09 09:32:
Wishbone schreef:
Roselove schreef:
hebben jullie een site voor een collagge zou niet weten waar ik er zo 1 kan maken

Of je maakt het op papier en maakt er een foto van. Die stuur je in. Vergeet je VP-naam dan niet!
Melden | Citeer | X
Wishbone schreef op 03-09 09:31:
Wishbone schreef:
Roselove schreef:
hebben jullie een site voor een collagge zou niet weten waar ik er zo 1 kan maken

Je kan Paint, Photoshop, paint tool sai etc. gebruiken en plaatjes van Google 
En als je een site wil gebruiken dan kun je googlen op 'collage maken' of 'collage maker' of zo en dan zit er vast wel een site tussen
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 03-09 00:45:
GilbertGrape schreef:
Whoah dit is echt een toffe competitie, wil er best graag aan meedoen maar ik heb bijna geen tijd sad
Melden | Citeer | X
ErAouYyaWehTtsuJ schreef op 03-09 00:19:
ErAouYyaWehTtsuJ schreef:
Omg so pretty



Nieuwsarchief
The Wedding Planner08-06-2022 00:00
FILES || Kate Bush06-06-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 5 juni 202205-06-2022 00:00
Protocetidae03-06-2022 00:00
Serie || The Act 27-05-2022 00:00
3 True crime podcasts25-05-2022 00:00
Files|| Rosario Dawson23-05-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 22-05-202222-05-2022 13:15
K3 musical - De 3 biggetjes 21-05-2022 00:00
Major Tom20-05-2022 00:00
Let's Introduce: Mushu19-05-2022 00:00
#1 BOG 2022 Ronde 2 | Musical Awards18-05-2022 00:00
#2 BOG 2022 Ronde 2 | Zinkgaten 17-05-2022 00:00
#3 BOG 2022 Ronde 2 | Ontvoering Insiya16-05-2022 00:00
Eurovision 2022 overzicht14-05-2022 00:00
Serie | Lupin13-05-2022 00:00
Be Our Guest - Uitslag11-05-2022 00:00
Cornelia Jakobs09-05-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 8 mei 202208-05-2022 00:00
Make Up Your Mind07-05-2022 00:00
Nieuwsoverzicht || Zondag 1 mei01-05-2022 00:00
Mei - Het Holocaustmonument in Amsterdam30-04-2022 00:00
Plato27-04-2022 00:00
Heartstopper - Alice Oseman22-04-2022 00:00
Welcome to demon school Iruma-kun20-04-2022 00:00
Vorige | Pagina: | Volgende