Wanneer je 'bokje' hoort, denk je waarschijnlijk aan een mannetjesgeit of een andere bok, maar het is ook een vogeltje. Het bokje, ook wel watersnip genoemd, behoort tot de familie van strandlopers en snippen. Hij broedt in het noorden van Scandinavië en Rusland.
Je zou zeggen dat het bokje door de vier gele strepen op zijn rug juist opviel, maar ze dienen als camouflage. Tussen de takjes werkt het prima, je ziet het een beetje op de afbeelding. De strepen lijken best op de takjes.
De komondor of Hongaarse herdershond is een redelijk grote hond met een lange koordachtige vacht. Ik vind het een beetje lijken op een mop, sorry hond. Ze zijn echter wel erg gehoorzaam en prima waakhonden. De meeste langharige honden moeten gekamd worden, maar deze niet, door de hond niet te borstelen wordt deze vacht namelijk gevormd.
De wombat is een buideldier dat leeft in Australië. De koala, die jullie waarschijnlijk wel kennen, is ook een buideldier. Deze kan erg goed klimmen, de wombat kan dat niet. Hij heeft een ander sterk punt, namelijk graven. Met zijn sterke poten met lange nagels maakt hij burchten en gangen van soms wel tweehonderd meter lang!
Deel 1 beviel goed en veel mensen hadden inderdaad nog niet van de dieren
gehoord, daarom nu een deel 2. Ik heb zes nieuwe dieren voor jullie uitgekozen.
Veel leesplezier!
Dit aapje leeft in Zuid-Amerika. Het is de kleinste apensoort ter wereld. Hij wordt maar 15 cm groot met een staart van 20 cm lang. Het dier is een omnivoor, hij eet fruit, bladeren, insecten en soms zelfs kleine reptielen. Het dwergzijdeaapje heeft speciale tanden om in de schors van bomen te kunnen bijten en het hars te pakken te krijgen, dit komt goed van pas, want hetgeen wat het aapje het meeste eet is hars van bomen.
Het schubdier leeft in bossen en savannes in Afrika en Azië. Hij eet mieren en termieten, deze likt hij op met zijn tong. Het schubdier heeft een erg lange tong, maar geen tanden. Hoe kauwt hij dan? Met zijn maag. Het schubdier heeft een erg gespierde maag waarmee hij kauwt. Net als de gordeldieren heeft hij een stevig pantser. Wanneer een roofdier hem aan wil vallen, rolt hij zich op als een bal. Zelfs een leeuw kan hem dan niet meer 'open' krijgen.
De matamata schildpad komt voor in het Noorden van Zuid-Amerika. Het opmerkelijke aan deze schildpad is dat hij bijna altijd onder water blijft en dat terwijl hij niet goed kan zwemmen. Dat klinkt vreemd hè? De matamata loopt over de bodem, daarom verdrinkt hij als hij in te diep water komt. De leefomgeving bestaat uit rivieren en meren met ondiep en rustig stromend water, een modderige bodem en enige vegetatie. Het dier heeft uitstekende camouflage dankzij de vorm van zijn gezicht en zijn kleur.