Het wordt de laatste tijd steeds populairder en populairder: het fenomeen Bullet Journaling.
Een tijdje geleden waren we nog volledig onbekend met het gebeuren, maar tegenwoordig liggen de schappen in de winkels vol met een groot assortiment aan Bullet Journals en de producten die je daarbij kunt gebruiken. Maar wat is het nou precies?
Systeem Bullet Journaling is een systeem om je gedachten en plannen te organiseren, die je naar eigen voorkeur kunt aanpassen. Zo kan je je to-do lijstje erbij verwerken, zoals een soort agenda, maar je kan er ook notities, schetsen, ideeën, verhalen en gebeurtenissen bij kwijt. En dit allemaal in één compact boekje.
Benodigdheden Hoewel je in elk willekeurig leeg boekje je Bullet Journal kunt beginnen, prefereren de meesten een boekje met gestipte pagina's in plaats van de 'gewone' gelinieerde. Met behulp van deze stipjes is het makkelijker om dingen uit te meten en lijnen te trekken zonder een liniaal erbij te gebruiken.
Verder kan je het zo duur maken als je zelf wilt. Het kopen van diverse stiften, pennen, stickers, washi-tapes en dergelijke is volledig optioneel, aangezien je al een Bullet Journal in elkaar kan flansen met alleen een pen. Het ligt dus echt aan de persoon die het boekje invult wat diegene ervoor nodig heeft.
Invulling Een Bullet Journal kan je dus, zoals eerder genoemd, helemaal zelf invullen naar je eigen keuze. Hoe je het vormgeeft en formuleert is ook helemaal aan jezelf. Geen idee is te gek om uit te werken!
Wil je bijvoorbeeld bijhouden hoe vaak je sport in een bepaalde periode? Geen probleem! Dit kan je makkelijk bijhouden op allerlei verschillende manieren in je Bullet Journal.
Wanneer het je niet lukt om iets bij te houden, zoals bijvoorbeeld een moodtracker, kan je het ieder moment schrappen. Dat is het makkelijke aan Bullet Journaling; niets staat vast en je kunt alles zelf veranderen naar hoe jij het wilt.
Inspiratie Als je nog op zoek bent wat precies voor jou werkt, zou je naar andermans werk kunnen kijken. Zo zijn er op Pinterest genoeg resultaten als je op "Bullet Journal" zoekt. Verder zijn er ook nog YouTubers die vastleggen hoe zij hun spreads maken.