Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Anoniem
kiekeboe
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
14 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
World of Warcraft (door Anoniem)

World of Warcraft is een MMORPG spel dat werd ontwikkeld door Blizzard. MMORPG betekent Massively Multiplayer Online Role-Playing Game. Het zegt het al: een rollenspel waarbij vele online spelers interactie hebben met elkaar via het internet. Eind 2001 werd er bekend gemaakt door Blizzard dat World of Warcraft het nieuwe spel zou worden en in 2004 kwam het spel officieel uit. World of Warcraft is een spel dat gebaseerd is op de eerdere reeks spellen van Blizzard die Warcraft heette.

Het spel
Als speler moet je een keuze gaan maken welke van de twee facties je wilt gaan spelen. Je kunt kiezen tussen de Horde en de Alliance. Om het even makkelijk te zeggen: De Alliance zijn de good guy’s en de Horde zijn de bad guy’s. Ook moet je kiezen tussen een ras en een klasse die in het spel race en class genoemd worden. Je kunt zelf je karakter personaliseren door verschillende haarstijlen, oogkleuren, haarkleuren, bij sommige piercings of andere accessoires. In het spel kun je verschillende beroepen uitoefenen en tussen verschillende talenten en vaardigheden kiezen. Je karakter kan ook lid worden van een guild waar verschillende mensen vanuit heel Europa in zitten. Er zijn ontzettend veel guilds en er is heel veel keuze.

In het spel is het de bedoeling dat je quests gaat doen. Dit zijn missies die je moet voltooien waardoor je weer level-up gaat. Hoe hoger je level, hoe sterker je bent. Quests geven je ook toegang tot nieuwe gebieden en nieuwe verhaallijnen die je kunt volgen. Deze worden namelijk verteld door middel van de quests. Vaak tijdens quests moet je monsters doden, objecten verzamelen, ontdekken van nieuwe gebieden of interactie hebben met objecten.

Dungeons en Raids zijn ervoor om met groepen een moeilijke uitdaging zien te voltooien. Iedereen in deze groepen heeft een eigen belangrijke rol die bijdraagt aan de overwinning van een Dungeon of een Raid. Een Dungeon-groep bestaat eigenlijk altijd uit 5 personen en een Raid-groep kan uit 20, 25 of 40 personen bestaan.

Als je in het spel doodgaat wordt je een spookje. Je komt op een begraafplaats in de buurt terecht en moet dan naar je lichaam toe lopen om weer levend te kunnen worden. Gelukkig raak je geen geld of goederen kwijt als je dood gaat.

Je hebt twee verschillende manieren hoe je het spel kunt spelen. Je kunt namelijk kiezen uit PvP (Player versus Player) of PvE (Player versus Environment). Hier zijn ook verschillende servers voor gemaakt. Als je voor een PvP-server kiest sta je ervoor open dat elke speler die je tegenkomt van een tegenovergestelde factie jou kan aanvallen of jij hem. Iemand van dezelfde factie kan jou niet aanvallen. Dit geeft wel een soort adrenaline, want je kunt elk moment aangevallen worden of gedood worden. Als je voor een PvE-server kiest, kun je zelf kiezen of een tegenovergestelde factie je aan kunt vallen of niet. Hierdoor zou je ook rustig je quests kunnen doen zonder gedood te worden door iemand van de andere factie.

De wereld in het spel heet Azeroth en bestaat uit twee continenten Kalimdor en Eastern Kingdoms. Toen er uitbreidingspakketten kwamen, werden er meerdere landen en planeten toegevoegd. Deze landen en planten kun je bereiken door midden van flight masters, zeppelins, boten en portalen. Ook is het mogelijk om zelf op een mount te rijden. Een mount is een dier of wezen wat eigenlijk een soort auto voor je is.

Rassen
Horde:
- Blood Elf
- Troll
- Tauren
- Orc
- Undead
- Goblin
- Pandaren

Allied Races Horde:
- Highmountain Tauren
- Nightborne
- Mag’har Orc
- Zandalari Troll

Alliance:
- Human
- Night Elf
- Gnome
- Dwarf
- Draenai
- Worgen
- Pandaren

Allied Races Alliance:
- Lightforged Draenei
- Kul’Tiran
- Void Elf
- Dark Iron Dwarf

Classes
- Warrior
- Hunter
- Priest
- Shaman
- Warlock
- Druid
- Palandin
- Rogue
- Death Knight
- Mage
- Monk
- Demon Hunter


Uitbreidingen
World of Warcraft was zo ontzettend populair dat er uitbreidingen kwamen voor het spel. Tot nu toe zijn er zeven uitbreidingen. De eerste uitbreiding kwam in januari 2007 uit en de (tot nu toe) laatste uitbreiding kwam in augustus 2018 uit. Uitbreidingen geven steeds weer nieuwe verhaallijnen, karakters waar je mee kunt spelen, monsters en andere wezens, landen die je kunt ontdekken en nog veel meer. De uitbreidingen die er tot nu toe zijn:

- The Burning Crusade
Het verhaal van The Burning Crusade heeft veel te maken met een ouder spel van Blizzard, namelijk: Warcraft III – Reign of Chaos. Het gaat namelijk over Illidan Stormrage die terugkeert als Illidan the Betrayer met zijn leger The Burning Legion. Illidan heeft gedronken van een bron, waardoor hij vanbinnen compleet gevuld werd met het kwaad. Hierdoor is hij verbannen uit Azeroth. In het spel kwam de nieuwe planeet “Outland” erbij, waar je nieuwe quests kon gaan doen die te maken hebben met de verhaallijn van Illidan. De twee nieuwe rassen waarmee je kon spelenwaren Blood Elves en Draenei.

- Wrath of the Lich King
Ook heeft deze uitbreiding nog te maken met Warcraft III – Reign of Chaos. Hierbij wordt de oude orc Ner’Zhul verbannen uit Outland door Kil’Jaeden. Kil’Jaeden veranderd Ner’Zhul tot Lich King en geeft hem een eigen leger “The Scourge”. Tijdens een aanval van The Scourge probeerde Jaina Proudmoore en Arthas de aanval te verhinderen en dit lukt hen ook. Arthad bleek voorbestemd te zijn om Lich King te worden en ook The Scourge te besturen. Ner’Zhul probeert Arthas daarom ook naar “Notherend” te lokken, waar hij zijn geheugen met dat van Arthas mengt. Northerend was het nieuwe land dat erbij kwam tijdens de uitbreiding en Wrath of the Lich King speelt zich twintig jaar later af nadat Arthas zijn geheugen met Ner’Zhul mengt. Tijdens deze uitbreiding kwam er alleen maar een nieuwe class beschikbaar en dat was de Death Knight.

- Cataclysm
Neltharion, ook wel Deathwing genoemd, wilde de Dragon Soul gebruiken tegen Azeroth. The Dragon Soul was een artefact met een immense kracht waarmee je een nieuw ras van draken kon creëren. Helaas werkte The Dragon Soul tegen en brak Deathwing zijn borstkas en liet zijn hart tonen. Deathwing hield zich verscholen in “Deepholm” het nieuwe land in deze uitbreiding. In Deepholm kon hij genezen van alle schade die hij op had gelopen tijdens zijn strijd. De leden van Twilight’s Hammer hebben voor hem Elementium-platen gemaat om zijn lichaam bij elkaar te houden en hierdoor kom Deathwing terugkeren naar Azeroth en vernietigde hij Azeroth. Hierdoor ontstond er overal in Azeroth vuur en lava. Tijdens deze uitbreiding kon je met twee nieuwe rassen spelen. Een Goblin en een Worgen.

- Mists of Pandaria
Mists of Pandaria was een van de minder populaire uitbreidingen. Deze uitbreiding speelt zich maar een paar dagen af nadat Deathwing is verslagen. Shaohao, de keizer van de Pandaren, heeft het land Pandaria verborgen gehouden voor de rest van Azeroth. Doordat de oude god Y’shaarj overleed op Pandaria, werd het hele land geïnfecteerd door de Sha. De magische barrière van Pandaria, die keizer Shaohao had opgezet, ging kapot door de Cataclysm. De Horde en de Alliance kwamen hierachter en trokken naar Pandaria toe. Pandaria werd daarom ook het nieuwe land waar je heen kon en het nieuwe ras wat je kon spelen vanaf Mists of Pandaria waren de Pandaren. Het is een soort pandabeer en dat stootte veel spelers af.

- Warlords of Draenor
Van de uitbreidingen hierboven liep de verhaallijn eigenlijk gelijk door na elkaar, maar tijdens Warlords of Draenor ging het over een periode van 25.000 jaar geleden. De Titan, Sargeras, moest samen met verschillende andere Titans zorgen voor de orde van het universum, stabiliteit van de planeten en een veilige toekomst. Sargeras draaide door en verraadde de andere Titans. Hij richtte de The Burning Legion op. Sargeras had drie luitenants, namelijk: Kil’Jaeden, Velen en Archimonde. Op Azeroth heeft Sargeras ervoor gezorgd dat er een Dark Portal werd gebouwd door Gul’dan en Medivh. In de uitbreiding sluiten verschillende clans van de Orcs zich aan bij de Warchief van de Horde. Ze werden toen de Iron Horde genoemd door het bondgenootschap. “Draenor” is het land dat speelbaar werd en er kwamen geen nieuwe speelbare rassen vrij.

- Legion
Gelijk na Warlords of Draenor gaat het verhaal van Legion verder. De Horde en de Alliance werkte samen en dachten dat ze Gul’dan hadden verslagen tijdens een invasie. Gul’dan heeft nog kunnen ontsnappen van Draenor naar Azeroth en heeft ook nog eens een manier gevonden om The Burning Legion en Sargeras naar Azeroth te brengen. Tijdens Legion komen er verschillende nieuwe landen “The Broken Isles” en zelfs een planeet “Argus” bij. Ook komt er een nieuwe class erbij en dat is een Demon Hunter. Je kunt een Demon Hunter alleen spelen bij een Blood Elf of een Night Elf. Ook zijn er verschillende nieuwe allied races zoals Nightborne, Highmountain Tauren, Lightforged Draenei en de Void Elf.

- Battle for Azeroth
Azeroth moest een prijst betalen om apocalyptische mars van de Legion te overwinnen. Maar zelfs als Azeroth weer bezig is met het opbouwen na alle schade die is toegericht, is het de verbrijzelde relatie tussen de Alliance en de Horde die het moeilijkste te herstellen is. Terwijl de oude oorlog tussen de Alliance en de Horde weer verder gaat, strijd je om nieuwe gebieden. De nieuwe gebieden die beschikbaar zijn vanaf deze uitbreiding zijn “Zandalar” en ‘Kul’tiras”. Ook zijn er verschillende nieuwe rassen waarmee je kunt spelen. Zoals de Mag’har Orc, Zandalari Troll, Kul’Tiran en Dark Iron Dwarves.



Informatie

Afkorting: WoW

Bedenker: Michael Morhaime

Ontwerpers: Rob Pardo, Jeff Kaplan en Tom Chilton

Ontwikkelaar: Blizzard Entertainment

Uitgever: Blizzard Entertainment

Datum eerste uitgave:
- Europa 11 februari 2015
- Amerika/Canada 23 november 2004
- China 6 juni 2005
- Korea 18 januari 2005
- Rusland 6 augustus 2008
- Brazilië 6 december 2011

Genre: MMORPG

Modus: Multiplayer

Leeftijdscategorie: 12+

Platform: Windows, OS X

Ongeveer aantal spelers: 5,2 miljoen

Uitbreidingen (op volgorde):
- Classic
- The Burning Crusade
- Wrath of the Lichking
- Cataclysm
- Mist of Pandaria
- Warlords of Draenor
- Legion
- Battle for Azeroth

Hiernaast staan verschillende Youtube-filmpjes over het spel en de film.

Trailer spel
Het filmpje van de trailer van het spel duurt erg lang, dit komt omdat het alle trailers zijn van de uitbreidingen achter elkaar.

Trailer film
De film is nu al een paar jaar uit en lijkt erg veel op het spel. De bekende karakters komen ook voor in de film en als World of Warcraft speler zou je veel dingen in de verhaallijn herkennen. Het fijne van deze film is wel dat als je niet bekend bent met het spel dat het verhaal dan ook erg goed te volgen is.

Hoe start je?
In dit filmpje kun je zien hoe je een karakter aanmaakt en hoe je start. Stel je wilt het spel gaan spelen, maar je weet niet precies waar je moet beginnen, dan zijn dit de perfecte filmpjes. De filmpjes zijn op het officiële World of Warcraft Youtube-kanaal te vinden.

Sfeerimpressie
In dit filmpje kun je zien hoe het spel er nu ongeveer uitziet. Ze laten in dit filmpje zien wat er precies nieuw is in de laatst uitgebrachte uitbreiding van het spel. De ingame filmpjes zien er vaak anders uit dan de cinematic trailers van het spel. Dit kan soms voor wat verwarring zorgen.

Dansstijlen
Dit is eigenlijk gewoon een grappig filmpje van alle karakters die speelbaar zijn in het spel. Als je in het spel /dance typt gaat je karakter dansen. De dansen komen van veel bekende artiesten en video clips vandaan. In het filmpje staan ze allemaal achter elkaar geplakt.




Reactie plaatsen

Reageer op het artikel World of Warcraft.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
Hadesu schreef op 25-01 10:26:
Hadesu schreef:
Leuk! Ik heb het zelf ook een hele tijd gespeeld,  maar vind BfA tegenvallen helaas.
Melden | Citeer | X
Naomi schreef op 25-01 10:23:
Naomi schreef:
Ooooof, nice. Ik speel ook WoW xxx
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 24-01 05:08:
NuclearSpace schreef:
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 22:13:
MementoMori schreef:
Kynee schreef:
Wouw die Layout 
Lief <3
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 21:09:
Kynee schreef:
Wouw die Layout 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 14:51:
Nelena schreef:
Vogroth schreef:
OH ja add me
vogroth#2386
@Vogroth Als het goed is heb ik je toegevoegd
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 14:49:
Nelena schreef:
MementoMori schreef:
Nelena schreef:
MementoMori schreef:
Meestal staat er nog een nummer achter ik heb bijv mementomori#21521

Ahhh naar. Mijn vriend heeft het daarom op een externe harde schijf gezet haha
Oh ja heb op blizzard ingelogd, geokessie #2526
Gestuurd! 
Geaccepteerd!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 14:24:
MementoMori schreef:
Vogroth schreef:
Altijd leuk om iets interessant te lezen

Forthehorde!(ookal speel ik me m'n main bij alliance Kek)
M'n vriend heeft de originele Russische server thuis liggen(deathguard)

Ben nu wel meer actief op diablo III
Haha ik heb denk 35 horde characters en 1 alliance hahaha
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 14:24:
MementoMori schreef:
Vogroth schreef:
OH ja add me
vogroth#2386
Ik heb je al :d
Melden | Citeer | X
Vogroth schreef op 23-01 14:21:
Vogroth schreef:
OH ja add me
vogroth#2386
Melden | Citeer | X
Vogroth schreef op 23-01 14:19:
Vogroth schreef:
Altijd leuk om iets interessant te lezen

Forthehorde!(ookal speel ik me m'n main bij alliance Kek)
M'n vriend heeft de originele Russische server thuis liggen(deathguard)

Ben nu wel meer actief op diablo III
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 14:09:
Taishla schreef:
Ik heb helaas te weinig geheugen op mijn laptop..
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 14:04:
MementoMori schreef:
Jullie mogen me toevoegen voor als jullie vragen hebben :d (bij vrienden toevoegen vul je:  mementomori#21521 in)
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 13:55:
Requentes schreef:
MementoMori schreef:
Taishla schreef:
Ik zou dit oprecht graag nog een keer willen spelen!
@Requentes @Taishla  als jullie twijfelen, er is een proefversie (die je gratis kunt spelen) om te kijken of je het leuk vindt  

worldofwarcraft.com/en-us/start

(kies wel voor de Europese server!) 
oeh @MementoMori Ga zo naar huis, ga daar even kijken of ik het leuk vind :d
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 11:42:
Taishla schreef:
@MementoMori Ik ga nu mijn trial versie aanmaken! Ben echt ontzettend benieuwd.
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 11:18:
MementoMori schreef:
Nelena schreef:
MementoMori schreef:
Nelena schreef:
Ik speel nu niet omdat ik nog geen plek heb voor mijn pc ;c
Als het goed is is dat geokessie!

Ik durf het niet op mijn laptop!
Meestal staat er nog een nummer achter ik heb bijv mementomori#21521

Ahhh naar. Mijn vriend heeft het daarom op een externe harde schijf gezet haha
Oh ja heb op blizzard ingelogd, geokessie #2526
Gestuurd! 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 11:12:
Nelena schreef:
MementoMori schreef:
Nelena schreef:
MementoMori schreef:
Omg stuur je battletag!!!! @nelen
Ik speel nu niet omdat ik nog geen plek heb voor mijn pc ;c
Als het goed is is dat geokessie!

Ik durf het niet op mijn laptop!
Meestal staat er nog een nummer achter ik heb bijv mementomori#21521

Ahhh naar. Mijn vriend heeft het daarom op een externe harde schijf gezet haha
Oh ja heb op blizzard ingelogd, geokessie #2526 :)
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 11:10:
MementoMori schreef:
Nelena schreef:
MementoMori schreef:
Nelena schreef:
JAAAA OMG LOVE DEZE GAME!
Ik speel ook meerdere Blizzard games dat sowieso ze zijn echt heel mooi gemaakt!
Omg stuur je battletag!!!! @nelen
Ik speel nu niet omdat ik nog geen plek heb voor mijn pc ;c
Als het goed is is dat geokessie!

Ik durf het niet op mijn laptop!
Meestal staat er nog een nummer achter ik heb bijv mementomori#21521

Ahhh naar. Mijn vriend heeft het daarom op een externe harde schijf gezet haha
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 11:08:
Nelena schreef:
MementoMori schreef:
Waarom doet dat taggen hier altijd zo fucking raar @Nelena 
Geen idee XD
Ik zal later een blog maken over WOW! Ik ga er nu wel eentje maken van Diablo :d
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 11:07:
Nelena schreef:
MementoMori schreef:
Nelena schreef:
MementoMori schreef:
Super nice! Speel je het ook??? ;o @Nelena  a 
JAAAA OMG LOVE DEZE GAME!
Ik speel ook meerdere Blizzard games dat sowieso ze zijn echt heel mooi gemaakt!
Omg stuur je battletag!!!! @nelen
Ik speel nu niet omdat ik nog geen plek heb voor mijn pc ;c
Als het goed is is dat geokessie!

Ik durf het niet op mijn laptop!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 11:07:
MementoMori schreef:
Waarom doet dat taggen hier altijd zo fucking raar @Nelena 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 11:06:
MementoMori schreef:
Nelena schreef:
MementoMori schreef:
Nelena schreef:
Ben je helderziend! Ik wou letterlijk een blog maken vandaag over WoW! Love this so much!
Super nice! Speel je het ook??? ;o @Nelena  a 
JAAAA OMG LOVE DEZE GAME!
Ik speel ook meerdere Blizzard games dat sowieso ze zijn echt heel mooi gemaakt!
Omg stuur je battletag!!!! @nelen
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 11:06:
Nelena schreef:
MementoMori schreef:
Nelena schreef:
Ben je helderziend! Ik wou letterlijk een blog maken vandaag over WoW! Love this so much!
Super nice! Speel je het ook??? ;o @Nelena 
JAAAA OMG LOVE DEZE GAME!
Ik speel ook meerdere Blizzard games dat sowieso ze zijn echt heel mooi gemaakt!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 11:04:
MementoMori schreef:
Nelena schreef:
Ben je helderziend! Ik wou letterlijk een blog maken vandaag over WoW! Love this so much!
Super nice! :d Speel je het ook??? ;o @Nelena 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 11:03:
Nelena schreef:
Ben je helderziend! Ik wou letterlijk een blog maken vandaag over WoW! Love this so much!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 11:03:
MementoMori schreef:
Taishla schreef:
Ik zou dit oprecht graag nog een keer willen spelen!
@Requentes @Taishla  als jullie twijfelen, er is een proefversie (die je gratis kunt spelen) om te kijken of je het leuk vindt :d 

worldofwarcraft.com/en-us/start

(kies wel voor de Europese server!) 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 11:01:
MementoMori schreef:
Givenchipapi schreef:
ik had een level 80 troll maar toen werd mijn acc gefreezed uit het niets
Omg vet kut D: Ik heb nu een 120 troll! 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 11:01:
MementoMori schreef:
Cindy schreef:
WAAROM WIST IK DAT DIT VAN JOU WAS?! xd

@MementoMori 
OMDAT IK EEN WORLD OF WARCRAFT VERSLAAFDE BEN HAHAHA @Cindy 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 11:00:
MementoMori schreef:
Requentes schreef:
Twijfel nog steeds dagelijks of ik die game moet kopen. 
Ik speel het sinds dag 1 dat het uitkwam en ik vind het nog steeds geweldig! Dikke aanrader hoor!!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 10:01:
Taishla schreef:
Ik zou dit oprecht graag nog een keer willen spelen!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 09:50:
Cindy schreef:
WAAROM WIST IK DAT DIT VAN JOU WAS?! xd

@MementoMori 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 09:06:
LindzyInfernal schreef:
De lay-out is gaaf.
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-01 08:52:
Requentes schreef:
Twijfel nog steeds dagelijks of ik die game moet kopen. 



Nieuwsarchief
Files || Floor Jansen09-11-2021 00:00
Clickbait 08-11-2021 00:00
Nieuwsoverzicht 7-11-202107-11-2021 00:00
Spaceweek - Afsluiting NT06-11-2021 00:00
Spaceweek - Neil Armstrong04-11-2021 00:00
Spaceweek - Alle planeten02-11-2021 00:00
Spaceweek - aankondiging01-11-2021 00:00
Nieuwsoverzicht Halloween31-10-2021 00:00
The Avengers30-10-2021 00:00
DPAW - De uitslag29-10-2021 00:00
Britney vs. Spears28-10-2021 00:00
ID&T27-10-2021 00:00
Free a Girl26-10-2021 00:00
Nieuwsoverzicht 24-10-202124-10-2021 00:00
Florence Nightingale23-10-2021 00:00
Let's introduce... Nolite!22-10-2021 00:00
Alzheimer21-10-2021 00:00
Verboden stad20-10-2021 00:00
Let's Introduce: Icewater!18-10-2021 00:00
DPAW - Zoekgeschiedenis17-10-2021 00:00
DPAW - Muziek16-10-2021 00:00
DPAW - Agenda 15-10-2021 00:00
DPAW - De prullenbak14-10-2021 00:00
DPAW - Bureau13-10-2021 00:00
DPAW - Verklaringen12-10-2021 00:20
Vorige | Pagina: | Volgende