De naam van dit hotel zal bij meerdere mensen misschien wel bekend in de oren klinken. The Cecil Hotel is een van de bekendste hotels uit de Verenigde Staten. Echter staat dit hotel niet positief bekend, het zou er volgens meerdere mensen namelijk spoken en er zouden meerdere mensen overleden zijn binnen de vier muren van The Cecil Hotel.
GESCHIEDENIS The Cecil Hotel werd in 1924 gebouwd in Los Angeles. Na drie jaar bouwen, werd het hotel in 1927 dan eindelijk geopend en mocht het gasten ontvangen. Het hotel was bedoeld als een echt toeristenhotel, gemaakt voor toeristen die midden in de stad wilden verblijven voor een niet al te dure prijs. Echter bevind het hotel zich in een wijk in Los Angeles die niet zo'n hele goede reputatie heeft: het zogenaamde 'Skid Row' gebied. Deze wijk staat bekend om het hoge aantal daklozen dat zich hier bevindt. Mensen slapen hier in grote rijen met tenten op straat. Hierdoor is Skid Row een grote broeiplaats geworden voor criminaliteit en veel drugsgebruik. Het is daardoor dus ook niet bepaald de meest veilige wijk in Los Angeles. Tevens kwam Amerika vlak na het openen van The Cecil Hotel in The Great Depression terecht. Deze twee dingen samen zorgden er al gauw voor dat het hotel niet echt een goede reputatie kreeg en vooral werd gebruikt als opvang voor dak- en werklozen, die het hotel eigenlijk gewoon gebruikten als verblijfplaats.
Al snel gebeurden er dingen binnen het hotel die niet erg vrolijk was. Al meteen in het eerste jaar van opening vond er een zelfmoord plaats. In 1931 volgde de tweede zelfmoord en daarna bleef het hotel een spokerige plek waar volgens velen alleen maar narigheid gebeurde. Het hotel werd een plek voor drugscriminaliteit, stellen die overspel pleegden en sekswerkers. In die bijna 100 jaar dat het hotel nu geopend is, zijn er al volgens Wikipedia 17 mensen dood gevonden of vermoord. Echter deelt een medewerker van het hotel mee dat zij zelf al minimaal 80 doden heeft meegemaakt.
RICHARD RAMIREZ & JACK UNTERWEGER Omdat The Cecil Hotel een plek was waar veel werk- en daklozen makkelijk anoniem konden verblijven, was dit hotel ook voor Richard Ramirez, ookwel 'The Night Stalker', een goede plek om te verblijven. Ramirez terroriseerde vanaf juni 1984 t/m augustus 1985 verschillende steden in de Verenigde Staten. Ondertussen verbleef hij op de 14de etage van The Cecil Hotel. Tot de dag in 1985 dat mensen uit Los Angeles hem herkenden uit de krant en hem zo omsingelde. Net 6 jaar later, checkte in 1991 ook de seriemoordenaar Jack Unterweger in bij het Cecil Hotel. Unterweger was in Oostenrijk veroordeeld tot levenslang, maar in 1990 kwam hij toch vrij en hij vluchtte naar de Verenigde Staten. In het hotel zou Unterweger drie sekswerkers hebben vermoord. Na deze moorden pleegde hij echter al snel zelfmoord.
STAY ON MAIN In 2011 besloot het Cecil Hotel om een nieuw hotel binnen hetzelfde gebouw te maken, genaamd 'Stay On Main'. Dit natuurlijk in een poging om de reputatie wat te verbeteren. Stay On Main had een eigen lobby en eigen gedeelte in het pand, echter deelden Stay On main en The Cecil Hotel wel dezelfde lift, waardoor bezoekers van het Stay On Main hotel nog wel eens lugubere figuren tegenkwamen die in het Cecil Hotel verbleven. Stay On Main werd een typisch backpackershotel met een Scandinavisch tintje.
ELISA LAM De bekendste 'Murder Case' die zich binnen dit hotel heeft bevonden, is de case van Elisa Lam. Deze 21-jarige Canadese studente checkte in 2013 in bij het Stay On Main hotel. Zij verbleef op een hostel kamer samen met een paar andere meiden, maar werd na klachten verplaatst naar een eigen kamer. Een aantal dagen was ze spoorloos verdwenen, terwijl al haar persoonlijke eigendommen zich nog op haar kamer bevonden. Begin februari werd Elisa als vermist opgegeven. Er werd een video van Lam vrijgegeven waarin zij in de lift te zien was. In de video was behoorlijk raar gedrag te zien en deze video ging dan ook behoorlijk viral. Er waren verschillende theorieën over de verdwijning van Elisa. Sommigen dachten dat het iets met het paranormale had te maken, terwijl anderen overtuigd waren dat het iets te maken had met het feit dat Elisa een bipolaire stoornis had. Drie weken na haar vermissing, op 19 februari, was er een koppel in het hotel dat een melding maakte van het feit dat de waterdruk in het hotel zo laag was. Sommige mensen in het hotel beweerden zelfs dat het water zwart was en een hele rare smaak had. Naar aanleiding van deze melding is er een hotelmedewerker naar het dak gegaan om het water, dat zich bevond in vier grote watertanks op het dak van het hotel, te checken. Helaas vond hij daar het lichaam van Elisa Lam aan, ze was verdronken in de watertank.
CRIME SCENE: VANISHING AT THE CECIL HOTEL Op 10 februari dit jaar is er op Netflix een documentaire online gekomen over The Cecil Hotel. In deze 4-delige documentaire wordt er vooral gesproken over de vermissing van Elisa Lam. Ik heb hieronder de trailer voor jullie neergezet, neem zeker een kijkje!