Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Mai
Happy pride 🌈❤ī¸
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
14 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
Reis door de tijd: Nieuwsteam (door Anoniem)

We gaan terug naar het jaar 2012. Het was het jaar dat iedereen dacht dat de wereld zou vergaan op 21 december, het jaar dat Twilight ten einde kwam en het jaar van de onvergetelijke hit Gangnam Style. Maar wat dacht je ervan dat het dit jaar al tien jaar geleden is dat Virtual Popstar tot leven kwam? De site was nog niet zo oud toen het Nieuwsteam geboren werd. Laten we een kijkje nemen in de afgelopen 10 jaar Nieuws van de dag.

Het allereerste artikel kwam online op 4 september 2012. Daarvoor was er wel iets dat "Nieuws" heette op de homepage van VP te vinden, maar dat was nieuws vanuit VP naar de spelers, niet vanuit de spelers naar spelers. Het allereerste artikel heette Landen crisis! en staat nog steeds online. Maak de artikelen van nu zijn toch heel anders dan die van toen. Waar wij tegenwoordig over van alles schrijven om jou te laten leren, zoals series, films, landen, online fenomenen enzovoorts, bestonden de eerste artikelen vooral uit tips. DIY's, verkiezingen, Be our Guest en Be The Best (ja, dat organiseert het Nieuwsteam al tien jaar!).

Geleidelijk aan veranderde het Nieuws van de dag. De eerste teamleden waren normale spelers: Aurorae, Ayhiys, Britjeuh, Cinta, Gwendoline, Maroon, Rozalie en Redsheep. De spelers besloten zelf om een team te starten en de admins stonden daar geheel achter. Zij bouwden het op, maar al snel besloten ze het team uit te breiden. In oktober 2012 kwamen Flore, SugarBear, Tezzica, AliceWeasley en Rianne erbij. Ook ik had destijds al meegedaan met de verkiezingen, en nog steeds pronkt mijn oude gebruikersnaam op het lijstje met andere goede brieven.

Het duurde een tijdje voordat er voor het eerste lay-outs, zoals je nu nog steeds gewend bent van ons, op het NVDD verschenen. De artikel bestonden de eerste maanden alleen uit tekst met soms een afbeelding. Het allereerste artikel met een echt scrollvak kwam online op 19 december 2012. Vanaf dat moment werd het een vanzelfsprekendheid dat NT'ers toch echt wel "HTML" moesten gaan leren. (Oftewel: neotacular leren gebruiken)

Begin 2013 ging het NT steeds meer lijken op wat het nu nog steeds is. Er werd niet alleen meer DIY's geschreven of VP tips gepost, maar er kwamen daadwerkelijk informatieve artikelen online! Je leerde artiesten te ontdekken, wat de Harlem Shake was of over (cyber)pesten. 2013 was ook het jaar dat de files voor het eerst verschenen - artikelen over mensen in de entertainmentwereld. De allereerste files (die ook echt 'files' heette) ging over The Script. En wat dacht je van de eerste Let's Introduce (die toen online kwam als "Interview VP medewerkers")?! Ook het Nieuwsoverzicht werd geboren: op 2 juni 2013 werd er voor het eerste iets over VP (en ander nieuws) verteld op het Nieuws van de dag. Op 18 augustus kwam het voor het eerste op een zondag online en sinds september 2013 kun je (bijna) iedere zondag naar het Nieuwsoverzicht kijken.

Het NVDD samenvattend in 2014 was GLITTER. Iedere NT'er verwerkte de glitterafbeelding in zijn of haar artikel. Waar tegenwoordig veel afbeeldingen van lay-outs verdwenen zijn door het gestopte tinypic, staan deze glittergifs op de server (hopelijk voor altijd). Kijk maar eens naar dit artikel over Harrie van de subwep, dat op 1 april 2014 online verscheen. De achtergrondafbeelding is verdwenen, maar het glittert wel lekker op de pagina. 2014 was ook het jaar van de foute week. Door de jaren heen zijn er veel themaweken geweest, vooral in 2012 en 2013. In 2014 was er een comeback van de themaweek, die geheel fout was. Artikelen die toen online verschenen dingen over de perfecte smokey eyeskaaaaaaaaaaaaaaaa drie!!!! en een prachtig nieuwsoverzicht om de week samen te vatten. Er werd ook iets nieuws geintroduceerd aan de spelers: Word jij onze nieuwe stagiair? Dit was puur om gaten in het planning tijdens de zomervakantie op te vullen, maar er deden wel veel spelers aan mee destijds.

2015 was het jaar dat lay-outs wat overzichtelijker werden. Leesbaarheid leek belangrijker te worden dan een mooie lay-out en zodoende werd er door enkele leden wat minder gebruik gemaakt van textures en blends. Niet ieder lid deed daaraan mee overigens. De glittergifs waren ook nog steeds zichtbaar. Soms waren lay-outs enorm fel, maar soms bestonden ze ook gewoon uit zachte kleuren. Iedereen ontwikkelde een eigen stijl in lay-out, maar ook zeker in tekst. 2015 was het jaar van kwaliteit, waarin het NT ook een ommekeer maakte. Steeds meer echte onderwerpen, steeds minder DIY's.

2016 was het jaar dat ik lid werd van dit team. Dat is alweer zes jaar geleden! Ik schrijf nog steeds met veel plezier twee keer per maand mijn artikelen, maar dat deden mijn teamleden van toen ook. Veel accounts van die teamleden zijn verwijderd, maar de artikelen bestaan wel nog steeds. Mijn eerste artikel, over Finding Nemo, bijvoorbeeld. Destijds had ik heel leuk een zwemmende Dory gemaakt, maar die animatie lijkt niet meer te werken. Wat overblijft is een artikel over een film, met héle felle kleuren, veel te druk en met veel te veel textures over elkaar heen. Ach ja, iedereen moet ergens beginnen, toch?

Ergens rond 2016 begonnen de leden ook meer gebruikt te maken van HTML en CSS om de hele pagina mooi te krijgen. Zo zie je dit artikel dat een andere achtergrond en een banner bevatte. Het nieuwsteam bestond van oudsher uit creatievelingen en het waren vaak ook die spelers die als eerste iets nieuws probeerde. Vanuit een gekleurde achtergrond werd er langzaamaan gegaan naar een ander menu, andere lettertypes of zelfs het veranderen van de hele website lay-out! Ook gifjes werden steeds vaker verwerkt in lay-outs.

Vanaf 2017 tot nu zijn er niet heel veel grote veranderingen geweest in artikelen. Ja, de lay-outs gaan wat beter met de tijd mee, maar de soort onderwerpen zijn grotendeels hetzelfde. We hebben er als team een tijd geleden voor gekozen om recepten niet meer op het schema te zetten en wat andere regeltjes geprobeerd. Zo hebben we sinds kort een maximum aantal artikelen over films ingevoerd, wat voor meer veelzijdigheid in onderwerpen zou moeten zorgen.

In 2017 hebben we een nieuw Nieuwsteam concept de wijde wereld ingestuurd. We merkten als team dat het aantal sollicitaties bij verkiezingen afnam en dat dat voor velen te maken had met het feit dat ze schrijven wel leuk vonden, maar geen lay-outs konden maken. Het is nooit de bedoeling geweest om mensen zo een beetje 'af te schrikken', dus werd Guest Writer geboren. Hier konden mensen, geheel vrijwillig en wanneer het hen uitkwam, tekst insturen voor artikelen. De schrijver werd dan gematcht aan een lay-outer, en in samenspraak kwam dan het geschreven artikel vaak tóch online op het NVDD. Ook hier vielen de inzendingen helaas wat tegen, dus stilzwijgend is Guest Writer stopgezet.

Vanaf 2018 zag je dat bijna iedere NT'er wel de overstap van Photofiltre naar Photoshop had gemaakt. Ook werd er nog wat meer geprobeerd in lay-outs. Ze werden interactief, bevatte menu's en soms zelf animaties. Ook zie je vanaf 2018 dat bijna ieder artikel niet alleen een lay-out afbeelding bevat, maar ook een andere achtergrond, menu of lettertype. De leden durven meer, en dat komt met name door de handvaten die we daar tegenwoordig voor hebben gekregen van andere (ex-)leden.

In 2019 was er een comeback van de themaweken. Niet zoals dat vroeger ging, waar heel de site in het teken stond van een thema als sprookjes, magie of horror, maar dit was vanuit het Nieuwsteam geregeld. Een week lang verschenen er artikelen over Harry Potter op het Nieuws van de dag. Over de boeken, de films maar ook een Nieuwsoverzicht.

2020 was het jaar waarin de hele wereld op z'n kop kwam te staan. Ook op het Nieuws van de dag ging dat niet onopgemerkt voorbij. Enkele leden schreven een artikel over feitelijke (on)juistheden over het Coronavirus. Niemand wist nog wat het precies was op dat moment, maar ook juist daarom wilden we graag ons platform gebruiken om wat te leren aan de spelers. Dat was te lezen in Coronavirus: feiten en fabels. In april was er ook een artikel over pandemiefilms te lezen, toen het coronavirus nog maar net een pandemie was.

Vorig jaar, 2021, was het voor het eerste sinds hele lange tijd dat wij als team weer iets organiseerden. Da's Pech, Archieven Weg! Dit was een competitie die wij groot uitgepakt hadden, op zoek naar de dief die onze archieven had gestolen. Zonder die archieven, had deze tekst nooit geschreven kunnen worden... Ieder lid deed goed zijn best om je verdacht (of juist niet) te laten maken, waarna de spelers moesten raden wie de dief was. Dat deden zij aan de hand van papiertjes in een prullenbak, muziek uit een platenspeler of afgenomen verklaringen.

Nu zijn we alweer halverwege 2022 en zitten we momenteel midden in de Zomeractie, die al sinds 2014 steevast in de zomer te vinden is in samenwerking met het Competitieteam. Het waren vaak tien weken achter elkaar, maar tegenwoordig is zijn het vijf thema's verdeeld over tien weken. De zomeractie is voor veel NT'ers het hoogtepunt van het jaar (samen met Be the Best want dat blijft leuk), dus er wordt altijd op tijd mee begonnen. In april stonden de thema's voor de zomeractie van dit jaar al vast!

En wat de toekomst ons brengt? Dat gaan we zien. Er verschijnen niet meer dagelijks artikelen online, maar dat hoeft ook niet. De huidige leden vinden het leuk om te schrijven en om lekker creatief met lay-outs bezig te zijn, en dat zal nooit veranderen. Op naar nog tien jaar Nieuws van de dag?

Wat zijn de favoriete artikelen die de nieuwsteamleden hebben gemaakt eigenlijk?

Juntos: Eurovision 2022 overzicht
Ursela: Alzheimer
Sas: Onbekende dieren (#1)
L
iteracity: VP jaaroverzicht 2022
Rafke: Formule 1 voor dummies
Cereza: De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam

Pssttt, het woord dat jullie zoeken is Wow



Reactie plaatsen

Reageer op het artikel Reis door de tijd: Nieuwsteam.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
Acnolgia schreef op 28-07 18:35:
Acnolgia schreef:
mijne favoriete was frank ocean maar ja helaas heeft afbeeldinguploaden die vernietigt
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 28-07 17:58:
Girafke schreef:
Bluesweater schreef:
wacht, 2016 is geen 8 jaar terug 😂 maar verder super interessant en leuk gedaan!
Ik kan niet tellen!!! Het klonk al als extreem veel hahaha, ik pas m aan
Melden | Citeer | X
Bluesweater schreef op 28-07 17:21:
Bluesweater schreef:
wacht, 2016 is geen 8 jaar terug 😂 maar verder super interessant en leuk gedaan!
Melden | Citeer | X
Bluesweater schreef op 28-07 17:09:
Bluesweater schreef:
Julianne schreef:
omg de layout is geweldig breng die terug
dit viel me niet eens gelijk op, maar idd geweldige layout!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 28-07 17:03:
Belle schreef:
Heel leuk gedaan!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 28-07 16:19:
Julianne schreef:
omg de layout is geweldig breng die terug
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 28-07 16:19:
Julianne schreef:
DIe twilight en gangnam style mention was echt een schok in mijn hart
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 28-07 12:40:
MissLisjex schreef:
Zo tof dit gedaan meiden :)
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 28-07 12:16:
Sas schreef:
Such a beauty!! 



Nieuwsarchief
Pride Month | Aankondiging01-06-2024 13:00
Maandoverzicht Mei '2427-05-2024 00:00
Let's Introduce: Itsmeblub {Birthday Edition}18-05-2024 00:00
Music Month May12-05-2024 00:00
Maandoverzicht April '2430-04-2024 00:00
Anouk's verjaardag!26-04-2024 00:00
Lente Magazine12-04-2024 00:00
Let's Introduce: Rascal {Birthday Edition}10-04-2024 00:00
Paaseieren Speurtocht29-03-2024 00:00
Miss lente 2024 | Aankondiging18-03-2024 00:00
Internationale Vrouwendag08-03-2024 00:00
Maandoverzicht Februari '2426-02-2024 00:00
SocialMediaTeam Revamp04-02-2024 13:00
Maandoverzicht Januari '2429-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Uitslag01-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Stemronde15-12-2023 00:00
SocialMediaTeam Adventskalender 202301-12-2023 10:00
Be the Best 2023 | Aankondiging01-12-2023 00:00
Look Appreciation08-11-2023 18:25
Creepy Pasta16-10-2023 00:00
Unmasking the Evil05-10-2023 19:00
Hoe bouwen we VP weer op?12-04-2023 00:00
nog een poging voor Studs LI en m'n afscheidsartikel06-03-2023 17:27
Be Our Guest27-02-2023 00:00
Artificial Intelligence23-02-2023 00:00
Pagina: | Volgende