Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Itsmeblub
Gefeliciteerd bluesweater 🎉🎉✨️💙🩵
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
14 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
Zomeractie week 2: Virtuele Vakantie (door Account verwijderd)


Vakanties in coronatijd: het is wat. Waar we twee weken geleden nog vrijwel zeker waren dat we veilig op vakantie zouden kunnen gaan deze zomer, is het afgelopen week gebleken dat dat niet het geval is. Steeds meer landen gaan op slot voor ons waardoor het niet eens meer zeker is dat je met een coronatest/vaccinatie het land binnen kan. Wat doe je dan met je vakantie? Je kunt natuurlijk thuis je zwembadje opzetten en daar je cocktails drinken, maar er zijn ook genoeg manieren waarop je via je computer toch nog de hele wereld kan ontdekken!
Hier volgen enkele tips om toch nog een beetje van de wereld te kunnen ontdekken vanuit thuis.

1. Vergroot je wereldkennis met GeoGuessr GeoGuessr is een online game die voor het eerst te spelen was in 2013. Het was de Zweedse Anton Wallén die gefascineerd was met Google Street View om verre plekken te bezoeken en het leuk leek om er een spelelement aan toe te voegen. De IT consultant gebruikte Javascript en de Google Maps API om een spelelement toe te voegen aan het alom bekende Google Maps.

Tijdens het spelen van het spel wordt je, via een algoritme bepaald, ergens op de wereld neergezet. Via Google Streetview kun je de straten ontdekken om zo zoveel mogelijk hints te vinden en te achterhalen waar je bent. Als je denkt te weten waar je je bevindt, kun je op een wereldkaart een marker plaatsen. Meteen hierna zie je hoeveel kilometer je van de plek afzit en hoeveel punten je hiervoor krijgt. Per ronde krijg je maximaal 5000 punten. Er zijn vijf rondes waar dus een totaal haalbare score van 25.000 punten bij hoort.

Helaas zijn de kosten van het gebruiken van Google Maps 14 keer zo duur geworden een tijd geleden, waardoor GeoGuessr niet meer ongelimiteerd gratis te spelen werd. Er zijn wel alternatieven: Je kunt één gratis spel per dag doen (of meer als je meerdere accounts aanmaakt) of je kunt de gratis versie gebruiken die Mapilary in plaats van Google Maps gebruikt. Deze werkt echter niet volledig en heeft veel minder van de wereld in kaart gebracht. Voor maar €2,99 per maand (of €1,99 als je een heel jaar in één keer betaalt) kun je ongelimiteerd spellen spelen. Ook kun je speciale kaarten spelen (zoals Famous Places of Nederland). Er zijn dan ook andere spelvormen die speelbaar zijn en je kunt challenges spelen met anderen waar iedereen op dezelfde plek terecht komt.

Enkele tips om een pro te worden in GeoGuessr:
- Kijk naar straatnaam- of plaatsnaamborden welke taal erop staat
- Zoek naar vlaggen in de tuin (grote kans dat je je dan in Amerika bevindt)
- Probeer aan de hand van de stijl van de huizen te achterhalen waar je je bevindt. Ieder land heeft een andere bouwstijl
- Kijk naar de kleur/vorm van de kentekenplaten
- Zoek naar (snel)wegnummers. Ieder land heeft andere benamingen (Nederland heeft snelwegen die met een A beginnen, Frankrijk heeft E en A wegen etc. Amerika heeft overigens soms borden naast de snelweg staan met de nummers in de vorm van de staat.)
- Je hoeft niet het pijltje op de weg gebruiken om te navigeren. Zo ga je namelijk maar een klein stukje vooruit. Als je gewoon in de verte op een stuk weg klikt, verplaats je je een stuk sneller en kun je dus ook sneller zien waar je bent.

2. Verken de beste plekken met Virtual Vacation
Virtual Vacation biedt vele verschillende manieren om de wereld te ontdekken. De site is vorig jaar in de lockdown ontstaan en dus een direct gevolg van de coronacrisis. Om tóch nog wat van de wereld te kunnen zien, hebben de makers deze website in slechts 4 weken opgezet. Nog steeds wordt er aan de website gewerkt om meer dingen toe te voegen.

Redditgebruiker sappyzappy (echte naam onbekend, zoals het hoort op Reddit) begon vorig jaar met het idee van GeoGuessr maar dan met realtime videos. Hij speelt veel GeoGuessr maar omdat dat betaald werd, ging hij op zoek naar een alternatief. Lang niet zo professioneel en goed, maar wel een unieke manier om de wereld te ontdekken vanuit je luie stoel.

CityGuesser op Virtual Vacation bestaat uit video's die bezoekers op een plek hebben opgenomen. Zij lopen rond en jij kunt alleen maar zien wat de camera ziet. Je bent zelf dus niet in controle. Het enige dat je kunt doen is terugspoelen, snelheid aanpassen en de video herstarten. De video's bevatten allemaal geluid waardoor je ook het gevoel krijgt dat je écht daar bent. Omdat dit spel niet geheel willekeurig is en er minder keuze is uit plekken (Google Streetview is er over de hele wereld, dit zijn specifieke video's die op youtube geüploadt zijn) kom je vaak terecht op bekende plekken.

Virtual Vacation bevat behalve City Guesser ook wereldwijde wandeltours, autotours, vliegtuigbeelden, monumenten en livecams. Wil je dus naar een specifieke plek? Dat kan ook!

3. Verrijk je kennis van voedsel met CityGuessin's foodgame
Een website die gebaseerd is op Virtual Vacation, maar met een extra toevoeging: raadt waar je bent aan de hand van een video van eten. Deze video's zijn over de hele wereld opgenomen en geüpload op YouTube. Anders aan deze site en aan GeoGuessr is dat je hier zelf de bestemming moet intypen. Raden op een kaartje kan dus niet. Dit maakt het wat uitdagender omdat je ook niet voor inspiratie op een kaart kunt kijken.

Ga op vakantie met Virtual Reality/360 graden
Wil je helemaal opgaan in een andere omgeving? Probeer dan eens om 360 graden video's te bekijken op YouTube of misschien heb wel een VR bril waardoor je helemaal in een plek op kunt gaan.

Probeer de volgende video's eens:
- Petra, Jordanië - volledige tour met voice over
- Londen, Groot Brittannië - persoonlijke tour
- Parijs, Frankrijk - sfeerbeelden van de stad
- Cariben - chill 8 minuten lang op het strand
- Wizarding World of Harry Potter, Olando, Amerika - maak een ritje in Hagrid's achtbaan
- Tokyo, Japan - bezoek plekken in Tokyo en vlieg over de stad Roadtrip Frankrijk, Italië en Slovenië - persoonlijke tour

4. Bekijk de beste reisprogramma's
Reisprogramma's bestaan al jaren lang. Internationale, regionale, nationale, online, voor kids, voor ouderen en ga zo maar door. Reisprogramma's zijn vaak dé manier om inspiratie op te doen. En een dagje achter de tv voor inspiratie is nooit verkeer, toch? Hier volgen elke reisprogramma's die je kunt kijken:


- Reizen Waes
De Vlaamse Tom Waes reist al sinds 2013 de hele wereld rond. Hij komt op de plekken waar normaal gesproken mensen niet vaak komen en doet dingen die normale mensen niet zouden doen. Hij ontdekt speciale types en is voor niks bang (oké, misschien wel voor eieren gekookt in de plas van Chinese jongetjes). Hij heeft door de jaren heen al vele bestemmingen bezocht: Noord-Korea, Alaska, Tuvalu, Noord-Ierland en West-Vlaanderen. Momenteel wordt het nieuwe seizoen afgerond, waar hij hier door Nederland zal reizen.

- 3 op Reis
Een reisprogramma gemaakt voor de jonge bevolking van ons land. Al op tv sinds 2007, maar de laatste jaren heeft het een opvallende verandering doorgevoerd. Iedere half uur durende aflevering laat twee bestemmingen zien, ver maar ook dichtbij. Een verandering die zelfs voor deze pandemie al plaatsvond. Duurzaamheid is belangrijk. Ben jij op zoek naar bestemming die duurzaam zijn? Treinreizen, fietsvakanties? Dan is 3 op Reis perfect voor jou.

- Floortje naar het Einde van de Wereld
Floortje Dessing is dé reisprogrammapresentator van de Nederlandse televisie. Ze begon bij Veronica, waarna onder andere RTL Travel volgde. In 2007 begon ze bij 3 op Reis. Daarmee stopte ze in 2014 maar hiervoor in de plaats kwam een andere programma: Floortje naar het Einde van de wereld. Wellicht niet de beste plek om inspiratie op te doen vanwege de verre (en dus dure) bestemmingen maar desalniettemin een heerlijk programma om bij weg te dromen.

- Gordon Ramsey: Uncharted
In deze serie reist bekend kok Gordon Ramsey de hele wereld rond op zoek naar de meest speciale mensen en het meeste speciale eten. In ieder aflevering ontmoet hij interessante personen die hem meer vertellen over het eten op een bepaalde plek, waarna hij vaak met deze mensen ingrediënten verzorgt. Richting het eind van de aflevering neemt hij het op tegen een kok uit het gebied waarin zij met de ingrediënten de beste gerechten moeten maken. De locals die hij heeft ontmoet jureren welk eten zij het beste vinden.

- Anthony Bourdain: Parts Unknown
Koks die de wereld rondreizen: het is niks unieks. Toch is het Anthony Bourdain die het altijd het beste heeft gedaan - en er het bekendst mee is geworden. De inmiddels overleden chef kok heeft 12 seizoenen lang de hele wereld rondgereist en kennis gemaakt met het eten en de cultuur op de minder bekende plekken over de gehele wereld.

5. Unieke vakantie? Ga naar Mars!
Mars is nu niet de meest voor de hand liggende bestemming om op vakantie te gaan. Zeg maar, totaal niet voor de hand liggend. Toch kun je Mars ontdekken op een unieke manier. Google en NASA hebben in 2017 Access Mars gelanceerd. Deze website brengt je - samen met de Curiosity rover - over Mars. Je ziet een korte intro over de missie waarna de raket gelanceerd wordt en de rover op Mars landt. Eenmaal op Mars kun je meer leren over Mars. Een NASA medewerker legt je wat uit over de missie, waarna je zelf kunt gaan ontdekken.

Deze website gebruikt echte beelden die de Marsrover heeft opgenomen. Zo krijg je een vrij goed beeld van hoe de verre planeet eruitziet. Je kunt 360 graden rondbewegen om zo nog een beter beeld te krijgen. Wat de Curiosity heeft gezien, kun jij zo ook zien!

Wil je meer leren over de Curiosity? Dan zijn er verschillende points of interest waar je op kunt klikken om meer te leren. Je kunt ook bewegen over Mars. De rover heeft door de jaren heen verschillende plekken bezocht op de planeet, die jij ook weer kunt bezoeken. Wil je niet op de landingsplaats blijven? Dan kun je bijvoorbeeld ook naar de Maria Pass gaan, die Curiosity in 2015 bezocht.

6. Zwijmel weg met Lonely Planet
Lonely Planet is dé bekendste reisgids ter wereld. Het werd opgericht in 1973 en gaf als eerste zijn boek 'Across Asia on the Cheap' uit. Door de jaren heen zijn er meer dan 650 reisgidsen uitgebracht in 118 landen over de hele wereld. Waar het origineel bekend stond onder backpackers als primaire bron van informatie en tips, staat het nu bekend bij het grote publiek. Zelfs zó bekend dat een Lonely Planet publicatie kan zorgen voor een extreme groei in toeristen voor een gebied. Zij worden ook verantwoordelijk gezien voor The Banana Pancake Trail. Dit houdt in dat een publicatie zorgt voor meer Westerse reizigers (met name backpackers) die een gebied ontdekken, wat als gevolg heeft dat de restaurants in dat gebied zijn aanpassen op het Westerse eten met bijvoorbeeld banana pancakes.

Nog steeds brengt Lonely Planet reisgidsen uit, maar ze hebben ook een overzichtelijke website waar je weg kunt dromen op zoek naar de beste bestemmingen. Bekijk tips in landen, gebieden, leer onbekende stemmingen kennen. Of kijk naar hun beroemde jaarlijkse "Best in Travel" lijst, die elk jaar weer bomvol ideeën staat. Lonely Planet is dé plek om reisinspiratie op te doen en om je voor te bereiden op een aankomende reis.

7. Geen zin in je computer? Houd dan een themadag!
Wie zegt dat je vakantie alleen maar digitaal moet zijn? Misschien heb je wel helemaal geen zin in de hele dag achter je PC of TV zitten. Begrijpelijk! Wat je ook kunt doen, is voor jezelf een dagje in plannen die helemaal in het teken staat van een bestemming!

Doe bijvoorbeeld een dag net alsof je in Italië bent. Sta op met een kop espresso in een koffiebar. Ga later op zoek naar een lunchplek waar je minstens een uur bezig bent met je lunch. Dan is het tijd voor de siësta. Ga niet winkelen, want die zijn allemaal gesloten tot 16 uur! Ga in je tuin zitten, zet een zwembadje op. Lees een boek, drink wat limoncello. Om 18 uur is het tijd om wat anderen te gaan ontmoeten. Helaas kan dit nu niet met een kus op de wang, zoals dat hoort in Italië. Trek wel alsjeblieft je netste kleding aan. Goed voor de dag komen is erg belangrijk in Italië. Voor het diner kun je kiezen voor zelfgemaakte pasta (die je misschien vanmorgen wel klaar hebt gemaakt!). Maar een fles wijn open en geniet met je naasten (het liefst je hele familie) van het lekkere eten. Het kan een latertje worden. Je kunt natuurlijk ook in de mood komen door 's avonds een Italiaanse film te gaan kijken. La Vita e Bella, of misschien juist een film die zich afspeelt in Italië zoals Call me by your name.

Deze themadagen kun je altijd doen. Misschien een prima alternatief als we niet kunnen reizen.
Zoals je hebt kunnen lezen, is GeoGuessr een leuke manier om de minder bekende plekken van de wereld te leren kennen. En dat is wat jullie met deze competitie mogen doen! Maar dan wel met een twist...

Via https://www.geoguessr.com/(let op dat je echt de worldmap pakt!) kun je een spel starten. Een spel bestaat uit vijf ronden waarin je normaal gesproken moet raden waar je je bevindt. Zo dicht mogelijk bij de locatie in de buurt, dus. Echter is het wel héél gemakkelijk om te cheaten op deze manier. Daarom ga je voor deze competitie juist zo VER mogelijk bij een locatie zitten.

Wat moet je doen:
- Ga naar https://www.geoguessr.com/
- Start een spel in de worldmap
(LET OP: Je kunt maar één gratis spel per dag spelen. Wil je meer dan vijf kansen op één dag hebben, dan kun je meerdere accounts aanmaken.)

- Probeer uit te zoeken waar je bent. Bekijk bijvoorbeeld de tips uit dit artikel eens.
- Als het tijd is om te raden, probeer dan eerst op de kaart te kijken waar je dénkt te zijn
- Zoek dan uit wat precies aan de andere kant van de wereld ligt. Hoe verder weg, hoe beter
- Stuur een screenshot van je ronde naar Nieuwsteam. Op deze screenshot moet het kaartje met twee markers (de locatie en wat je hebt geraden) én het aantal kilometers dat je er vanaf zat. Let op: Je mag maar één screenshot insturen. Één ronde dus.

Om je een voorbeeld te geven van wat je instuurt: https://i.imgur.com/IIiF7D6.jpg

Je hebt de tijd tot zaterdag 24 juli 23:59 uur om je inzending te versturen naar Nieuwsteam. Vermeld in het onderwerp dat het om deze competitie gaat. De uitslag volgt later.

De vijf mensen die het grootste aantal kilometers van de locatie vandaan zaten, zullen onderstaande outfit gemaakt door Autumn ontvangen. Zijn er mensen met precies hetzelfde aantal, dan zal er geloot worden.



Wij wensen jullie veel succes!



Reactie plaatsen

Reageer op het artikel Zomeractie week 2: Virtuele Vakantie.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 24-07 10:50:
Girafke schreef:
Laatste dag om in te zenden!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 23-07 18:25:
Girafke schreef:
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 21-07 13:29:
LindzyInfernal schreef:
ow ik heb het verkeerd begrepen lol morgen maar opnieuw proberen. ik zat er de gehele tijd heel dicht bij en juist niet ver vanaf omdat ik plaatsen kreeg die bekend voorkwamen van foto's en reisgidsen.
Melden | Citeer | X
Despoina schreef op 21-07 13:10:
Despoina schreef:
Opgestuurd! (Hopelijk is het goede screen want zie dat alleen de verkleinde screen is) @Girafke 
Melden | Citeer | X
Despoina schreef op 20-07 19:53:
Despoina schreef:
Girafke schreef:
Despoina schreef:
wait je moet zo ver mogelijk dus hahaha damn
Yes, om cheaten tegen te gaan hahaha
Anders is het wachten tot je een straatnaam/snelwegnummer/bedrijf ziet en dan gaat googelen
slim
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 19-07 18:10:
SweetCreature schreef:
huh je moet zover mogelijk er vanaf zitten ??
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 19-07 17:43:
Girafke schreef:
Despoina schreef:
wait je moet zo ver mogelijk dus hahaha damn
Yes, om cheaten tegen te gaan hahaha
Anders is het wachten tot je een straatnaam/snelwegnummer/bedrijf ziet en dan gaat googelen
Melden | Citeer | X
Despoina schreef op 19-07 16:05:
Despoina schreef:
wait je moet zo ver mogelijk dus hahaha damn
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 18-07 11:14:
Girafke schreef:
Tholger schreef:
Maar je hoeft dus maar 1 ronde op te sturen en niet 5 (dus een heel spel eigenlijk)?
Ja! Is ook zo omdat je natuurlijk maar 1 gratis spel per dag kan spelen en ik wil je daarmee niet volledig in de weg staan
@Tholger 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 17-07 21:16:
Tholger schreef:
Maar je hoeft dus maar 1 ronde op te sturen en niet 5 (dus een heel spel eigenlijk)?
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 17-07 21:14:
Tholger schreef:
Despoina schreef:
Tholger schreef:
Geoguessr is zeg maar een beetje erg mijn ding omg
Een beetje??
Melden | Citeer | X
Despoina schreef op 17-07 13:49:
Despoina schreef:
Tholger schreef:
Geoguessr is zeg maar een beetje erg mijn ding omg
Een beetje??
Melden | Citeer | X
Nolite schreef op 17-07 12:00:
Nolite schreef:
Hahahaha, leuke competitie
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 17-07 11:50:
Cerveza schreef:
Echt mooie set
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 17-07 11:06:
Girafke schreef:
LindzyInfernal schreef:
link zegt page not found
Komt denk ik omdat ik ingelogd ben. Heb de tekst nu aangepast maar dan moet je wel zelf de map kiezen!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 17-07 10:42:
Sas schreef:
LindzyInfernal schreef:
link zegt page not found

www.geoguessr.com/maps

en dan gewoon wereld aanklikken
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 17-07 10:34:
LindzyInfernal schreef:
link zegt page not found
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 17-07 10:25:
Tholger schreef:
Geoguessr is zeg maar een beetje erg mijn ding omg
Melden | Citeer | X
Literacity schreef op 17-07 09:01:
Literacity schreef:
Love geoguessr omg 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 17-07 08:32:
LindzyInfernal schreef:
oew die set is zo gaaf, wie heeft die gemaakt?
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 17-07 08:16:
Sas schreef:
Love thisss
Melden | Citeer | X
Spinnekop schreef op 17-07 06:02:
Spinnekop schreef:
Oeh, echt heel leuk dit!!



Nieuwsarchief
Anouk's verjaardag!26-04-2024 00:00
Lente Magazine12-04-2024 00:00
Let's Introduce: Rascal {Birthday Edition}10-04-2024 00:00
Paaseieren Speurtocht29-03-2024 00:00
Miss lente 2024 | Aankondiging18-03-2024 00:00
Internationale Vrouwendag08-03-2024 00:00
Maandoverzicht Februari '2426-02-2024 00:00
SocialMediaTeam Revamp04-02-2024 13:00
Maandoverzicht Januari '2429-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Uitslag01-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Stemronde15-12-2023 00:00
SocialMediaTeam Adventskalender 202301-12-2023 10:00
Be the Best 2023 | Aankondiging01-12-2023 00:00
Look Appreciation08-11-2023 18:25
Creepy Pasta16-10-2023 00:00
Unmasking the Evil05-10-2023 19:00
Hoe bouwen we VP weer op?12-04-2023 00:00
nog een poging voor Studs LI en m'n afscheidsartikel06-03-2023 17:27
Be Our Guest27-02-2023 00:00
Artificial Intelligence23-02-2023 00:00
Files || Emily VanCamp16-02-2023 00:00
Serie: The Recruit07-02-2023 00:00
Nieuwsoverzicht 05-02-202305-02-2023 00:00
Nepo baby04-02-2023 00:00
Files ~ Ian Bohen02-02-2023 00:00
Pagina: | Volgende