Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Anoniem
Zin in pizza
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
13 van de 24 sterren behaald
Profiel
Katavi
avatar

Blog

TitelReactiesDatum
Perfectionisme.111-01-2014 21:53

 MeldenPerfectionisme.

Hoi Virtualpopstar,
Mijn naam is Katavi, ik ben geen 'nieuw' lid, maar zie het maar wel zo.
Ik ben namelijk wel nieuw, maar mijn account bestaat al langer, dat komt omdat ik vroeger ook Virtualpopstar speelde, maar ik het na een paar dagen zat was en ik stopte. Maar nu lijkt het me eigenlijk heel leuk om te spelen, dus ik heb besloten om op dit account, Katavi dus, actief te worden.
Ik ben trouwens 12 jaar oud, dus je kunt eventuele spellingsfouten verwachten in mijn blogs, maar ik probeer het zo goed als mogelijk te doen.

Perfectionisme

Nu zal ik dus mijn eerste blog starten, deze gaat over 'perfectionisme'.
Veel mensen hebben een ontzettend laag zelfbeeld en streven er na om perfect te zijn, maar wat is eigenlijk perfect?
Zou iemand met een afwijking in zijn/haar uiterlijk niet perfect kunnen zijn? Niemand is echt perfect, maar we hebben allemaal wel iets wat ons bijzonder maakt.
Niets in het bestaan is perfect, behalve het bestaan zelf. Dat straalt perfectie uit.
Perfectionisme is iets wat al zeer lang geleden ontstaan is, alleen is het beeld van perfectie wel vervormd door de jaren heen.
Zo is er een periode geweest waarin obesitaspatienten als perfect gezien werden, dat ze overgewicht hadden straalde uit dat ze rijk waren. Kun je je nu voorstellen dat er mensen zijn die anorexia hebben?

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen krijgen is iets wat niet zomaar gaat, je ondervind altijd wel ontbrekingen aan jezelf. Te grote neus, lelijke ogen, flaporen. Maar wat is nou eigenlijk lelijk?
Wij mensen hebben het zelf verzonnen, het begrip lelijk had nooit hoeven te bestaan. Afwijkingen in je uiterlijk worden al snel lelijk genoemd, omdat wij niet gewend zijn aan afwijkingen.
Ik vind dat je als iemand met een afwijking even veel zelfvertrouwen mag hebben als iemand met een doodnormaal uiterlijk, want afwijkingen hoeven niet lelijk te zijn.

Ik kwam pas een filmpje tegen op het internet dat me echt inspireerde. Het ging over het feit dat winkels altijd 'perfecte' paspoppen gebruiken om hun kleding te promoten, maar dit filmpje heeft het eens omgedraaid.
Een kledingwinkel vervangt hun 'perfecte' paspoppen door paspoppen met een afwijking: because, who is perfect?

zk8_afZprWA



Reactie plaatsen

Reageer op de blog Perfectionisme. van Katavi .
Bericht plaatsen
Melden | Citeer
Katavi schreef op 14-01 11:17:
Katavi schreef:
Unashamed schreef:
Ik ben graag jouw eerste volger!

Whihi :dD