Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Anoniem
Zin in pizza
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
13 van de 24 sterren behaald
Profiel
Imagination
avatar

Blog

TitelReactiesDatum
Lisa's tips: positief denken313-01-2014 16:29
10 redenen waarom de winter leuk is312-01-2014 15:30
#DIY lucky paper stars!112-01-2014 13:06

 Melden#DIY lucky paper stars!

Misschien heb je er wel eens van gehoord. Lucky Paper Stars, kleine sterretjes gevouwen van papier. De sterretjes komen uit de Japanse origami 'cultuur', maar ook in Nederland kom je ze steeds vaker tegen. Als je het eenmaal een beetje onder de knie hebt is het vouwen heel makkelijk, en het eindresultaat is super cute. Vouw even door en stop al je sterretjes in een lege (jam)pot, en je hebt er een mooie decoratie voor op je kamer bij. Daarnaast zouden de sterretjes ook nog eens geluk geven, dus waar wacht je op? Lees verder en ga aan de slag!

Zoals ik al zei is het vouwen van Lucky Paper Stars niet erg moeilijk. Maar kijk er niet van op als je eerste sterretjes mislukken, dit is helemaal niet erg of raar! Volg de instructies stap voor stap en blijf oefenen. Want oefening baart kunst, uiteindelijk kom je er wel!



Let's start!

Voor de Lucky Paper Stars gebruiken we een strookje papier van ong. 1 cm bij ong. 40 cm. (dit hangt af van de dikte van het papier, des te dunner het papier, des te langer het strookje moet zijn) Je kan gekleurd papier gebruiken voor het strookje, of je kan papier met een printje gebruiken. Google bjivoorbeeld op 'Lucky paper star printables'. Zo vind je strookjes met printjes, print ze uit en maak daar je Lucky Paper Stars van. De strookjes kun je het beste snijden met een papiersnijder. (action) Als je deze niet hebt kun je ook een schaar gebruiken, maar dat duurt langer en de strookjes zullen minder mooi recht zijn. Op Ebay of andere sites kun je ook voorgesneden strookjes mét printjes kopen.  


Goed, nu we een strookje papier hebben kunnen we beginnen met vouwen.


  1.  Maak aan het begin van het strookje een lus. Dit 
 kun je doen door het strookje om je vinger te wikkelen. 
    


   


2 Het kleine stukje papier van de lus (het stukje rechts op de foto hier linksboven) vouwen we in de lus. Nu ontstaat er een soort 'knoop' in het papier. Die knoop trek je voorzichtig aan. Let op! Trek niet te hard want dan scheurt je papier. Zorg dat er een strakke knoop ontstaat door een beetje te vouwen en te trekken aan het papier.





3.  Het einde van de knoop steekt nu nog uit. Vouw het om en stop het als het ware in de knoop. Als het stukje te lang is kun je het eerst wat korter knippen.




4. Nu steekt er nog één lange sliert uit. Deze gaan om de knoop heen vouwen. Vouw hem zo dat de knoop steeds dezelfde vorm blijft houden. Vouw door totdat de sliert zo kort is dat hij er niet meer omheen kan.



  5. We houden nu nog maar een klein stukje van het strookje over. 
Deze stoppen we weer in de 'knoop', net zoals we bij stap 3 deden.



6.
Nu komt het moeilijkste en tevens het laatste deel. Het is de bedoeling dat je zachtjes met je nagels het gedeelte tussen de punten indrukt (bij de pijltjes op het plaatjes hiernaast) Zo ontstaat er een echte ster!




Zo, ik hoop dat ik het een beetje goed heb uitgelegd. Nu je één sterretje hebt kun je daar een gezichtje op tekenen, of je kan er natuurlijk meer maken en al je sterretjes bij elkaar in een pot stoppen. (wat ik ook heb gedaan) Ook leuk: maak een slinger van je Lucky Paper Stars!



Ik hoop dat je wat aan mijn uitleg hebt gehad! Als je nog vragen hebt kun je me natuurlijk altijd mailen, of je kunt hier een reactie achterlaten.

Ga jij nu ook Lucky Paper Stars vouwen?

Reactie plaatsen

Reageer op de blog #DIY lucky paper stars! van Imagination .
Bericht plaatsen
Melden | Citeer
Christy schreef op 31-03 20:56:
Christy schreef:
ik ga het morgen gelijk proberen! :d