Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Anoniem
Zin in pizza
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
21 van de 24 sterren behaald
Profiel
Imagination
avatar

Blog

TitelReactiesDatum
Lisa's tips: positief denken313-01-2014 16:29
10 redenen waarom de winter leuk is312-01-2014 15:30
#DIY lucky paper stars!112-01-2014 13:06

 MeldenLisa's tips: positief denken
Iedereen heeft er wel last van: Stress en negatieve gedachtes. De één heeft er meer last van dan de ander, maar iedereen maakt het wel eens mee: Het zit eventjes niet mee, je hebt nergens meer zin in en uiteindelijk zie je het allemaal even niet meer zitten. Het liefst zou je je bed in duiken en er een week niet meer uit komen. Maar dat is natuurlijk niet de oplossing. Maar wat is de oplossing dan wel? Hoe kom ik van mijn stress af? Kijk hiernaast voor mijn tips, ik hoop dat je er wat aan hebt!

Huh? Wie is Lisa, en hoezo geeft ze tips?
Lisa? Dat ben ik! In mijn 'Lisa's tips' blogposten geef ik je tips, over van alles en nog wat. Dit wordt dan ook een vast onderdeel op mijn blog. Waarom? Omdat tips super handig zijn natuurlijk! De volgende keer geef ik tips over het krijgen van langer haar, dus vergeet zeker niet te abonneren op mijn blog!

- De eerste stap voor een positief en rustig hoofd is een geordende woon/werk/slaap -wat dan ook- omgeving. Want als het rustig is in je kamer wordt het vanzelf rustig in je hoofd. Neem eens een middagje (rustig!) de tijd om alles op te ruimen. Je zal zien dat ook je hoofd wat opgeruimder wordt.

- Probeer de dag goed te beginnen. Sta wat eerder op zodat je rustig aan kunt doen. Neem een warme douche en maak een extra lekker ontbijtje voor jezelf klaar. Want wie vrolijk kijkt in de morgen lacht de hele dag. Wedden dat je de rest van de dag veel beter gehumeurd bent?

- Je hoeft niet per sé een lief vriendje of dat dure nieuwe mobieltje te hebben om gelukkig ze zijn. Open je ogen wat verder en probeer die kleine, maar leuke geluksmomentjes te ontdekken.

- Stress? Weg ermee! Zet je zorgen eens op een rijtje, en bekijk eens wat je eraan kunt doen. Aan de helft van je zorgen kun je waarschijnlijk (op dit moment) niks doen. Waarom zou je je er dan nog druk over maken? Laat het los!

- Probeer het glas niet half leeg, maar half vol te zien. Even een voorbeeldje: Als het regent en je de deur uit moet kun je daar heel chagrijnig over zijn. Maar wat nou als je die 'Pff, waarom moet het nou alweer regenen..'' nou eens vervangt door ''Yes, nu kan ik  mijn nieuwe regenjas aan!'' ?


- Het kan ook zo zijn dat je teveel droomt, maar te weinig actie onderneemt. Probeer uit je droomwereld te stappen en maak je dromen waar. Wees niet bang om te falen. Stel je doel vast en ga voor dat doel. Je zult zien dat je verder komt dan dat je gedacht had. Die negatieve 'dit gaat mij toch nooit lukken' gedachtes zijn nergens voor nodig!

-Stel niet te hoge eisen aan jezelf, wees realistisch. We zijn allemaal maar gewone mensen en hebben geen super krachten. Je kan nou eenmaal niet in 1 dag je waslijst aan klusjes afwerken. Daarvoor zitten er gewoon te weinig uren in een dag. Morgen is er weer een dag!

- Leer 'nee' te zeggen tegen mensen! Je hoeft niet altijd andere mensen blij te maken met een 'ja', denk ook aan jezelf!

- En tot slot, je moet niks! Probeer de woorden 'ik moet'  te vervangen door 'ik mag', 'ik probeer' of 'ik kan'. Even een voorbeeldje: 'Ik moet een 7 halen voor dat proefwerk.' Als je hier de 'ik moet' vervangt voor 'ik probeer' wordt de zin al veel positiever!


Reactie plaatsen

Reageer op de blog Lisa's tips: positief denken van Imagination .
Bericht plaatsen
Melden | Citeer
Christy schreef op 31-03 20:53:
Christy schreef:
zo fijn :d voel me al beter!
Melden | Citeer
Faithx schreef op 11-02 17:31:
Faithx schreef:
Heel handig
*drukt op blog volgen*
Melden | Citeer
Sophrosyne schreef op 11-02 17:28:
Sophrosyne schreef:
Héél erg handig, ik heb hier echt wat aan!