Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Anoniem
Zin in pizza
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
9 van de 24 sterren behaald
Profiel
Maroon
avatar

Blog

TitelReactiesDatum
{COMP} Wake Up013-09-2015 17:28
BC // De Mythe van Bloody Mary012-09-2015 18:17
My Favorite Season ā™„006-09-2015 21:37
Nieuw Schooljaar ā™„005-09-2015 17:46
BC // Traveling ā™„321-08-2015 23:41
BC // Calorieƫn tellen, don't do it alone!106-08-2015 17:43

 MeldenBC // CalorieĆ«n tellen, don't do it alone!



   


Ten eerste, ik raad het af om calorieën te tellen zonder hulp van bijvoorbeeld een diëtist of enige kennis! Overal om je heen zijn er mensen bezig met
afvallen en/of gezonder leven. Ik moet eerlijk zijn, ik moet eigenlijk ook wel gezonder leren eten haha. Maar wat ik wel heb gedaan, is calorieën tellen. Ik heb op internet rondgevraagd en blijkbaar doen veel mensen het. Maar, het kan gevaarlijk zijn. Ik ga jullie vertellen over mijn ervaring, ervaring anderen en de gevaren.

Overal op internet vind je diëten, maar waar ik het over ga hebben is calorie diëten. Als je ‘Calorie Diet’ en dan vind je er miljoenen. Hieronder zie je een plaatje die ik heb gevonden. Ik zelf ben niet bezig geweest met zo’n dieet, maar iemand die ik ken wel. Zij vond het heel normaal, maar het was niet goed voor haar. Diëten zonder diëtist is en blijft gevaarlijk. Je lichaam heeft niet voor niets 2000 calorieën nodig, als je er maar 500-1000 hebt, gaat je gezondheid achteruit. Misschien val je wat af, maar er zijn betere manieren om af te vallen.

Ik zelf heb meer op calorieën gelet. Je telt ze, schrijft ze op en zorgt dat je rond de 2000 zit. Veel mensen proberen nog lager te gaan, maar ik denk dat het niet gezond is om het alleen te doen. Als je er bekend mee bent, weet je wat ik nu ga zeggen. Het enige wat je doet in de pauze en/of break, is die calorieën tellen en opslaan in je telefoon of opschrijven in een boekje. Het houdt je in bedwang en het is moeilijk om er zomaar mee te stoppen.

Ik ken iemand die actief calorieën telt en ook aan een 500 calorieën per dag dieet doet. Wat ik schokkend vond, is dat ze de calorieën van (bijna) alle Starbucks drankjes uit haar hoofd wist. Het was eng, want wij (de mensen om haar heen) zagen dat het niet goed ging komen, ze deed het al een tijdje en als we zeiden ‘Hey, pas op. Dit kan fout gaan!’ werd ze boos. Op zich snap ik het wel, het is haar leven en haar keuze. Maar om haar te verliezen, nee dankje. Ik weet niet of ze het nog steeds doet, we hebben amper contact meer.

Ilonca (@Rutgerislief) heeft ook gedaan en heeft dit tegen mij gezegd: ‘Ik heb het wel eens geprobeerd, maar na een dag voelde ik al de drang om het voor mezelf strenger bij te houden. Ik raakte ook in paniek als ik mijn calorieën niet in de app kon invoeren. Lifesum is een app die ik heb geprobeerd en daar had ik niet de drang om alles bij te houden.’ Ik ben allang blij dat het beter gaat, en ik heb Lifesum gedownload om te kijken wat het is.

Als je hem voor de eerste keer opent, kom je bij een log in scherm of registreren. Je kan kiezen tussen ‘Be Healthier / Word Gezonder’ , ‘Lose Weigt/Afvallen’ en ‘Gain Weight / kom aan’. Het laatste gaat over spieren, niet over vet trouwens. Ik ga voor ‘Be Healthier.’ Dan vul je je gegevens in, geboortedatum, lengte en gewicht. Wat je als eerste doet, is je eten van vandaag invullen. Dan zie je gelijk voor hoeveel calorieën je hebt gegeten en wat je nog nodig hebt. Bijvoorbeeld, ‘je kan nog wel fruit eten!’ Hartstikke leuk! En handig, want ik denk dat het wel klopt. Je kan deze app altijd uitproberen als je wilt!

Dit hele blogbericht komt van mijn eigen blog. Mocht je mij kennen als Mandy, dat is mijn pseudoniem voor VP. Mocht je denken 'Waarom lieg je over je naam?!' omdat ik mijn eigen naam (Rachel) niet mooi vind. En dat is dan geen reden om te liegen, ik weet het. Je mag me noemen hoe je wilt hoor, geen probleem. Ik vind het niet erg als je me liever Rachel noemt, maar Mandy mag ook. Als je op mijn blog naar het bericht wil kijken, kan dat. Klik hier en dan ga je naar mijn blog. Mocht je meer over mijn ervaring met calorieën tellen willen weten, mag je me altijd mailen. Als jij je ervaring wilt delen met mij, mag je me ook altijd mailen. Ik zou je graag willen helpen! Mocht jij tips hebben voor anderen, plaats het in de comments! 

Heb jij ideeën voor mijn volgende blog bericht of wil jij wat zien? Laat het me ook weten!

Reactie plaatsen

Reageer op de blog BC // Calorieƫn tellen, don't do it alone! van Maroon .
Bericht plaatsen
Melden | Citeer
Dianthus schreef op 07-08 13:26:
Dianthus schreef:
Leuke blog. Ik geef toe, ik moet soms ook wat meer op mijn calorieƫn gaan letten :d. Volgende blog: doe iets met je tekeningen of wat dan ook ;) (l)