Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Anoniem
kiekeboe
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
17 van de 24 sterren behaald
Profiel
CreateABand
avatar

Blog

TitelReactiesDatum
Finale029-12-2015 18:30
Ronde 1: locatie006-10-2015 20:52
Ronde 1: bijrollen004-10-2015 20:37
Ronde 1: Lydia004-10-2015 20:16
Ronde 1: Kastor004-10-2015 18:40
Ronde 1: Bash004-10-2015 18:22
Ronde 1: Kazima004-10-2015 18:11
Ronde 1: Ara004-10-2015 17:56

 MeldenFinale

P R E M I E R E
De première van Compelled Creatures vindt plaats in Hollywood, namelijk in een van de grootste theaterzalen. In Paramount Theatre kunnen duizenden toeschouwers plaatsnemen om Compelled Creatures voor het eerst te zien op groot scherm. Deze toeschouwers zijn zowel alle acteurs en medewerkers van de film en het boek waarop het gebaseerd is, maar ook de allergrootste fans die op voorhand een ticket geboekt hadden. Daarnaast zijn er uiteraard journalisten, nieuws- en persleden aanwezig. Omdat ik geen spontaan persoon ben, heb ik dus al enkele vragen en antwoorden voorbereid zodat ik zeker niet dichtklap wanneer ik een vraag voorgeschoteld krijg.


Q:
 Hoe ben je op het idee gekomen om Compelled Creatures te verfilmen?
A: Wel, Compelled Creatures is gebaseerd op het boek Compelled by the Moon, een boek dat enkele jaren geleden is uitgebracht en eigenlijk niet zoveel succes had. In mijn jonge jaren was ik altijd al geïnteresseerd geweest in mythologische wezens, fantasie- en sciencefictionverhalen. Daarnaast schreef ik ook graag en hield ik me vaak bezig met het schrijven van kortverhalen. Na een tijdje begon ik research te doen voor mijn werk, omdat ik het zo realistisch mogelijk wilde voorstellen, ook al was het natuurlijk 100% fantasie. Ik begon steeds langere werken te schrijven en na een tijd had ik bijna een volledig boek voltooid. Dit boek werd gevolgd door nog vele anderen, maar ze werden alleen gelezen in mijn geboorteland, België, en het buurland Nederland. Daarna besloot ik om ze te gaan vertalen in het Engels, natuurlijk met de hulp van een Engelse schrijver. Uiteindelijk kreeg ik de vraag om mijn eerste boek te verfilmen. Natuurlijk zei ik meteen ja, omdat het altijd al mijn droom geweest was om mijn boek op het scherm te zien afspelen. Mijn eis was echter wel dat ik het zelf mocht regisseren, omdat ik zelf wilde beslissen welke scènes behouden werden en welke niet. Compelled by the Moon is eindelijk een succes geworden!


Q:
 Vanwaar haalde je inspiratie om dit ingewikkelde verhaal te schrijven?
A: Er zijn twee belangrijke bronnen van mijn ideeën: school en series. In de middelbare school studeerde ik Latijn, waarbij we ons de laatste jaren bezig hielden met het vertalen van korte mythes. Deze zaten boordevol mythologische wezens en ik vond het dan ook geweldig om daar meer onderzoek naar te doen! Daarnaast keek ik ook enorm veel series in mijn kinderjaren, onder andere programma’s waarin mythische wezens centraal staan. Een voorbeeld van zo’n serie is Teen Wolf, waaruit ik enorm veel mythische wezens leerde kennen en meer kennis opdeed over de weerwolf. Ik keek ook The Vampire Diaries, waar ook enorm veel van die beesten in voor kwamen en wat me meer informatie verschafte over vampiers. Een derde maar toch kleinere inspiratiebron zijn fantasieboeken: ik las enorm graag Percy Jackson en Harry Potter, maar dat zijn dan ook de enige reeksen die ik las waarin mythologische wezens een rol spelen.


Q:
 Wat betekent de titel ‘Compelled Creatures’ concreet?
A: Daar heb ik lang over nagedacht. De titel van het oorspronkelijke boek was Compelled by the Moon, wat vooral symbool stond voor de transformaties van Lydia, Kastor, Kazima, Bash en Ara. Hun gedragingen worden beïnvloed door de maan, ze worden dus ‘compelled’ – een woord waar geen letterlijke Nederlandse vertaling voor bestaat, maar dat perfect weergeeft wat ik juist bedoel. Wanneer ze het boek gingen verfilmen, heb ik de titel veranderd naar Compelled Creatures, omdat deze toch meer diepgang heeft dan Compelled by the Moon. Het verwijst niet alleen naar de beïnvloeding van de maan, maar ook naar de intense onderdrukking die de inwoners van het mythologische koninkrijk ondergaan. Er heerst een dictatuur van Eadgar, waaronder alle inwoners ten prooi vallen. Ze worden als het ware ‘compelled’ door Eadgar en zijn niet toegestaan hun eigen wil uit te drukken.


Q:
 Je hebt al vier boeken uitgebracht waarin dezelfde vijf jongeren centraal staan. Hoeveel ga je er nog schrijven?
A: Om eerlijk te zijn, kan ik dat niet met zekerheid zeggen. Ik kan je wel vertellen dat ik er nog minstens twee ga schrijven die bij deze reeks aansluiten. Het kan zijn dat er nog een zevende, misschien een achtste boek bijkomt, maar dat weet ik niet zeker. Dat hangt volledig van mijn inspiratie af! Daarnaast heb ik ook al een idee voor twee andere reeksen die zich in dezelfde wereld afspelen, dus jullie zijn nog lang niet van me af! Helaas kan ik jullie nog niet vertellen waarover deze reeksen precies zullen gaan, dan is de spanning er immers al af. Ik kan jullie wel al vertellen dat een van de twee reeksen zich in een heel andere periode zal afspelen!


Q:
 Zijn er plannen om het volgende boek in de reeks ook te verfilmen?
A: Jazeker! Binnenkort starten de opnames zelfs al. Als het aan mij lag, werden al mijn boeken verfilmd (lacht). Het is echter afwachten wat de kijkers er van vinden. Als Compelled Creatures goede commentaar krijgt, is de kans groot dat de hele reeks verfilmd zal worden. Moest dit niet het geval zijn, blijft het waarschijnlijk beperkt tot de eerste twee boeken.


Q:
 Zal er binnenkort ook een tour plaatsvinden?
A: Er is al sprake van een tour, ja. Mijn acteurs en ik weten echter nog niet of deze zal kunnen plaatsvinden vanwege ons drukke schema, aangezien de opnames voor de tweede film al bijna zullen starten. De kans is echter heel erg groot dat we na de opnames van de tweede film een tour door de Verenigde Staten en Europa doen en daar jullie vragen beantwoorden en boeken of dvd’s signeren.

Er werden ook vragen aan mijn acteurs en actrices gesteld.

Q: Was het moeilijk om een mythologisch wezen te spelen?
Holland Roden: Wel, in Teen Wolf speelde ik ook al een mythisch wezen, namelijk een banshee. Voor mij was het dus niet heel moeilijk om me in deze rol in te leven. Nu, ik heb wel makkelijk spreken, aangezien het veel makkelijker is om een sirene te spelen dan bijvoorbeeld een weerwolf of een vampier. Het lijkt me heel erg raar om op die manier opgemaakt te zijn en met bepaalde proposieten te werken. Bovendien worden veel scènes ook voor een groot deel uit special effects opgebouwd en als je dan moet acteren zonder dat bepaalde aspecten van het verhaal daar zijn, lijkt het me moeilijk om je in te kunnen leven.
Evan Peters: Ik heb al veel vreemde rollen gespeeld in American Horror Story, dus ik dacht dat een vampier niet veel moeilijker zou zijn. Toch blijf ik het vreemd vinden om iemand anders zogezegd te bijten en hun bloed uit hun lichaam te zuigen. Het voelt altijd zo raar aan en ik denk niet dat ik daaraan gewend kan worden. Ik vind het echter wel een superleuke ervaring om een vampier te spelen, dus ik hoop dat er nog vele films volgen!


L I E D J E S




#1 Mourning Ritual – Bad Moon Rising
Dit nummer vind ik gewoon geweldig goed bij mijn film passen, de titel alleen al zegt genoeg. Compelled Creatures gaat over vijf mythologische wezens, die alle vijf beïnvloed worden door het komen en het gaan van de maan. Denk aan de transformatie van een weerwolf wanneer de maan zich hoog aan de hemel bevindt, of de rituelen van een heks die een bepaalde waarde hechten aan de stand van de maan. Daarnaast komen de lyrics van het nummer ook vrij goed overeen met het script van mijn film, bijvoorbeeld ‘I see trouble on the way’ en dergelijke, die de verwoesting en de oorlog voorstellen die in Compelled Creatures dreigen.



#2 IAMX – Volatile Times

‘Look at me, what have I become?’ 
De eerste zin van dit nummer past al perfect bij Compelled Creatures. Ik zou het een geweldig nummer vinden om af te spelen bij de eerste scène van de antagonist Eadgar McKinley (gespeeld door Charlie Cox), want voor deze eeuwenoude vampier is deze quote zeker van toepassing. Daarnaast kunnen we dit nummer ook spelen wanneer de vijf hoofdpersonages in beeld zijn, namelijk helemaal in het begin van de film wanneer ze ontdekken dat ze transformaties en dergelijke zijn ondergaan, maar ook later in de film als ze al enkele vreselijke dingen gedaan hebben om hun koninkrijk te redden. Hiermee bedoel ik dus het moment dat ze beseffen dat ze zichzelf ‘verloren’ hebben, zeg maar, in hun strijd om Eadgar te verslaan. Ook de quote ‘I just wanna turn the lights on in these volatile times’ is erg van toepassing. Het verwijst naar de hoop waarnaar de mensen en de mythologische wezens in Compelled Creatures op zoek zijn tijdens de onderdrukking van Eadgar.



#3 AC/DC – TNT
Dit nummer heeft gewoon zoveel kracht in zich dat ik het echt perfect bij mijn film vind passen. Ergens in het begin van de film, wanneer de vijf jongeren hun krachten onder de knie beginnen te krijgen en we een opeenvolging zien van korte scènes waarin ze hun vaardigheden aan het beoefenen zijn, al dan niet met het gehoopte resultaat, speelt dit nummer zich af. Het lied zit boordevol zelfvertrouwen: ‘I’m dynamite, I win the fight.’ Dit is gewoon perfect om bij de beschreven scène af te spelen!



#4 Bastille – Haunt
Natuurlijk speelt romantiek ook een rol in Compelled Creatures. Er ontstaan niet alleen relaties tussen hoofdpersonages, maar ook bijvoorbeeld tussen een hoofdpersonage en een bijrol. Dit nummer zou ik perfect vinden om af te spelen bij twee personen die een pijnlijke relatie onderhouden en pas tegen het einde van de film echt een koppel worden; je kent het wel, in alle sciencefictionfilms zit wel zo’n koppel. Ik denk hier dus meteen aan een scène tussen Kastor (Aaron Taylor-Johnson) en Lydia (Holland Roden), ergens op het einde van de film wanneer ze eindelijk hun liefde voor elkaar bekennen.




#5 Gabriel Bruse – Sleep Paralysis
Dit nummer vind ik perfect om af te spelen op het moment dat de vijf hoofdpersonages in de mythologische wereld aankomen en alle verwoestingen en onderdrukte mensen zien. ‘You wouldn’t believe the things that I have seen’: de inwoners van dit koninkrijk worden al jaren onderdrukt door de dictatuur van Eadgar en hebben verschrikkelijke dingen meegemaakt, zowel cultureel, economisch en emotioneel gezien. ‘I got this feeling that we’re dead’: diezelfde inwoners hebben eigenlijk bijna geen leven meer en worden gedwongen te leven volgens de wil van Eadgar.




#6 White Lies – E.S.T.
Ook dit nummer heeft erg krachtige lyrics die ik in verband kan brengen met mijn film. Onder andere de onderdrukking komt hier weer aan te pas: ‘Now be a good girl and do what you’re told’. Daarnaast drukt het nummer ook de hopeloosheid uit van de antagonist Eadgar en krijg je een idee van zijn ‘donkere jeugd’, zeg maar.




#7 The Silent Comedy – Batholomew
In dit nummer kan je de pijn horen van de vijf hoofdpersonages, die er alles aan doen om hun koninkrijk te redden en daarbij natuurlijk hun handen vuil maken en ook enkele levens op hun geweten hebben staan. ‘Saw the darkest hearts of men and I saw myself staring back again.’ ‘A new beginning or is this the end’. De hopeloosheid van Lydia, Kastor, Bash, Ara en Kazima is hier heel erg goed weergegeven.




#8 The xx – Crystalised
Dit nummer vind ik erg goed passen bij de verhaallijn van Artemisia (gespeeld door Marie Avgeropoulos): ze is een jonge weerwolf wiens familie gevangen is genomen door Eadgar met als doel tienerwolven te onderdrukken en een leger te vormen. Dit nummer komt dus voor in een scène waarin Artemisia centraal staat. Haar hopeloosheid en haar ongelukkigheid worden mooi weergegeven in het liedje.

T R A I L E R
Klik HIER om mijn trailer te bekijken.


Reactie plaatsen

Reageer op de blog Finale van CreateABand .
Bericht plaatsen