Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Anoniem
Zin in pizza
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
13 van de 24 sterren behaald
Profiel
Prizzle
avatar

Blog

TitelReactiesDatum
Tips bij een depressie023-11-2016 17:32

 MeldenTips bij een depressie

Een slopend gevoel van leegte overspoelt je. Er heerst een duisternis die je helemaal opslokt.
Depressie

Je voelt je futloos en je denkt waarschijnlijk dat het geen zin heeft ertegen te vechten. Het heeft geen zin want er is geen hoop meer, denk je. 
Maar geloof mij, er is wel degelijk hoop. Hoe uitzichtloos alles ook mag lijken, het wordt beter. Zolang jij blijft vechten en de hoop niet verliest.

Dit is mijn anoniem account op virtualpopstar en ik ben van plan een blog te starten om zwaardere onderwerpen te bespreken. Verschillende stoornissen bespreken, vooroordelen verhelpen, eigen ervaringen delen en tips geven. Psychische problemen moeten bespreekbaar worden. Er rust een taboe op en dat is zó jammer omdat één van de beste dingen die je kan doen, praten is.

Dat is dan ook tip #1
Praat erover. Ik weet dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is, maar het is echt nodig. Zoek steun bij iemand en vertel wat je dwarszit. Je staat er niet alleen voor. Steun zoeken is daarbij geen teken van zwakte. Hoe meer steun je ontvangt, hoe makkelijker je kan vechten tegen je depressie.

Tip #2
Zorg voor beweging. Als je beweegt, maakt je lichaam een bepaald stofje aan, endorfine, die sombere gevoelens verminderd. Overdrijf het ook niet, maar vind een middenweg.

Tip #3
Blijf doorgaan met de activiteiten die je voordien al deed. Dans je graag? Zwem je graag? Speel je graag muziek? Blijf dit dan volhouden ookal heb je er even helemaal geen zin in. Als bepaalde activiteiten je echt niet meer lukken, probeer hier dan ook opnieuw een middenweg te zoeken door andere, rustigere activiteiten te doen zoals met een goede vriend afspreken of een wandeling in het bos maken. Zorg er gewoon voor dat je jezelf niet opsluit in je huis.

Tip #4
Zorg voor een bepaalde regelmaat. Ritme in je dagelijkse bezigheden is belangrijk. Het brengt rust in je hoofd en houdt je actief. Probeer dan ook je bed overdag te vermijden.

Tip #5
Vermijd destructief gedrag. Het kan als de beste oplossing voelen op korte termijn, maar het lost niks op en geloof me, je gaat er later veel spijt van krijgen. Het is het niet waard.

Tip #6
Ontdek wat voor jou triggers zijn voor negatieve gevoelens. Wat zorgt ervoor dat jij je nog slechter voelt? Als dit bijvoorbeeld veel leegte op een dag is, probeer dan elke avond voor jezelf een plan te maken voor de volgende dag.

Ziezo, dit zijn enkele tips op een rijtje. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben. Voor de eerste blogpost heb ik het nog luchtig gehouden. 

Als je met iets zit of als je vragen hebt, mag je me altijd mailen! ♥

Reactie plaatsen

Reageer op de blog Tips bij een depressie van Prizzle .
Bericht plaatsen