Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Anoniem
kiekeboe
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om mee te kunnen praten op het forum dien je ingelogd te zijn.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
16 van de 24 sterren behaald

Forum

Competities < Virtual Popstar Pagina: | Volgende | Laatste
Schrijfwedstrijd seizoen 5 - Ronde 1
Schrijfwedstrijd
YouTube-ster



Hallo lieve kandidaten!
Een weekje geleden sloten de inzendingen voor het vijfde seizoen van de schrijfwedstrijd. We hebben in totaal 65 inzendingen ontvangen, wat wij als jury een heel erg mooi aantal vinden. We hebben een aantal verrassende stukjes ontvangen en natuurlijk ook stukjes waar aan gewerkt moet worden. Gelukkig zijn wij er om iedereen te helpen en omdat we vinden dat iedereen wel een keer de eerste ronde moet meemaken, hebben we besloten dat alle 65 deelnemers doorgaan naar de eerste ronde! 

Feedback? Ik wil feedback! Ja, ja, die kan je zeker krijgen! Het is heel simpel: hieronder staat de lijst met alle deelnemers, voor elke naam staat een getal. Dat getal stuur je op naar DIT model! Schrijfwedstrijd, dus. Dan ontvang je automatisch feedback van de juryleden (Placebo en Sangster). De getallen voor je naam hebben niets te maken met hoe goed je inzending was, maar duiden aan als hoeveelste je hebt ingezonden.

Let op: sommige mensen hebben een hele waslijst aan feedback, maar dat zijn vaak ook dezelfde fouten. Als je een fout vijf keer hebt gemaakt, zal die ook vijf keer tussen je feedback staan. Bij de fouten staat vaak ook een woordje uitleg.

DEELNEMERS (vetgedrukt = inzending ontvangen)
1. Sylvie
2. CharlieWeasley
3. Stinson

4. Houvanramb
5. Chantalvp
6. Ravenqueen
7. Felicia
8. Seaweedbrain
9. Mythos
10. IzumiStorm
11. Margueritta
12. Catasetum
13. Halsey
14. Virgule
15. Sansa
16. Oase
17. Whysoserious
18. NlVEA
19. Adora
20. Marauder
21. Queen
22. Demish
23. Morgiana
24. Peeves
25. Sigh
26. 70s
27. Toothless
28. Frangipane
29. Dauntless
30. Lottesarafleur
31.TaylorSwift333
32. Lespoir
33. Aurora
34. EmmerAttitude
35. Sablier
36. Gray
37. Forever21
38. Capitaine
39. POT
40. Katnissx
41. Captain
42. xxfilonaxx
43. Clairetie
44. Lillitha
45. Gddk
46. Schelm
47. Geanne
48. NPC
49. SoldToADemon
50. Kimmi
51. Lisatjuuhx
52. Compulsion
53. Daisy
54. Fabienne
55. Oma1940
56. Lianake
57. Koppijn
58. Balmain
59. Unashamed
60. Aleyna
61. Ajjo
62. CRFJ
63. Auloire

64. Laryanue
65. Scully

Algemeen
Er zijn heel wat fouten door heel wat mensen gemaakt, maar hier is een top drie van fouten waar bijna iedereen op moet gaan letten!

1. Komma voor 'en': Dit doe je alleen in heel uitzonderlijke gevallen, als een zin anders bijvoorbeeld te lang wordt of je de zin anders verkeerd leest. Je kan het beter gewoon weglaten, dan zit je bijna altijd goed!

2. Dialoog! Dit was een beetje een drama. Als er nog informatie wordt gegeven over de manier waarop iets overgebracht wordt, eindig je de dialoog met een komma en begin je daarna met een kleine letter. Wanneer er geen informatie meer volgt die met de dialoog te maken heeft, eindig je met een punt en begin je met een hoofdletter. Simpel voorbeeld: 'Ik heb geen honger,' mompelde ze. 'Ik heb geen honger.' Ze schoof het bord van zich weg. Hetzelfde principe geldt ook voor andere leestekens (uitroepteken en vraagteken).

3. Zinnen beginnen met voegwoorden: Ook een belangrijke. Begin geen zinnen met een voegwoord (maar, en,...). Link deze aan je vorige zin met een komma (behalve bij 'en', tenzij je het correct doet) of laat ze gewoon weg. Vaak kunnen die zinnen prima op zichzelf staan en zijn die woorden overbodig.
Natuurlijk zijn er ook andere fouten gemaakt die ook enorm vaak voorkwamen, maar let dus vooral op deze fouten en wat er in je feedback staat! 

RONDE 1 - OPDRACHT
De wereld bestaat uit tegenstellingen. Denk aan dag en nacht, warm en koud, jong en oud. Je hoeft er maar even over na te denken en er schieten je al gauw heel wat tegenstellingen te binnen. Omdat er dan ook zoveel bestaan, is dit ook dé perfecte eerste opdracht!

Je raadt het al: het is de bedoeling dat je één tegenstelling naar keuze kiest en dit als een leidraad in je stukje verwerkt. Probeer origineel te zijn, er zijn genoeg tegenstellingen en we laten je ook vrij om te kiezen, zodat we geen 65 dezelfde tegenstellingen verwerkt zien worden. Denk dus even goed na over een tegenstelling en hoe je deze wilt verwerken. Het moet duidelijk zijn dat er een tegenstelling in je stukje voorkomt, het is niet de bedoeling dat je hele stukje bijvoorbeeld over een meisje op school gaat en ze in één zin bijvoorbeeld aan het verschil tussen zonlicht en maanlicht denkt. Je tegenstelling moet een centrale plaats hebben in je stukje en steeds te herkennen zijn.

Je stuurt je stukje in voor 26 april, 18:00. Je inzending moet minstens 400 woorden bevatten en mag maximaal 600 woorden tellen. Zorg ervoor dat je je inzending correct instuurt! Je vult daarvoor het onderstaande lijstje in en stuurt het naar dit account (schrijfwedstrijd).

Gebruikersnaam:
Leeftijd:
Nationaliteit:
Gekozen tegenstelling:
Geschreven stukje:
Eventuele extra informatie:

LET OP! Je stuurt je inzending beter niet rechtstreeks in een mail op VP! We hebben gemerkt dat enorm veel stukjes hun opmaak en alinea's zijn verloren door het mailsysteem op VP. Er waren veel woorden die opeens aan elkaar geplakt werden, bijvoorbeeld. Controleer altijd even! Stuur je inzending naar een vriend(in) op en kijk naar je opmaak voordat je hem naar ons mailt. Nog een tip: maak je inzending op VP in een blogconcept!

Veel succes en we zijn benieuwd naar jullie inzendingen!
Account verwijderd




Wat ga je dit topic verplaatsen op het moment dat ik iets wil posten.

Ik wil even benadrukken dat mevrouwtje Placebo maar liefst 28.000 woorden aan feedback heeft geschreven waarvan 22.000 fouten en dergelijke is, ik raad jullie dan ook aan om feedback op te vragen!!!! 
Account verwijderd




YES IK STA ERTUSSEN HAHA YIHOEE 
Toothless
Wereldberoemd



YES, gelukkig iedereen door! Even mijn feedback opvragen, ik ben heel benieuwd.
Account verwijderd




Yay! Gefeliciteerd iedereen!
Anoniem
Landelijke ster



Toothless schreef:
YES, gelukkig iedereen door! Even mijn feedback opvragen, ik ben heel benieuwd.
Anoniem
Popster



Oeh ik ben echt benieuwd naar mijn feedback n_n
Anoniem
Minister of Pop



Yas
Account verwijderd




Whoo, ben benieuwd hoe ver ik kom n.n
Balmain
Straatmuzikant



Super leuk dat iedereen er tussen staat! Gefeliciteerd!

De opdracht is ook echt leuk haha, kan niet wachten om er aan te beginnen!
Schrijfwedstrijd
YouTube-ster



De eer van grappigste fout uit deze ronde gaat naar Koppijn trouwens! Ze benadrukt met een slordigheidsfoutje waarom je altijd je stukje grondig moet nalezen: realitiet.
Account verwijderd




Direct feedback aangevraagd, ben benieuwd!
Account verwijderd




Je merkt gewoon dat ik echt met alles op het laatste moment wacht want ben 60 van de 65 kgil

Maar nice en leuke opdracht!!
Anoniem
Landelijke ster



Omg die opdracht, ik moet echt iets goeds verzinnen damn. 
Toothless
Wereldberoemd



Oh ben zo blij nu hè. <3 Geweldig dat ik nog een keer mag schrijven, vind het zo leuk om te doen. Ik snap dan ook echt niet dat ik sinds het moment dat ik niet meer door was bij seizoen 4, niets meer heb geschreven.
Account verwijderd




Schrijfwedstrijd schreef:
De eer van grappigste fout uit deze ronde gaat naar Koppijn trouwens! Ze benadrukt met een slordigheidsfoutje waarom je altijd je stukje grondig moet nalezen: realitiet.
Bwahaha prachtig
Plaats een reactie
Reageer
Om nieuwe berichten te laden: ingeschakeld
Pagina: | Volgende | Laatste