Vocabularies schreef:
Romige lasagne soep voor +- 2 personen
Benodigheden:
200 gr lasagnebladen
400g paddestoelen
200 ml room
2 teentjes knoflook
1 ui
1 (groente)bouillonblokje
100gr spinazie
Citroensap (naar smaak)
Olijfolie
Italiaanse kruiden (gedroogd)
Verse peterselie (naar smaak)
Edelgistvlokken of parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Snijd de ui, knoflook en groenten
2. Fruit de ui en knoflook met olijfolie in de pan
3. Bak nu ook de paddestoelen mee tot ze een goudbruine kleur krijgen
4. Voeg nu de room, bouillonblokje, kruiden & specerijen, scheutje citroensap en 300ml water toe en laat het in z'n geheel zachtjes sudderen
5. Voeg nu ook de spinazie in gedeeltes toe tot het slinkt
6. Breek de lasagnebladen in kleinere stukken en kook tot deze gaar zijn (staat indicatie op verpakking)
7. Roer wat edelgistvlokken of parmezaanse kaas door de soep
8. Garneer met verse peterselie