Aantal spelers die een account aanmaakten na het klikken op jouw promotielink en die het level YouTube-ster hebben behaald!
Fashion Star zilver
Aantal opeenvolgende dagen nieuwe look
The Socializer VIP
Posts op andermans forum/blog/gastenboek
Marathon Master brons
Aantal opeenvolgende dagen online geweest
World Dominator goud
Aantal voltooide tours
15 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
De Harlekijnkoraalslang en melkslang (door Anoniem)
Vandaag kunnen jullie lezen over twee Noord-Amerikaanse slangen die enorm op elkaar lijken qua uiterlijk, maar enorm verschillen qua innerlijk. De één is namelijk ongevaarlijk en de ander erg giftig. Volgens het rijmpje onderaan in deze lay-out kan je weten welke giftig is en welke niet. Hieronder kan je lezen over de twee slangen. Onthoud wel: het rijmpje werkt alleen in Noord-Amerika!
H A R L E K I J N K O R A A L S L A N G
De koraalslang is de giftige van de twee. Alhoewel het rijmpje doet geloven dat deze daadwerkelijk dodelijk is voor mensen, is dat zelden het geval. Wel kan het gif zorgen voor spraakproblemen, dubbel zien, verlammen van spieren en soms ook voor ademhalingsproblemen. Daarom is het alsnog slim om afstand te houden van deze slang wanneer je in Noord-Amerika bent.
Uit zichzelf is de slang niet agressief en hij zal alleen bijten wanneer hij in gevaar wordt gebracht of in het nauw gedreven. Per jaar worden er maar honderd mensen echt gebeten, vanwege het rustige karakter van de slang.
De slang eet hagedissen, vogels, kikkers, vissen, insecten en kleinere slangen.
Ze leggen in juni ongeveer twaalf eieren die in september uitkomen. Als ze uit het ei komen zijn ze ongeveer twintig centimeter lang en een volwassen slang kan ongeveer honderddertig centimeter lang worden.
M E L K S L A N G
De melkslang is een soort koningsslang en net als alle andere koningsslangen niet giftig. De felle gele kleur doet vermoeden dat de slang giftig is, maar dat is een truc van de slang om niet aangevallen te worden door andere dieren. Deze gele kleur ontwikkelen ze op latere leeftijd pas. Ze worden geboren met witte strepen die later veranderen in gele.
De melkslang eet met name kleine zoogdieren (zoals muizen) en hagedissen. Verder eten ze ook vogels, hun eieren, kikkers, vissen en andere slangen. De slangen jagen 's nachts en rusten overdag uit.
Hun naam komt van een oud fabeltje dat melkslangen melk zouden drinken van de koeien van boeren. Echter, slangen zoeken een warme plek op om te rusten overdag en waren daarom vaak gevonden in oude boerderijen. Bovendien zijn er vaak veel muizen rond boerderijen en komt de slang op die manier makkelijk aan eten. Ze lusten niet echt melk.
Het broedseizoen van de melkslang is van maart tot juni en de vrouwtjesslang legt drie tot 24 eieren. Als de slangen uit het ei komen zijn ze ook ongeveer twintig centimeter lang en een volwassen slang wordt tot 180 centimeter lang.