poogelie schreef:
ik heb morgenfdkslokcfjgdjfkjdrnscb spreekbeurt van natuurwetenschappen over gekweekt vleees ( jaa interessant he) en ik doe dus aleleen terwijl de rest in duo's is yay
maar ff serieus ik weet niet eens hoe lang het moet zijn lol maar oke dit is dus wat ik heb maar ik ga het dan wel meer in eigenwoorden vertellen maar oke ff serieus
Gekweekt vlees is echt vlees zonder dierenleed, datkunstmatig in een laboratorium wordt gekweekt uit stamcellen van dieren. Het is een gunstig alternatief aangezien de traditionele vleesproductie zeer
inefficiënt is. Het is duur, belastend voor het milieu, veroorzaakt dierenleed en zal moeilijk in staat blijven om aan de groeiende menselijke vraag naar
vlees te blijven voldoen.
Voor- en nadelen
Voordelen zijn dat er geen dieren meer nodig zijn voor hetmaken van vlees, en er is ook minder land en water nodig voor dezelfde
hoeveelheid voedsel.Een nadeel van(eventueel) kweekvlees is het gebruik van (embryonale) stamcellen. Een ander
mogelijk bezwaar kan de kostprijs zijn. In het huidige stadium is sprake van
zeer hoge kosten mede vanwege de speciale voedingsbodem die moet worden
gebruikt. Om consumenten een betaalbaar (en geaccepteerd) product te kunnen
leveren, dient goedkopere grondstof gevonden te worden. Tenslotte is het
zeer de vraag of de eetkwaliteit (de bite & het mondgevoel), smakelijkheid,
variatie en diversiteit van vlees ooit kan worden bereikt met een kunstmatig
product.
Voedselveiligheid
Bij hetmaken van kweekvlees wordt (in principe) geen gebruik gemaakt van dieren, zodat
er geen vraagstukken zijn rond het beheersen van dierziektes. Bovendien zou de
kans op die dierziektes, die overdraagbaar zijn op mensen kunnen verminderen.
Daar staat tegenover dat het kweken van vleesweefsel plaats zou vindt onder
omstandigheden, waar ziekmakende organismen in de regel ook goed gedijen. Dus
dienen zeer hoge kwaliteitseisen te worden gesteld aan een (steriele)
productieomgeving en garanties voor de voedselveiligheid.
Ontwikkeling
Onderzoekersdie kunstmatig vlees proberen te maken, doen dat door het (laten) vermeerderen
van losse cellen. De wetenschappers maken gebruik maken van spiercellen, maar
ook van embryonale stamcellen. Onder de juiste omstandigheden kunnen deze zich
vermeerderen. Het resultaat is een soep van spiercellen. De vermeerderde cellen
worden gescheiden van de gebruikte voeding, zodat een vlezige massa ontstaat.
zou dat genoeg zijn lol ik heb echt geen idee hoe lang het moet duren maar anderen hebben onderwerpen waar je amper iets van vindt op internet dus het kan toch niet te lang moeten duerendrnrennen,lKNDZSLDK ikk ga dodod
ik heb morgenfdkslokcfjgdjfkjdrnscb spreekbeurt van natuurwetenschappen over gekweekt vleees ( jaa interessant he) en ik doe dus aleleen terwijl de rest in duo's is yay
maar ff serieus ik weet niet eens hoe lang het moet zijn lol maar oke dit is dus wat ik heb maar ik ga het dan wel meer in eigenwoorden vertellen maar oke ff serieus
Gekweekt vlees is echt vlees zonder dierenleed, datkunstmatig in een laboratorium wordt gekweekt uit stamcellen van dieren. Het is een gunstig alternatief aangezien de traditionele vleesproductie zeer
inefficiënt is. Het is duur, belastend voor het milieu, veroorzaakt dierenleed en zal moeilijk in staat blijven om aan de groeiende menselijke vraag naar
vlees te blijven voldoen.
Voor- en nadelen
Voordelen zijn dat er geen dieren meer nodig zijn voor hetmaken van vlees, en er is ook minder land en water nodig voor dezelfde
hoeveelheid voedsel.Een nadeel van(eventueel) kweekvlees is het gebruik van (embryonale) stamcellen. Een ander
mogelijk bezwaar kan de kostprijs zijn. In het huidige stadium is sprake van
zeer hoge kosten mede vanwege de speciale voedingsbodem die moet worden
gebruikt. Om consumenten een betaalbaar (en geaccepteerd) product te kunnen
leveren, dient goedkopere grondstof gevonden te worden. Tenslotte is het
zeer de vraag of de eetkwaliteit (de bite & het mondgevoel), smakelijkheid,
variatie en diversiteit van vlees ooit kan worden bereikt met een kunstmatig
product.
Voedselveiligheid
Bij hetmaken van kweekvlees wordt (in principe) geen gebruik gemaakt van dieren, zodat
er geen vraagstukken zijn rond het beheersen van dierziektes. Bovendien zou de
kans op die dierziektes, die overdraagbaar zijn op mensen kunnen verminderen.
Daar staat tegenover dat het kweken van vleesweefsel plaats zou vindt onder
omstandigheden, waar ziekmakende organismen in de regel ook goed gedijen. Dus
dienen zeer hoge kwaliteitseisen te worden gesteld aan een (steriele)
productieomgeving en garanties voor de voedselveiligheid.
Ontwikkeling
Onderzoekersdie kunstmatig vlees proberen te maken, doen dat door het (laten) vermeerderen
van losse cellen. De wetenschappers maken gebruik maken van spiercellen, maar
ook van embryonale stamcellen. Onder de juiste omstandigheden kunnen deze zich
vermeerderen. Het resultaat is een soep van spiercellen. De vermeerderde cellen
worden gescheiden van de gebruikte voeding, zodat een vlezige massa ontstaat.
zou dat genoeg zijn lol ik heb echt geen idee hoe lang het moet duren maar anderen hebben onderwerpen waar je amper iets van vindt op internet dus het kan toch niet te lang moeten duerendrnrennen,lKNDZSLDK ikk ga dodod



0
0
0
0
Om mee te kunnen praten op het forum dien je ingelogd te zijn.Nog geen account? 


16