Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Bluesweater
Wie wilt een kerstkaartje? 🎄
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om mee te kunnen praten op het forum dien je ingelogd te zijn.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
17 van de 24 sterren behaald

Forum

Algemeen < Algemeen Pagina: | Volgende | Laatste
Serieuze vraag mbt corona beleid &horeca
Anoniem
Wereldberoemd



Waarom is er zoveel druk van de horeca.


Wat maakt het uit dat veel zaken failliet gaan? Horeca is een van de eersten die weer openen zodra het na een crisis goed gaat. 

Ja het is niet fijn voor de ondernemers. Maar het was sowieso al niet goed geregeld qua CAO.

In hoeverre moeten andere mensen de lasten van deze ondernemers (die een risico namen door te ondernemen) gaan dragen? (Lasten als financieel maar ook werkdruk bij zorgpersoneel)


- dit zeg ik naar aanleiding van een dreigbrief van de horeca dat ze op 17 januari weer open willen-
- disclaimer het is niet dat ik tegen het redden van de horeca ben he-

Please tell me your opinion.
Demi
Wereldberoemd



Nou het lijkt mij eerlijk gezegd best wel veel uit te maken als dalijk een groot aantal horecazaken over de kop gaat; ondernemers die geen inkomen meer hebben, daarnaast nog veel personeel dat zonder baan zit. Lijkt me best wel kut, ook financieel gezien. Het zou je zaak maar zijn, of die van je ouders, of je zou er zelf maar werken... 

En daarbij is het beleid natuurlijk ook hartstikke krom. Er zijn genoeg horecabedrijven die makkelijk een X aantal personen op een relatief veilige wijze kunnen huisvesten - veeeeeel veiliger als de onzin die we bijvoorbeeld gister zagen in de grote steden tijdens Black Friday (of denk maar aan grotere binnensteden, bouwmarkten, de gemiddelde Albert Heijn of Action, ...) 
Anoniem
Minister of Pop



Ik zie het verschil tussen horeca en winkels om eerlijk te zijn niet echt qua besmetting, dus in die zin snap ik niet dat precies die sector zo lang dicht moet zijn en andere sectoren waar het misschien wel een groter probleem is niet.

Dus het is op dit moment een benadeelde positie.

Ben het ook niet eens met het dreigen, maar die vergoedingen vallen in ieder geval wel tegen en het is scheef in verhouding
Anoniem
Wereldberoemd



Demi schreef:
Nou het lijkt mij eerlijk gezegd best wel veel uit te maken als dalijk een groot aantal horecazaken over de kop gaat; ondernemers die geen inkomen meer hebben, daarnaast nog veel personeel dat zonder baan zit. Lijkt me best wel kut, ook financieel gezien. Het zou je zaak maar zijn, of die van je ouders, of je zou er zelf maar werken... 

En daarbij is het beleid natuurlijk ook hartstikke krom. Er zijn genoeg horecabedrijven die makkelijk een X aantal personen op een relatief veilige wijze kunnen huisvesten - veeeeeel veiliger als de onzin die we bijvoorbeeld gister zagen in de grote steden tijdens Black Friday (of denk maar aan grotere binnensteden, bouwmarkten, de gemiddelde Albert Heijn of Action, ...) 
Ah oke

Nja is een lastige kosten/baten analyse natuurlijk
Anoniem
Wereldberoemd



Sas schreef:
Ik zie het verschil tussen horeca en winkels om eerlijk te zijn niet echt qua besmetting, dus in die zin snap ik niet dat precies die sector zo lang dicht moet zijn en andere sectoren waar het misschien wel een groter probleem is niet.

Dus het is op dit moment een benadeelde positie.

Ben het ook niet eens met het dreigen, maar die vergoedingen vallen in ieder geval wel tegen en het is scheef in verhouding
Is het niet omdat winkels in een 1e levensbehoefte voorzien en horeca als "luxe uitje"? 
Anoniem
Popster



"wat maakt het uit dat veel zaken failliet gaan"

lmao
Anoniem
Minister of Pop



Elf schreef:
Sas schreef:
Ik zie het verschil tussen horeca en winkels om eerlijk te zijn niet echt qua besmetting, dus in die zin snap ik niet dat precies die sector zo lang dicht moet zijn en andere sectoren waar het misschien wel een groter probleem is niet.

Dus het is op dit moment een benadeelde positie.

Ben het ook niet eens met het dreigen, maar die vergoedingen vallen in ieder geval wel tegen en het is scheef in verhouding
Is het niet omdat winkels in een 1e levensbehoefte voorzien en horeca als "luxe uitje"? 
Kledingwinkels zijn in mijn ogen geen levensbehoefte, maar ik denk wel dat dit de basis was van het gedachtegoed 
Anoniem
Wereldberoemd



Sami schreef:
"wat maakt het uit dat veel zaken failliet gaan"

lmao
Ik bedoelde het meer als gedachtengoed. Maar je kan er ook om lachen ja

(Om kritisch te denken moet zo nu en dan ook vragen stellen uit de duivelshoek)
Anoniem
Wereldberoemd



Ik denk dat het de horeca ook vooral gaat om het feit dat het beleid niet helemaal eerlijk is. Gisteren stonden er bijv. duizenden mensen in de rij voor de Outlet in Roermond; er stond een rij van hier tot Tokio waarbij vrijwel niemand zich aan de 1,5 meter afstand hield. Plus, dan hebben we het nog niet eens over het feit dat daar winkels als Prada en Gucci liggen, die naar mijn idee de inkomsten nog het minst hard nodig hebben. Tegelijkertijd moeten horecazaken weken dicht om de veiligheid en gezondheid van de mens te waarborgen, terwijl je in horecazaken naar mijn idee de regels beter kunt toepassen dan in een te drukke winkel(straat).

Wat jouw vraag in hoeverre anderen de lasten van ondernemers moeten dragen betreft... Dat lijkt mij nogal kort door te bocht. Als we die gedachtegang overal op zouden toepassen, dan zouden we bijv. mensen die zichzelf in coma zuipen geen zorg meer moeten bieden, omdat die mensen van tevoren al konden weten waar overmatig alcoholgebruik toe zou kunnen leiden. Ik denk dus dat die 'eigen schuld, dikke bult'-vlieger niet in iedere situatie opgaat. 
Anoniem
Wereldberoemd



Nuts schreef:
Ik denk dat het de horeca ook vooral gaat om het feit dat het beleid niet helemaal eerlijk is. Gisteren stonden er bijv. duizenden mensen in de rij voor de Outlet in Roermond; er stond een rij van hier tot Tokio waarbij vrijwel niemand zich aan de 1,5 meter afstand hield. Plus, dan hebben we het nog niet eens over het feit dat daar winkels als Prada en Gucci liggen, die naar mijn idee de inkomsten nog het minst hard nodig hebben. Tegelijkertijd moeten horecazaken weken dicht om de veiligheid en gezondheid van de mens te waarborgen, terwijl je in horecazaken naar mijn idee de regels beter kunt toepassen dan in een te drukke winkel(straat).

Wat jouw vraag in hoeverre anderen de lasten van ondernemers moeten dragen betreft... Dat lijkt mij nogal kort door te bocht. Als we die gedachtegang overal op zouden toepassen, dan zouden we bijv. mensen die zichzelf in coma zuipen geen zorg meer moeten bieden, omdat die mensen van tevoren al konden weten waar overmatig alcoholgebruik toe zou kunnen leiden. Ik denk dat die 'eigen schuld, dikke bult'-vlieger niet in elk geval opgaat. 
Ah ja dat makes sense, ik snap dat inderdaad ook wel.

Ja ik snap dat eigenlijk ook wel. Ik denk meer ook dat ik gewoon benieuwd zijn wat de blijvende schade is van corona op de samenleving hoe we hem kenden. 

Dankjewel voor je antwoord
Anoniem
Wereldberoemd



Elf schreef:
Nuts schreef:
Ik denk dat het de horeca ook vooral gaat om het feit dat het beleid niet helemaal eerlijk is. Gisteren stonden er bijv. duizenden mensen in de rij voor de Outlet in Roermond; er stond een rij van hier tot Tokio waarbij vrijwel niemand zich aan de 1,5 meter afstand hield. Plus, dan hebben we het nog niet eens over het feit dat daar winkels als Prada en Gucci liggen, die naar mijn idee de inkomsten nog het minst hard nodig hebben. Tegelijkertijd moeten horecazaken weken dicht om de veiligheid en gezondheid van de mens te waarborgen, terwijl je in horecazaken naar mijn idee de regels beter kunt toepassen dan in een te drukke winkel(straat).

Wat jouw vraag in hoeverre anderen de lasten van ondernemers moeten dragen betreft... Dat lijkt mij nogal kort door te bocht. Als we die gedachtegang overal op zouden toepassen, dan zouden we bijv. mensen die zichzelf in coma zuipen geen zorg meer moeten bieden, omdat die mensen van tevoren al konden weten waar overmatig alcoholgebruik toe zou kunnen leiden. Ik denk dat die 'eigen schuld, dikke bult'-vlieger niet in elk geval opgaat. 
Ah ja dat makes sense, ik snap dat inderdaad ook wel.

Ja ik snap dat eigenlijk ook wel. Ik denk meer ook dat ik gewoon benieuwd zijn wat de blijvende schade is van corona op de samenleving hoe we hem kenden. 

Dankjewel voor je antwoord
Graag gedaan, hoor! Ik ben ook wel benieuwd naar de gevolgen van alles omtrent corona. De zorg, de economie... Ik denk dat volledig herstel (als dat überhaupt al mogelijk is) nog wel even gaat duren. 
Anoniem
Wereldberoemd



Ik als horecamedewerker vind de zin "wat maakt het uit als ze failliet gaan" best kut haha. Voor mij is het niet m'n toekomst, maar ik zie wel collega's die gewoon hun hele hart in zo'n zaak stoppen en natuurlijk de eigenaren die al hun geld hebben geïnvesteerd, daarbij kan ik echt niet denken "wat maakt het nou uit"

daarnaast vind ik ook dat de horeca sowieso bijna de hele coronatijd al benadeeld wordt en zeker de tweede golf. Ik vind het echt raar dat musea en pretparken enzo open mogen blijven, en horeca meteen helemaal op slot moet. Zeker als ik ook kijk naar hoe goed wij ons hebben moeten aanpassen en ons best hebben gedaan om alle regels na te leven. Er zijn er dan vast die 'het verpest hebben voor de rest' maar het voelt echt alsof je wordt genaaid waar je bij staat.

Daarentegen vind ik dreigen om weer open te gaan wel dom en heel onverantwoord. ik weet niet wat ze in die brief hebben gezet hoor en corona is gewoon serieus en tot dit tijd zijn de maatregelen gewoon nodig. het voelt alleen wel echt alsof de horeca  hier steeds de dupe van is, en zeker als mensen gaan zeggen dat het niets boeit als we failliet gaan haha
Anoniem
Internationale ster



Als dochter van twee mensen die een horecazaak hebben en zelf als jobstudent werk in een local coffeeshop is de zijn wat maakt het uit als ze failliet gaan wat toondoof. Het maakt heel veel uit? Beide mijn ouders hebben geen diploma en zouden heel moeilijk ander werk vinden. Ook is die zaak hun levenswerk ( ze houden 'm al 23 open). 

Er worden ook heel veel beloftes gedaan aan de horeca van overbruggingen etc. terwijl het soms heel lang duurt voor ze ook écht gerealiseerd was.
De horeca is ook al heel de tijd benadeeld. We waren als eerste dicht en mochten als laatste weer open, waarna we weer als eerste dicht mochten. Het was nochtans bij de meeste heel veilig, overal handgel, tafels uit elkaar, plexischermen.

Die dreigbrief is idd niet helemaal oké, maar ik snap hun frustraties helemaal.
Anoniem
Wereldberoemd



Squilia schreef:
Ik als horecamedewerker vind de zin "wat maakt het uit als ze failliet gaan" best kut haha. Voor mij is het niet m'n toekomst, maar ik zie wel collega's die gewoon hun hele hart in zo'n zaak stoppen en natuurlijk de eigenaren die al hun geld hebben geïnvesteerd, daarbij kan ik echt niet denken "wat maakt het nou uit"

daarnaast vind ik ook dat de horeca sowieso bijna de hele coronatijd al benadeeld wordt en zeker de tweede golf. Ik vind het echt raar dat musea en pretparken enzo open mogen blijven, en horeca meteen helemaal op slot moet. Zeker als ik ook kijk naar hoe goed wij ons hebben moeten aanpassen en ons best hebben gedaan om alle regels na te leven. Er zijn er dan vast die 'het verpest hebben voor de rest' maar het voelt echt alsof je wordt genaaid waar je bij staat.

Daarentegen vind ik dreigen om weer open te gaan wel dom en heel onverantwoord. ik weet niet wat ze in die brief hebben gezet hoor en corona is gewoon serieus en tot dit tijd zijn de maatregelen gewoon nodig. het voelt alleen wel echt alsof de horeca  hier steeds de dupe van is, en zeker als mensen gaan zeggen dat het niets boeit als we failliet gaan haha
Ja oke misschien was mijn woordkeuze bot en niet echt over nagedacht. Ik bedoelde het meer als theoretische beredenering, niet nagedacht over het sentiment. Sorry als je je beledigt voelt.

Ja dat punt maakte Nuts ook al. Dit snap ik ook eigenlijk niet goed, waarom pretparken wel. (Ik dacht tbh dat deze ook dicht waren)

Lijkt me ook dat het lastig is omdat er als horeca zo weinig collectief geregeld is. Maar het is lastig om te lezen omdat ik van een familie kom waar eigenlijk meer dan de helft in de zorg werkt. Ze hebben het echt al heel zwaar en ook met de mentale werkdruk. Want de tijd die ze kwijt zijn aan corona kunnen ze soms letterlijk een mensenleven mee verbeteren /redden als die patiënten ook mentale problemen ervaren van hetgeen waar ze zorg voor nodig hebben. 
Anoniem
Wereldberoemd



Elf schreef:
Squilia schreef:
Ik als horecamedewerker vind de zin "wat maakt het uit als ze failliet gaan" best kut haha. Voor mij is het niet m'n toekomst, maar ik zie wel collega's die gewoon hun hele hart in zo'n zaak stoppen en natuurlijk de eigenaren die al hun geld hebben geïnvesteerd, daarbij kan ik echt niet denken "wat maakt het nou uit"

daarnaast vind ik ook dat de horeca sowieso bijna de hele coronatijd al benadeeld wordt en zeker de tweede golf. Ik vind het echt raar dat musea en pretparken enzo open mogen blijven, en horeca meteen helemaal op slot moet. Zeker als ik ook kijk naar hoe goed wij ons hebben moeten aanpassen en ons best hebben gedaan om alle regels na te leven. Er zijn er dan vast die 'het verpest hebben voor de rest' maar het voelt echt alsof je wordt genaaid waar je bij staat.

Daarentegen vind ik dreigen om weer open te gaan wel dom en heel onverantwoord. ik weet niet wat ze in die brief hebben gezet hoor en corona is gewoon serieus en tot dit tijd zijn de maatregelen gewoon nodig. het voelt alleen wel echt alsof de horeca  hier steeds de dupe van is, en zeker als mensen gaan zeggen dat het niets boeit als we failliet gaan haha
Ja oke misschien was mijn woordkeuze bot en niet echt over nagedacht. Ik bedoelde het meer als theoretische beredenering, niet nagedacht over het sentiment. Sorry als je je beledigt voelt.

Ja dat punt maakte Nuts ook al. Dit snap ik ook eigenlijk niet goed, waarom pretparken wel. (Ik dacht tbh dat deze ook dicht waren)

Lijkt me ook dat het lastig is omdat er als horeca zo weinig collectief geregeld is. Maar het is lastig om te lezen omdat ik van een familie kom waar eigenlijk meer dan de helft in de zorg werkt. Ze hebben het echt al heel zwaar en ook met de mentale werkdruk. Want de tijd die ze kwijt zijn aan corona kunnen ze soms letterlijk een mensenleven mee verbeteren /redden als die patiënten ook mentale problemen ervaren van hetgeen waar ze zorg voor nodig hebben. 
Ja precies, ik vind zelf ook echt dat de horeca dicht moet blijven en we eerst corona onder controle moeten krijgen, want ook ik lees echt de berichten over de hoge werkdruk in ze zorg. Hoe graag ik ook weer wil werken en lekker uit wil gaan enzo, het kan gewoon niet. De maatregelen zijn nodig, maar enkel de horeca sluiten gaat corona niet oplossen. De frustratie komt inderdaad meer daar vandaan, dat we zo erg benadeeld worden
Anoniem
Wereldberoemd



nou we wonen in NL en als mensen werkeloos thuis zitten doordat bijvoorbeeld hun zaak naar de klote is ivm corona, dan komen ze in bijstandsregelingen etc terecht 
en dat kost "andere mensen" ook geld (daarom betalen we o.a. belasting), dus "lasten dragen van anderen" gebeurt sowieso wel?!

ga 't even heel plat zeggen maar in nederland dragen we lasten voor elkaar omdat we een fuck geven om elkaar en elkaars welzijn woohoo
Plaats een reactie
Reageer
Om nieuwe berichten te laden: ingeschakeld
Pagina: | Volgende | Laatste