Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Anoniem
AWAEAEA3AEA3A3A3AEAEAWAWAEAW
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om mee te kunnen praten op het forum dien je ingelogd te zijn.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
17 van de 24 sterren behaald

Forum

Algemeen < Algemeen Pagina: | Volgende | Laatste
SCHEIKUNDE HELP
Chrysalism
Internationale ster



Ik moet voor maandag een diagnostische toets maken dusss als ik de vragen hier post kunnen jullie ze dan beantwoorden? Hahaha ^^ 

Wishbone
Wereldberoemd



Ik heb al jaren geen scheikunde meer gehad en kan het voor geen meter ;p


Dus hh
Fowley
YouTube-ster



Wishbone schreef:
Ik heb al jaren geen scheikunde meer gehad en kan het voor geen meter ;p


Dus hh
Ja sorry anders kon ik je helpen in mn huiswerkshopje 
Varamyr
Wereldberoemd



Welk niveau?
Silhouette
Landelijke ster



Ik kan je heel misschien helpen? 
Hangt ervan af waarmee (en welk niveau je doet)
Chrysalism
Internationale ster



Dit is vraag 1;
Kleurloze huishoudazijn bestaat hoofdzakelijk uit 2 stoffen. Een van die 2 stoffen is azijnzuur. Azijnzuur heeft een kookpunt van 118o celsius. Huishoudazijn bevat 3 massaprocenten azijnzuur.
Annemieke gaat huishoudazijn destilleren.

Uit welke stof bestaat het destillaat voornamelijk?



Hier kan ik uitkiezen;
-alcohol
-water
-azijnzuur

Ik zit btw op 3 VWO
Silhouette
Landelijke ster



Chrysalism schreef:
Dit is vraag 1;
Kleurloze huishoudazijn bestaat hoofdzakelijk uit 2 stoffen. Een van die 2 stoffen is azijnzuur. Azijnzuur heeft een kookpunt van 118o celsius. Huishoudazijn bevat 3 massaprocenten azijnzuur.
Annemieke gaat huishoudazijn destilleren.
Uit welke stof bestaat het destillaat voornamelijk?



Hier kan ik uitkiezen;
-alcohol
-water
-azijnzuur

Ik zit btw op 3 VWO
Ik neem aan dat je een stof moet kiezen,
in dit geval is het ( als ik het goed goed heb) alcohol.
Dit komt omdat alcohol het laagste kookpunt heeft (van ong. 80 C.) van de drie
Je moet het mengsel dus verwarmen met 80 C, omdat je dan een stof hebt als destillaat. (dus het alcohol)
Als je het gaat verwarmen op 100 C wordt het destillaat alcohol en water en als je het gaat verwarmen met 118 C, wordt het hele mengsel het destillaat.

(ik heb geen idee of dit duidelijk is... oeps)
Maar ik neem aan dat het antwoord in dit geval alcohol is?
Varamyr
Wereldberoemd



Silhouette schreef:
Chrysalism schreef:
Dit is vraag 1;
Kleurloze huishoudazijn bestaat hoofdzakelijk uit 2 stoffen. Een van die 2 stoffen is azijnzuur. Azijnzuur heeft een kookpunt van 118o celsius. Huishoudazijn bevat 3 massaprocenten azijnzuur.
Annemieke gaat huishoudazijn destilleren.
Uit welke stof bestaat het destillaat voornamelijk?



Hier kan ik uitkiezen;
-alcohol
-water
-azijnzuur

Ik zit btw op 3 VWO
Ik neem aan dat je een stof moet kiezen,
in dit geval is het ( als ik het goed goed heb) alcohol.
Dit komt omdat alcohol het laagste kookpunt heeft (van ong. 80 C.) van de drie
Je moet het mengsel dus verwarmen met 80 C, omdat je dan een stof hebt als destillaat. (dus het alcohol)
Als je het gaat verwarmen op 100 C wordt het destillaat alcohol en water en als je het gaat verwarmen met 118 C, wordt het hele mengsel het destillaat.

(ik heb geen idee of dit duidelijk is... oeps)
Maar ik neem aan dat het antwoord in dit geval alcohol is?
ja, je hebt gelijk hoor hahah
Chrysalism
Internationale ster



Silhouette schreef:
Chrysalism schreef:
Dit is vraag 1;
Kleurloze huishoudazijn bestaat hoofdzakelijk uit 2 stoffen. Een van die 2 stoffen is azijnzuur. Azijnzuur heeft een kookpunt van 118o celsius. Huishoudazijn bevat 3 massaprocenten azijnzuur.
Annemieke gaat huishoudazijn destilleren.
Uit welke stof bestaat het destillaat voornamelijk?



Hier kan ik uitkiezen;
-alcohol
-water
-azijnzuur

Ik zit btw op 3 VWO
Ik neem aan dat je een stof moet kiezen,
in dit geval is het ( als ik het goed goed heb) alcohol.
Dit komt omdat alcohol het laagste kookpunt heeft (van ong. 80 C.) van de drie
Je moet het mengsel dus verwarmen met 80 C, omdat je dan een stof hebt als destillaat. (dus het alcohol)
Als je het gaat verwarmen op 100 C wordt het destillaat alcohol en water en als je het gaat verwarmen met 118 C, wordt het hele mengsel het destillaat.

(ik heb geen idee of dit duidelijk is... oeps)
Maar ik neem aan dat het antwoord in dit geval alcohol is?
Oh tysm, ik moet gewoon de antwoorden invullen, ik snap sws niks van Scheikunde haha <33 Maar tysm!! Als ik jullie meer mag vragen zou zo fijn zijn lol
Silhouette
Landelijke ster



Varamyr schreef:
Silhouette schreef:
Chrysalism schreef:
Dit is vraag 1;
Kleurloze huishoudazijn bestaat hoofdzakelijk uit 2 stoffen. Een van die 2 stoffen is azijnzuur. Azijnzuur heeft een kookpunt van 118o celsius. Huishoudazijn bevat 3 massaprocenten azijnzuur.
Annemieke gaat huishoudazijn destilleren.
Uit welke stof bestaat het destillaat voornamelijk?



Hier kan ik uitkiezen;
-alcohol
-water
-azijnzuur

Ik zit btw op 3 VWO
Ik neem aan dat je een stof moet kiezen,
in dit geval is het ( als ik het goed goed heb) alcohol.
Dit komt omdat alcohol het laagste kookpunt heeft (van ong. 80 C.) van de drie
Je moet het mengsel dus verwarmen met 80 C, omdat je dan een stof hebt als destillaat. (dus het alcohol)
Als je het gaat verwarmen op 100 C wordt het destillaat alcohol en water en als je het gaat verwarmen met 118 C, wordt het hele mengsel het destillaat.

(ik heb geen idee of dit duidelijk is... oeps)
Maar ik neem aan dat het antwoord in dit geval alcohol is?
ja, je hebt gelijk hoor hahah
Oke mooi :p
Varamyr
Wereldberoemd



Chrysalism schreef:
Silhouette schreef:
Chrysalism schreef:
Dit is vraag 1;
Kleurloze huishoudazijn bestaat hoofdzakelijk uit 2 stoffen. Een van die 2 stoffen is azijnzuur. Azijnzuur heeft een kookpunt van 118o celsius. Huishoudazijn bevat 3 massaprocenten azijnzuur.
Annemieke gaat huishoudazijn destilleren.
Uit welke stof bestaat het destillaat voornamelijk?



Hier kan ik uitkiezen;
-alcohol
-water
-azijnzuur

Ik zit btw op 3 VWO
Ik neem aan dat je een stof moet kiezen,
in dit geval is het ( als ik het goed goed heb) alcohol.
Dit komt omdat alcohol het laagste kookpunt heeft (van ong. 80 C.) van de drie
Je moet het mengsel dus verwarmen met 80 C, omdat je dan een stof hebt als destillaat. (dus het alcohol)
Als je het gaat verwarmen op 100 C wordt het destillaat alcohol en water en als je het gaat verwarmen met 118 C, wordt het hele mengsel het destillaat.

(ik heb geen idee of dit duidelijk is... oeps)
Maar ik neem aan dat het antwoord in dit geval alcohol is?
Oh tysm, ik moet gewoon de antwoorden invullen, ik snap sws niks van Scheikunde haha <33 Maar tysm!! Als ik jullie meer mag vragen zou zo fijn zijn lol
van mij mag het altijd hahah, maar ik weet niet alles ofc
Silhouette
Landelijke ster



Chrysalism schreef:
Silhouette schreef:
Chrysalism schreef:
Dit is vraag 1;
Kleurloze huishoudazijn bestaat hoofdzakelijk uit 2 stoffen. Een van die 2 stoffen is azijnzuur. Azijnzuur heeft een kookpunt van 118o celsius. Huishoudazijn bevat 3 massaprocenten azijnzuur.
Annemieke gaat huishoudazijn destilleren.
Uit welke stof bestaat het destillaat voornamelijk?



Hier kan ik uitkiezen;
-alcohol
-water
-azijnzuur

Ik zit btw op 3 VWO
Ik neem aan dat je een stof moet kiezen,
in dit geval is het ( als ik het goed goed heb) alcohol.
Dit komt omdat alcohol het laagste kookpunt heeft (van ong. 80 C.) van de drie
Je moet het mengsel dus verwarmen met 80 C, omdat je dan een stof hebt als destillaat. (dus het alcohol)
Als je het gaat verwarmen op 100 C wordt het destillaat alcohol en water en als je het gaat verwarmen met 118 C, wordt het hele mengsel het destillaat.

(ik heb geen idee of dit duidelijk is... oeps)
Maar ik neem aan dat het antwoord in dit geval alcohol is?
Oh tysm, ik moet gewoon de antwoorden invullen, ik snap sws niks van Scheikunde haha <33 Maar tysm!! Als ik jullie meer mag vragen zou zo fijn zijn lol
Yw ^^

Je kan gerust meer vragen :)
Chrysalism
Internationale ster



Okeoke vraaaag 2;
 Jood lost goed op in alcohol en slecht op in water.
Keukenzout lost slecht op in alcohol en goed in water.
Men wil een mengsel van jood en keukenzout scheiden
door een vloeistof toe te voegen en daarna te filtreren.
Welke van de vloeistoffen alcohol en water kan men
daarvoor gebruiken?



Antwoorden waar ik uit kan kiezen;
-Zowel alcohol als water
-Alleen alcohol
-Alleen water
-Geen van beide vloeistoffen
Despoina
Wereldberoemd



Chrysalism schreef:
Okeoke vraaaag 2;
 Jood lost goed op in alcohol en slecht op in water.
Keukenzout lost slecht op in alcohol en goed in water.
Men wil een mengsel van jood en keukenzout scheiden
door een vloeistof toe te voegen en daarna te filtreren.
Welke van de vloeistoffen alcohol en water kan men
daarvoor gebruiken?


Antwoorden waar ik uit kan kiezen;
-Zowel alcohol als water
-Alleen alcohol
-Alleen water
-Geen van beide vloeistoffen
Zowel alcohol als water
Want beide stoffen lossen op en verschillende vloeistoffen eerst doe je bv alcohol en filtreer je het 
Keukenzoit blijft over 
En dan hetzelfde me water
Zo denk ik toch

Annee laat mr want dan zit je met het probleem da die ene stof nog is ipgelost
Varamyr
Wereldberoemd



Chrysalism schreef:
Okeoke vraaaag 2;
 Jood lost goed op in alcohol en slecht op in water.
Keukenzout lost slecht op in alcohol en goed in water.
Men wil een mengsel van jood en keukenzout scheiden
door een vloeistof toe te voegen en daarna te filtreren.
Welke van de vloeistoffen alcohol en water kan men
daarvoor gebruiken?


Antwoorden waar ik uit kan kiezen;
-Zowel alcohol als water
-Alleen alcohol
-Alleen water
-Geen van beide vloeistoffen
Ik zou zeggen geen van beide, omdat ik geen mogelijkheid inzie dan het gebruik van destilleren
Silhouette
Landelijke ster



Varamyr schreef:
Chrysalism schreef:
Okeoke vraaaag 2;
 Jood lost goed op in alcohol en slecht op in water.
Keukenzout lost slecht op in alcohol en goed in water.
Men wil een mengsel van jood en keukenzout scheiden
door een vloeistof toe te voegen en daarna te filtreren.
Welke van de vloeistoffen alcohol en water kan men
daarvoor gebruiken?


Antwoorden waar ik uit kan kiezen;
-Zowel alcohol als water
-Alleen alcohol
-Alleen water
-Geen van beide vloeistoffen
Ik zou zeggen geen van beide, omdat ik geen mogelijkheid inzie dan het gebruik van destilleren
maar je destilleert het nu niet, je filtreert het, dus het is als het goed is gewoon mogelijk :p
Plaats een reactie
Reageer
Om nieuwe berichten te laden: ingeschakeld
Pagina: | Volgende | Laatste