Nachtbloem schreef: Ontbijt: 2 volkoren boterhammen met boter en beleg Middag: 2 volkoren boterhammen met boter en beleg (als ik moet werken eet ik er 3) Eind van de middag: 2 volkoren boterhammen met boter en beleg (als ik moet werken 1)
marxke schreef: Ik probeer altijd gezond te eten... maar uh 9.00 yoghurt met cruesli 10.00 appel/peer 13.00 2 mueslibollen 15.00 meer fruit 18.00 avondeten
Perseverance schreef: in bruin brood zitten meer vezels en mineralen
Aa vandaar ikhaal die dingen altijd door elkaar. Want met bvb kaas vind ik bruin veel lekkerder. Maar met een eitje wit weer lekekrder
volkoren is nog weer met meer zooi dan bruin is weer gezonder
Wit Knipwit, casinowit, tijgerwit, ciabatta, kaiserbroodjes: witbrood is er in veel varianten. Bakkers maken witbrood van bloem: het gemalen binnenste van de graankorrel, dat de meelkern heet. Witbrood levert energie, vezels, vitamines en mineralen, maar minder dan in bruin- of volkorenbrood. Bruin Bruinbrood maken bakkers van tarwemeel: meel is een combinatie van bloem en volkorenmeel. In volkorenmeel zit de hele graankorrel: de meelkern, de zemel én de kiem. Hoe meer volkorenmeel de bakker gebruikt, hoe rijker de smaak van het bruinbrood en hoe meer goede voedingsstoffen het bevat. Volkoren Brood mag alleen volkoren heten, wanneer de graankorrel in zijn natuurlijk verhouding wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door het gebruik van volkorenmeel. Of het meel nu fijn of grof gemalen is, maakt geen verschil. Het blijft volkorenbrood. Volkorenbrood heeft de volle smaak van graan en bevat een vergelijkbare hoeveelheid energie als wit- en bruinbrood, maar de meeste vezels, vitamines en mineralen. Meergranen De naam zegt het al: meergranenbrood is, naast tarwe of rogge, gemaakt van meerdere graansoorten. Bakkers maken meergranenbrood op basis van bloem, volkorenmeel of een combinatie daarvan. Meergranenbrood komt dus voor in de soorten wit, bruin en volkoren.