Bollie schreef: Ik ben al de menu voor mijn Kerst en nieuwjaar aan het opstellen. Ik kook elk jaar en wil toch wel vroeg op voorhand weten wat ik precies ga koken. Ik maak het dessert ook altijd al een keer op voorhand zodat ik weet dat het lekker word.
Maar wat voor dessert zou ik maken? (kan er 2 kiezen. 1 kerst en 1 nieuwjaar)
Hier wat ideeën waar ik uit wil kiezen (heb je zelf nog iets beter in je hoofd laten maar weten)
1 Witte chocolade panna cotta met frambozencoulis
2 Moelleux met framboos (of kaneelappel) vulling
3 witte chocolade mousse met speculaas laagjes en bessen coulis
4 peer (zacht gemaakt en met kaneel) met chocoladecake en meringue
5 tiramisu met rood fruit
6 appelkaneel creme taart
7 rode bessen of appelkaneel crumble
8. Fruit in gesmolten witte en melkchocolade doppen
Squilia schreef: vind 4 wel een kerstig dessert. 8 zou ik niet doen, dat vind ik te basic voor de feestdagen. verder ben ik ook nooit echt fan van die laagjes desserts zoals bij 3 of 5.
Siraxta schreef: Ik heb gestemd op 3, maar eigenlijk vind ik 1 en 3 allebei even lekker. 8 is wel leuk/lekker voor na het gourmetten ofzo, maar als je echt een maaltijd gaat koken dan vind ik dat er niet zo goed bij passen.