Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om mee te kunnen praten op het forum dien je ingelogd te zijn.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
17 van de 24 sterren behaald

Forum

Algemeen < Algemeen
Ik werk in de horeca
Philanthropique
Internationale ster



En ik ga vandaag bij iemand waarvan ik denk dat die er wat aan kan doen (ik heb al geprobeerd bij mijn manager maar hem boeit het totaal niet)  ‘klagen’ over de situatie op mijn werk omdat die niet normaal is. Maar ik vraag me af of ik ook kan klagen over het feit dat mijn manager me 6 dagen na elkaar in plant (waarvan 4 sluitingen na elkaar en dan een opening er vlak na) of ben ik dan aan het overdrijven en kan dat eigenlijk wel gewoon? 

we zijn heeeeeeel erg onderbemand waardoor je echt constant al het werk zelf moet doen en verdrinkt in het werk,  dus je zit echt geen seconde stil, 6 dagen lang. Maar ik denk dat 6 dagen na elkaar werken wel gewoon mag mar het is niet gewoon 6 dagen achter een bureau zitten (al is dat ook werken) maar ik bedoel dat ik constant in beweging ben. En ik ben gewoon echt moeeeeee


dus is het overdreven om dat puntje er bij te nemen of is dat eigenlijk gewoon iets normaal?
Anoniem
Landelijke ster



Zoveel dagen achter elkaar werken kan wel. Een regel is dat er minimaal 11 uur tussen je diensten moet zitten. Dus als jij op dag 1 moet sluiten en de volgende dag moet openen, dan kan dat dus vaak niet omdat je die 11 uur rust moet krijgen.

Hier staan alle regels:
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/werktijden/vraag-en-antwoord/wettelijke-regels-werktijden-en-rus....


En wat voor contract heb je? 0-uren? Want dan kun je gewoon zeggen dat je dit niet meer gaat doen en je maximaal 5 dagen per week wilt werken bijvoorbeeld. Wordt je dan toch ingepland, dan direct het gesprek aangaan en zeggen dat je dag 6 niet komt. 

Maar meestal is het zinloos om over dit soort dingen in gesprek te gaan. Dan zou ik lekker een ander horecabaantje zoeken waar je dit gezeik niet hebt en die zich wel gewoon aan de regels houden. Ze zijn dus niet voor niks onderbemand. 
Philanthropique
Internationale ster



We staan letterlijk met 2 mensen voor een best wel groot restaurant, we moeten het eten zelf maken ( wel maar 1 soort gerecht) en zelf opdienen, afruimen, tafels terug opdekken, afwassen,  opruimen en alles netjes achter laten en het restaurant sluiten terwijl heel de stad volzit omdat er een evenement is in de stad. Dat is toch niet normaal? En zo gaat het er wel vaker aan toe 

als je dat 6 dagen na elkaar doet is dat echt vermoeiend maar vgm mag 6 dagen na elkaar werken gewoon
Anoniem
Landelijke ster



Philanthropique schreef:
We staan letterlijk met 2 mensen voor een best wel groot restaurant, we moeten het eten zelf maken ( wel maar 1 soort gerecht) en zelf opdienen, afruimen, tafels terug opdekken, afwassen,  opruimen en alles netjes achter laten en het restaurant sluiten terwijl heel de stad volzit omdat er een evenement is in de stad. Dat is toch niet normaal? En zo gaat het er wel vaker aan toe 

als je dat 6 dagen na elkaar doet is dat echt vermoeiend maar vgm mag 6 dagen na elkaar werken gewoon
Maar hoe werkt dat dan? Zitten mensen niet uren te wachten?
Ik deed in een luchzaakje dit ook allemaal zelf en dat lukte met 2 man prima, soms 3 als het écht druk was. In een echt restaurant kan het natuurlijk niet. 

Maar als je het te veel vindt en niet leuk, stop gewoon? Elke horecazaak zoekt mensen. 
Philanthropique
Internationale ster



Mythe schreef:
Zoveel dagen achter elkaar werken kan wel. Een regel is dat er minimaal 11 uur tussen je diensten moet zitten. Dus als jij op dag 1 moet sluiten en de volgende dag moet openen, dan kan dat dus vaak niet omdat je die 11 uur rust moet krijgen.

Hier staan alle regels:
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/werktijden/vraag-en-antwoord/wettelijke-regels-werktijden-en-rus....


Maar meestal is het zinloos om over dit soort dingen in gesprek te gaan. Dan zou ik lekker een ander horecabaantje zoeken waar je dit gezeik niet hebt en die zich wel gewoon aan de regels houden. Ze zijn dus niet voor niks onderbemand. 
Jaa dat is wat ik inderdaad dacht. Helaas is een ander baantje zoeken voor mij momenteel moeilijk omdat ik binnen 2 maanden op vakantie ga voor een best lange tijd en het is niet makkelijk om nog iets te vinden waar ze daar voor open staan. Iedereen wilt namelijk iemand waar ze voor een lange tijd op kunnen rekenen 
Anoniem
Landelijke ster



Philanthropique schreef:
Mythe schreef:
Zoveel dagen achter elkaar werken kan wel. Een regel is dat er minimaal 11 uur tussen je diensten moet zitten. Dus als jij op dag 1 moet sluiten en de volgende dag moet openen, dan kan dat dus vaak niet omdat je die 11 uur rust moet krijgen.

Hier staan alle regels:
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/werktijden/vraag-en-antwoord/wettelijke-regels-werktijden-en-rus....


Maar meestal is het zinloos om over dit soort dingen in gesprek te gaan. Dan zou ik lekker een ander horecabaantje zoeken waar je dit gezeik niet hebt en die zich wel gewoon aan de regels houden. Ze zijn dus niet voor niks onderbemand. 
Jaa dat is wat ik inderdaad dacht. Helaas is een ander baantje zoeken voor mij momenteel moeilijk omdat ik binnen 2 maanden op vakantie ga voor een best lange tijd en het is niet makkelijk om nog iets te vinden waar ze daar voor open staan. Iedereen wilt namelijk iemand waar ze voor een lange tijd op kunnen rekenen 
Dan zou ik dingen als Temper aanraden. Daar kun je namelijk zelf diensten oppikken wanneer het je uitkomt, ook voor morgen al bijvoorbeeld. Ze zijn een bedrijf wat studenten/scholieren detacheerd in horecazaken en meer. je hebt echt ultieme vrijheid. Dan ben je alleen wel technisch gezien ZZP'er dus je moet even goed lezen hoe het werkt.
HenkDeBanaan
Landelijke ster



Het is goed om er wat over te zeggen, overspannen worden of zelfs een burnout krijgen is iets wat je moet vermijden. Succes!
Xlorenzox
Queen of Pop



Ik heb vorig jaar gehad toen ik een eindstage van 500u in een hotel/brasserie/feestlocatie moest had. Werd meermaals 7 dagen achter elkaar ingepland (woensdag tm dinsdag), waarvan 2 diensten van 12u. Ook had ik meermaals aangegeven dat ik niet op zondag kon, bepaalde dagen echt maar 8u kon omdat ik later op de dag andere dingen had, maar werd nooit gerespecteerd. 
Helaas "kan" dit in de horeca, daarom weiger ik terug te gaan in de horeca, bah.
Plaats een reactie
Reageer
Om nieuwe berichten te laden: ingeschakeld