Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Anoniem
jongere generatie... hoe oud ben jij dan singalong
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om mee te kunnen praten op het forum dien je ingelogd te zijn.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
19 van de 24 sterren behaald

Forum

Game < Virtual Popstar
Regels
ModCrew
YouTube-sterDe huidige regellijst:

Hallo allemaal! Dit zijn de regels die wij als Moderators en Admins handhaven. Wanneer er nieuwe regels of veranderingen plaatsvinden, zullen wij dit mededelen op het forum zodat dit ALTIJD duidelijk is en zal het aan de lijst worden toegevoegd. Zo is het altijd duidelijk wat wel en niet mag.

Lees ook de andere regels en de algemene voorwaarden.

Heb je een broer/zus/huisgenoot die speelt op hetzelfde IP-adres als jij? Meld je dan aan voor de broer-/zussenlijst om een waarschuwing/time-out te voorkomen.

Voor het (O)RPG, gedichten en schrijvers-forumonderdeel gelden aparte regels. Lees deze hier om een waarschuwing/time-out te voorkomen.

Topics worden gesloten bij:

- Ruzie, of als er ruzie dreigt te ontstaan. Een discussie is geheel prima, maar zodra de argumenten meer duiden op de andere persoon dan op het onderwerp gaat het te ver.

- Loktitels (hieronder vallen ook neppe (LE) code topics). Herhaaldelijk doorgaan hiermee kan resulteren in een waarschuwing. 

- Misleidende topics. Het moet altijd duidelijk zijn waar een link naar verwijst, zodat het veilig blijft voor de spelers om erop te klikken.

- Reclame. Dit houdt in dat links van andere sites plaatsen niet de bedoeling is. Je mag best vragen hoe iemand op een andere site heet, maar zodra het over gaat op het aansporen om het andere spel te gaan spelen zal het topic gesloten worden. Dit geldt ook voor klik-links waarop je bijvoorbeeld iets gratis kunt krijgen. Echter, voor social media wordt een uitzondering gemaakt: je mag dus wel iets weggeven, bijvoorbeeld de 100e volger krijgt 100 cr, maar dit is geheel op eigen risico. Wij hebben ook geen probleem met curve-fever of agar.io, dit zijn geen community-sites zoals deze. Reclame maken over een andere communitysite kan een waarschuwing opleveren.

 - Stoptopics. Eén stoptopic is geen probleem, maar zodra we er meerdere vinden, zullen deze gesloten worden.

- Uitlokken. Herhaaldelijk uitlokken (ook in de mail, via Startalk, of een andere manier) kan zelfs resulteren in een waarschuwing.

-Topics met schokkende of enge plaatjes.

- Virtual Popstar is geen datingsite. Dergelijke topics zullen gesloten worden.

 - Topics waar gepest wordt. Wij kunnen van te voren niet zien wat sarcastisch of ironisch is, daarom kan het zo zijn dat sarcastische topics gesloten worden. Je kunt nou eenmaal niet bij iedereen zien of het sarcastisch is of niet.

- Topics waarbij wordt gevraagd of iemand zijn/haar mail wil bekijken. Eén topic is prima maar meerdere zijn niet de bedoeling. Deze topics worden dan ook gesloten.

 - Onduidelijke topics, denk aan dit soort topics:
"Oh ik heb het zwaar, maar ik ga niet vertellen waarom."
‚ÄúIemand hier mag ik niet.‚Ä̬†


- Topics die doorgaan op een gesloten topic. Bij het herhaaldelijk doorgaan op gesloten topics kun je zelfs een waarschuwing krijgen.

- Topics over een onderwerp waar een algemeen topic van is.

- Op verzoek van de maker.
 
Een waarschuwing volgt bij de volgende dingen:

- (Niet heel ernstig) zwartmaken, mods bepalen wat er ernstig is en wat niet. Hieronder valt ook belachelijk maken van (een groep) spelers.

- Spammen. Indien je meer dan twee berichten binnen 10 minuten achter elkaar plaatst, ook als je anderen citeert. Pas als er een bericht van een ander tussen zit of er 10 minuten zijn verstreken sinds je eerste bericht, mag je weer een bericht plaatsen. (Je wordt hier echter wel eerst op geattendeerd op het forum).

- Het versturen van kettingmails.

- Vragen om het te laten winnen van een battle. Je mag best vragen of iemand wil battlen, maar zodra er wordt gevraagd of diegene je wilt laten winnen, wordt het topic gesloten. Ook de persoon die zegt dat ze je wil laten winnen, kan een waarschuwing ontvangen, want dit is niet de bedoeling. Afspraken maken over het laten winnen en valsspelen bij een battle zijn niet toegestaan. Dat is misbruik maken van functies op de site.

- Een ander aansporen tot drugsgebruik of illegale acties. Iemand bijvoorbeeld meevragen om je drugs te testen of iets in die richting valt hier ook onder.

- Plaatjes met seksuele inhoud (denk aan geslachtsdelen, tepels, naakt kunst/fashion, etc.) of andere schokkende inhoud (bloederig, zelfverwonding, etc.). Dit geldt ook voor racistische/discriminerende uitlatingen, ongeacht of deze als grap zijn bedoeld. Afhankelijk van de soort grafische voorstelling/inhoud krijg je een waarschuwing of een time-out.

- Kledingitems gebruiken om geslachtsdelen na te maken.

- Je look niet aanpassen op verzoek van de mods als deze in strijd is met de regels.

- Misbruik maken van de meldknop. Ga je hierna nog door, dan zal dit resulteren in een time-out.

- Schelden op een manier die beledigend over kan komen, of dit nu voor de grap of gemeend is.

- Het maken en/of verspreiden van haatlijstjes, of dit nu voor de grap of echt is.

- Iemands persoonlijke gegevens op topic zetten. Dit geldt ook voor mensen die niet op vp zitten (Bijvoorbeeld iemand zijn/haar achternaam of adres zeggen met of zonder toestemming). Ook zomaar het nummer van iemand doorgeven of foto's van personen delen is niet toegestaan.

- Het delen van Startalk-berichten en/of mails zonder toestemming van de maker/mailer.

- Curious Cats, Walls en soortgelijke (anonieme) sites zijn verboden op vp. Dit houdt in dat ze nergens geplaatst mogen worden, ook niet via de mail of Startalk. Wij zullen alle links meteen weghalen als ze verschijnen, het topic sluiten en de plaatser van de link kan tevens een waarschuwing verwachten. Als diegene de link blijft verspreiden, volgt er een time-out.

- Het stelen of kopi√ęren van ontwerpen/lay-outs of iets in deze richting. Plagiaat wordt niet getolereerd.

- Valsspelen bij de games. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het op jezelf stemmen bij Fashion Contests of tactisch stemmen. Ook het meermaals in dezelfde top 10 staan van één game met verschillende accounts mag niet. Gebeurt dit wel, dan worden alle gewonnen outfits weggehaald. Het is wel toegestaan om bij meerdere verschillende games in de top 10 staan.
--> Sta je toch bij dezelfde game meerdere keren in de top 10, dan zullen alle gewonnen sets op beide accounts worden verwijderd. Voor het doorverkopen van deze sets voordat ze zijn verwijderd, krijg je een TO.

- Valsspelen bij competities/acties georganiseerd door teams. Bij herhaaldelijk valsspelen, kan dit resulteren in een time-out en riskeer je de kans dat je niet meer mee mag doen in de toekomst.

- Meer dan 3 keer een account van jou in de Hall of Fame hebben staan, geef anderen ook een kans. Dit mogen 3 verschillende categorie√ęn zijn of 3 keer in dezelfde. Het maximum is echter altijd 3. Als je deze regel overtreedt, worden alle gewonnen outfits weggehaald.

- Misbruik maken van een bug in vp. Alle gewonnen items en bedragen worden van je account verwijderd.

- Het maken van een topic op het ForumTeam-onderdeel. Dit forum is enkel bedoeld voor leden uit het ForumTeam. De rest van VP mag hier geen topics op aanmaken.

- Engelse taal is zonder vertaling toegestaan in Startalks, blogs, shouts en gifs. Op het forum zijn 3 Engelstalige regels toegestaan zonder vertaling, grotere stukken tekst moeten vertaald worden. Echter, er moet wel een vertaling gegeven worden wanneer een andere speler hier naar vraagt. Uitzonderingen hiervoor zijn spellen op het forum waarbij bijvoorbeeld het juiste liedje aan een songtekst gekoppeld moet worden en (O)RPG's. Andere talen moeten altijd vertaald worden.

- Het omhoog halen van oude topics zonder geldige reden, op welke manier dan ook.

- Het misbruiken van functies of regels van de site om andere regels te omzeilen.

- Ongepaste opmerkingen of grappen. Hier valt o.a. onder: spotten met overleden mensen, spotten/schelden met ziektes, spotten met de dood/zelfmoord/automutilatie.

- Het plaatsen van neppe LE codes. Dit geldt voor alle communicatiemiddelen op Virtual Popstar.

Er volgt een time-out bij:

- Het verspreiden van leugens. Of dit over een speler of Admin gaat, maakt hier niet uit.

- Een ongepaste naam, denk aan iets seksueels of beledigends. Je krijgt een week je naam te veranderen en anders volgt een time-out.

- Het proberen te hacken van VP of een andere speler. Hieronder valt ook het vragen naar een wachtwoord.

- Plaatjes met seksuele inhoud (denk aan geslachtsdelen, tepels, naakt kunst/fashion, etc.) of andere schokkende inhoud (bloederig, zelfverwonding, etc.). Afhankelijk van de soort grafische voorstelling/inhoud krijg je een waarschuwing of een time-out.

- Een waardebon (code) of een LE winkelset twee keer claimen op hetzelfde IP-adres of met een side-account zonder dat je op de broers-/zussenlijst staat. De Admins en Designers kunnen controleren wie welke code heeft gebruikt en welke set heeft gekocht, dus we kunnen je sowieso vinden. Dit geldt ook voor uurcodes (codes van een beperkt aantal uur) en geldcodes. Alleen voor dagcodes (codes van gedurende een dag) geldt deze regel niet. Heb je een broer/zus/huisgenoot/ander persoon dat op het zelfde IP-adres speelt als jij? Zorg dan dat je je opgeeft voor de broers-/zussenlijst om een waarschuwing of time-out te voorkomen. Klik hier om te lezen hoe je je opgeeft.

- Een LE-code of LE winkelset claimen op een jongensaccount terwijl je main-account een meisjes account is. Na één uur mag dit wel, mocht de code/de set dan nog te claimen/te koop zijn. Hieronder valt ook het claimen van een meiden LE-code op een jongensaccount. Het setje wordt van je account verwijderd. Heb je een broer/zus/huisgenoot/ander persoon dat op het zelfde IP-adres speelt als jij? Zorg dan dat je je opgeeft voor de broers-/zussenlijst om een waarschuwing of time-out te voorkomen. Klik hier om te lezen hoe je je opgeeft.

- Wanneer je al een waarschuwing hebt ontvangen voor het meermaals in dezelfde top-10-lijst staan en deze sets je nog ontnomen moeten worden, maar je deze verkoopt en/of doorsluist naar een ander account.

- Valsspelen voor de PT-badge en promotiepunten. Je mag niet met je eigen stemlink side-accounts aanmaken. Je mag ook niet in samenwerking met anderen elkaar helpen. Je moét, zoals omschreven, een NIEUWE speler naar de site halen. Je krijgt een time-out en je onterecht verkregen promotiepunten worden verwijderd.

- Bedriegen. Als iemand niet de ruil afhandelt zoals is afgesproken, mits daar bewijs voor wordt gestuurd naar een Moderator (screens zijn nodig om een straf te kunnen geven). Het ruilen zelf is echter op eigen risico, dus wij geven geen kleding of geld terug. Spelers voorliegen om credits/popdollars/items te krijgen (bijv. met side-account), valt ook onder bedriegen. De Admin en Moderators zijn bevoegd om te concluderen of iemand werkelijk bedrogen wordt.

- Ernstig zwartmaken. Moderators bepalen wat ernstig is, je kunt een andere Moderator mailen, mocht je het er niet mee eens zijn. Hieronder valt ook het (herhaaldelijk) belachelijk maken van (een groep) spelers.

- Meerdere malen een waarschuwing hebben gehad voor hetzelfde onderwerp (bijv. spammen) en hier toch mee door gaan.

- Discriminatie, iedereen dient gelijk behandeld te worden, ongeacht het ras, geslacht, religie etc. van iemand.

- Bedreigen.

- Doodwensen (of een ziekte, een ongeluk of iets anders verschrikkelijks toewensen).

- Je time-out van een ander account ontlopen.

- Troll-accounts.

Algemeen

- Topics met volwassen inhoud dienen een 18+ waarschuwing in de titel te hebben!

- Topics met inhoud die als schokkend ervaren kunnen worden, dienen een 'trigger warning' (TW) in de titel te hebben!

- Topics met inhoud omtrent gewicht, afvallen, eetlijstjes, etc. dienen een 'trigger warning' (TW) in de titel te hebben! Topics(/mails/shouts/blogs/etc.) waarin aangezet wordt tot ongezonde praktijken (ongezonde di√ęten, pro ana, etc.) zijn verboden en kunnen je een waarschuwing of een time-out opleveren.

- Het is niet toegestaan om ongezonde adviezen te geven op het gebied van di√ęten/afvallen: denk aan advies om niet/weinig te eten, aanraden van ongezonde hoeveelheden calorie√ęn, etc. Deze ongezonde en/of schadelijke adviezen en suggesties worden verwijderd.
Praten over afvallen en gewicht is toegestaan (mits er een TW in de titel geplaatst wordt), evenals tips geven over work-outs en een gezond eetpatroon.

Indien je een topic aanmaakt over het onderwerp afvallen, plaats dan het volgende template in je startbericht:

Let op: De adviezen die hier gegeven worden, zijn niet door deskundigen op het gebied van di√ęten gegeven, en zijn dus ook niet per definitie betrouwbaar. Wees je ervan bewust dat sommige adviezen schadelijk kunnen zijn.

Ga voor dieetadvies naar een di√ętiste, zodat je zeker weet dat je gezonde en professionele adviezen krijgt. Vaak zijn adviezen die op internet
gedeeld worden niet gezond en/of geschikt voor jou, en moet er moet er door een
deskundige gekeken worden naar wat goed is voor jou en voor jouw lichaam.

Bezoek de website van het Voedingscentrum voor meer informatie over gezond afvallen: https://www.voedingscentrum.nl/nl/afvallen.aspx


- Een gebruikersnaam mag maximaal 20 tekens bevatten. Negeer je dit en kies je toch een langere naam, dan mogen de Moderators je verzoeken je naam op eigen kosten te veranderen (dit mogen ze te allen tijde doen). Doe je dit niet binnen het opgegeven termijn, dan zal je naam zonder verder overleg ingekort worden tot 20 tekens. Ongeveer dezelfde procedure geldt voor ongepaste namen.

- Topics, shouts, mails, etc. waarbij √©cht geld betrokken is, is niet toegestaan (met uitzondering van Mega Credit Set Week van Virtual Popstar zelf). Je mag Virtual Popstar niet gebruiken voor commerci√ęle doeleinden. Je mag dus geen spullen verkopen voor echt geld, reclame maken voor een bedrijf waarmee je mensen mogelijk aanzet tot kopen met echt geld (VP is geen plek voor reclame en is geen Marktplaats), links plaatsen naar sites waar zogenaamd echt geld te verdienen valt, crowdfunding, etc. Paysafe-cards of andere tegoedkaarten vallen ook onder deze regel.

- Goederen ruilen met een andere site (denk aan items, geld, etc.) is ook niet toegestaan.

- Het aankondigen/delen van een LE-winkelset of LE-code/uurcodes, via welk contactmiddel op VP dan ook. Ook codes die weggegeven worden via de e-mail mogen niet gedeeld worden. Codes acties, prijzen, etc. mogen ook niet gedeeld worden. Ook een verwijzing naar de winkel, shout of topic op het moment dat een LE-setje aanwezig is, is verboden. Je mag spelers wel taggen op topics, tenzij duidelijk aangegeven staat dat dit niet mag (bijvoorbeeld bij een actie).
De enige uitzondering zijn dagcodes.

- Indien je bewust privacygevoelige informatie probeert te achterhalen, zoals een adres of een IP-adres, volgt er meteen een ban.

Niet opbouwende kritiek

Virtual Popstar moedigt feedback/suggesties aan om de gebruikerservaring te verbeteren. Echter, de kritiek moeten opbouwend zijn. Voorbeeld: Als een Designer een design post en vraagt om meningen, is het niet netjes om heel brutaal/onbeleefd te reageren. Iemands design ‚Äėlelijk‚Äô noemen gaat hem/haar niet helpen om te verbeteren. Hem/haar vertellen dat hij/zij bijvoorbeeld iets meer schaduw kan gebruiken bij bepaalde delen, is opbouwende kritiek waardoor hij/zij kan verbeteren. Probeer dit in je achterhoofd te houden als je op iets reageert. Mocht een reactie namelijk zo brutaal en/of tegen de regels zijn, kan je er een waarschuwing voor ontvangen. Dit hangt af van de situatie.

Ook als je een klacht of een suggestie hebt over bijvoorbeeld de site of een teamlid, zouden we graag willen dat dit in een privé wordt verstuurd naar een Administrator of Moderator.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een IP-ban zal volgen wanneer iemand 3 TO’s heeft gehad in 2 maanden tijd, of wanneer je veel ernstige overtredingen begaat op een rij (denk aan het hele forum vol spammen). Dit houdt dus in dat je meteen na de derde TO een ban zult krijgen.

Ben je het niet eens met een Moderator? Je kan ons mailen op M[email protected]¬†als door een time-out de functionaliteiten van het spel onbereikbaar zijn. Mocht je wel toegang hebben tot het spel, dan kun je ons ook contacteren via de mail op Virtual Popstar. Kom je er nog niet uit met een Moderator? Kijk of je een andere Moderator of Admin kan contacteren en betrek gelieve niet heel VP erbij. We doen namelijk ons best, maar zijn niet perfect en we komen er graag samen met je uit.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naast de regellijst, zijn er ook regels voor (Non)Designers over wat wel en wat niet gedesignd mag worden:

- Het blijft verboden om tepels, spleetjes en geslachtsdelen te designen.
- Drugsitems zijn verboden, denk aan pillen en injectiespuiten als het overduidelijk verbonden is aan drugs, joints mogen ook niet!
- SM, denk aan items die overduidelijk verbonden zijn aan seks (bijv. chokerballen) en daarmee de grens overschrijden.
- Zelfmoord/zelfverwonding gerelateerde items: geen strop, geen bulletholes in het hoofd, geen wapen tegen het hoofd, geen messen tegen armen of andere plekken die overduidelijk doelen op zelfverwonding, etc.

In alle gevallen tijdens het designen, moet de Designer zich afvragen of iets gepast of ongepast is. Zoek bij twijfel contact met een mede Designer of Moderator om te bepalen of het mag of niet.
Om te kunnen reageren op forum topics moet je niveau minimaal YouTube-ster zijn.
Lees hier hoe je meer fans verdient.
Om nieuwe berichten te laden: ingeschakeld