Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Bluesweater
Happy Birthday to Itsmeblub & Myonlywish!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
19 van de 24 sterren behaald
Profiel
Forsythia
avatar

Blog

TitelReactiesDatum
BC - Eekhoorns312-03-2014 21:47
Profiel003-03-2014 19:47
BC - Fruit Ninja101-03-2014 15:31
BC - I present to you Harry Styles1409-02-2014 21:22
Daft Hands806-08-2013 12:50

 MeldenBC - Eekhoorns
De eekhoorn is de familie van de knaagdier. In Noord-Amerika leven er een aantal soorten zoals de Grijze Eekhoorn. In totaal zijn er 230 soorten eekhoorns. De eekhoorn is een dagdier, dat zich meestal vlak na zonsopgang al laat zien. ’s Winters komen ze alleen maar in de ochtend voor. De eekhoorn houdt geen winterslaap, in plaats daarvan blijven ze in hun nest, en als het weer goed weer is gaan ze naar buiten toe om eten te gaan zoeken. Ze leven voornamelijk in naaldbossen en gemengde bossen zolang er maar naaldbomen zijn. Ook komen ze voor in parken en tuinen. Eekhoorns kunnen maximaal maar 5 jaar worden. De eekhoorns hebben ook vijanden. Jonge eekhoorns die vaak nog niet zo handig zijn worden vaak opgepakt en opgegeten door zwerfkatten en uilen. De grootste vijanden van de eekhoorn zijn de boommarter en de havik. Een boommarter is een roofdier die heel snel tussen de bomen kan bewegen. Eekhoorn als huisdier Deze soorten eekhoorns die je als huisdier mag houden in Nederland zijn: De grijze eekhoorn, Amerikaanse voseekhoorn, Dertienstreep grondeekhoorn, Aziatische grondeekhoorn, Driekleureekhoorn, Japanse eekhoorn, Palmeekhoorn ,Peruanse witnekeekhoorn en de rotseekhoorn. Als je een eekhoorn wilt aanschaffen moet die wel tussen de 8 en 16 weken oud zijn. Op deze leeftijd kan je ze namelijk nog tam maken. Een volwassen eekhoorn die al tam is kan je ook gewoon kopen. Grondeekhoorns zijn het liefst alleen en houden van graven. Eekhoorns zijn alleseter. In gevangenschap kan je ze het best knaagdieren en konijnenvoer geven. Ook vinden ze zonnebloemenpitten, nootjes, honden of kattenbrokjes en meelwormen lekker. Daarnaast kun je ze ook nog fruit en groente geven.
De grijze eekhoorn.
De grijze eekhoorn is grijs, zijn buik is wit. Hij komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en Canada. Deze eekhoorn is een dagdier, dat vlak voor zonsopgang actief wordt en dat blijft tot na zonsondergang. De grijze eekhoorn eet meestal z’n 40 tot 80 gram per dag. Ze eten meestal plantachtige materialen als eikels, granen, scheuten, bloemen, noten, zaden, vruchten, knoppen, paddenstoelen en wortels. Ze verbergen hun eten meestal in de grond of tussen kleine plekken. Even later halen ze het dan weer op. Soms duurt het pas een week voordat ze het gaan ophalen of misschien wel langer. De grijze eekhoorns komen voornamelijk voor in stadsparken, tuinen, loof- en gemengde bossen. Hun nest wordt gemaakt van twijgen en bladeren en van binnen hebben ze droge bladeren en gras gebruikt. Als het zomer is gebruiken ze soms ook wel boomholten. Ook kunnen ze heel snel aan hun omgeving aanpassen. Ze kunnen sneller dan een rode eekhoorn wennen aan de aanwezigheid van mensen. In Verenigde Staten worden ze soms ook wel als een stadsbewoner gezien.

De gewone vliegende eekhoorn De gewone vliegende eekhoorn zijn bruin van kleur, de buik is wit. Deze soort komt voor in Zuid-Finland, Estland, Europees Rusland en Siberië. Ze leven in gemengde bossen. Het dier is heel goed in het beklimmen van bomen en kan over afstanden van 40 tot 50 meter naar andere bomen vliegen. Deze eekhoorn is ook een nachtdier. Overdag rusten ze in een boomholte of in een verlaten spechtenhol. De gewone vliegende eekhoorn eten zaden, vruchten, knoppen, scheuten, bladeren, bessen en soms jonge vogels en eieren. Ze zijn de enigste eekhoornsoort dat geen winterslaap houden.

Siberische grondeekhoorn
De Siberische grondeekhoorn is een kleine eekhoorn met een grijze staart. Ze worden ook wel Boeroendoek, Koreaanse grondeekhoorn of Aziatische gestreepte grondeekhoorn genoemd. Op hun rug hebben ze 5 strepen. Ze kunnen ongeveer 12 tot 17 centimeter lang worden en 50 tot 120 gram zwaar worden. De Siberische grondeekhoorn is overdag heel actief. Ze eten vooral noten, zaden, knoppen, paddenstoelen, bessen en granen. In de winter leggen ze voedselvoorraden aan. Die bestaan uit noten. Ze nemen hun voedsel mee in hun wangzakken. De Siberische grondeekhoorn leven in bosachtige streken met struiken en klimplanten. Ze komen vooral voor in naaldbossen, maar ook in gemengde bossen, parken en dorpen.
Dit keer gaat mijn blog over deze schattige wezens genaamd de eekhoorns. Ik had deze onderwerp gekozen omdat ik laatst een presentatie erover had. Ik wens jullie nog veel leesplezier! 

Reactie plaatsen

Reageer op de blog BC - Eekhoorns van Forsythia .
Bericht plaatsen
Melden | Citeer
Lena schreef op 11-04 18:44:
Lena schreef:
leuk

ik hou van eekhoorns ze zijn zo schattig

als ik altijd op vakantie ga zien we altijd wel 1
Melden | Citeer
Forsythia schreef op 13-03 18:32:
Forsythia schreef:
Anna schreef:
Oeh, interessant artikel!

Thanks c:
Melden | Citeer
Anna schreef op 13-03 07:50:
Anna schreef:
Oeh, interessant artikel!