Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Bluesweater
Happy Birthday to Itsmeblub & Myonlywish!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om mee te kunnen praten op het forum dien je ingelogd te zijn.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
12 van de 24 sterren behaald

Forum

ORPG, gedichten en schrijvers < Virtual Popstar Eerste | Vorige | Pagina: | Volgende | Laatste
Jdbo met first
Roxy130
Landelijke ster



yasmine:

Fijn dat Justin gewoon meegaat. Ik heb al mensen gehad waar ik de beveiliging moest voor roepen. Ik ben er zelfs al eens door aangevallen. Samen met Justin loop ik door de witte gang op naar de zaal. De gangen zijn allemaal hetzelfde. Grijs/zwarte betonnenvloer met witte gangen. De zaal voor de therapie is gelukkig met wat meer kleur ingericht. De stoelen zijn groen, want daar worden mensen rustig van. De muren zijn geschilderd in munt en de vloer is gewoon een zwarte tegel. Ik zet me op de stoel in de kring. "Goed, wie wilt er beginnen met vertellen waarom die hier nu zit?"
First
Internationale ster



Justin;

Ik grinnik in mezelf als ik Yasmines vraag hoor. Wie wil er nu uit zichzelf vertellen over een verslaving en waarom diegene het huis uit is gezet. Of waarom diegene op straat beland is.  Ik kijk een man tegenover me aan. Hij lijkt me een jaar of twee ouder dan ik en laat een zacht lachend geluidje horen. Hij zag de lach op mijn gezicht en besefte dat hij niet de enige was die het grappig vond. Onze lachen worden verstoord door een van de medewerkers. 'Ik begin.' Zegt ze resoluut. Ze werpt mij en daarna de man tegenover mij een strakke blik.
Roxy130
Landelijke ster



Yasmine:

Ik zucht door Justin en Micheal. Het is logisch dat ik alle namen van mijn patiënten ken. als 1 van mijn collegas wilt beginnen glimalch ik even. "En nu mag jij Justin." Grijns ik als de medewerker klaar is. Hij had ook een drugs verleden. Gelukkig heeft hij zich herpakt en is die hier komen werken. De reden dat ik Justin koos was gewoon omdat hij daarnet lachte. Hij moet niet denken dat deze kliniek een vakantie is. 
First
Internationale ster



Justin;

Ik voel dat alle ogen op mij gericht worden. 'Ik uhh..' Stamel ik. 'Ik weet niet goed wat ik moet zeggen.' Hulpeloos kijk ik Yasmine aan. Ze doet het expres, dat zie ik aan de voldane blik in haar ogen. Als ze maar niet denkt dat ik ineens mijn hele levensverhaal ga delen. Wat ik heb meegemaakt gaat niemand wat aan.
Roxy130
Landelijke ster



Yasmine:

Hij kijkt naar mij, maar dat maakt me niet uit. Dat die zich maar eens zo voelt. Weet hij nu dat niet de hele wereld aan zijn voeten ligt. Mensen die drugs nemen die denken meestal wel dat ze hoger zijn dan andere. Nu krijg ik Justin weer wat op de grond. "Wat heb je allemaal gebruikt?" Vraag ik aan hem zodat doe iets kan vertellen.
First
Internationale ster



Justin;

Ik wacht even voor ik antwoord geef. Wat zouden mijn woorden voor bijdrage leveren voor het stoppen met drugs van andere mensen of mezelf? Ik vind deze sessie compleet zinloos en even bedenk ik gewoon niets meer te antwoorden. Ik kijk van links naar rechts en zie de man bemoedigend knikken. Niemand lijkt zijn geduld te verliezen aan het door mij niet antwoorden van Yasmines vraag. Kort kijk ik Yasmine aan. Ook zij knikt bemoedigend. Ik haal diep adem. 'Het begon bij wiet, maar toen dat weinig invloed meer had gingen we over op coke. Toen ik een keer te moe was om op te treden vanwege een avond slecht slapen werd me verwezen naar xtc en doordat ik coke altijd overleefd heb, leek me dat geen probleem.' Ik zeg alles in een snelle lange zin. Hierna zucht ik even en sla mijn ogen neer. 'Na xtc was er geen drug die me te zwaar leek. Op GHB en speed na, heb ik ze geloof ik, allemaal geprobeerd.'
Roxy130
Landelijke ster



Yasmine:<br /><br />Het duurt even voor Justin eindelijk zijn 'verhaal' doet. wanneer die me aankijkt, knik ik bemoedigend. Hij kan het wel. Eindelijk zegt hij het. "En hoeveel jaar is er ongeveer over gegaan?" vraag ik benieuwd aan hem. Ik noteer snel even wat die allemaal heeft gebruikt voor later als we een sessie hebben onder ons twee. Na Justin zou ik Micheal aan het woord laten. Hij zat ook zo bemoedigend naar Justin te kijken. De twee gaan nog eens vrienden worden. Jammer dat ze maar 2 keer per week allemaal gewoon vrij bij elkazr mogen zijn. 
First
Internationale ster



Justin;

'Op mijn 16e heb ik voor het eerst geblowd. Dit was niet meer dan een onschuldig kinderspel. Pas sinds een half jaar kon ik niet stoppen met het gebruiken van drugs. Mede hierdoor werden de drugs ook sterker en gevaarlijker.' Even heb ik spijt van wat ik heb gezegd. Alles wat ik nu zeg kan tegen me gebruikt worden. Ik stel me kwetsbaar op, op deze manier. 'Dat was wel weer genoeg.' Zeg ik met een strakke blik gericht op Yasmine.
Roxy130
Landelijke ster



Yasmine:

Ik noteer het wat Justin zegt. Ik kijk hem met dezelfde strakke blik aan als dat hij mij aankijkt. "Neen, nog een paar vragen. Is je omgeving er tegen dat je al die spullen?" Vraag ik dan. Het is logisch dat Justin wilde stoppen. Ze worden er kwetsbaar door en gaan dan pas echt beseffen hoe slecht ze bezig zijn. Dit is en groep van kers verse mensen. Ze zitten hier allemaal nog maar net en voor iedereen is dit nieuw. De volgende keer zullen ze worden opgesplitst. Dan worden ze aan de groepsdruk blootgesteld, want daar zitten mensen tussen die al veel langer hier zijn en dus ook zo goed als bijna genezen. Die zullen bij de nieuwe dan wat druk om te stoppen uitoefenen.
First
Internationale ster



Justin;

Ik zucht even diep en sla mijn ogen neer. 'Zoals ik al zei,' ik lift mijn hoofd naar normale hoogte, 'dat was wel weer genoeg.' Kort kijk ik naar Yasmine, waarna ik opsta en de zaal verlaat. Ik hoor een vrouw me achtervolgen. 'Gaat het wel. Je mag niet zomaar een sessie verlaten. Je zit hier voor je eigen bestwil' 'Het gaat prima en ik doe wat ik zelf wil!' Dat laatste roep ik bijna. Ik draai me om en zie een schrikreactie in haar ogen wanneer ze doorkrijgt wie ik ben. Even grijns ik. Dan loop ik met grote stappen naar mijn kamer.
Roxy130
Landelijke ster



Yasmine:

Ik laat Justin, maar hoor dan opeens op de gang geschreeuw. Ik geef iemand anders de leiding, want helaas is Justin mijn verantwoordelijkheid. Ik ren de gang op en zie Justin nog de hoek omgaan. Vlug loop ik naar hem toe en pak zijn pols vast. "Justin, je moet weer mee naar de sessie. Ik zal toegeeflijk zijn en je niet meer laten praten straks, maar je moet nu weer mee naar de groepssessie." probeer ik hem te overtuigen. Hij moet gewoon weer mee. Met of zonder geweld. Hij geeft geen keuze.
First
Internationale ster



Justin; 

No way dat ik weer terug ga. Dan zet ik mezelf dus echt voor schut. Ik zou toegeven als ik dat deed. Op mijn eerste dag, en dat aan een meisje. Dacht het dus niet. Ik dacht enkele tellen rustig na voor ik antwoordde. 'Wat krijg ik ervoor terug?' Was de vraag die ik stelde. Als Yasmine met een redelijk tegenbot kwam, zou ik er nog eens overna denken. Met een grijns keek ik haar aan.
Roxy130
Landelijke ster



Yasmine:

Ik trek een wenkbrauw omhoog door zijn vraag. "Niets, ik heb je net al gezegd wat je krijgt. De rest van de sessie geen vragen. Daarbij riskeer je nu al meteen dat je langer dan 10 weken hier gaat moeten zitten omdat je weigert aan de sessie mee te doen. Dus het is jouw keuze: geen geweld of juist wel geweld en tot nu toe nog de kan dat je maar 10 weken hier zit of dat je langer dan 10 weken hier moet blijven." Zeg ik grijzend terug. "wat had onze soms gewild? Een sigaret? Want dat krijg je hier toch niet."
First
Internationale ster



Justin;

'Was dat maar het enige dat ik wilde.' Zuchtte ik zacht. Ik liep met Yasmine terug richting de zaal. Er werden geen woorden gewisseld. Haar vingers klemden om mijn bovenarm. Toen we de zaal in kwamen begon de jongen die eerder tegenover me zat te joelen. 'Woeeh.' Hij klapte in zijn handen. Door zijn enthousiasme begonnen anderen ook aarzelend te klappen. Toen ik zijn grijns zag, maakte ik een diepe buiging en grijnsde ik terug. Ik mocht deze jongen wel.
Roxy130
Landelijke ster



Yasmine:

"wat wilde je nog meer soms? Een pakje wiet ofzo? Dat krijg je allemaal niet hier." Ik klem mijn vingers om zijn bovenarm en sleur hem mee naar de zaal. Wanneer we binnenkomen, rol ik met mijn ogen. Wow, ze hebben hier wat te veel respect voor mensen die weglopen, maar het goede is dat hij zijn verhaal gedaan heeft. Daar kan iedereen van leren. Ik breng Justin naar zijn stoel door zijn buiging te onderbreken. Ik ga terug zitten en haal diep adem. "Goed, Micheal. Jij mag nu je verhaal doen."
Plaats een reactie
Reageer
Om nieuwe berichten te laden: ingeschakeld
Eerste | Vorige | Pagina: | Volgende | Laatste