Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Rascal
stuur me een berichtje als je iets verkoopt van mijn wenslijst!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
17 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
Boeken(Wat vinden VP'ers) (door Anoniem)

Heyhoi en wat leuk dat je kijkt bij het Nieuws van de dag! Vandaag gaan we het gezellig hebben over boeken, want je kan het er niet vaak genoeg over hebben! En aangezien sommigen van ons al vakantie hebben dankzij de examens en het voor anderen (hopelijk) bijna vakantie is is het misschien leuk om te weten welke leuk zijn om dan te lezen! Ik ga jullie over een paar van mijn aanraders vertellen, maar ook welke ik nu lees en welke ik wil lezen! Ik heb ook om jullie meningen gevraagd en die worden hier ook verteld! Veel plezier met lezen!
Aanraders:
The Chemical Garden(trilogy) ~Lauren DeStefano:
(Over deel 1-Verwelken) Dit boek gaat over Rhine een meisje dat ontvoerd wordt om zo verkocht te worden aan rijke mensen. Hierdoor komt ze in een huis terecht met haar mede-vrouwen. Ze wilt er alleen niet zijn en probeert hier weg te komen. Of dit haar lukt? Lees het boek maar want Lauren DeStefano kan beter schrijven dan ik! En ohja had ik al gezegd dat in deze wereld vrouwen maximaal 20 jaar worden en mannen 25? En dat de wereld op zoek is naar een medicijn om dit op te lossen.

An Abundace of Katherines ~John Green:
AAOK gaat over Colin en hij is nogal slim. Hij heeft een beste vriend genaamd Hassan die houdt van Judge Judy(dat is een programma) en samen gaan Hassan en Colin op reis om Colin zijn break-up met Katherine the 19th te vergeten. Het is de 19de Katherine met wie hij gedate heeft vandaar dat ze zo heet. Colin date alleen maar met meisjes genaamd Katherine en dan moet hun naam ook precies zo geschreven zijn. Maargoed ze gaan gezellig op reis en komen zo bij een klein plaatsje waar ze Lindsay ontmoeten die wat heeft met TOC(The other Colin) en ze blijven bij haar en haar moeder slapen. Het is een leuk en grappig boek dus als je van sarcastische grappen houdt is hij aan te raden.

To Kill A Mockingbird ~Harper Lee:
Klik hier voor het artikel over TKAM

Harry Potter ~J.K. Rowling
Gone ~Michael Grant

-
Deze lees ik:
Girl Online ~Zoe Sugg
The Maze Runner ~James Dashner

-
Deze wil ik lezen:
Game of Thrones ~George R. R. Martin
Paper Towns ~John Green
The Night Circus ~Erin Morgenstern

Nog boeken nodig voor je leeslijst op school? Bekijk dit artikel!
VP raad aan!:

Anke: 'Een Keukenmeidenroman', het is een vrij dik boek maar heel erg aangenaam geschreven en het verhaal slorpt je echt op, je kan bijna niet wachten om de pagina om te slaan en verder te lezen.
Het Grote Misschien van John Green is ook een topboek. Het is spannend, leest vlot en je kan het haast niet neerleggen omdat je altijd wilt verderlezen.

XoXoGossipGirl: Ik raad Tess Gerritsen aan omdat dit een hele goede schrijfster is. Haar manier van schrijven is prettig om te lezen en interessant. Haar boeken zijn boeken die je in één adem wilt uitlezen, wat niet altijd lukt. Ook kun je er kennis in opdoen, dit doe ik ook. Ze schrijft voornamelijk medische thrillers. Zelf ben ik nu bezig met haar serie van Rizzoli & Isles.

Dauntless: Citeer 'De boodschapper' en 'de boekendief' van Markus Zusak. Beide boeken hebben een totaal ander thema, maar Zusak is gewoon fantastisch in het uitwerken van zijn karakters en dialogen. Wat ook leuk is aan zijn schrijfstijl is dat hij de lezer echt in zijn boeken betrekt. Je wordt echt aangesproken door de karakters. Wel waarschuw ik je dat ik echt emotioneel aangedaan was door zijn verhalen en toch wel een beetje gehuild heb. Ik heb deze boeken al meerder malen gelezen en raad ze dus aan, aan anderen om als je in de vakantie tijd hebt ze een kans te geven.

Masterpiece: 'Paper Towns' van JG vind ik ook heel mooi want het is echt spannend en interessant tegelijk!!

Hermelena: lycidas en lilith van christoph marzi, je hebt nog deel 3 en 4, lumen en somnia maar die zijn er alleen in het duits. ik vind de schrijfstijl echt heel gaaf. hij schrijft alles vanuit een ik-persoon, motimer wittgenstein. de ze wittgenstein is echter niet de hoofdpersoon, dat is emily laing. soms is dat wel verwarrend. hij schrijft oook het heden, verleden en de toekomst door elkaar. in het begin snap je er niks van maar aan het eind vallen alle puzzelstukjes in elkaar. het verhaal gaat over emily, een wees, die haar ouders zoekt. ze komt ene pratende rat, van adel, tegen die haar meeneemt naar mortimer wittgenstein, een alchemist. hij neemt haar mee op een avontuur in de stad onder de stad.

Lynx: Ik vind The Maze Runner ven James Dashner + de 2 opvolgers daarvan super goede boeken! De film was al een favoriet van me, maar voor het boek viel ik echt. Het verhaa vind ik erg gemakkelijk te lezen en het is nogal mysterieus. De personages komen goed naar voren en natuurlijk is de verhaallijn super :3

Yana: Ik raad TMR-Trilogy aan. Die bevat 3 hoofdboeken, The Maze Runner, The Scorch Trials en The Death Cure. In juni komt er nog een boek uit en idk. De boeken zijn heel leuk geschreven. Ze geven me echt het gevoel dat ik in het verhaal meespeel. Ze hebben een zalige verhaallijn en ik vind het erg origineel. Ook TMR is een hele leuke film en ik kan niet wachten tot september op het tweede deel. c:

Cinta: The catcher in the rye is een aanrader fave book ever incredibly close en extremely loud ook omdat holden caulfield geweldig is. Denk wel dat je het goed gaat vinden omdat je to kill a mockingbird geweldig vindt haha tis ook van de jaren '50-'60 en ja is gewoon geweldig??? ik ben niet goed in uitleggen dat andere is gewoon super goed, steekt geweldig in elkaar en ja lees gewoon xx(top reactie Yol!!!)

Human: Playlist for the dead - Een super emotioneel en mooi verhaal. Ik zelf heb 'm in het Engels, ik raad vertalingen in het algemeen nooit echt aan omdat je dan toch vaak de impact van sommige woordkeuzes mist. Als je een redelijk goed niveau hebt qua Engels is hij makkelijk weg te lezen. Ook als je veel van muziek houdt is dit echt een aanrader. Het gaat over een jongen, zijn beste vriend pleegt zelfmoord en het enige wat hij achterlaat is een playlist en een briefje met daarop:'listen and you understand.'
The Perks of being a wallflower - Een echte bekende, veel hebben 'm gelezen. Ik heb 'm in het Engels gelezen, dat raad ik dan ook aan. Het begin vond ik niet zo krachtig, maar hoe verder ik kwam hoe mooier de schrijfstijl en het boek werd. Het gaat over een jongen, nogal anti-sociaal, het is gewoon een boek dat je gelezen moet hebben.

Petrichor: De boekendief van Markus Zusak. Ik heb dat boek in een paar dagen uitgelezen. Ik zat echt helemaal in het verhaal, vond het echt een geweldig boek.

Sherlock: Op dit moment lees ik "Ik geef je de zon". Ik ben daar waarschijnlijk nog wel even mee bezig aangezien ik echt nul tijd heb. Tot nu toe vind ik dit boek heel goed! Mijn nederlands docent raadde het me aan, omdat ik erg van tekenen hou en een flinke lezer ben. En aangezien dit boek soms wel wat moeilijk is en echt heel erg om kunst gaat, was het best wel wat voor mij:d Het is echt heel mooi geschreven en er gebeuren soms dingen waarvan je echt NIET wil dat ze gebeuren.

Neko: De schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafon. Het is een meeslepend boek en er zijn veel interessante personages. Shawshank redemption van Stephen King. Dit boek is zo anders dan zijn andere boeken, geen echte thriller (al zitten er wel nog de typische King onderdelen en momenten in). De verfilming is ook zeer goed.

Chrysalis: Maze Runner 2, want deel 1 was zo goed gewoon niet om uit te drukken dus ik hoop dat 2 nog beter is (als dat kan)

ILLUSION: Een boek om aan te raden is Drift van Becca Fitzpatrick gwn omdat ik het geweldig vond om te lezen, ik wilde het in een keer uitlezen helemaal:$ en er zit ook veel spanning in!

Veela: Ik lees nu The Inheritance Cycle van Paolini (die boeken van Eragon). Dus daar ben ik nog wel even mee bezig, gewoon een lekkere fantasy boekenserie die ik tot nu toe erg goed geschreven vind.

Trapqueen:  ik raad Geschonden van Souad aan het boek gaat over Souad (vgm is dat niet haar echte naam) die verteld hoe zij 'ontsnapte' van haar famile die haar dood wou hebben, het is een waargebeurd verhaal btw.
Dit wilt VP lezen!:

Anke: In de vakantie wil ik de boeken van Game Of Thrones zeker nog lezen.

Masterpiece: Ik wil graag nog 'Het Grote Misschien' lezen van John Green!!

Livesinger: Ik wil proberen alle boeken van de serie gone te lezen maar ik ben nu bij boek drie en begin mijn interesse te verliezen

Alison: Geen idee eigenlijk ahaha, maar ik wil The Maze Runner nog uitlenen en lezen dus moet nog langs de bieb gaan

Oxygen: Deze boeken wil ik nog kopen:
- Angelfall
- De prinses/The heirs
- De godinnentest
- De test
- Ziel van vuur

TheStray: mortal engines wil ik lezen. Is denk ik wel enkel in het engels maar heb die boeken van mijn vriend gekregen haha

Petrichor: Btw, ik ben momenteel 'the Help' aan het lezen en die vind ik tot nog toe ook al heel goed. Als volgende staat 'Eleanor and Park' op mijn lijstje.

ILLUSION: The hunger games deel 1 zou ik wel willen lezen!

Trapqueen: Ik ga deze zomer sowieso the da vinci code meenemen op vakantie

EvannaLynch: Waarschijnlijk ga ik sowieso de Maze Runner lezen en ik heb nog wat losse boeken staan, en ik kijk uit naar Go Set A Watchman die in juli uitkomt.
“Books are the ultimate Dumpees: put them down and they’ll wait for you forever; pay attention to them and they always love you back.” 

~An Abundance of Katherines, John Green



Reactie plaatsen

Reageer op het artikel Boeken(Wat vinden VP'ers).
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 04-06 21:33:
Frangipane schreef:
The heirs <3
Melden | Citeer | X
Peeves schreef op 04-06 20:41:
Peeves schreef:
Harry Potter heeft echt mijn leven veranderd (l)
Melden | Citeer | X
Morgoth schreef op 04-06 20:36:
Morgoth schreef:
Ik lees zelf voornamelijk Tolkien boeken (Lord of the Rings, etc) en daarnaast hou ik ook van Harry Potter en Game of Thrones. HEHE.
Melden | Citeer | X
Gray schreef op 04-06 20:33:
Gray schreef:
The maze runner <3
Melden | Citeer | X
EliChoy schreef op 04-06 17:04:
EliChoy schreef:
Ik raad iedereen die van spanning houdt de 'Lorien Legacies' aan! Ondertussen zijn er volgens mij al 5 boeken, ze zijn bezig met het vertalen van boek 6, die waarschijnlijk uit zal komen in 2016. Het zijn vrij dikke boeken, dus je bent er wel een tijd aan bezig, maar dat is het zeker waard! 
Melden | Citeer | X
Lena schreef op 04-06 15:17:
Lena schreef:
Ik vind Harry Potter en de Hunger games geweldige boeken. 
Ik hou van lezen. 
Melden | Citeer | X
Amoraya schreef op 04-06 15:08:
Amoraya schreef:
Ik lees alle boeken van Cecelia Ahern (auteur van PS I Love You) en dan in het Engels, echt allemaal heel mooi geschreven
Melden | Citeer | X
SoldToADemon schreef op 04-06 12:43:
SoldToADemon schreef:
Leukleuk ^-^
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 04-06 12:38:
Arya schreef:
Veela schreef:
Lezen is zo ontzettend fijn. Ik vind btw het witte best te lezen maar je moet er iets meer moeite voor doen. 

Ah oke! Dus je kan het wel lezen?!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 04-06 12:38:
Arya schreef:
Maestoso schreef:
darlin, het witte is heel slecht te lezen <img src='/layout/nl/images/smileys/smiley_schamen.png' alt=':$'>

Ik kan het op de telefoon en computer wel goed lezen? :o
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 04-06 12:26:
Arya schreef:
Maestoso schreef:
darlin, het witte is heel slecht te lezen <img src='/layout/nl/images/smileys/smiley_schamen.png' alt=':$'>

Ik kan het op de telefoon en computer wel goed lezen? :o
Melden | Citeer | X
Polymer schreef op 04-06 11:36:
Polymer schreef:
The Chemical Garden trilogy is zo leuk, ik heb alle boeken al gelezen maar ik wil het nog een keer lezen haha!



Nieuwsarchief
Maandoverzicht Juli en Augustus '2429-08-2024 00:00
Zomer Magazine20-07-2024 00:00
Let's Introduce Renee0012-07-2024 00:00
Pride Lookbook16-06-2024 21:00
Pride Month | Aankondiging01-06-2024 13:00
Maandoverzicht Mei '2427-05-2024 00:00
Let's Introduce: Itsmeblub {Birthday Edition}18-05-2024 00:00
Music Month May12-05-2024 00:00
Maandoverzicht April '2430-04-2024 00:00
Anouk's verjaardag!26-04-2024 00:00
Lente Magazine12-04-2024 00:00
Let's Introduce: Rascal {Birthday Edition}10-04-2024 00:00
Paaseieren Speurtocht29-03-2024 00:00
Miss lente 2024 | Aankondiging18-03-2024 00:00
Internationale Vrouwendag08-03-2024 00:00
Maandoverzicht Februari '2426-02-2024 00:00
SocialMediaTeam Revamp04-02-2024 13:00
Maandoverzicht Januari '2429-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Uitslag01-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Stemronde15-12-2023 00:00
SocialMediaTeam Adventskalender 202301-12-2023 10:00
Be the Best 2023 | Aankondiging01-12-2023 00:00
Look Appreciation08-11-2023 18:25
Creepy Pasta16-10-2023 00:00
Unmasking the Evil05-10-2023 19:00
Pagina: | Volgende