Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Rascal
stuur me een berichtje als je iets verkoopt van mijn wenslijst!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
17 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
IDAHO (door Account verwijderd)

|| ABOUT ||

17 Mei, De internationale dag tegen homofobie en transfobie... In het Engels is de naam nog iets langer, namelijk: ''the international day against homophobia, biphobia and transphobia'' en het word vaak als IDAHO of IDAHOT (In Engeland vaak als IDAHOBiT) afgekort. Toch staat de dag niet alleen voor homo's bi's en transseksuelen, ze staan voor ongelijke rechten, acties, social movements etc. voor de hele LGBTQ+ community. De datum is specifiek gekomen omdat in 1990 de 'World Health Organisation' officieel heeft besloten dat homoseksualiteit geen mentale ziekte meer is. Het thema van 2016 is 'Mental health and well being', hier zullen ze dit jaar zich dan ook vol voor in zetten!


|| WERELDWIJD ||

Wereldwijd zijn er nog miljoenen mensen die in de LGBTQ+ community geen rechten hebben of er zelfs voor gestraft kunnen worden, in sommige gevallen kan in bepaalde landen voor je geaardheid of geslacht uitkomen je dood betekenen. IDAHO word dus wereldwijd gevierd en zorgt voor protesten, panels, handtekeningen acties, etc. allemaal om gelijke rechten te krijgen. In de afgelopen paar jaren heeft niet alleen de IDAHO maar ook andere dagen en gebeurtenissen hebben al veel betekent voor de LGBTQ+ community. Überhaupt te weten dat mensen niet de enige zijn de willen en kunnen vechten, dat ze samen sterk staan is al een onwijs grote hulp.

|| IN NEDERLAND ||

Nederland doet ook mee aan IDAHO, we hebben zelfs een IDAHO-week. Van 14 tot 22 mei worden de hele week door heel Nederland allemaal acties, lezingen een feesten gehouden. Ook is er aan scholen landelijk gevraagd om aandacht te besteden de kinderen te informeren over de LGBTQ+ community en ze eventueel helpen als ze gepest worden of als ze niet weten hoe ze er mee om moeten gaan dat ze een andere geaardheid of geslacht hebben dan anderen of dan dat ze eerst dachten.
|| Q & A met wat LGBTQ+ leden van vp ||

Wat vinden jullie van 'IDOHA'?
- Stinson: Had er nog nooit van gehoord, maar ik vind ieder alternatief dat vecht tegen ongelijkheid goed!
- Avase: Van wat ik zo lees, vind ik het een goede organisatie. Ik vind het goed dat ze hiervoor aandacht en duidelijkheid proberen te krijgen.
- Hyphy: Ik vind het echt idioot dat mensen zich zo bezighouden met andermans geaardheid. Je ondervind er geen enkele last van? Als je hetero bent, ga je toch gewoon lekker bank hangen met je partner, waarom zou je je in hemelsnaam druk maken over wat iemand anders doet.
Als er zo'n dag is vind ik dat er ook op z'n minst een anti hetero dag moet komen. We're all equal, right?
- Varken: Ik ben trots op het feit dat steeds meer mensen willen vechten voor wie ze zijn en voor hun medemensen. Het maakt me echt blij. Daarbuiten valt deze dag op mijn verjaardag dus dubbel feest? Nee ik had het op elke dag geweldig gevonden.

Zijn jullie ooit onterecht veroordeeld of beoordeeld om jullie geaardheid of geslacht?
- Stinson: Nee, eigenlijk niet. Het enige dat ik soms te horen krijg, zijn van die achterlijke opmerkingen als "Wie is de man in de relatie?" en zo.
- Naomi: Ja, like kijk, ik ben een meisje en je kunt zeggen wat je wilt, maar we zullen altijd veroordeeld en beoordeeld worden, moeten voldoen aan bepaalde regeltjes en ons aanpassen aan wat tegenwoordig bij een meisje hoort. Qua geaardheid niet per se, maar dit is eerder omdat ik eigenlijk nog niet "officieel" uit ben, er zijn wel een aantal mensen die het weten, maar de meeste mensen eigenlijk niet, omdat ik er gewoon nog niet open voor uit kom. Wel hoor ik vaak opmerkingen over mensen met dezelfde geaardheid die niet bepaald aardig zijn.
- Avase: Nee, al weet ook bijna niemand dat ik pan ben.
- Hyphy: Zeker. Ik woon in een christelijke buurt, dus weinig mensen accepteren zoiets. Ook op school is het echt een issue, er word vaak random 'gay' geschreeuwd, en toen ik hand in hand liep met m'n toenmalige vrienden, werd het een aantal mensen te veel. Vooral meisjes moeten vaak niks van me hebben, omdat ze denken dat ik dan wat in hun ga zien, maar het zijn voornamelijk de huppel kutjes die op die manier redeneren, dus eerlijk gezegd boeit het me niet heel veel.
- Varken: Veel, helaas. Ik ben bedreigd, dood gewenst en mensen hebben me geprobeerd in elkaar te slaan erover. Ik ben van mijn vorige school daardoor weggepest en ik ben sinds dien ook niet meer naar school gegaan. Als mannen erachter komen dat ik ook niet alleen op mannen val worden ze of heel pissig of ik moet gelijk maar een trio regelen en ik word er gewoon misselijk van. Bah

Zouden jullie ooit mee willen doen aan een evenement voor gelijke rechten voor de LGBTQ+ community?
- Stinson: Daar zou ik zeker aan meedoen ja!
- Naomi: Ja, sowieso. Als er niemand is die zich tot zoiets aan zou willen zetten veranderd er nooit wat.
- Avase: Zeker, ja!
- Hyphy: Ja, lijkt me gaaf. Ik vind absoluut dat iedereen mag houden van wie hij/zij wil, en dat het geen issue zou moeten zijn om uit de kast te komen bijvoorbeeld.
- Varken: Absoluut, ik houd ervan te 'vechten' voor hetgeen wat ik rechtvaardig vind, dus waarom niet op zo'n evenement.

Het thema van IDOHA 2016 is mental health and well being, hoe voel je je bij de gedachte dat als je eerder geboren had geweest je als 'ziek' bestempeld had geworden? 
- Stinson: Vind dat echt verschrikkelijk. In één van mijn favoriete films van het moment word ik daar nog eens aan herinnerd. In The Imitation Game is het hoofdpersonage namelijk homoseksueel. De film speelt zich af in de tijd van de Tweede Wereldoorlog en aan het einde zie je ook een stuk dat het lijkt alsof hij parkinson heeft of zo, omdat hij helemaal trilt door de medicijnen die hij moet nemen voor zijn "ziekte". Vind dat echt verschrikkelijk en ben blij dat ik in deze tijd mag leven.
- Naomi: Ik weet het eigenlijk niet, ik vind het vooral heel raar. Het is namelijk een ziekte, en op die manier neem je eigenlijk een stukje van wat iemand is weg en doet alsof het fout is, dat is gewoon niet oké.
- Avase: Echt verschrikkelijk. Ik zou me waarschijnlijk extreem opgesloten en ongelukkig hebben gevoeld, en dat is waarschijnlijk nog licht uitgedrukt.
- Hyphy: Het maakt me voornamelijk heel blij, dat ik in Nederland, 2016, kan zijn wie ik ben. In sommige landen ben je nog steeds 'ziek' als je een andere geaardheid hebt, en dat is heel erg. Waarom is liefde een ziekte?
- Varken: Het word hier nu niet meer zo gezien, in een heel groot gedeelte van de wereld word het nog steeds zo gezien, het maakt me gewoon bang, echt goed bang eerlijk gezegd.

Ben je blij dat je bent wie je bent, ongeacht dat er altijd mensen zullen zij die je erom zullen oordelen en je er eventueel voor zou moeten vechten?
- Stinson: Ik ben zeker blij met wie ik ben! Iedereen die me op deze manier niet kan accepteren, mag sowieso al wegblijven uit mijn leven. Ze zijn mijn aanwezigheid niet eens waard, haha. Overal heb je oordelen over. Als ik twintig kilo zwaarder was geweest (of nog meer misschien) had ik het ook moeilijk gehad door mijn omvang waarschijnlijk. Als mensen willen oordelen, moeten ze dat vooral doen. Helaas zijn het vaak hele onwetende mensen die enorm zwart/wit denken en niet weten hoe homoseksualiteit in elkaar steekt.
- Naomi: Ik ben niet blij dat ik ben wie ik ben, maar op het gebied van geslacht wel. Mijn geaardheid kan ik het soms nog lastig mee hebben, omdat het vanuit mijn opvoeding eigenlijk altijd als fout en negatief bestempeld is.
- Avase: Ja. Ik ben wie ik ben en als anderen dat niet zouden kunnen accepteren, is dat hun probleem.
- Hyphy: Ik zou m'n geaardheid nooit willen veranderen, ondanks dat bepaalde dingen in het leven dan 'makkelijker" zouden zijn. Ik ben wie ik ben, en een beetje anders dan "het gemiddelde" is niet erg. Mensen die anderen beoordelen op geaardheid, sporen sowieso niet, en zullen ook zeker geen mensen zijn waar ik mee om zou gaan. All sexual orientations are fine, as long as we respect each other.
- Varken: Absoluut, het is vaak moeilijk geweest te accepteren en het is een lange weg geweest naar waar ik nu ben maar ik ben er blij mee. Hoe vaak ik er ook voor zou moeten vechten ik zou niet minder dan mezelf willen zijn.



Reactie plaatsen

Reageer op het artikel IDAHO.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
Maris schreef op 19-05 18:53:
Maris schreef:
PoisonDoll schreef:
no pansexual flag? ;-;

Pan af  
Melden | Citeer | X
Beau9 schreef op 19-05 17:32:
Beau9 schreef:

Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 18-05 18:28:
Chantilly schreef:
mooi artikel!
Melden | Citeer | X
Melbo schreef op 18-05 10:51:
Melbo schreef:
super artikel!!
Melden | Citeer | X
Ralsei schreef op 17-05 17:06:
Ralsei schreef:
Yay! Ik hoopte al dat er zo'n artikel zou komen! 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 17-05 13:18:
LindzyInfernal schreef:
Ik was vergeten dat dat vandaag was.
Melden | Citeer | X
SoldToADemon schreef op 17-05 12:12:
SoldToADemon schreef:
O sorry ben helemaal niet meer aan het beantwoorden van die mail toe gekomen ;-; Tof artikel tho!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 17-05 10:17:
Sas schreef:
Echt interessant! Ook de vragen erbij waren leuk om te lezen
Melden | Citeer | X
Bookslover schreef op 17-05 08:28:
Bookslover schreef:
Leuk artikel! Ik had nog nooit gehoord van deze IDAHO, wel de amerikaanse ;)
Ik vind het ook erg goed dat er meerdere vp'ers aan het woord komen die ieder een eigen mening hebben. Echt goed gedaan.
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 17-05 00:56:
Batman schreef:
Ik dacht 'oeh een artikel over Idaho amerika'
Dit is toch wel iets heel anders.

Maar het is nog steeds een goed artikel met een goed onderwerp om aandacht aan te besteden, ik vind alleen al die dagen zo jammer, je zou niet maar 1 dag aandacht moeten besteden aan zo iets maar gewoon altijd want het gebeurt nog steeds veel en veel te veel. 
Melden | Citeer | X
Britt schreef op 17-05 00:38:
Britt schreef:
Goed dat er zo'n dag is
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 17-05 00:37:
Bauwine schreef:
Super nice artikel <3
Melden | Citeer | X
Peepul schreef op 17-05 00:22:
Peepul schreef:
goed



Nieuwsarchief
Nieuwsoverzicht || 25 september 202225-09-2022 00:00
We Are Domi21-09-2022 00:00
De Tasmaanse tijger19-09-2022 00:00
Nieuwsoverzicht || 18-09-202218-09-2022 00:00
Films | Taken16-09-2022 00:00
Series ~ The unlisted12-09-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 11 september 202211-09-2022 00:00
Comic Sans MS09-09-2022 00:00
Jochem Myjer07-09-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 04-09-202204-09-2022 00:00
Sterrenbeeld Maagd 02-09-2022 00:00
What's in a name?01-09-2022 00:00
Superman and lois29-08-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 28-08-202228-08-2022 00:00
Marianentrog || Zomeractie week 527-08-2022 00:00
Freddie Highmore24-08-2022 00:00
Serie | Glow Up - NL/BE22-08-2022 00:58
Nieuwsoverzicht || Zondag 21 augustus21-08-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 14-08-202214-08-2022 00:00
Bloemen || Zomeractie week 413-08-2022 00:00
Dagny10-08-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 7 augustus 202207-08-2022 00:00
Book Lovers03-08-2022 00:00
Watersporten | Zomeractie week 330-07-2022 07:08
Reis door de tijd: Nieuwsteam28-07-2022 12:00
Vorige | Pagina: | Volgende