Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Rascal
stuur me een berichtje als je iets verkoopt van mijn wenslijst!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
21 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
Google (door Anoniem)

Google. Het kan je niet ontgaan zijn in de afgelopen jaren. Elke dag heb je wel met Google te maken, of je nu iets opzoekt in de zoekmachine, of misschien een programma van Google gebruikt. Maar wat is Google, wat heeft Google, hoe is Google ontstaan?

Google Inc., het bedrijf achter Google, is in 1996 opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Zij wilden graag een systeem hebben waarbij het hele internet afgezocht kon worden door servers. Het systeem noemden ze PageBank. De zoekmachine zoals wij die nu kennen, heette eerst BackRub maar werd veranderd in Google. De naam Google is echt een spelfout, ze wilden er Googol van maken, een waarde die hetzelfde betekent als 10100, een 1 met 100 nullen. 

De domeinnaam google.com is op 15 september 1997 geregistreerd, al bijna 20 jaar geleden dus. Het bedrijf Google Inc. is in 1998 geregistreerd. Op dat moment was hun 'kantoor' in de garage van een vriendin. In 1999 verhuisden ze naar Palo Alto in Californië, en later in datzelfde jaar zijn ze nog verhuisd naar een andere plek, die tegenwoordig als hoofdkantoor van Google dient, Googleplex. De vriendin waarvan ze de garage mochten gebruiken, werd later CEO van YouTube.

Inmiddels in Google uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven ter wereld, met maar dan 50.000 werknemers en kantoren over de hele wereld. In 2014 had het bedrijf een omzet van maar lieft 66 miljard Dollar.

In 2015 is er een grote herstructurering ingevoerd bij Google Inc. waar is besloten om Google Inc. een nieuw moederbedrijf te geven, Alphabet Inc.
Behalve de zoekmachine die iedereen wel kent, heeft Google ook talloze andere producten, een groot aantal dat je wellicht niet kent. Hieronder een selectie van interessante producten:

Gmail: Gmail is een maildienst van Google die talloze handige foefjes bevat. In 2007 kon de mailserver maar liefst 1 gigabyte opslagruimte aan voor een e-mail account, in die tijd een enorme grootte. Hotmail kon bijvoorbeeld maar 2 MB aan. Tegenwoordig is er 15 GB beschikbaar, alhoewel deze gedeeld wordt met Social Network Service Google+ en opslagservice Google Cloud.

Google Maps: Waar moet je naartoe, hoe laat moet je daar zijn, hoeveel kilometer is het en hoelang is het reizen? Kans is groot dat je, als je zoiets moet weten, Google Maps gebruikt. In Google Maps zitten nog andere extensies, zoals bijvoorbeeld Google Earth, waarbij satellietweergaven beschikbaar zijn, Google Street View, waarbij je als het ware op de straat staat en zo door plaatsen kunt navigeren. Er is maar liefst 5 miljoen mijl aan weg gescand door de Google Maps auto. 1 mijl is gelijk aan ongeveer 1,6 km.

Google Analytics: Dit is wellicht iets waarvan de meeste mensen nog nooit hebben gehoord. Als jij ooit besluit om een website te bouwen, is het héél nuttig om een Google Analytics code erbij te zetten. Hierbij is onder andere in detail te zien hoe lang de websitegebruikers gemiddeld op de site blijven, waar de gebruikers vandaan komen en welk programma gebruiken om de site te bezoeken.

Google Docs: Google Docs is een programma vergelijkbaar met Word. Het enige verschil is dat dit online gebruikt kan worden en meerdere gebruikers hierin kunnen werken. Wanneer jouw projectmaatje een verandering maakt in jullie verslag, zie jij dit meteen gebeuren.

Google Spreadsheets: Google Spreadsheets werkt op dezelfde manier als Google Docs, met meerdere personen online, alleen is Google Spreadsheets vergelijkbaar met Excel.

Google Presentations: Dit is hetzelfde principe als Google Docs en Google Spreadsheets, maar deze variant is te vergelijken met Powerpoint.

Google Trends: In Google Trends is te zien hoe de interesse in bepaalde onderwerpen is verdeeld. Natuurlijk heb ik hier even gespiekt hoe het ervoor stond met VP, en de piek was, hoe kan het ook anders, begin augustus 2012. Klik hier om die trendlijn te zien.

Google Scholar: Dit is een programma waarbij wetenschappelijke artikelen gezocht kunnen worden. Cijfers zijn hier vrijwel altijd accuraat, dit is anders dan wanneer jij je informatie van Wikipedia afhaalt.

Youtube: Youtube werd in 2006 overgenomen door Google. Youtube is een website waarbij video's geüpload en bekeken kunnen worden. Elke dag worden er meer dan 4 miljard video's gekeken op Youtube. Wat veel mensen wellicht niet weten, is dat het plan voor Youtube eerst was om het een videodating website te maken. We weten allemaal wat dus níet is gebeurd. De allereerste video die trouwens geüpload is op Google is getiteld 'Me at the zoo' en is nog steeds te bekijken!

Google Agenda: Dit programma is handig voor gezamenlijke agenda's. Zorg dat het hele gezin toegang heeft tot de agenda, en jij weet wie wanneer uithangt.

Google Chrome: Chrome is momenteel de meest gebruikte browser, ver boven Internet Explorer, Firefox, Safari en Opera.

Google Knol: Google Knol bestaat niet meer, maar het was een Wikipedia variant. De naam komt van het Engelse Woord Knowlegde, je spreekt het dus niet uit op z'n Nederlands, maar gewoon als 'Nol'. Het heeft bestaan vanaf 2008 en is in 2012 stopgezet vanwege tegenvallende prestaties.

Google Moon: Google Moon geeft je een kijkje op de maan. Je kunt zien waar de maanlanding plaats heeft gevonden, je kunt 3D modellen zien van voertuigen die een kijkje hebben genomen op de maan en je kunt 360 graden panorama's zien. Google Mars is een soortgelijk programma, alleen dan -uiteraard- op Mars.


Er zijn ook enkele interessante trivia over Google. Zo wordt het logo van Google wit als er iets ergs is gebeurd, en wanneer er een interessante gebeurtenis is op een dag, komen er Google Doodles op de homepage. In 2013 heeft Sas hier een artikel over gemaakt, om dit te lezen, klik je hier.

Verder heeft Google een lab voor geheime projecten, dat Google X wordt genoemd. Voorbeelden van producten die in dit lab zijn ontwikkeld zijn de zelfrijdende auto, project Wing dat pakketten wilt bezorgen met de hulp van drones. Verder hebben zij Google Glass ontwikkeld, een slimme bril.

In de Googleplex staat een echt skelet van een T-rex. De achterliggende gedachte hiervan is dat medewerkers er niet voor moeten zorgen dat Google uitgestorven raakt, net zoals de T-rex jaren geleden.

Als je een kijkje wilt krijgen in het stagiarprogramma van Google, kan het leuk zijn om de film The Internship te kijken. Deze film gaat over twee volwassen mannen die stage willen lopen bij Google. De film is opgenomen in de Googleplex, dus je ziet hier het beste hoe Google echt te werk gaat.

Om het gras te maaien bij het hoofdkantoor, gebruikt Google geen grasmaaier, maar geiten! Dit is veel leuker om te zien dan grasmaaiers, onder het werk.

Niet alle Google medewerkers hebben diploma's, de Google bazen vinden dit niet erg nuttig. 14% van de medewerkers heeft geen collegediploma.

Als je askew zoekt in Google, zal je scherminhoud een beetje naar de zijkant hellen.

Als een Google medewerker te overlijden komt voordat hij met pensioen is, krijgt de familie de 10 daaropvolgende jaren elke maand 50% van het salaris en krijgen de kinderen elke maand 1000 dollar tot aan hun 19e verjaardag.

Om Google Maps in de woestijn te gebruiken, is er geen auto gebruikt, maar en kameel met camera!

Elke minuut worden er maar liefst 2 miljoen zoekopdrachten gedaan in Googles zoekmachine!

Op 1 april 2007 stuurde Google een mail naar alle medewerkers dat er een python was losgebroken in het gebouw. Dit was geen grap...

Google is vanaf 2011 elk jaar benoemd tot het beste bedrijf om voor te werken. 

Op 5 augustus 2013 was Google offline voor 5 minuten. Verrassend genoeg ging het internetverkeer op dat moment met 40% omlaag.

Google is de eigenaar van het domein GoogleSucks.com


Het grootste vliegveld in Iran had voor meer dan 30 jaar een Davidster op het dak staan. Niemand was hiervan op de hoogte, totdat Google Earth het bovenaanzicht weer kon geven.

De meeste Gegooglede persoon van 2016 was Donald Trump.



Reactie plaatsen

Reageer op het artikel Google.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 20-04 19:33:
Girafke schreef:
THANKS GUYS voor alle complimentjes!!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 20-04 15:49:
Rye schreef:
Shiri schreef:
Rafke schreef:
Shiri schreef:
Wow echt leuk gedaan Raf! 

@Rafke  ke  ke 
Aaaah, thanks you! Had zo harde twijfels tbh, heb vandaag pas de lay out weggehaald want die was lelijk ahaha, kinda like it this way
Wat heb ik gedaan dan? o.o @raf
Ik las dit met mijn slaapdronken hoofd verkeerd ha. haha. hahaha. 

YW ANYHOW IT LOOKS GREAT @Raf
Melden | Citeer | X
Demish schreef op 20-04 08:19:
Demish schreef:
TheBurrow schreef:
Hij is echt zo mooi en super interessant!
Melden | Citeer | X
TheBurrow schreef op 20-04 07:54:
TheBurrow schreef:
Hij is echt zo mooi en super interessant!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 20-04 07:11:
Frangipane schreef:
Wow :o
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 20-04 00:15:
Firewall schreef:
Alle lof voor Rafke. Diep respect voor haar, want man wat is dit goed geschreven. ( stiekem jaloers)
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 20-04 00:15:
Rye schreef:
Rafke schreef:
Shiri schreef:
Wow echt leuk gedaan Raf! 

@Rafke  ke 
Aaaah, thanks you! Had zo harde twijfels tbh, heb vandaag pas de lay out weggehaald want die was lelijk ahaha, kinda like it this way
Wat heb ik gedaan dan? o.o @raf
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 20-04 00:02:
Girafke schreef:
Shiri schreef:
Wow echt leuk gedaan Raf! 

@Rafke 
Aaaah, thanks you! Had zo harde twijfels tbh, heb vandaag pas de lay out weggehaald want die was lelijk ahaha, kinda like it this way
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 20-04 00:01:
Rye schreef:
Wow echt leuk gedaan Raf! 

@Rafke 



Nieuwsarchief
Maandoverzicht Juli en Augustus '2429-08-2024 00:00
Zomer Magazine20-07-2024 00:00
Let's Introduce Renee0012-07-2024 00:00
Pride Lookbook16-06-2024 21:00
Pride Month | Aankondiging01-06-2024 13:00
Maandoverzicht Mei '2427-05-2024 00:00
Let's Introduce: Itsmeblub {Birthday Edition}18-05-2024 00:00
Music Month May12-05-2024 00:00
Maandoverzicht April '2430-04-2024 00:00
Anouk's verjaardag!26-04-2024 00:00
Lente Magazine12-04-2024 00:00
Let's Introduce: Rascal {Birthday Edition}10-04-2024 00:00
Paaseieren Speurtocht29-03-2024 00:00
Miss lente 2024 | Aankondiging18-03-2024 00:00
Internationale Vrouwendag08-03-2024 00:00
Maandoverzicht Februari '2426-02-2024 00:00
SocialMediaTeam Revamp04-02-2024 13:00
Maandoverzicht Januari '2429-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Uitslag01-01-2024 00:00
Be the Best 2023 | Stemronde15-12-2023 00:00
SocialMediaTeam Adventskalender 202301-12-2023 10:00
Be the Best 2023 | Aankondiging01-12-2023 00:00
Look Appreciation08-11-2023 18:25
Creepy Pasta16-10-2023 00:00
Unmasking the Evil05-10-2023 19:00
Pagina: | Volgende