Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Rascal
stuur me een berichtje als je iets verkoopt van mijn wenslijst!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
15 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
Zomeractie week 1 - Toerist in eigen land (door Wishbone )

Welkom in Nederland, het land dat bekend staat om zijn molens, zijn tulpen, zijn klompen en ook om zijn heerlijke kazen! Uiteraard is er nog heel wat te beleven in Nederland dat je misschien nog niet wist.

- Amsterdam
Amsterdam, dé hoofdstad van Nederland, heeft heel wat dingen die je gezien moet hebben. Iets wat je zeker eens gezien moet hebben, is de ZOO die er gelegen is, namelijk Artis. Het wordt ook wel beschreven als één van de mooiste ZOO's van de Benelux, daarnaast is het ook de oudste van heel Nederland. 

Mocht je toch eerder geïnteresseerd zijn in geschiedenis, en specifiek in de wereldoorlogen, dan kan je een bezoekje brengen aan het Anne Frank Huis. Hierin vind je foto's, filmbeelden ... van Anne Frank, die onderdook tijdens de tweede wereldoorlog.

- Arnhem
In Arnhem is naast een druk stadsleven ook enorm mooie natuur te vinden. Je vindt er namelijk één van de mooiste parken van Nederland: Park Sonsbeek. Mocht je er dus van houden om te gaan fietsen, te wandelen of gewoonweg van de natuur te genieten, dan is dit een plaats waar je zeker eens naartoe moet gaan. Daarnaast worden er soms ook activiteiten georganiseerd, zoals kunstexposities.


- Kerkrade
Neem je een bezoek aan Kerkrade? Ga dan eens langs de Abdij Rolduc. Dit is namelijk het oudste en best bewaard gebleven abdijcomplex van heel Nederland. Het is dan ook een nationaal monument. Momenteel wordt de abdij gebruikt als hotel, maar het is ook mogelijk om de abdij te bezoeken zonder er een kamer te huren. 

Een ander gebouw dat het bezichtigen waard is, is het kasteel Erenstein. Het is een kasteel dat gebouwd werd in de middeleeuwen en nog steeds erg goed bewaard gebleven is. Je kan er daarnaast ook zeer lekker en stijlvol eten. In de buurt kan je er ook een prachtige wandeling maken.

- Groningen
In Groningen vind je onder andere de Martinitoren en de Martinikerk. De Martinitoren, die bij de Martinikerk hoort, is de hoogste en bekendste toren van Groningen. Als je Groningen bezoekt, wordt je dan ook aangeraden om de Martinitoren te beklikken en dat zijn... 370 treden in totaal!

Hou je niet zo van gebouwen, maar eerder van de natuur? Dan ben je ook welkom in Groningen. Neem bijvoorbeeld een bezoek aan de Prinsentuin, het Noorderplantsoen of het Pepergasthuis. Stripfanaten kunnen zich dan weer vertoeven in het Nederlands stripmuseum.
Welkom in België, het land dat bekend staat om zijn wafels, zijn chocolade, het Manneken Pis en natuurlijk het Atomium. Maar wat valt er nog meer te beleven?

- Antwerpen
De stad Antwerpen kent heel wat bezienswaardigheden. Wandel dus eens alleen of onder leiding van een gids door de prachtige, historische stad. Zo zal je onder meer het Steen, de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal tegenkomen. Er valt voor elk wat wils te beleven in deze bruisende stad. 

Als je daarnaast van architectuur houdt, word je ook aangeraden om een bezoekje te brengen aan het Centraal Station. Je zal je vast afvragen waarom, aangezien je er van uit gaat dat dit enkel noodzakelijk is om een trein te nemen. Het wordt namelijk beschreven als één van de mooiste stationsgebouwen in Europa.

- Brugge
Neem ook eens een bezoekje aan het Venetië van het Noorden, namelijk Brugge. Geniet in dit Venetië van boottochten, neem een bezoek aan de gebouwen en wandel doorheen de musea.

Een voorbeeld van deze musea is het historium, een museum gelegen op de Grote Markt dat je écht gezien moet hebben als je interesse hebt in geschiedenis. Het toont namelijk het verhaal van Jan van Eyck tijdens de middeleeuwen. Tijdens je museumbezoek maak je een interactieve wandeling doorheen verschillende kamers. Hier kreeg je steeds geluidsfragmenten te horen en zo kan je het verhaal volgen.

- Brussel
In Brussel, de bruisende hoofdstad van België, vind je heel wat musea. Je kan er namelijk het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen bezoeken. Het is één van de drukste musea van Brussel, doordat het volstaat met skeletten van dinosaurussen.

Ook te vinden in Brussel is het Atomium. Dit gebouw met zijn negen bollen werd oorspronkelijk gebouwd voor een wereldtentoonstelling, maar omdat het zo'n succes was, bleef het in Brussel staan en is het tot op heden het kenteken van Brussel en zo ook van België.

Het Manneken Pis is daarnaast ook een kenteken van Brussel. Ondanks dat het eigenlijk niet zo groot is, is het erg bekend. Juist vanwege het beeld zelf: een plassend jongetje. 

- Namen
De Waalse stad Namen is vooral bekend om de historische kern van de stad. Zo kan je een bezoek maken aan de Citadel van Namen, die zorgde voor de verdediging van de stad gedurende de middeleeuwen. 

Daarnaast nog een leuk idee is om een stadswandeling te maken. Dit zal vast als een opgave klinken: je moet immers een hele route uitstippelen. Als je Namen bezoekt, heb je van al dat planwerk geen last. Je kan namelijk met een gratis boekje krijgen met een route én je krijgt er nog een gratis gids bij. Dit werkt simpelweg met een mp3-bestand dat je gratis online kan downloaden.
Hierboven zien jullie al acht leuke steden die te bezoeken zijn in Nederland en België, maar er zijn er natuurlijk veeeel meer!

Jullie moeten een woordslang XL gaan maken van Nederlandse en Belgische plaatsen. Gebruik steeds de laatste letter van de voorgaande plaats, voor je nieuwe plaatst. Je begint met Amsterdam, vervolgens moet er een Belgische plaats met de letter M komen, dan weer een Nederlandse, dan weer een Belgische enz.

Nu hebben jullie een woordslag, maar deze moet nog even XL gemaakt worden! Dit doe je door bij iedere plaatst bezienswaardigheden/attracties van die plaatst te vermelden. Per plaatst moet je er minimaal één vermelden, en je mag elke letter van het woord maximaal één keer gebruiken. Bij Amsterdam mag je dus wel twee keer de M gebruiken, maar je mag maar één keer de S gebruiken (zie onderop een voorbeeld).

Er is geen maximaal aantal steden, het gaat er juist om wie de meeste punten verzamelt. Per plaats en bezienswaardigheid/attractie krijg je een punt, dus als jij bij Amsterdam voor iedere letter een bezienswaardigheid/attractie kan bedenken, krijg je daar 10 punten voor.

Inzenden doe je door het NT account te mailen met als onderwerp 'ZA week 1'. Jullie kunnen inzenden tot vrijdagavond 7 juli 23:59.

Het voorbeeld:
Amsterdam -> bezienswaardigheden/attracties: A - Artis

De vijf met de meeste punten winnen onderstaande outfit gemaakt door the amazing Sangster (in samenwerking met Solovey en Wishbone). De set is nog niet af, maar hier alvast een sneak peek! 




Reactie plaatsen

Reageer op het artikel Zomeractie week 1 - Toerist in eigen land.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 06-07 15:39:
LindzyInfernal schreef:
Mss doe ik daar morgen nog wel aan mee vandaag voor de beide CT competities ingeleverd en eraan gewerkt. Hoop zo dat ik ergens de set win hij is zo nice. 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 06-07 15:32:
Amethyst schreef:
Die woordenslang gaat nog wel, maar die bezienswaardigheden erbij zoeken.. Zoveel werk.. En ik weet niet eens of alles wel telt als bezienswaardigheid xD
Melden | Citeer | X
Ligeia schreef op 06-07 12:37:
Ligeia schreef:
Giselle schreef:
Super leuke conpetitie dit. Misschien ga ik wel een poging wagen. 

Als ik het goed begrijp mag je alleen steden gebruiken, dus geen dorpen. 

ik snap alleen die bezienswaardigheden/attracties niet zo goed. Als je bijvoorbeeld amsterdam - artis hebt moet je dan met de overgebleven letters (mmeda) een nieuwe attractie maken? Of mag je dan weer alle letters gebruiken?

Dorpen mogen ook!
Je mag per letter één attractie verzinnen, dus A voor artis, M voor ..., S voor ...
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 06-07 12:32:
Samsara schreef:
Super leuke conpetitie dit. Misschien ga ik wel een poging wagen. 

Als ik het goed begrijp mag je alleen steden gebruiken, dus geen dorpen. 

ik snap alleen die bezienswaardigheden/attracties niet zo goed. Als je bijvoorbeeld amsterdam - artis hebt moet je dan met de overgebleven letters (mmeda) een nieuwe attractie maken? Of mag je dan weer alle letters gebruiken?
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 06-07 12:12:
Ferox schreef:
bij bijv de a telt dan anne frank huis ook of moet het echt 1 woord zijn

en moet je de bezienswaardigheden eronder schrijven of erachter?
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 05-07 08:31:
LindzyInfernal schreef:
Dus er zit geen maximum aantal plaatsen en maximaal aantal attracties aan vast maar hoe word de winnaar dan gekozen En ik vind die punten telling bij de woorden maar wat raar word er per letter gekeken dat je een attractie verzint of hoe zit het. 

En mag je de woordslang digitaal of op papier maken? 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 01-07 15:22:
Frangipane schreef:
Pfoe dit is zoveel werk, maar de set is het waard!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 01-07 11:18:
Ferox schreef:
Ligeia schreef:
Ferox schreef:
Ligeia schreef:

Je maakt eerst je woordslang, en vervolgens werk je iedere plaats uit onder de woordslang.
Dus voor eronder is 'Amsterdam (.....) inderdaad goed.
En als je et bijv maar 7 Weet van de 10 mag je dan doorgaan of alleen als je ze allemaal weet

"Dit doe je door bij iedere plaatst bezienswaardigheden/attracties van die plaatst te vermelden. Per plaatst moet je er minimaal één vermelden"
Ooo oops wat lekker wakker blijkbaar xD
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 01-07 11:14:
Anke schreef:
Ik vind dit zo ontzettend leuk! Als toekomstig studente toerisme is dit helemaal mijn ding!
Melden | Citeer | X
Tim schreef op 01-07 10:37:
Tim schreef:
Snap er geen kut van, ik ga dalijk nog eens lezen hahaha
Melden | Citeer | X
Ligeia schreef op 01-07 10:30:
Ligeia schreef:
Demish schreef:
Giovenchy schreef:
Demish schreef:
Mag je de steden uit de twee landen combineren of moet je, als Nederlander, alleen maar Nederlandse steden gebruiken? -- Voor zover ik het begreep moest je NL-BE-NL-BE-NL-BE doen
Ja, dat dacht ik dus ook! Maar omdat je toerist bent in eigen land, wilde ik het toch even vragen, haha
Wat Giovenchy zegt, eerst Amsterdam, dan een Belgische plaats, dan Nederlands enz.
Melden | Citeer | X
Ligeia schreef op 01-07 10:29:
Ligeia schreef:
Ferox schreef:
Ligeia schreef:
Ferox schreef:
Maar ff moet je dan Amsterdam en dat tussen haakjes erachter de bezienswaardigheden of waar moet je die noteren 

Je maakt eerst je woordslang, en vervolgens werk je iedere plaats uit onder de woordslang.
Dus voor eronder is 'Amsterdam (.....) inderdaad goed.
En als je et bijv maar 7 Weet van de 10 mag je dan doorgaan of alleen als je ze allemaal weet

"Dit doe je door bij iedere plaatst bezienswaardigheden/attracties van die plaatst te vermelden. Per plaatst moet je er minimaal één vermelden"
Melden | Citeer | X
Demish schreef op 01-07 09:39:
Demish schreef:
Giovenchy schreef:
Demish schreef:
Mag je de steden uit de twee landen combineren of moet je, als Nederlander, alleen maar Nederlandse steden gebruiken? -- Voor zover ik het begreep moest je NL-BE-NL-BE-NL-BE doen
Ja, dat dacht ik dus ook! Maar omdat je toerist bent in eigen land, wilde ik het toch even vragen, haha
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 01-07 09:34:
Belle schreef:
GRONINGEEEEEUH!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 01-07 09:17:
LindzyInfernal schreef:
De set is heel erg cute ik ga sowieso meedoen.
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 01-07 09:03:
Ferox schreef:
Ligeia schreef:
Ferox schreef:
Maar ff moet je dan Amsterdam en dat tussen haakjes erachter de bezienswaardigheden of waar moet je die noteren 

Je maakt eerst je woordslang, en vervolgens werk je iedere plaats uit onder de woordslang.
Dus voor eronder is 'Amsterdam (.....) inderdaad goed.
En als je et bijv maar 7 Weet van de 10 mag je dan doorgaan of alleen als je ze allemaal weet
Melden | Citeer | X
Demish schreef op 01-07 08:30:
Demish schreef:
Mag je de steden uit de twee landen combineren of moet je, als Nederlander, alleen maar Nederlandse steden gebruiken?
Melden | Citeer | X
Wishbone schreef op 01-07 01:42:
Wishbone schreef:
Couture schreef:
Nath, next meeting; Martinitoren, let's do this @Wishbone 
JA DAT WIL IK ECHT 
Melden | Citeer | X
Ligeia schreef op 01-07 00:59:
Ligeia schreef:
Ferox schreef:
Maar ff moet je dan Amsterdam en dat tussen haakjes erachter de bezienswaardigheden of waar moet je die noteren 

Je maakt eerst je woordslang, en vervolgens werk je iedere plaats uit onder de woordslang.
Dus voor eronder is 'Amsterdam (.....) inderdaad goed.
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 01-07 00:12:
Ferox schreef:
Maar ff moet je dan Amsterdam en dat tussen haakjes erachter de bezienswaardigheden of waar moet je die noteren 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 01-07 00:04:
Ferox schreef:
Leuk :)
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 01-07 00:04:
MementoMori schreef:
Woeeeeeeh!
Melden | Citeer | X
Unsteady schreef op 01-07 00:00:
Unsteady schreef:
YAS!



Nieuwsarchief
Hoe bouwen we VP weer op?12-04-2023 00:00
nog een poging voor Studs LI en m'n afscheidsartikel06-03-2023 17:27
Be Our Guest27-02-2023 00:00
Artificial Intelligence23-02-2023 00:00
Files || Emily VanCamp16-02-2023 00:00
Serie: The Recruit07-02-2023 00:00
Nieuwsoverzicht 05-02-202305-02-2023 00:00
Nepo baby04-02-2023 00:00
Files ~ Ian Bohen02-02-2023 00:00
Nieuwsoverzicht 22-01-202322-01-2023 00:00
Files~Jenna Ortega19-01-2023 00:00
The Good Nurse14-01-2023 00:00
Nieuwsoverzicht 8 januari08-01-2023 00:00
Files // Tiera Skovbye 05-01-2023 00:00
Be the Best 2022 | Uitslag01-01-2023 00:00
The Sandman30-12-2022 00:00
Kersttradities rond de wereld26-12-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 25-12-202225-12-2022 00:00
Kerstfilms22-12-2022 00:00
Erebus, vulkaan op Antarctica19-12-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 18-12-202218-12-2022 13:32
Be The Best - Stemronde15-12-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 11 december 202211-12-2022 00:00
Serie | Ginny & Georgia09-12-2022 00:00
Files|| Jeremy Shada07-12-2022 00:00
Vorige | Pagina: | Volgende