Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Rascal
stuur me een berichtje als je iets verkoopt van mijn wenslijst!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
19 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
Meet Mary Sue & Gary Stu (door Account verwijderd)

Wat is een Mary Sue?
Een Mary Sue (Gary Stu is de mannelijke vorm) is het perfecte persoon die je af en toe op ziet duiken wanneer je bijvoorbeeld een roleplaygame zit te lezen. Iedereen heeft in het echte leven zijn goede en slechte kanten. Dit komt omdat we niet perfect zijn. Maar onze Mary Sue heeft kent geen negatieve kanten. Het is onmogelijk om een stoere rock chick te zijn die nooit huilt, nooit rekening houdt met anderen, altijd gemeen is, geen liefde kent en een mega zwaar leven achter de rug heeft waardoor ze altijd een kort lontje heeft. Dit is zo onrealistisch dat het vervelend is om te lezen. Zelfs bij een fantasy RPG probeer je om zo realistisch mogelijk te blijven. Probeer dat je roleplay-game karakter dan ook zo realistisch mogelijk is.
Zijn ogen stonden op haar gericht, haar blonde lange haar dreef mee met de wind terwijl ze hem strak aankeek. Violet Moonstone een van de beste vampire-hunters die er bestond. Hij voelde hoe hij zwaarder begon te ademen, zilver constateerde hij. Hij greep kort naar zijn keel maar slikte simpel, hij had dit al meerdere keren meegemaakt en was ondertussen immuun geworden tegen zilver. Zijn rode ogen vlogen weer richting Violet die met een enorme snelheid op hem afkwam. Hij zag hoe ze haar pistool pakte. Met een snelle beweging stond hij naast haar pakte haar handen vast en hief deze boven haar hoofd. Hij ging dicht op haar staan en legde zijn lippen tegen haar hals aan. ''Ohw Violet, zou je niet eeuwig willen leven?'' zei hij verleidelijk tegen haar en keek haar aan in haar diep blauwe ogen. Haar blik stond zacht, geen enkel spoortje van angst was in haar te vinden. ''Dark ik zou toch niet eeuwig aan jou vast willen zitten.'' Violet's stem was spottend en ze grijnsde. Dark zijn rode ogen gleden over Violet's lichaam. ''Jammer dat je geen keus hebt.'' lachte hij en bewoog zijn hoofd weer richting haar hals en ontblootte zijn hoektanden, het maanlicht verlichte ze en ze leken wel messen zo scherp maar zo wit als parels. Violet haar expressie veranderde voor geen moment en schopte hem zonder enige moeite in zijn kruis. Dark zette een stap naar achter en liet Violet's handen los. Violet pakte soepel haar geweer en schoot Dark recht door zijn hart. Dark ademde diep in en keek Violet recht aan. ''Je had voor altijd de mijne kunnen zijn Violet.. W-we hadden alles kunnen doen.'' De woorden kwamen er met moeite uit en langzaam begonnen zijn benen te verkolen. Hij zakte door zijn benen heen en keek Violet strak aan. Violet lachte droog, ''Ik ben een vampire-hunter waarom zou ik een vampier willen worden'' Haar stem was spottend en ze liep naar hem toe. Met een soepele sierlijke beweging schopte ze tegen Dark zijn hoofd dat vervolgens los raakte van zijn lichaam en 2 meter verderop lande en meteen verkoolde. Dark zijn lichaam verdween als sneeuw voor de zon. Violet gooide haar haar soepel over haar schouder en bekeek het hoopje stof met een eenvoudige expressie.
Verschillende Mary Sues?
Ja, die zijn er. Eigenlijk zijn er een hele boel. Natuurlijk zijn er een paar die er uit blinken.
– De onschuldige Sue: Dit is het personage dat nooit iemand bij zal doen en heel vriendelijk is. Waarschijnlijk heeft ze een mooi, lief uiterlijk en is haar karakter al bij al heel schattig. Iedereen vindt haar aardig en ze denkt aan iedereen om haar heen. Niemand laat zij alleen in een hoekje zitten. Ze heeft een natuurlijke warmte om zich heen die iedereen fijn vindt. Het enige probleem is dat ze nog al snel verliefd word en daardoor heeft ze veel problemen met jongens. 
– De badass Sue: Evilheid in zijn meest pure vorm. Dit personage geeft helemaal niks om niemand en is bovendien super machtig. Hoewel hij/zij gemeen doet tegen iedereen, voelt ieder persoon zich wel aan getrokken door het personage in kwestie. Ze vergeven haar alles en zullen haar trouw blijven. Ondanks alle donkere kleding en make-up die ze draagt, ziet ze er super mooi uit. Ze is een complete rebel en iedereen weet dat je niet met haar moet spotten, want dan krijg je een gevecht die je sowieso zou verliezen. 
– De populaire Sue: Dit is het populairste meisje van de school. Ze houdt van uitgaan en flirten en natuurlijk krijgt ze alle jongens achter zich aan. Ze heeft totaal geen problemen met school of juist heel veel, maar echte invloed heeft school niet op haar dagelijkse leven. Ze kan soms een grote mond hebben, maar toch wilt iedereen bij haar zijn. Vanzelfsprekend is ze rijk en ziet er altijd geweldig uit – zelfs als ze een kater heeft van het vorige feestje. 
– De zielige Sue: Ze zit zielig alleen in een donker hoekje en niemand mag haar. Op jonge leeftijd zijn haar ouders dood gegaan en ze geeft zichzelf de schuld er voor. Ze draagt een zware last op haar schouders en moet de hele wereld zien te redden, het is alleen zo jammer dat niemand haar mag. Ze staat er echt alleen voor, want iedereen vermijdt haar omdat ze stil is – maar ze heeft wel een goed hart. Iedereen begrijpt haar verkeerd en het is een zware last om door te leven. 
– De anti-Sue: Ze is snel aan gebrand, chagrijnig, lelijk en dom. Als je dit leest denk je waarschijnlijk 'he? wat doet die hier tussen?'. Simpel: een persoon met alleen maar slechte eigenschappen ïs ook Sue. Meestal staan ze gelijk met de zielige Sue, maar met de badass Sue zitten ze er ook vaak tussen.

Hoe vermijd je een Sue?
Een Mary Sue kan soms moeilijk zijn om te vermeiden, maar wat je wel altijd kan gebruiken is een standaard lijst.

Naam en achternaam: Hou het logisch. Het kan zijn dat je een tweede naam hebt, maar een derde - of zelfs vierde naam - is heel ongebruikelijk. 
Roepnaam: Wees even eerlijk: wie noem jij nou van je vriendengroep bij hun tweede naam? Niemand, juist ja. Dus vul dat hier ook niet in. Bovendien heeft eigenlijk niemand twee roepnamen dus 'Alex (want ze haat het om 'Alexandria' genoemd te worden) of Susanna' is een Mary Sue-kenmerk.
Geaardheid: Ja, ze is biseksueel maar weet dit nog niet/houdt het geheim. Maar zo erg is dat niet, want ze valt toch meer op jongens. || Zie je de Mary Sue-heid van af stralen? Innerlijk: Geef je personages zowel slechte als goede eigenschappen en zorg dat het logisch in elkaar zit. Zo zou een vriendelijk meisje niet zo snel een kort lontje hebben. Denk je personage goed uit voordat je hem/haar op schrijft.
Uiterlijk: Nee, iemand is niet alleen maar beeldschoon. Zelfs modellen worden nog bij gewerkt voordat ze in een tijdschrift komen. Dat je eens een heel mooi personage er tussen zit is op zich niet erg, maar zodra elk van je personage adembenemend mooi zijn moet je gaan op passen. Het is niet erg om in je beschrijving de minpunten van zijn/haar uiterlijk te zetten. Toch als je tijdens het schrijven de hele tijd zwaar in gaat op de minpunten/pluspunten is er ook spraken van een Sue.
Geboorteplaats: Hou het logisch.
Verleden: Maar weinig mensen hebben echt een traumatisch verleden gehad en als dit zo is tekent het dat af op het karakter. Een vrolijk, lief, vriendelijk meisje haar ouders zijn echt niet vermoordt en ze is niet verkracht door haar oom waar ze bij kwam te wonen. Tegenslagen heeft iedereen in zijn leven, maar niet iedereen heeft het even extreem. 
Hobby’s?: Ze speelt viool, harp en gitaar. Daarnaast heeft ze een stem als een nachtegaal en is zeer artistiek: ze kan tekenen als geen ander.
Extra: Magische krachten? Houd het beperkt en niet overdreven. Elk personage heeft zo zijn zwakte en kan over wonnen worden zelfs de duivel/een god. Als er bijvoorbeeld een personage is die alle magie van iemand kan weg nemen en jou personage is alleen maar bezig met magie is het zeer onwaarschijnlijk dat hij fysiek sterk is – als dat wel zo is kan je spreken van een Mary Sue. Dus zelfs met magische krachten moet je er voor zorgen dat je personage niet onoverwinnelijk word.

Een typisch
Mary Sue
verhaal:
     Veela,
bedankt
    voor
     de
 hulp!



Reactie plaatsen

Reageer op het artikel Meet Mary Sue & Gary Stu.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
XLara schreef op 10-08 11:34:
XLara schreef:
Leuk Hoor
:tongue:
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 09-08 17:47:
Momo schreef:
Ik haat die personages echt, vooral in anime's xD maar dankzij Pim wist ik al een heel lange tijd wat het was hehe
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 09-08 17:34:
Ryuzaki schreef:
Oh ja Veela/Pim heeft hier aan meegeholpen. Ik dacht is zeg het even, want dat is nu niet heel duidelijk *kuch*

Khahaha ily pim xd

Maar yeah, awesome artikel. En laten we er allemaal onze missie van maken de Sue's te verbannen uit de schrijfwereld.
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 09-08 15:21:
Scientist schreef:
Dat zijn veel zinnen..,
Melden | Citeer | X
Halima schreef op 09-08 13:38:
Halima schreef:
SoldToADemon schreef:
Ah, mary sue, de plaag van de schrijfwereld...

Melden | Citeer | X
Anna schreef op 09-08 12:53:
Anna schreef:
SoldToADemon schreef:
Ah, mary sue, de plaag van de schrijfwereld...

Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 09-08 12:51:
Felicia schreef:
ik snap het niet
Melden | Citeer | X
Troyboy schreef op 09-08 12:29:
Troyboy schreef:
cool!!!!!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 09-08 12:05:
Kuvira schreef:
ugh mary sue's zijn zo vervelend 0n0
Melden | Citeer | X
SoldToADemon schreef op 09-08 11:15:
SoldToADemon schreef:
Ah, mary sue, de plaag van de schrijfwereld...
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 09-08 11:07:
Saturn schreef:
Ik wist dit al, ik ken iemand die alleen maar Mary Sue's maakt :C
Melden | Citeer | X
Madge schreef op 09-08 11:03:
Madge schreef:
nice c:
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 09-08 11:03:
Sas schreef:
Best wel grappig haha. Al denk ik dat ik het verhaal niet geweldig zou vinden als er niets slechts in voorkomt :p
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 09-08 10:54:
XLeah schreef:
Fame schreef:
Ik snap er echt niks van AHHAA.

Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 09-08 10:53:
Sixeet schreef:
Forks schreef:
Fame schreef:
Ik snap er echt niks van AHHAA.


Melden | Citeer | X
SoHappyICouldDie schreef op 09-08 10:48:
SoHappyICouldDie schreef:
Fame schreef:
Ik snap er echt niks van AHHAA.

Melden | Citeer | X
Society schreef op 09-08 10:40:
Society schreef:
huh....
Melden | Citeer | X
Forks schreef op 09-08 10:29:
Forks schreef:
Fame schreef:
Ik snap er echt niks van AHHAA.

Melden | Citeer | X
Fame schreef op 09-08 10:24:
Fame schreef:
Ik snap er echt niks van AHHAA.
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 09-08 10:22:
NoraLove schreef:
Cool
Melden | Citeer | X
Popstarxaviera schreef op 09-08 10:17:
Popstarxaviera schreef:
cool!!!!!

Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 09-08 09:55:
Morphine schreef:
Amouris schreef:
Cool!

Melden | Citeer | X
Norax schreef op 09-08 09:55:
Norax schreef:
Vet gaaf! Gary Stu kende ik al
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 09-08 09:51:
Amouris schreef:
Cool!



Nieuwsarchief
3 Games: Unrailed, Ibb & Obb en Lovers in a dangerous spacetime05-12-2022 00:00
Be the Best - Aankondiging01-12-2022 00:00
Let's Introduce: Devinette30-11-2022 00:00
De Harlekijnkoraalslang en melkslang28-11-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 27-11-202227-11-2022 00:08
ABBA Voyage26-11-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 20-11-2220-11-2022 00:00
Parkinson15-11-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 13-11-202213-11-2022 00:00
The School for Good and Evil11-11-2022 00:00
FILES || Enya09-11-2022 00:00
Serie ~Titans07-11-2022 11:12
Nieuwsoverzicht 06-11-202206-11-2022 00:00
Tom Odell03-11-2022 00:00
Halloween 202231-10-2022 00:00
Film: Before I wake26-10-2022 00:00
De 1% Quiz24-10-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 23-10-202223-10-2022 00:00
Garbage City12-10-2022 00:00
Nieuwsoverzicht || 22 oktober 202209-10-2022 00:00
Gordon!!!03-10-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 02-10-202202-10-2022 00:00
Een afscheid30-09-2022 00:00
Spiritfarer28-09-2022 00:00
Love on the Brain26-09-2022 00:00
Vorige | Pagina: | Volgende