Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Mai
Check het forum voor gezelligheid!!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
21 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
Let's Introduce Studie Editie - Journalistiek (door Anoniem)

- Welke studie volg je en waar doe je dat?
Ik studeer HBO Journalistiek op Hogeschool Utrecht.

- Waarom heb je gekozen om het op deze plaats te volgen?
Ik heb heel lang gezegd dat ik naar Windesheim (Zwolle) zou gaan. Windesheim is echt vlak bij me in de buurt en dan kon ik lekker thuis wonen. Eigenlijk was ik een beetje bang om weg te gaan en voor de kosten. Uiteindelijk zei mijn moeder dat ik gewoon moest kiezen wat me het leukste leek. Hogeschool Utrecht en Windesheim leken me vrij gelijk qua niveau, maar in Utrecht woonden al mijn vriendinnen. Daarbij leek op kamers gaan me eigenlijk best chill. Zo heb ik uiteindelijk voor Utrecht gekozen.

- In welk jaar zit je momenteel en hoe lang duurt de studie nog?
Ik zit in het eerste jaar en heb dus nog drie jaar te gaan! - Waarom heb je voor journalistiek gekozen? Eigenlijk was er geen enkele studie die me leuk leek behalve Journalistiek. Het gevoel daar was gewoon goed. Verder hield ik van schrijven en vooral informatief schrijven. Verder sloten mijn eigenschappen aan bij de studie (nieuwsgierig, creatief, etc.). Ik was alleen nogal verlegen en bang om op mensen af te stappen. Ik heb uiteindelijk gewoon mijn hart gevolgd en daaruit is gebleken dat ik op de juiste plek zit. Daarnaast valt dat op mensen afstappen en bellen best wel mee en kom je er snel genoeg overheen! Laat je dus niet tegenhouden door een beetje verlegenheid.

- Hoe bevalt de studie je? Is het wat je verwacht had?
Ik had eigenlijk niet echt verwachtingen, behalve dat we zowel tekst als radio en tv zouden behandelen. Ik vind het een hele leuke studie, vooral omdat je ook al echt aan het werk gaat als journalist. Je belt mensen en zegt niet dat je student bent, maar je bent journalist. Je hebt ook echt een platform dat iedereen kan bekijken en lezen. Daardoor moet je continu presteren en zo min mogelijk fouten maken. Maar zodra je een artikel of audio-/video-opname online hebt staan, voel je je ook echt trots. Zeker als je dan ook nog complimenten krijgt van je docent die al jaren in dit vak werkt en de mensen die je gesproken hebt. Soms delen ze je werk ook. Dat gevoel is echt het beste dat er is.

- Hoeveel uur per week besteed je gemiddeld aan je studie?
Dat is lastig te zeggen vind ik. Journalistiek is sowieso al geen negen tot vijf baan. Het hangt er echt vanaf. Soms moet je een interview regelen en mail/bel je veel mensen zonder reactie te krijgen, terwijl je de andere keer direct na de eerste keer een reactie krijgt en een interview hebt. Soms moet je een nieuwsbericht schrijven van ongeveer 200 woorden, maar een andere keer een verslag van 600 à 700 woorden. Het hangt er echt vanaf. Daarnaast ben ik iemand die vrijwel dingen een beetje uitstelt tot het einde. Het einde is dan wel druk, maar makkelijk te doen. Verder is alles best rustig en relaxed.

- Wat is je favoriete vak en waarom is dat zo?
Ik vind het werken in een redactie erg leuk. Je zit dan echt met een eigen redactie en taken daarin en gaat produceren. Schrijven, interviewen, mailen/bellen. Ik heb net het eerst half jaar achter de rug van tekst en ben nu bezig met mijn tweede halfjaar audio/visueel. We begonnen de eerst audio/visueel redactieles met een eigen radio-inzending maken van een uurtje. Super leuke start!

- Welke vakken vind je minder interessant en waarom?
We hebben ook kennis en context vakken. Dit zijn onderwerpen zoals Kunst, Economie (Bedrijf/Mens), Wonen, Lokale Politiek, Levensbeschouwing en Nationale Politiek. Je krijg per blok een toets over twee van deze onderwerpen, bijvoorbeeld Levensbeschouwing en Nationale Politiek. Elke woensdag heb je dan drie uur achter elkaar zo’n vak en ik vind het erg moeilijk om geconcentreerd te blijven bij vakken als politiek, wonen en economie. Drie weken krijg je het ene vak elke woensdag en dan nog eens drie weken het andere vak. Op het einde krijg je een toets met veertig meerkeuze vragen en tien openvragen. Het is erg lastig en spannend altijd. Ik vind deze vakken totaal niet leuk, omdat het veel stof is en vooral stampen.

- Hoort er ook een stage bij deze studie? Zo ja, hoe lang is deze stage?
Op onze school zijn veel dingen omgegooid de afgelopen jaren. Veel dingen zijn anders, dus eigenlijk weet ik het niet zo precies. Ik weet wel dat je in de derde en vierde volgens mij een stage doet. Ik denk dat zo’n stage ongeveer vijf maanden is (in de vierde was dat tenminste). Dan deed je drie maanden ergens + twee maanden freelance (of een andere combinatie). Bij stages moet je denken aan De Wereld Draait Door, Pauw, RTL, maar je kan ook bij verschillende kranten of magazines terecht, lokaal of nationaal. Er zijn super veel opties.

- Kan je je op een bepaald moment in de studie specialiseren? Zo ja, welke specialisatie heb jij gekozen of ga jij kiezen? Er komt een moment dat je een keuze gaat maken tussen tekst, radio en tv. Ik kan op dit moment nog niet zeggen wat ik ga kiezen, want ik moet nog veel krijgen. Alles lijkt me wel leuk, maar tot nu toe neig ik wel het meeste naar schrijven. - Je hebt vast al opdrachten en projecten gedaan. Wat houden deze juist in? In het eerste jaar maak je dossiers. Voor tekst maak je in het eerste blok negen artikelen en in het tweede blok elf artikelen. Bij audio/visueel maak je in het eerste blok vier producties en in het tweede blok vijf producties. Verder maak je voor een aantal vakken nog wat dossiers of opdrachten en heb je dus één tentamen per blok van de kennis en context vakken.

- Zou je deze studie aanraden aan anderen?
Als je van schrijven houdt, creatief bezig zijn, contact hebben met mensen dan zou ik deze studie zeker weten aanraden. Sommige dingen mogen nog wel beter, maar elke HBO heeft dat wel. Het is vooral een heel leuk en variërend vak en dat merk je ook in de opleiding. Het is ook breed waardoor je veel kanten op kan.

- Welke boodschap wil je geven aan de mensen die deze richting mogelijk ook gaan kiezen?
Wellicht hebben jullie gehoord over de score van Hogeschool Utrecht. Een 2,8 van de 5. Het klinkt niet echt goed, maar de reden van deze score is omdat ze het systeem hebben omgegooid en als dat gebeurd, dan kunnen er dingen nog niet altijd geweldig zijn. Het is dit jaar al beter dan vorig jaar en zo gaat het steeds beter. Daarnaast moet je je niet bang laten maken door dat soort scores. Of je nu Journalistiek studeert in Zwolle, Utrecht of Tilburg, het draait om hoe jij het doet. Je kan op een goede school zitten en niets doen, maar dan gaat diegene van Hogeschool Utrecht je zo voorbij. Het draait echt om jouw inzet en jouw ervaring. Jij maakt er iets van en niet de school. Probeer dus altijd initiatieven te nemen, tussendoor al opdrachtjes te doen en te netwerken voor welke school je ook gaat.

Zorg daarnaast dat je een brede interesse hebt. Ga niet Journalistiek studeren, omdat je alleen maar recensies wil gaan schrijven. Recensies zijn een klein onderdeel van alles wat je gaat krijgen op de school en als je alleen gericht bent op recensies, ga je het niet redden. Sta open voor alles en weet dat je niet direct kan specialiseren. Je gaat ongelukkig zijn als je niets leuk vindt en hetgeen dat je leuk vindt nog niet aan bod komt. Je wordt opgeleid als crossmediaal journalist. Een alleskunner.
- Welke studie volg je en waar doe je dat?
Ik studeer Journalistiek in Tilburg aan Fontys Hogeschool voor Journalistiek.

- Waarom heb je gekozen om het op deze plaats te volgen?
Ik woon zelf dichtbij Tilburg, dus deze stad lag sowieso wel voor de hand. Desalniettemin ben ik ook een kijkje gaan nemen bij de Hogeschool Utrecht. Ik vond Tilburg echter veel leuker, omdat de journalistiekopleiding in Tilburg een eigen gebouw heeft. Het is echt een geval van iedereen kent iedereen. Als je een docent nodig hebt, hoef je geen drie verschillende gebouwen te doorlopen tot je hem of haar gevonden hebt. De kleinschaligheid sprak me dus heel erg aan en het is een fijne bijkomstigheid dat het zo dichtbij is; dat betekent niet op kamers en dus voor mij geen DUO-lening omdat mijn ouders mijn collegegeld betalen.

- In welk jaar zit je momenteel en hoe lang duurt de studie nog?
Ik zit in het tweede jaar. In totaal duurt de opleiding vier jaar.

- Waarom heb je voor journalistiek gekozen?
Ik begon al heel vroeg met het bezoeken van open dagen. Ik heb een oudere zus en ging enkele keren met haar mee. Ik vond het interessant om te zien welke opleidingen bestonden. In de derde klas van de middelbare ben ik écht zelf naar open dagen gegaan die mij aanspraken. Al snel ontdekte ik dat de richtingen communicatie en media me aanspraken. Ik ben bij zoveel mogelijk opleidingen gaan kijken in deze richtingen. Zowel op de universiteit als op het hbo. Uiteindelijk twijfelde ik tussen de studies Communicatie- en Informatiewetenschappen, Communicatie en Journalistiek. Toen ben ik gaan proefstuderen en ontdekte ik dat de opleiding Journalistiek me uiteindelijk het meest aansprak. Je gaat in deze opleiding zelfstandig te werk en leert interessante mensen kennen. Het directe contact met mensen vind ik een echt pluspunt aan deze opleiding.

- Hoe bevalt de studie je? Is het wat je verwacht had?
Ik moet zeggen, toen ik aan de opleiding begon wist ik niet precies wat ik moest verwachten. Ik wist dat ik met deze opleiding opgeleid zou worden tot journalist. Maar journalistiek kent verschillende soorten genres. Het eerste jaar was erg gericht op schrijven. Radio kwam amper aan bod, televisie deels. Daarnaast bestond het jaar uit heel veel projecten, ik had echt verwacht dat ik veel meer colleges had en dat deze ook veel langer zouden duren. Meestal duren mijn colleges maximaal 1,5 uur. In dit tweede leerjaar heb ik maar één tentamen. De rest van het jaar bestaat dus allemaal uit praktijk.

- Hoeveel uur per week besteed je gemiddeld aan je studie?
Dat verschilt heel erg per project. Momenteel ben ik bezig met een project genaamd ‘onderzoeksredactie’. Daarbinnen houd ik me bezig met onderzoeksjournalistiek. Hierbij werk je zes weken lang samen met een partner aan een journalistiek onderzoek naar eigen keuze. Ik ben momenteel bijna niet op school te vinden. Ik heb ook niet het gevoel dat ik het heel druk heb momenteel aangezien ik alle afspraken en dergelijke zelf kan inplannen. Ik denk dat ik daar nu zo’n 24 uur per week voor moet uittrekken, dus ik ben veel vrij. Aankomende periode wordt daarentegen weer zwaarder, dan zit ik dagelijks van 9 tot 5 op school, dus 40 uur de week. Hiervoor heb ik stage gelopen, dat was ook 40 uur in de week.

- Wat is je favoriete vak en waarom is dat zo?
Ik vind Recht heel interessant. Binnen onze studie richtten we ons voornamelijk op mediarecht. Ik heb een leuke lerares die altijd zorgt voor interessante gastdocenten. Zo kwam laatst de advocaat van Alberto Stegeman langs. Heel interessant om te horen waarvoor hij allemaal aangeklaagd wordt en waarom deze klachten wel of niet terecht zijn. Ook bezochten we bijvoorbeeld de TBS-kamer, waarin wordt geoordeeld of TBS van een individu verlengd moet worden. Daarnaast is Journalism Studies een erg interessant vak. Hier ga je iets dieper in op onderzoek dat over de journalistiek gedaan is. Is er een toekomst voor de journalistiek? En hoe ziet die eruit? Zijn de media machtig? En op welke manier uit zich dit?

-Welke vakken vind je minder interessant en waarom?
Ik vind Politiek verschrikkelijk! In het eerste jaar was het alleen maar herhaling van wat ik al had gehad op de middelbare school bij Maatschappijwetenschappen. Nu gaat het over Europa en geschiedenis en geschiedenis heb ik nooit echt interessant gevonden. Daarnaast vind ik dat de docent niet interessant vertelt. Ook Taalbeheersing vind ik niet interessant. Je krijgt hier vaak een creatieve opdracht. Bijvoorbeeld: omschrijf je omgeving zo gedetailleerd mogelijk. Op zich best een leuke opdracht, alleen die moet je dan in tien minuten afhebben en ik ben super kritisch op mezelf dus die tien minuten zijn al voorbij voordat ik überhaupt een woord op papier heb gezet.

- Hoort er ook een stage bij deze studie? Zo ja, hoe lang is deze stage?
Je loopt binnen deze opleiding twee stages. De eerste duurt drie maanden en loop je in je tweede jaar. De tweede stage loop je in het vierde jaar. Ik weet even niet precies hoe lang deze duurt, maar ik dacht ook 3 maanden. Je kunt langer stage lopen (veel bedrijven vragen bijvoorbeeld stagiaires voor minstens 5 maanden), maar dat moet dan in je eigen tijd gebeuren (dus de vakantie) of je loopt een studievertraging op.

- Kan je je op een bepaald moment in de studie specialiseren? Zo ja, welke specialisatie heb jij gekozen of ga jij kiezen?
Voorheen kon je je in het derde jaar van deze studie specialiseren in schrijvende pers, audio of video. Maar tegenwoordig moet je gewoon alles kunnen. Binnen het derde jaar volg je nu wel een minor. Hier ligt een mogelijkheid voor specialisatie (bijvoorbeeld in politiek, cultuur of recht), maar eigenlijk kun je bijna iedere minor kiezen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een taal te gaan leren. Daarna kom je terecht in een project waarbinnen je blokken kunt volgen in keuzevakken als fotografie, datajournalistiek, bladen maken of longreads schrijven. Je volgt in totaal drie keuzevakken. Sommigen kiezen ervoor om zich hierbinnen alleen de richten op schrijven of audio. Anderen kiezen van alles iets. Er zijn dus wel mogelijkheden om je te specialiseren, maar het is niet verplicht.

- Je hebt vast al opdrachten en projecten gedaan. Wat houden deze juist in?
Je krijgt binnen deze opleiden echt heel veel projecten. Eigenlijk te veel om op te noemen, maar ik kan wel even uitschrijven wat ik tot nu toe heb gedaan. In het eerste jaar begon ik met een project genaamd ‘Nieuws en Media’. Hier schreef je nieuwsberichten met eigen benaderde bronnen. Iedere week kreeg je daar een dag voor. In totaal maakte je zeven nieuwsberichten. Het project dat daarop volgde heette ‘Vraag en Antwoord’ hierin stond het interview centraal. Dat vond ik heel leuk! Je bedacht met je klas een onderwerp en over dat onderwerp ging je mensen interviewen. In totaal moest je twee interviews inleveren. Wij hadden het onderwerp ‘verslaving’. Ik interviewde een vrouw die verslaafden fotografeerde, een vrouw over relatieverslaving en de drummer van de band Doe Maar die dertig jaar verslaafd is geweest aan drugs. Ik vond het erg bijzonder om de verhalen van deze mensen op papier te kunnen zetten en ik vond het ook leuk om deze interessante mensen aan mijn netwerk toe te kunnen voegen! Daarna volgde een project genaamd ‘Verslag en Verhaal’. Hier maakten we in groepsverband een magazine. Iedereen moest verslag gaan doen in een bepaalde stad. Mijn groep had Rotterdam. Je maakte kennis met het genre ‘reportage’. Ik maakte een reportage over buurtvaders: Marokkaanse mannen die twee keer in de week hun wijk doorliepen om hangjongeren aan te spreken op hun gedrag en mankementen in de wijk aan de gemeente melden. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de vormgeving van het magazine. Tussen alle klassen werd een wedstrijd gehouden wie het beste magazine gemaakt had en onze klas won, dus wat was heel gaaf! Het laatste project in het eerste jaar heet ‘In Europa’. Dat was het project waar ik echt naar uit had gekeken, want daar gingen we naar het buitenland. Ik ging met mijn klas naar Londen. We maakten een crossmediale productie rondom het onderwerp vernieuwing. In het tweede jaar begon ik met stage. Stages moet je binnen deze opleiding zelf kiezen en regelen. Daarna volgde ik een project genaamd Mediaredactie, waarin je op zoek mag gaan naar wat voor soort journalistiek jouw aanspreekt door mensen uit het vak te spreken. Ik sprak redacteuren van De Wereld Draait Door, een reisjournalist, een freelance magazineredacteur en een journalistiek fotograaf. Daarna volgde de onderzoeksredactie. Het project waar ik nu in zit en wat ik eerder in deze vragen al een beeld van geschetst heb. Hierna volgt de nieuwsredactie waarin ik dag in dag uit nieuwsberichten moet maken op school (hier zie ik best wel tegenop). Tot slot ga ik ook in dit jaar weer naar het buitenland om een reportage te maken.

- Zou je deze studie aanraden aan anderen?
Dat vind ik lastig om te zeggen, want het verschilt natuurlijk per individu of deze opleiding bij je past. Als je geïnteresseerd bent in media dan kan het zijn dat deze studie zeker iets voor je is. Ik zou het vooral aanraden om naar de open dag te gaan (of op youtube de Fontys Hogeschool voor Journalistiek even op te zoeken, want tegenwoordig wordt er ook gevlogd op onze open dagen) en een proefstudeerdag te doen. Als je affiniteit hebt met de Nederlandse taal, nieuwsgierig bent, graag bezig bent met de actualiteit, alles wat je hier leest en de open dag en proefstudeerdag je bevielen dan denk ik dat je zeker een goede keuze maakt als je voor deze studie kiest.

- Welke boodschap wil je geven aan de mensen die deze richting mogelijk ook gaan kiezen?
Staar je niet vanaf dag 1 blind op je doel. In het eerste jaar startten veel jongens die graag later terecht zouden komen bij Studio Sport. Maar deze opleiding is meer dan alleen sportjournalistiek. Er komen ook projecten waarin je misschien niet precies kunt doen wat jij uiteindelijk wilt doen, hou daar rekening mee. Ik zou graag bij een magazine werken aan langere interviews en artikelen, maar ik weet dat ik soms ook de straat op moet om Vox Popjes te doen voor audio of nieuwsberichten moet maken binnen deze opleiding. Het is misschien niet wat je later wilt doen, maar als je echt de journalistiek in wilt dan zul je je daar overheen moeten zetten. Het hoort nou eenmaal ook bij het vak en dus ook in de opleiding. Laat je ook niet gek maken door mensen die zeggen dat er geen toekomst voor de journalistiek is. Als dit is wat jij wilt, dan is er later echt wel baan beschikbaar voor jou! Overigens wijst de praktijk uit dat er echt nog wel banen zijn in het vak hoor, het is alleen veelal freelance werk. Dat houdt in dat je later waarschijnlijk zzp’er wordt, maar dat biedt ook mogelijkheden!



Reactie plaatsen

Reageer op het artikel Let's Introduce Studie Editie - Journalistiek.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 05-03 18:16:
Rye schreef:
Thnx beiden! @Sirena @Wishbone 
Melden | Citeer | X
Nolite schreef op 05-03 17:07:
Nolite schreef:
Wishbone schreef:
Sirena schreef:
Shiri schreef:
Maar ze kunnen je toch wel afwijzen met de toetsen of met de studiekeuzecheck? Anders vraag ik me toch af waarom ik die moet doen allemaal hahahaha
Nee hoor. Dat is puur om je een advies te geven. Je krijgt een maatschappijtoets en een Nederlands toets. Die haalt bijna niemand op de intake, dus het zou wel heel zuur zijn als ze daar mensen op af gaan wijzen, haha. Daarnaast krijg je nog een gesprek waarin je moet motiveren waarom je deze studie wilt doen. Op basis van de uitslagen van de toetsen en je gesprek krijg je een advies. Maar dit is totaal niet bindend.
Wel handig dat ik in Utrecht zit, ingeschreven had voor Windesheim ook en jij in Tilburg zit. Informatie van alle kanten! Haha.
Haha, nu je het zegt!
Melden | Citeer | X
Wishbone schreef op 05-03 16:55:
Wishbone schreef:
Sirena schreef:
Shiri schreef:
Sirena schreef:
Klopt. Op het Fontys is sinds afgelopen jaar de numerus fixus opgeheven. Dus ongeacht je advies kun je altijd op de FHJ terecht! 
Maar ze kunnen je toch wel afwijzen met de toetsen of met de studiekeuzecheck? Anders vraag ik me toch af waarom ik die moet doen allemaal hahahaha
Nee hoor. Dat is puur om je een advies te geven. Je krijgt een maatschappijtoets en een Nederlands toets. Die haalt bijna niemand op de intake, dus het zou wel heel zuur zijn als ze daar mensen op af gaan wijzen, haha. Daarnaast krijg je nog een gesprek waarin je moet motiveren waarom je deze studie wilt doen. Op basis van de uitslagen van de toetsen en je gesprek krijg je een advies. Maar dit is totaal niet bindend.
Wel handig dat ik in Utrecht zit, ingeschreven had voor Windesheim ook en jij in Tilburg zit. Informatie van alle kanten! Haha.
Melden | Citeer | X
Wishbone schreef op 05-03 16:53:
Wishbone schreef:
Shiri schreef:
Sirena schreef:
Wishbone schreef:
Windesheim heeft geen decentrale selectie en ik dacht Tilburg ook niet, dus volgens mij mag je daar sowieso al heen en geven ze je alleen advies.
Klopt. Op het Fontys is sinds afgelopen jaar de numerus fixus opgeheven. Dus ongeacht je advies kun je altijd op de FHJ terecht! @Shiri 
Maar ze kunnen je toch wel afwijzen met de toetsen of met de studiekeuzecheck? Anders vraag ik me toch af waarom ik die moet doen allemaal hahahaha @Wishbone @Sirena 
Toen ik Windesheim deed, had ik dat niet. Ik moest uiteindelijk een dag komen, een soort test maken en daar kwam een lettercombinatie uit. Daarna kreeg je een gesprekje met eventueel wat vragen over je studiekeuzecheck en dan een advies, maar als je advies negatief was, mocht je alsnog studeren, omdat het geen selectie is. De vraag is alleen of het verstandig is, haha. 

Maar alleen Utrecht heeft nog een decentrale selectie, omdat zoveel mensen zich daar voor inschrijven. Wel 600 aanmeldingen volgens mij? (niet dat iedereen definitief kiest achteraf, maar Windesheim krijgt zo'n 250.)
Melden | Citeer | X
Nolite schreef op 05-03 16:52:
Nolite schreef:
Shiri schreef:
Sirena schreef:
Wishbone schreef:
Windesheim heeft geen decentrale selectie en ik dacht Tilburg ook niet, dus volgens mij mag je daar sowieso al heen en geven ze je alleen advies.
Klopt. Op het Fontys is sinds afgelopen jaar de numerus fixus opgeheven. Dus ongeacht je advies kun je altijd op de FHJ terecht! 
Maar ze kunnen je toch wel afwijzen met de toetsen of met de studiekeuzecheck? Anders vraag ik me toch af waarom ik die moet doen allemaal hahahaha
Nee hoor. Dat is puur om je een advies te geven. Je krijgt een maatschappijtoets en een Nederlands toets. Die haalt bijna niemand op de intake, dus het zou wel heel zuur zijn als ze daar mensen op af gaan wijzen, haha. Daarnaast krijg je nog een gesprek waarin je moet motiveren waarom je deze studie wilt doen. Op basis van de uitslagen van de toetsen en je gesprek krijg je een advies. Maar dit is totaal niet bindend.
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 05-03 16:49:
Rye schreef:
Sirena schreef:
Wishbone schreef:
Shiri schreef:
Ik sta ingeschreven bij Fontys en Windesheim, nog even de meeloopdagen doen en kijken welke sfeer mij het beste bevalt en nog de studiekeuze check volgen en die toetsen die je moet maken hahaha, hopelijk kom ik bij één van de twee binnen
Windesheim heeft geen decentrale selectie en ik dacht Tilburg ook niet, dus volgens mij mag je daar sowieso al heen en geven ze je alleen advies.
Klopt. Op het Fontys is sinds afgelopen jaar de numerus fixus opgeheven. Dus ongeacht je advies kun je altijd op de FHJ terecht! @Shiri 
Maar ze kunnen je toch wel afwijzen met de toetsen of met de studiekeuzecheck? Anders vraag ik me toch af waarom ik die moet doen allemaal hahahaha @Wishbone @Sirena 
Melden | Citeer | X
Nolite schreef op 05-03 16:44:
Nolite schreef:
Wishbone schreef:
Shiri schreef:
Ik sta ingeschreven bij Fontys en Windesheim, nog even de meeloopdagen doen en kijken welke sfeer mij het beste bevalt en nog de studiekeuze check volgen en die toetsen die je moet maken hahaha, hopelijk kom ik bij één van de twee binnen
Windesheim heeft geen decentrale selectie en ik dacht Tilburg ook niet, dus volgens mij mag je daar sowieso al heen en geven ze je alleen advies.
Klopt. Op het Fontys is sinds afgelopen jaar de numerus fixus opgeheven. Dus ongeacht je advies kun je altijd op de FHJ terecht! @Shiri 
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 05-03 13:47:
Alarynia schreef:
Kan dit ook met verpleging gedaan worden? (Maatschappelijke zorg)

Zon artikel dan he
Melden | Citeer | X
Mang schreef op 05-03 11:20:
Mang schreef:
Ik vind dat 'format'? (idk) heel leuk! love it!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 05-03 11:18:
BlueDream schreef:
Demish schreef:
Super leuk gedaan! ♡
Mee eens!
Melden | Citeer | X
Demish schreef op 05-03 08:04:
Demish schreef:
Super leuk gedaan! ♡
Melden | Citeer | X
Wishbone schreef op 05-03 07:42:
Wishbone schreef:
Shiri schreef:
Ik sta ingeschreven bij Fontys en Windesheim, nog even de meeloopdagen doen en kijken welke sfeer mij het beste bevalt en nog de studiekeuze check volgen en die toetsen die je moet maken hahaha, hopelijk kom ik bij één van de twee binnen
Windesheim heeft geen decentrale selectie en ik dacht Tilburg ook niet, dus volgens mij mag je daar sowieso al heen en geven ze je alleen advies.
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 05-03 01:00:
Rye schreef:
Ik sta ingeschreven bij Fontys en Windesheim, nog even de meeloopdagen doen en kijken welke sfeer mij het beste bevalt en nog de studiekeuze check volgen en die toetsen die je moet maken hahaha, hopelijk kom ik bij één van de twee binnen



Nieuwsarchief
The Love Hypothesis26-01-2022 00:00
Files || Yvonne Coldeweijer 24-01-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 23 januari 202223-01-2022 00:00
FILES || "Weird Al" Yankovich21-01-2022 00:00
Tir na nOg19-01-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 16 januari 202216-01-2022 00:00
Encanto15-01-2022 00:00
Wopke Hoekstra14-01-2022 00:00
Eternals12-01-2022 00:00
The Unforgivable11-01-2022 00:00
Coolblue10-01-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 09-01-202209-01-2022 00:00
FILES || Torrey DeVitto07-01-2022 00:00
Adblocker05-01-2022 00:00
Series|| Young Royals 16+03-01-2022 00:11
Nieuwsoverzicht 2 januari 202202-01-2022 00:00
BE THE BEST 2021 || UITSLAG01-01-2022 00:00
Chicago Med30-12-2021 00:00
Januari29-12-2021 00:00
Kerstoverzicht26-12-2021 00:00
Robert L. May & Rudolf24-12-2021 00:00
Rode panda22-12-2021 00:00
Nieuwsoverzicht 19 december 202119-12-2021 00:00
Athene18-12-2021 00:00
K317-12-2021 00:00
Vorige | Pagina: | Volgende