Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Anoniem
Zin in pizza
0 | 0 | 0 | 0
0%
Om een reactie te kunnen plaatsen op het dagelijks nieuws dien je te zijn ingelogd.Nog geen account? Klik hier om een gratis account aan te maken.

> Sluiten
Helper
17 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
Zomeractie week 3 || Bordspellen (door Demish )

Ondanks dat Nederland deze zomer een hittegolf heeft gehad, kennen we de regenachtige zomers nog steeds. Op die dagen is niks leuker dan het spelen van een bordspeld met vrienden of familie! In deze lijst zullen de spellen verschijnen die iedereen kent en heeft gespeeld. 

Cluedo
Het spel waarbij spelers een moord moeten oplossen, door middel van het onderzoeken van de plaats delict. Aan de hand van het raden naar de dader, de kamer én het voorwerp, komt men er achter. Ondertussen zijn er vele verschillende versies van dit spel uitgebracht.

Scrabble
Geen afkortingen, geen namen, geen Engelse woorden. Allemaal regels die bij dit bordspel horen. Met de waarde van de letters, die samen een woord vormen, haal je een zo hoog mogelijke score en versla je je tegenstanders!

Monopoly
Dit spel heeft menig familieruzies gestart. Het kopen en verkopen van huizen en hotels brengt oorlogen te weeg. Ook dit spel heeft vele uitvoeringen gekregen, het één nog creatiever dan het ander. Zo bestaat er uit een My Little Pony versie, maar ook een Harry Potter, Game of Thrones en Rick and Morty versie.

Dammen
Dit is zeker niet het meest spannende spel, maar strategisch is het zeker. Met jouw stenen moet je die van je tegenstander slaan, door schuine bewegingen te maken over het speelbord. De eerste die alle stenen van de ander heeft, wint.

Schaken
Het meest verkochte bordspel, en misschien ook wel het meest bekende, is schaken. Met de koning, koningin, paard en lopers moet men ook hier de stukken van de andere speler zien te veroveren. Hier heeft elk schaakstuk echter een andere manier van bewegen én moet de koningin van de tegenstander schaakmat worden gezet. Andere versies van dit spel zijn er jammer genoeg niet, behalve het Toverschaken uit Harry Potter natuurlijk.




Naast de bekende spellen die hiernaast genoemd zijn, zijn er natuurlijk nog een hoop andere bordspellen die misschien een stuk minder bekend zijn. Hieronder geven wij onze vijf favorieten aan die niet tot het lijstje hiernaast behoren.

Amon-Ra
Dit spel richt zich op een stuk geschiedenis van Egypte, waarbij je erg strategisch moet spelen om te winnen. Het spel is verdeeld in zes ronden, verdeeld over twee tijdperken: het Oude Egypte en het Nieuwe Egypte. In elke beurt bouwen de spelers piramides aan beide oevers van de Nijl. Naast het bouwen van deze piramides wordt er elke ronde een offer gebracht aan de oppergod Amon-Ra. Dit offer kan voor- en nadelen met zich meebrengen die op hun beurt voor een strategische aanpak kunnen zorgen. Amon-Ra is niet voor de mensen die op zoek zijn naar een simpel spel, maar toch zijn de spelregels niet te ingewikkeld. In dit spel is het van belang om een goed balans te vinden tussen het verdienen van geld en het scoren van punten. Degene die aan het einde van de zesde ronde de meeste punten heeft, wint het spel.

Amon-Ra wordt geadviseerd om te spelen vanaf een leeftijd van 12 jaar. Een potje duurt ongeveer 90 minuten en is met 3 tot 5 spelers te spelen. 

Carcassonne

In dit legspel bouwen spelers gezamenlijk de Franse stad Carcassonne op met al haar wegen, steden, kloosters en weiden. Elke beurt leg je één landtegel neer en mag je er één horige opzetten. Welke soort dat is, hangt van de tegel af. Zo zijn er tegels met wegdelen, kloosters, stadsdelen en/of stukken weide. Degene met de meeste horigen op een afgebouwd project, krijgt direct punten. Wel geldt er voor elk soort project verschillende spelregels voor het te ontvangen punten. Het spel is afgelopen als alle tegels zijn gelegd. Degene met de meeste punten gaat er met de winst vandoor.


Het spel is te spelen vanaf een jaar of 7 en duurt ongeveer 35 minuten. Het spel is van 2 tot 5 spelers te spelen. Er zijn al verschillende varianten op het spel. Zo zijn er uitbreidingen, maar is er ook een kaartspel variant.

Dead of Winter

Ben je net als ik een groot fan van Apocalypsen en lijkt het je leuk om de strijd met zombies in de winter aan te gaan? Dan is dit spel wellicht iets voor jou.

Bij Dead of Winter proberen de spelers een strenge winter te overleven tijdens een zombie Apocalyps. Je hebt toevlucht genomen in een kamp waarbij je iedere ronde zombies moet wegruimen. Echter, om het spel te doen laten slagen moet je meer doen dan alleen zombies wegruimen. Zo moet je iedere ronde voor genoeg eten zorgen. Na iedere ronde vervalt je kamp in een crisis, waarbij je soms voor extra eten, brandstof, onderdelen of medicijnen moet zorgen. Daarnaast wordt er aan het begin van het spel een scenario uitgekozen. Dit zorgt voor extra optionele doelen. Ook krijgt ieder speler aan het begin van het spel een persoonlijk doel. Hierbij kan het ook zijn dat je als doel krijgt dat je ervoor moet zorgen dat het team niet wint, maar dat jij als verrader in je eentje wint.

Het spel is bedoeld voor 2 tot 5 spelers en kan zo’n 100 minuten in beslag nemen. Daarnaast wordt het advies gegeven dat het voor spelers is vanaf 13 jaar. Het spel is alleen in het Engels te verkrijgen.   

DiXit

Hou je van geweldige, fantasierijke art die voor interpretatie vatbaar is, dan zou ik zeker eens een keer DiXit proberen.

Alle spelers hebben altijd zes kaarten in hun hand met daarop mysterieuze tekeningen. Om de beurt is er een speler die een kaart uit zijn hand kiest en deze beschrijft. Dit kan door middel van een woord, een zin, of het maken van een gebaar of geluid. Het is hierbij belangrijk dat je hint niet té makkelijk is, maar ook niet té moeilijk. De andere spelers kiezen vervolgens een kaart uit hun hand waarvan zij vinden dat het passend is bij de gegeven omschrijving. Hierna worden de kaarten geschud en open op tafel gelegd, waarna er gestemd wordt: welke kaart is van de verteller? Je krijgt punten als jij de juiste kaart hebt geraden van de verrader en als spelers op jouw kaart hebben gestemd. Degene die uiteindelijk de meeste punten heeft, wint het spel.

Dit spel wordt geadviseerd te spelen vanaf 8 jaar. Het is te spelen met 3 tot 6 spelers en neemt ongeveer een halfuur in beslag. Mocht je uitgekeken raken op de tekeningen van de kaarten, dan zijn er een hoop uitbreidingen die het spel weer wat interessanter kunnen maken.

Pirates of the Caribbean: Zeeroverspel

Na het grote success van de filmreeks is er in 2012 ook een bordspel uitgekomen in het thema van de film Pirates of the Caribbean Dead Man’s Chest.

In dit spel begint iedereen in een Caribische haven met een piratenschip. De snelheid en sterkte van jouw schip wordt bepaald aan de hand van kaarten. Er zijn rode en zwarte kaarten met een getal tussen de 1 en 3 erop. Het aantal kaarten in je hand bepaald de snelheid van je boot (ook wel het aantal stappen op het bord dat je boot mag varen). De waarde van de ene kleur, min de waarde van de andere kleur is je gevechtskracht. In het spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk schatten bemachtigd.

Het spel is voor alle leeftijden en te spelen van 2 tot 4 spelers. Een spel duurt zo’n 45 minuten.

Game of Thrones het bordspel 2e editie

Kruip in de huid van je favoriete families uit de Westeros-wereld in dit lange, strategische spel. Het is geen eis om de serie te kennen, maar zorgt wel voor leuke referenties en eventuele rollenspellen (“A Lannister always pays his depth!”).

Net als in de serie is het de bedoeling om de kroon te bemachtigen. Het doel is om binnen tien ronden een zevental kastelen te bezetten. Hierbij ben je niet alleen in strijd met je medespelers die elk een familie uit de serie vertolken, maar ook met de Wildlings. De families die in dit bordspel verwerkt zitten, zijn: Huis Strak, Huis Greyjoy, Huis Lannister, Huis Martell, Huis Tyrell en Huis Baratheon. Er zijn enkele voorwerpen die het spel wat diepgang geven en die een leuke referentie zijn naar de serie. Zo heb je een voordeel als je op de Iron Throne zit, je in het bezit bent van de Messenger Raven of juist het Valyrian Steel Blade.

Dit spel is voor 3 tot 6 spelers en het meest geschikt voor personen met een leeftijd boven de 14 jaar. Het is een spel waarmee je een goede middag of avond kunnen vallen, want een potje kan al gauw 120 tot 240 minuten in beslag nemen. 

Na een overzicht van verschillende bordspellen, is het dan nu tijd voor de competitie! Zelf zijn wij een groot fan van spelletjes, maar we vinden het wel leuk om tactisch te spelen. We kennen allemaal het spel mens-erger-je-niet, maar met de simpele regels die erbij zitten, is het spel weinig strategisch. Daarom willen wij mens-erger-je-niet graag een kleine upgrade geven!

Oké, wat is de bedoeling? Voor deze competitie is het de bedoeling dat je vijf nieuwe, aanvullende spelregels bedenkt voor het spel mens-erger-je-niet. Beschrijf hierbij ook duidelijk wanneer deze regel van toepassing is. Bijvoorbeeld: wanneer men het cijfer 3 rolt met de dobbelsteen, moet de speler rechts van jou een beurt overslaan. Alles mag. Je mag ook nieuwe attributen toevoegen aan het spel, zoals kanskaarten of een zandloper. Het gaat erom dat een potje mens-erger-je-niet iets interessanter wordt met meer variabiliteit. Hoe je de vijf nieuwe regels aan ons terugkoppelt mag je zelf weten, zolang het voor ons maar duidelijk is wat de nieuwe regels zijn en hoe wij die moeten toepassen.

Stuur jouw inzending uiterlijk 17 augustus 2018 om 23.59 naar Wideye. De vijf spelers met de meest originele en leukste nieuwe spelregels, winnen onderstaande outfit ontworpen door Shiri. We zijn erg benieuwd naar jullie inzendingen!

 




Reactie plaatsen

Reageer op het artikel Zomeractie week 3 || Bordspellen.
Bericht plaatsen
Melden | Citeer | X
Demish schreef op 17-08 12:22:
Demish schreef:
LindzyInfernal schreef:
Als ik er vandaag de tijd voor heb dan maak ik nog wel even wat leuks.
Yay!!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 17-08 12:10:
LindzyInfernal schreef:
Als ik er vandaag de tijd voor heb dan maak ik nog wel even wat leuks.
Melden | Citeer | X
Amarynthia schreef op 17-08 12:06:
Amarynthia schreef:
Melden | Citeer | X
Wideye schreef op 16-08 14:58:
Wideye schreef:
Jullie kunnen nog steeds meedoen!
Melden | Citeer | X
Wideye schreef op 08-08 10:37:
Wideye schreef:
Jullie hebben nog iets meer dan een week om mee te doen!
Melden | Citeer | X
Anoniem schreef op 06-08 21:33:
Timebomb schreef:
Dixit is zo leuk!! Ik krijg echt zin in bordspellen spelen nu hahah
Melden | Citeer | X
Demish schreef op 04-08 19:45:
Demish schreef:
Divorxes schreef:
Ingestuurd!
Wat leuk! Ik ben benieuwd!



Nieuwsarchief
Nieuwsoverzicht || 25 september 202225-09-2022 00:00
We Are Domi21-09-2022 00:00
De Tasmaanse tijger19-09-2022 00:00
Nieuwsoverzicht || 18-09-202218-09-2022 00:00
Films | Taken16-09-2022 00:00
Series ~ The unlisted12-09-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 11 september 202211-09-2022 00:00
Comic Sans MS09-09-2022 00:00
Jochem Myjer07-09-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 04-09-202204-09-2022 00:00
Sterrenbeeld Maagd 02-09-2022 00:00
What's in a name?01-09-2022 00:00
Superman and lois29-08-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 28-08-202228-08-2022 00:00
Marianentrog || Zomeractie week 527-08-2022 00:00
Freddie Highmore24-08-2022 00:00
Serie | Glow Up - NL/BE22-08-2022 00:58
Nieuwsoverzicht || Zondag 21 augustus21-08-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 14-08-202214-08-2022 00:00
Bloemen || Zomeractie week 413-08-2022 00:00
Dagny10-08-2022 00:00
Nieuwsoverzicht 7 augustus 202207-08-2022 00:00
Book Lovers03-08-2022 00:00
Watersporten | Zomeractie week 330-07-2022 07:08
Reis door de tijd: Nieuwsteam28-07-2022 12:00
Vorige | Pagina: | Volgende