Aantal spelers die een account aanmaakten na het klikken op jouw promotielink en die het level YouTube-ster hebben behaald!
Fashion Star brons
Aantal opeenvolgende dagen nieuwe look
The Socializer VIP
Posts op andermans forum/blog/gastenboek
Marathon Master zilver
Aantal opeenvolgende dagen online geweest
World Dominator VIP
Aantal voltooide tours
16 van de 24 sterren behaald
Nieuws van de dag
#3 BOG 2019 Ronde 2 || Klassieke muziek in films (door Anoniem)
De film Pretty woman is een film van Garry Marshall uit het jaar 1990. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Richard Gere en Julia Roberts (foto). Deze film gaat over een rijke zakenman, Edward, die een prostituee, Vivian, meeneemt naar zijn hotel. Eenmaal daar aangekomen doet hij haar een voorstel. Als zij gedurende zijn verblijf in LA bij hem blijft en met hem meegaat naar business meetings, krijgt zij 3000 dollar.
Het wordt al snel duidelijk dat ze beiden veel van elkaar kunnen leren. Vivian leert hoe ze zich moet kleden en gedragen als een echte dame en Edward leert hoe hij van het leven moet genieten. Niet veel later wordt het onmogelijke waar, ze worden verliefd op elkaar. Maar is een relatie wel mogelijk? Overwint de liefde werkelijk alles?
Op het einde van de film scheiden eerst hun wegen. Tot Edward beseft dat hij niet zonder Vivian kan leven. Hij rijdt naar haar appartement en klimt, ondanks zijn hoogtevrees, op de brandtrap met een roos in zijn mond.
La Traviata La Traviata is een opera van Giuseppe Verdi. Deze opera werd voor het eerst opgevoerd in 1853. Deze opera vertelt een gedoemd liefdesverhaal tussen een courtisane (vrouw van lichte zeden) en edelman. Het komt er op neer dat ze verliefd worden op elkaar. Het is een moeilijke relatie die niet stand houd.
De vader van de edelman smeekt de vrouw om de 'zondige' relatie te verbreken, wat ze ook doet. De edelman kan het niet verkroppen en haalt naar haar uit waar een hoop mensen bij staan. Wanneer zijn vader de waarheid vertelt, vraagt hij de courtisane om vergiffenis. Ze houden tenslotte van elkaar. Op het einde van de opera sterft de vrouw aan tuberculose in zijn armen.
We kunnen besluiten dat het niet ongewoon is dat Garry, de regisseur, net deze opera koos om te verwerken in zijn film. Hij laat de beiden hoofdpersonages naar de opera gaan, waarin net dat stuk gespeeld word. De personages van de opera stemmen overeen met de personages van de film. Zowel in de opera als in de film gaat het over liefde en of de liefde alles kan overwinnen. In tegenstelling tot de opera, is er in de film wel een happy end.
De film Chocolat is een film uit 2000 geregisseerd door Lasse Hallström. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Joanne Harris uit 1999. Juliette Binoche en Johnny Depp (foto) zijn twee hoofdrolspelers. De film gaat over het Franse dorpje Lansquenet. Het dorpje staat onder leiding van de strenge burgemeester Comte de Reynaud. Hij bepaalt de regels en hij schrijft zelfs de preken van de pastoor. Het is duidelijk dat hij het hele dorpje in zijn macht heeft. Alles verandert wanneer Vianne Rocher zich samen met haar dochter Anouk vestigt in het dorpje en een chocolaterie opent. Deze opening vindt plaats tijdens de vasten, iets waar het religieuze dorp niet tevreden mee is.
Vianne heeft de gave om van iedereen te weten welke favoriete chocoladesoort ze hebben. Ze heeft het enkel fout bij de zigeuner Roux. Ze brengen beiden tijd door met elkaar en worden uiteindelijk ook verliefd op elkaar. Wat niet evident is, omdat ze niet kunnen samen blijven. Door het feit dat Vianne zo open en vriendelijk is, beginnen de dorpsgenoten zich ook meer open te stellen. Dit tot grote tegenzin van de burgemeester en de cafébaas. Beiden willen dat er een einde aan komt. Al gauw verandert de burgemeester van gedachten en wordt Vianne aanvaard. Roux bezoekt Vianne en haar dochter Anouk nog eens in de zomer om nog wat tijd samen door te brengen.
Gnossiennes Gnossiennes zijn diverse piano composities van Erik Satie uit de 19e eeuw. Deze composities hoorden eigenlijk nergens thuis in de bestaande stijlen, daarom heeft Satie de naam 'Gnossiennes' uitgevonden. In zijn muziek zit heel veel mysterie die niemand op de dag van vandaag kan uitleggen. Satie zelf was ook een excentrieke man die geen faam wilde voor zijn werken. Hij maakte heel eenvoudige stukken uit zijn eigen ideeën, hij wou eenvoud. Hoe minder noten hoe meer zeggingskracht, dat was zijn filosofie. Hij was absoluut geen goede pianist, maar zijn composities werden opgepikt door 2 pianisten een halve eeuw later.
We kunnen besluiten dat de regisseur, Lasse, een doordachte keuze heeft gemaakt om een pianowerk van Satie te kiezen als soundtrack van de film. Het zorgt er namelijk voor dat de donkere kant van de chocolade wordt overgebracht. Chocolade is lekker, maar het is tegelijk ook mysterieus en verleidelijk. Net zoals de nieuwe dorpeling Vianne. De muziek weerspiegelt wederom het verhaal van de film. In de film gaat het ook over verleidingen op diverse vlakken.