Denim awards nvdd |
Voor het eerst dit jaar zijn de allereerste Global Denim Awards gehouden! Deze vonden kort geleden plaats in Amsterdam in Denim City, de nieuwe kampus van Denim, op 29 en 30 oktober. De show is een combinatie van een award uitreiking en een catwalk show. Het idee van de global Denim Awards is het naar voren brengen van nieuw designers in Denim-Style, en deze in contact te brengen met de Denim industrie om hun ontwerpen en collecties te showen.
Voor het evenement worden 6 onbekende en onafhankelijke designers uitgekozen om een collectie van 5 complete looks te maken in samenwerking met verschillende denimweverijen, waar de Denim kleding gemaakt wordt. Deze designers zullen werken vanuit Italie, China, Turkije en China. Een internationale jury zal na de show beoordelen wie de beste is. Deze krijgt 10 000 euro om zijn ontwerpen de wereld in te helpen via de Denim Society. De winnende collectie zal ook te zien zijn tijdens de Kingpins Show in New York, Amsterdam, Los Angeles, HonkKong en de Denim days in 2015. Deze spectaculaire awards zijn voor veel Denim en Fashion kenners een leuke gelegenheid om naartoe te gaan. Je kan er alleen maar naartoe op vertoning van een uitnodiging. Denim is een kledingmerk dat zich vooral specialiceert in spijkerstof. Thuis heb je vast wel eens een Denim spijkerbroek of jasje van je haakje gepakt. Wat verkoopt Denim eigenlijk allemaal en waar komt Denim vandaan?
Denim is een populair merk en verkoopt onder andere kleding van spijkerstof. De populairste kledingstukken van Denim zijn onder andere de skinny jeans voor vrouwen en de lage heupmodel broeken voor mannen. Denim specialiseert zich het meeste in kleding. Maar ook in accessoires als armbanden, kettingen en tassen. Denim staat niet alleen bekend om zijn super kledingmerk! Maar ook om alle meubelen die ze verkopen. Deze zijn allemaal gemaakt met denim. Gemaakt met Denim? Dat klopt. Denim is een spijkerstofachtig materiaal. Dat is ook de rede dat Denim deze naam als merknaam heeft gekozen. Zoals je nu al weet worden er voor de modeshow van de Denim Awards 6 designers uitgekozen. Dit jaar kwamen er daarvan 3 uit Nederland! Hieronder stel ik ze kort aan je voor:
Jonathan Christopher: Jonathan is een vrolijke Rotterdammer. In zijn modecariere heeft hij al veel bereikt. Hij liep stage bij Francisco van Benthum, werd door Marc Jacobs gekozen als een van de finalisten van zijn programma: Designer for tomorrow. Tegenwordig werkt hij in het team van Karl Lagerfeld met vrouwenmode als hoofdonderwerp. Jonathan moest in de wedstrijd gebruik maken van de italiaanse denim stof. Hierbij moest 50% van de outfit denim zijn. Hij heeft dit goed uitgewerkt aangezien hij uiteindelijk ook de eerste Global denim Awards heeft gewonnen! Hij heeft al meerdere kansen aangeboden gekregen maar wacht het nog even af. Fernanda Fernandez: In Brazilië waar ze is geboren en opgegroeid, werkte Fernanda Fernandez in een denimfabriek waar ze de productie begeleide. Daar ontdekte ze hoe graag ze zelf wilde gaan ontwerpen. In Brazilië volgde ze in de avonduren een uitgebreide opleiding modeontwerpen, maar om zich nog beter te specialiseren, vertrok ze naar Amsterdam in 2007 om de Amsterdam Fashion Institute te doorlopen. Ze liep stage bij Hussein Chalayan en werkt nu al lang en geinspireerd aan haar eigen merk. In januari hoopt ze een pop-up shop te openen met haar creaties. Anneloes van Osselaer: Ze won in 2008 de G-Star RAW talent award tijdens de talentenjacht Lichting. Ze mocht gaan werken bij G-Star, maar ze vertrok na een tijdje toch maar naar China waar ze voor het label Only een designteam opzette. Slechts vier dagen is ze in Nederland. Nu is ze waarschijnlijk op weg naar Bali. Daar hoopt ze nieuwe ideeën op te doen voor haar eigen kledingmerk. Het leuke is dat ze voor de Denim awards nog nooit met spijkerstof gewerkt had. Dit was erg nieuw voor haar maar ze vond het een geweldige ervaring. |