Hier komen de laatste 3 forum topics
te staan waarop je hebt gereageerd.
+ Plaats shout
Bluesweater
Happy Birthday to Itsmeblub & Myonlywish!
0 | 0 | 0 | 0
0%
Welkom bij Virtual Popstar, de #1 community voor jongvolwassenen!

Maak nu gratis een account en praat mee op het forum. Speel games en kies uit duizenden kledingitems om je popster mee te verkleden.

Klik hier en maak je eigen account
> Sluiten
Helper
15 van de 24 sterren behaald
Profiel
Mew
avatar

Blog

TitelReactiesDatum
VPNTA: inzending ronde 2 (onafgemaakt)101-08-2014 11:10
VPNTA: inzending ronde 1107-07-2014 13:21
Mijn designs voor de designcompetitie421-06-2014 10:52
Wat is jaspis?327-02-2014 19:40
RPG Lesson #2: Karakters119-12-2013 21:16
RPG Lesson #1: Leestekens110-12-2013 18:28
Bucketlist VP127-11-2013 15:29
Kleding gezocht!7124-09-2013 08:07

 MeldenRPG Lesson #2: Karakters
Dit is mijn tweede les in het RPG'en. Deze keer gaat het over het maken van een karakter, een van de belangrijkste onderdelen. 
Ik heb een paar linkjes voor jullie die heel handig zijn:

Hulp bij het creëren van een karakter
Personages maken in een verhaal
Realistische personages ontwikkelen
Hoe bedenk je een goed personage voor een verhaal?

Het creëren van een karakter is een van de belangrijkste elementen van je verhaal. Met ongeloofwaardige karakters wordt je verhaal al snel cliché of niet-kloppend. Het belangrijkste personage dat je niet mag laten voorkomen, is Mary Sue of Gary Stu. Een Mary Sue is vaak het perfecte personage: ze heeft geen negatieve eigenschappen, alle jongens vallen voor haar en niemand vind haar niet aardig. Dit is erg ongeloofwaardig en storend voor je lezer.
Het tweede typetje dat je niet voor moet laten komen, is, zoals ik haar noem, dramaqueen Sue. Dit karakter heeft alle problemen die er bestaan en vind haar leven verschrikkelijk, maar vaak wordt ze uit de put geholpen door een of andere knappe jongen. Niet doen.

Probeer in plaats daarvan je karakter interessant te maken. Geef hem of haar een boeiende achtergrond, en denk ook aan afkomst, en familie. Soms kan je het verleden van je personage naadloos laten overlopen in je verhaallijn, wat vaak een interessant verhaal oplevert. Maar maak het niet te voorspelbaar. Ik heb zelf een keer een verhaal gelezen waarbij de vader van een meisje zestien jaar geleden gestorven is. De volgende pagina werd er verteld over een schurk die zestien jaar geleden verdween. Dat dus ook - niet doen. 

Als je je karakter creëert begin je vaak met een naam. Sommige mensen passen hun naam altijd aan aan het karakter van je personage. Maar zeg nou zelf... wisten jouw ouders je karakter toen je geboren werd? Nee. Dus je naam maakt in principe niks uit.
Je leeftijd is ook altijd belangrijk. Vooral als het invloed heeft op de verhaallijn, zoals bij Gone. In RPG's moet je er vaak voor zorgen dat jouw leeftijd niet al te veel afwijkt van de rest van de personage's. 
Je innerlijk blijft het belangrijkste. Beschrijf de voornaamste eigenschappen van deze persoon. Beschrijf waar je personage van houdt, en waar hij of zij niet van houdt. Beschrijf haar hobby's en bezigheden, hoe ze met andere mensen omgaat en of ze veel vrienden heeft. Beschrijf ook eventueel haar opleiding, niveau en waar ze op school zit.
Voor je uiterlijk kun je een foto gebruiken of je karakter beschrijven. Denk daarbij aan het haar, de kledingstijl en de lengte.
Soms is er ook een kopje met extra. Vul hier gewoon in wat je nog kwijt wil over je karakter dat niet echt onder de rest van de kopjes valt. Het verleden van je karakter, dingen die hij altijd meedraagt of bijvoorbeeld speciale krachten, voor bij een fantasy-RPG. 
En onthoud altijd: hoe gedetailleerder je karakter, hoe geloofwaardiger. 

Dat was les twee alweer. Ik hoop dat je het leuk vond!

Heb jij nog linkjes of aanvullende informatie? Laat het me weten!

Reactie plaatsen

Reageer op de blog RPG Lesson #2: Karakters van Mew .
Bericht plaatsen
Melden | Citeer
Faithx schreef op 08-02 19:09:
Faithx schreef:
Dit is handig