PurpleViolet schreef:
Wat ik zelf doe is zoeken naar eten die het langst "nog goed" is, al zijn de meeste dingen ook op of voorbij die datum nog goed. Ook gooi ik dingen in de diepvries als hun datum al in de buurt begint te komen en ik eerder zin heb in het andere eten. Misschien kun je zoiets doen? Want dat remt ook het voortplantingsproces van de bacteriën en dan hoef je al niet/minder bang te zijn voor voedselvergiftiging. Het zijn maar ideeën hoor! En eigenlijk heb ik nog maar 1 of 2x een voedselvergiftiging gehad en dat was door uit eten te gaan of iets wat echt al lang over datum was (zoals 3 maanden). Al is ieder product anders en bij vlees moet je sowieso al uit kijken (behalve bij dingen zoals biefstuk want die worden lekkerder als ze ouder zijn - tot een bepaald punt ofcourse-).
AnnaJulia schreef:
Euhmmm ik let erop met de verwarming, dus eerder een trui aan in plaats van de verwarming hoger. Verder eet ik heeel weinig vlees en probeer ik goed te scheiden. Oh en ik probeer minder lang te douchen! Ik stond eerst dagelijks echt een halfuur onder de douche.
Wel is er op het gebied van voedselverspilling nog heeeel veel te verbeteren bij mij hahaha. Ik ben panisch voor een voedselvergiftiging ofzo, dus geopend eten bewaren en eten vind ik heel moeilijk haha, net als dingen die op de houdbaarheidsdatum zitten (dus niet eens er al overheen zijn).
Dat is al een erg goed begin dus wees niet te streng voor jezelf. Van dagelijks een half uur douchen naar minder lang douchen is echt wel lastig want dat is dan een gewoonte geworden.Euhmmm ik let erop met de verwarming, dus eerder een trui aan in plaats van de verwarming hoger. Verder eet ik heeel weinig vlees en probeer ik goed te scheiden. Oh en ik probeer minder lang te douchen! Ik stond eerst dagelijks echt een halfuur onder de douche.
Wel is er op het gebied van voedselverspilling nog heeeel veel te verbeteren bij mij hahaha. Ik ben panisch voor een voedselvergiftiging ofzo, dus geopend eten bewaren en eten vind ik heel moeilijk haha, net als dingen die op de houdbaarheidsdatum zitten (dus niet eens er al overheen zijn).
Wat ik zelf doe is zoeken naar eten die het langst "nog goed" is, al zijn de meeste dingen ook op of voorbij die datum nog goed. Ook gooi ik dingen in de diepvries als hun datum al in de buurt begint te komen en ik eerder zin heb in het andere eten. Misschien kun je zoiets doen? Want dat remt ook het voortplantingsproces van de bacteriën en dan hoef je al niet/minder bang te zijn voor voedselvergiftiging. Het zijn maar ideeën hoor! En eigenlijk heb ik nog maar 1 of 2x een voedselvergiftiging gehad en dat was door uit eten te gaan of iets wat echt al lang over datum was (zoals 3 maanden). Al is ieder product anders en bij vlees moet je sowieso al uit kijken (behalve bij dingen zoals biefstuk want die worden lekkerder als ze ouder zijn - tot een bepaald punt ofcourse-).